Češki predstavnik poznat 29. siječnja, 31 pjesma pristigla za "Monteviziju 2018." – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Češki predstavnik poznat 29. siječnja, 31 pjesma pristigla za “Monteviziju 2018.”

  2 min za čitanje   12 komentara

I dok se pomalo bliži datum kada bi trebali saznali tko će voditi Eurosong 2018. (zapamtite ponedjeljak 8. siječnja), a novosti s naše dalekovidnice još nema, mi ćemo se fokusirati na zemlje koje su objavile neke nove informacije. O kakvim se informacijama radi, saznajte u nastavku.

Natjecatelje francuskog izbora objavit ćemo kad imena svih budu objavljena.


 ČEŠKA

U ponedjeljak 8. siječnja češka televizija ČT će službeno objaviti imena šestero natjecatelja njihovog prvog nacionalnog izbora nakon 10 godina (devet, ako uzmemo u obzir i biranje pjesme za Gypsy.cz 2009.). Više od 400 pjesama poslano je ČT-u kako bi bile odabrane, zbog čega je šef češke eurovizijske delegacije Jan Bors promijenio planove i uspio se izboriti za manji nacionalni izbor, koji će biti emitiran na internetu. Danas, objavljeno je nešto više detalja, kao npr. datum kada ćemo saznati tko će predstavljati Češku u Lisabonu.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak bit će prezentirane sve pjesme ovog natjecanja zvanog Eurovision Song CZ, nakon čega će svi koji na svojim tabletima i pametnim telefonima imaju aplikaciju eurovision.tv, moći glasati, no samo onima koji trenutno borave u Češkoj i imaju češku SIM karticu, bit će uvaženi glasovi. Glasovanje će trajati do 22. siječnja, a istog dana bit će poznati i članovi međunarodnog žirija. Na koncu, pobjednika češkog izbora trebali bismo saznati 29. siječnja. Glasovi publike i žirija će biti dodijeljeni na istu shemu (8, 6, 4, 3, 2, 1 bod), a ukoliko dođe do izjednačenja, prevagnut će glasovi publike.

Prema trenutno nepotvrđenim informacijama i intervjuima za escportal.cz, nastupat će:


 CRNA GORA

Crnogorska televizija RTCG tijekom studenog i prve polovice prosinca 2017. zaprimila je 31 pjesmu za Monteviziju 2018. Dakako, pjesme su morale prvo proći kontrolu udovoljavanja svih uvjeta iz natječaja, prije nego što peteročlani stručni žiri krene s preslušavanjem.

Datum kada bi se trebala održati Montevizija 2018. jest 17. veljače, a mjesto koje je za to odabrano jest Hilton Hotel Podgorici. Pobjednika će izabrati isključivo publika sa svojim telefonskim glasovanjem.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Tim Burton — 6. siječnja 2018. u 18:55

    Česi imaju odličan lineup. ? Lični favorit je Josefova pjesma, doslovno dovodi evroviziju u 2018. Za CG je , čujem, pjesmu prijavio i onaj neki Vasilije što smara na svim mogućim prijavama sa nekim splačinama koje on naziva pjesmama. Jezivo.

  2. SwedenEurovisionFan — 6. siječnja 2018. u 16:51

    Ma čeka se Mariette da vidimo idemo li u Švedsku 2019. 😉

  3. PERO — 6. siječnja 2018. u 16:37

    Niti Francuska nema neku pjesmu koja se istice.
    Potrudite se za 2019 Francuzi

  4. PERO — 6. siječnja 2018. u 16:36

    Mislim da ce esc 2018 bit spusiona

  5. PERO — 6. siječnja 2018. u 14:45

    Najbolju pjesmu za sad u nacionalnim finalima ima Rumunjska i mogli bi doci i do top 5 s tim
    Serena-safari
    Ostale ne vrijedi komentirati,ok je i i let you run away s madarskog predizbora

  6. croatia23 — 6. siječnja 2018. u 14:19

    ako ovako nastave češka će ostat bez finala a crna gora čim bude na njihovom jeziku veliki plus od mene

  7. Tristan — 6. siječnja 2018. u 12:20

    Ne svida mi se ni jedna ceska pjesma od ponudenih. Lie To Me nije ni za finale, koji top 10. ??

  8. Sekret — 5. siječnja 2018. u 23:58

    Mikolas Josef i Jakub Ondra imaju najbolje pjesme definitivno jedan od njih dvojice mora pobijediti jer obje su pjesme zarazne i imaju taj catchy ritam baš eurovizijski ☺

  9. Lujka s ukusom — 5. siječnja 2018. u 21:18

    @etfovac 24 sata je to objavio na svojoj stranici prije dva dana prvo, iskreno zadovoljan sam sa svo troje ali Indira nema više onakav glas kakav je prije imala, za Franku i Damira sam sretan

  10. shone — 5. siječnja 2018. u 19:44

    Na twitter-u vidjeh članak o internom odabiru HRT-a, a odabrati će nekog između Indire, Franke i Kedže. ima li još netko kakav info? opet ništa od nac. izbora, šteta.

  11. Lujka s ukusom — 5. siječnja 2018. u 18:17

    @pero baš i ne, pjesma je grozna, rap na euroviziji je nezamisliv, lik je čudan i po grimasama i pokretima rukama podsjeća me na Jurija iz Estonije. CREEPY!

  12. PERO — 5. siječnja 2018. u 17:26

    Ceska bi mogla doci i do top 10 s ovom lie to me pjesmom

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?