Osvrt: Ima li Češka pjesmu za finale Eurosonga? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Osvrt: Ima li Češka pjesmu za finale Eurosonga?

  4 min za čitanje   12 komentara

U ponedjeljak će Česi glasovima stručnog žirija pridružiti glasove publike i saznati tko će ih predstavljati u Lisabonu. Prije nekoliko dana objavljeno je kako je Mikolas Josef osvojio stručni žiri i pitanje je samo, može li on osim titule favorita žirija pokupiti i onu najprestižniju – publike.

U nastavku pročitajte osvrt urednice portala Eurosong.hr-a i pridružite nam se u komentiranju. Tko će predstavljati Češku?


Eddie Stoilow – We rule this world 

Trebam li uopće trošiti riječi na nešto što nema apsolutno nikakve šanse za pobjedu?


Eva Burešová – Fly 

Složit ćete se sa mnom kad kažem da je ovo i emotivno i dramatično i mračno i vokalno odlično pa ipak, ja osobno, ne mogu podleći dojmu da je prije svega toga obično. Početak pjesme je obećavajući, no u kombinaciji s poprilično banalnim riječima, dolazimo do trenutaka kad bi se ona trebala izdvojiti i postati favoritom izbora, no Fly umjesto kulminacije padne u monotonost i u tome je njezin najveći problem. Da se razumijemo, ovo nikako ne bi bio katastrofalan odabir, ali isto tako, sasvim sigurno, ne bi bio ni pobjednički.


Debbi – High on Love 

Ova je pjesma definitivno nešto čime se Češka već dugo vrijeme nije predstavila i možda je baš Eurosong u Lisabonu prava prilika za promjenu. Karizmatična pjevačica u kombinaciji sa odvažnom, zanimljivom, energičnom i dobrom pjesmom mogla bi ih ponovno uvesti u finale. High on love je za mene osobno najbolji ovogodišnji češki pokušaj i nešto čime bi se dostojno predstavili.


DOCTOR VICTOR – StandUP

Pa, pretpostavljam da se u svakom nacionalnom izboru mora naći i bar jedna rock stvar. Na njihovu žalost, bilo bi bolje da su propustili taj žanr i pronašli pjesmu koja bi zbilja bila konkurentna, jer ovo je jednostavno – loše.


Mikolas Josef – Lie to me 

Moram priznati da me ova pjesma u velikoj mjeri podsjeća na prošlogodišnju moldavsku koja je svojim plasmanom sve iznenadila i potaknula i druge izvođače da se u godinama koje slijede odluče na nešto odvažnije.  Međutim, ovo je miljama lošije od onoga i ja ovime nimalo nisam oduševljena. Nisam sigurna što je žiri toliko pozitivnog pronašao u ovoj pjesmi da ju je smjestio na prvo mjesto, jer jedino što ja vidim je predvidljivost i repetitivnost. Jedina pozitivna stvar je refren koji ostaje u glavi duže vremena nakon slušanja, no on sam ne može spasiti cijelu stvar. Preostaje mi samo nadati se da će publika odabrati bolje.


Pavel Callta – Never Forget

Jednostavno i nenametljivo, te isto tako, nedovoljno dobro.


ZAVRŠNO RAZMATRANJE:

Češka se u posljednje vrijeme sve više trudi oko Eurosonga, a organizacija malog, ali slatkog nacionalnog izbora, njihova je kulminacija u tom procesu. Ponudili su šest potpuno različitih pjesama, od kojih svaka ima svoje slušatelje. Meni se pak najviše dojmila Debbie. Pjesma je to koja me uhvatila na prvu, kojoj sam se najviše vraćala i koju ću istaknuti kao svog favorita. Nisam sigurna gdje se ona nalazi na popisu žiriju, no nadam se da bi mogla iznenaditi i povesti češku zastavu putem Lisabona.

anketa 769

Tko treba da predstavlja Češku na Eurosongu 2018.?

Ukupno glasova: 284

  • Mikolas Josef – Lie To Me [127 / 45%]
  • Eva Burešová – Fly [87 / 31%]
  • Debbi – High On Love [33 / 12%]
  • Pavel Callta – Never Forget [25 / 9%]
  • Doctor Victor – Stand Up [6 / 2%]
  • Eddie Stoilow – We Rule This World [6 / 2%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava12

  1. Tim Burton — 29. siječnja 2018. u 18:23

    Slažem se sa ostalima, i ja bih najradije Lie to Me, a svega nekoliko trenutaka nas dijeli od objavljivanja pjesme, tako da držim fige.

  2. Croeurofan — 28. siječnja 2018. u 19:35

    @bartol Hvala na odgovoru

  3. Bartol Stopić — 28. siječnja 2018. u 18:59

    @croeurofan Ždrijeb će voditi Sílvia Alberto i Filomena Cautela.

  4. Lujka s ukusom — 28. siječnja 2018. u 18:26

    Debbi!

  5. Croeurofan — 28. siječnja 2018. u 18:04

    Samo podsjetnik sutra će se održati ždrijeb po polufinalima (molim se da upadnemo u drugu polovicu drugog polufinala po mogućnosti sa što više susjeda xD). Nego, zna li netko tko će voditi sutrašnji ždrijeb.

  6. dobric — 28. siječnja 2018. u 17:48

    Jedino Mikolas Josef – Lie to me dolazi u obzir. Sve ostalo je daleko ispod proseka i ne drzi paznju.

  7. Diavolo — 28. siječnja 2018. u 17:19

    kao što sam već ranije rekao…pjesma ''Lie to me'' je najeurovizičnija od svih te je prema tome jedini pravi predstavnik ako Česi planiraju ostvariti neki zapaženiji rezultat… ostale pjesme bi se vrlo lako utopile u masi i vrlo vjerojatno ostale u polufinalu… zavisno od konkurencije, i od live nastupa, možda to čeka i Lie to me…mislim da je ovo njegova (Mikolasova) naslabija pjesma koju je do sada snimio…

  8. Kazahstan — 28. siječnja 2018. u 16:22

    Mikolaš i Eva bi eventualno mogli u finale, između njih dvoje ipak preferiram Evu.
    "Lie to me" možda ima i malo više šanse za neki bolji plasman, ali meni osobno je ova amerikanizirana brojalica na granici slušljivosti.
    "Fly" mi je slušljivija, ali nešto slično su poslali i pretprošle godine, što im je tek taman bilo dovoljno da uđu u finale. A dokopati se finala i tamo zauzeti neko predposljednje mjesto i nije baš neki ambiciozan cilj.

  9. PERO — 28. siječnja 2018. u 15:57

    Mozda i fly

  10. PERO — 28. siječnja 2018. u 15:56

    Lie to me jedini posten izbor

  11. endlessly — 28. siječnja 2018. u 15:56

    Ovdje jednostavno nema diskusije. Mikolas je miljama ispred drugih i svaki drugi izbor bi znacio ostanak u polufinalu.

  12. Sekret — 28. siječnja 2018. u 15:20

    Mikolas u Lisabon ☺

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?