Udruženje novinara poziva makedonsku vladu na hitno rješavanje problema – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Udruženje novinara poziva makedonsku vladu na hitno rješavanje problema

  2 min za čitanje   8 komentara

Makedonska nacionalna televizija godinama je gomilala dugove prema Europskoj radiodifuznoj uniji, a jučer je prema pisanju portala esctoday.com ova sapunica dobila svoj epilog privremenom blokadom sudjelovanja Makedonije na Eurosongu 2018. godine.

– Kao rezultat neplaćanja duga, makedonska televizija MRT trenutno nema pristup EBU-ovim članskim servisima, kao što su Eurovision News Sports News Exchanges, prava na emitiranje specifičnih sportskih događanja, pravne, tehničke i istraživačke ekspertize i lobističke servise. MRT također nema pravo sudjelovanja na Eurosongu 2018., no zbog trenutnog stanja stvari smiju nastupati na nadolazećem Dječjem Eurosongu – piše u EBU-ovom odgovoru esctoday-ju.

Sljedeća je godina, godina prepunih velikih događanja, kako onih sportskih, tako i društvenih. Već je jučer, odmah po sankcijama EBU-a programsko vijeće MRT-a na izvanrednoj sjednici usvojilo zaključak kojim traže pomoć Vlade, a danas je isto učinila i Udruga novinara Makedonije. Oni su pak pozvali Vladu da hitno, u najkraćem mogućem roku, osigura sredstva za podmirenje duga čija se visina kreće oko 500 000 eura.

Na taj način, prema ZNM-u, uklonit će se opasnost da će MRT biti odsječen iz Europske televizijske kuće, što predstavlja veliki korak natrag u procesu europskih integracija koji dodatno ruši sliku Makedonije. Trenutno, prema informacijama iz sjedišta EBU-a, MRT nema pristup sadržaju koji se emitira putem svojih usluga izjavio je ZNM. Reakcija EBU-a posljedica je dugotrajnog i neodgovornog upravljanja javne TV za koju bi ona trebala snositi svu odgovornost.

Hoće li Makedonija uspjeti riješiti sve probleme i osigurati ne samo sudjelovanje na Eurosongu, već i praćenje svih važnih događaja u sljedećoj godini, preostaje nam vidjeti.

Podsjetimo, ove godine je Makedoniju predstavljala Jana Burčeska, koja je ispala u drugom polufinalu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Ero — 1. studenoga 2017. u 15:48

    hahaah…Fascinantna su mi ova "udruženja" koja rješavaju probleme kojekakvim prznim pričama. Najlakše je bit general nkom bitke pa svakomu pamet solit. 500 000E se ne skupi baš preko noći!

  2. SwedenEurovisionFan — 1. studenoga 2017. u 14:02

    @buba Ma sve kužim, drago mi je da se maknulo, stvarno su komentari bili nepotrebni i baš je bilo bezveze vidjeti ih. Hvala na micanju 🙂

  3. Emilia Giacometti — 1. studenoga 2017. u 12:54

    @escfan, sorry, u masliniku sam pa sam manje na sajtu. Sad ću riješiti.

  4. SwedenEurovisionFan — 1. studenoga 2017. u 09:44

    Je @blink , rodila je i to još 11. listopada, djevojčicu 🙂

  5. SwedenEurovisionFan — 1. studenoga 2017. u 09:41

    @buba Kakva su ovo samooglašavanja ovdje i to još ni manje ni više nego za zajmove i kredite? I ne samo tu, nego i na pet prethodnih članaka…
    @josefinavaleraloan ovo ti nije ni mjesto ni vrijeme za takve oglase…

  6. SwedenEurovisionFan — 31. listopada 2017. u 19:35

    Daj Bože da se ova situacija riješi. Dosta mi je više treću godinu zaredom gledati kako imamo te magične 43 zemlje i onda nešto iskrsne i netko odustane ._.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?