EBU privremeno blokirao makedonsko sudjelovanje na Eurosongu 2018. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

EBU privremeno blokirao makedonsko sudjelovanje na Eurosongu 2018.

  2 min za čitanje   1 komentar

Nakon što smo prije nekoliko dana izvijestili o mogućim sankcijama Europske radiotelevizijske unije (EBU) prema makedonskoj televiziji MRT, crne slutnje i službeno su se obistinile. Prema pisanju portala esctoday.com, EBU je privremeno blokirao sudjelovanje Makedonije na Eurosongu 2018. do dogovora oko plaćanja dugova.

– Kao rezultat neplaćanja duga, makedonska televizija MRT trenutno nema pristup EBU-ovim članskim servisima, kao što su Eurovision News i Sports News Exchanges, prava na emitiranje specifičnih sportskih događanja, pravne, tehničke i istraživačke ekspertize i lobističkim servisima. MRT također nema pravo sudjelovanja na Eurosongu 2018., no zbog trenutnog stanja stvari smiju nastupati na nadolazećem Dječjem Eurosongu – piše u EBU-ovom odgovoru esctoday-ju.

Što to znači?

Ukoliko ne plate dug, koji prema portalu escxtra.com iznosi oko 500,000 eura (a možda i više), MRT neće imati pravo prijenosa na neke za gledanost veoma važnih događanja. U 2018. tako će se, među ostalima održati, Zimske Olimpijske igre u južnokorejskom Pyeongchangu, Europsko rukometno prvenstvo u Hrvatskoj i Svjetsko nogometno prvenstvo iz Rusije. Ono povezano s našim sajtom jest da Makedonija zasad neće nastupati na Eurosongu 2018. u Lisabonu, no ukoliko plate dug, moći ćemo gledati makedonskog predstavnika u Portugalu. Ipak, Makedonija neće biti izbačena s Dječjeg Eurosonga 2017., koji će se održati za nešto manje od mjesec dana.

Podsjetimo, ove godine je Makedoniju predstavljala Jana Burčeska, koja je ispala u drugom polufinalu, ali je svoj put do naslovnice našla zahvaljujući prosidbi.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

  1. Ero — 30. listopada 2017. u 20:03

    Mislim da bi pauza od godinu dana Makedoncima dobro došla. Nek srede financije i razviju apsoultno novi pristup cijelom projektu!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?