Švicarska: Šest pjesama u finalu Entscheidungsshow-a – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Švicarska: Šest pjesama u finalu Entscheidungsshow-a

  2 min za čitanje   1 komentar

Nakon što su krajem rujna ove godine zatvorili prijave za svoj nacionalni izbor i zaprimili 670 pjesama, Švicarci su u proteklim mjesecima preslušali svaku od njih i odabrali šest najboljih.

Sve pristigle pjesme preslušao je 20-člani žiri, a u drugom tjednu siječnja sljedeće godine saznat ćemo imena izvođača i pjesama koje će nastupiti u finalu. Stručni se žiri sastojao od predstavnika glazbenih kuća, medija, eurovizijskih fanova i običnih televizijskih gledatelja.

– Švicarska delegacija je prije svega zahvalna na velikom broju pristiglih radova, a onda i izuzetno sretna s odlukom žirija i kvalitetom pjesama. Žiri je marljivo i strpljivo radio svoj posao te u konačnici izabrao šest potpuno drugačijih pjesama koje se razlikuju i žanrom i vrstom glasova pjevača. Već je u početku bilo jasno kakav tip glasa zahtijeva svaka od pristiglih pjesama te smo pokušali pronaći savršenog izvođača za svaku od njih. – izjavio je za SRF.ch švicarski šef delegacije Reto Peritz.

Švicarska se ove godine nakon niza loših rezultata odlučila na promjene u kojima su se mogli vidjeti utjecaji švedskog šefa delegacije Christera Björkmana i izvršnog producenta Melodifestivalena Martina Österdahla. Novost je bila i u odabiru izvođača, gdje je SRF imao pravo odabira novog izvođača ukoliko nije bio zadovoljan prethodnim. Oni su nakon toga potpisali ugovor o reguliranju odnosa u vezi nastupa na Entscheidungsshowu, a sva promotivna snimanja i dorađivanja pjesme obavit će se do sredine prosinca.

Podsjetimo, Entscheidungsshow 2018 će se održati u nedjelju 4. veljače 2018. u televizijskom studiju SRF-a u Zürichu, a švicarska televizija bit će zadužena za izgled pozornice tijekom nastupa svih natjecatelja. Pobjednik natjecanja bit će odabran 50-50 glasovima publike i međunarodnog žirija, a u slučaju izjednačenog rezultata, veću težinu će imati glasovi televotinga.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava1

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?