Ryan O'Shaughnessy s "Together" u Lisabon – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ryan O’Shaughnessy s “Together” u Lisabon

  2 min za čitanje   3 komentara

Nakon višemjesečne tišine i špekulacija, irska televizija RTÉ prije nekoliko trenutaka se oglasila i objavila ime svog predstavnika i naziv njegove pjesme s kojom će Irska biti predstavljena na Eurosongu 2018. Bivši natjecatelj britanskog Supertalenta Ryan O’Shaughnessy izabran je između 300-tinjak pristiglih prijava od strane RTÉ-ovog žirija, čime je naslijedio Brendana Murrayja. U svibnju u Portugalu otpjevat će pjesmu naziva Together, baladu koju je napisao u suradnji s Markom Capliceom i Laurom Elizabeth Hughes, koji čine novi skladateljsko-produkcijski tim The Nucleus.

– Kao jedan od skladatelja pjesme Together, oduševljen sam što je odabrana za predstavljanje Irske na Eurosongu 2018. i što sam, kao vrhunac toga, zamoljen da izvedem pjesmu za svoju zemlju što je velika čast – izjavio je ovaj 25-godišnjak koji je najavio nastup “kakav nije viđen od Rock and Roll Kids” (Irska na Eurosongu 1994., op.a.).

Javnost je upoznala Ryana 2012. godine, kada se sa svojom autorskom pjesmom No Name prijavio za britanski Supertalent, što je navelo Colina Barlowa da ga nagovori na potpis za Sony Music UK. Na koncu šoua, došao je do petog mjesta. Inače, on je nećak Garyja O’Shaughnessyja, koji je 2001. predstavljao Irsku na Eurosongu.

Datum objave pjesme još nije poznat. Podsjećamo, Irska je prije dva dana ždrijebana u prvo polufinale Eurosonga 2018. (kao i Hrvatska), koje će se održati 8. svibnja.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Den Vilda — 2. veljače 2018. u 00:20

    Mogli bi Irci konačno imati dobru i konkurentnu pjesmu, jer momak ima karizmu i dobro uživo pjeva. Nadajmo se da će i pjesma bit kvalitetna.

  2. dino_esc_fan — 31. siječnja 2018. u 15:33

    Pa, puno bolje od onog škvikavca prošle godine (;

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?