Tko je vaš trenutni favorit Eurosonga 2018.? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tko je vaš trenutni favorit Eurosonga 2018.?

  4 min za čitanje   23 komentara

Do danas, 18. veljače, izabrano je 12 natjecatelja i pjesama koje će predstavljati svoje države na Eurosongu 2018. u Lisabonu. Redakciju eurosong.hr-a zanima vaše mišljenje o ovoj odabranoj dvanaestorki te vas pozivamo da se pridružite u komentarima sa svojim “TOP-12” listama i svojim glasom na anketi! Prije iste, predstavit ćemo, u vrlo kratkim crtama, put svakog izvođača i pjesme.

 Eugent Bushpepa – Mall 

Već tradicionalno, prvi svojeg predstavnika i pjesmu izabrali su Albanci na svojem Festivali i Këngës 56. Također, najavljen je i revamp pjesme u kojem ipak ne bi trebalo doći do promjena jezika s albanskog na engleski, kao što je potvrdio i sam Eugent. Na kladionicama trenutno drži 35. mjesto

  Madame Monsieur – Mercy

Francuska je nakon četiri godine vratila nacionalni izbor kao način odabira predstavnika za Eurosong, a u Destination Eurovision je pobijedio duo Madame Monsieur. Pjesma Mercy je uvjerljivo osvojila francusku publiku, svojom snažnom porukom i jednostavnim nastupom. Na kladionicama trenutno drže jedanaesto mjesto.

 Mikolas Josef – Lie To Me

U češkom predizboru Eurovision Song CZ, nije bilo previše drame – uvjerljivi pobjednik i publike i žirija je bio upravo Mikolas Josef. U međuvremenu je ovaj dvadesetdvogodišnji Čeh i snimao razglednicu u Lisabonu i nastupao na ukrajinskom nacionalnom predizboru Vidbir. Na kladionicama trenutno drži peto mjesto.

  Alfred & Amaia – Tu Cancíon

U sklopu reality showa Operación Triunfo, održana je i večer Eurovision Galla kojom su Španjolci izabrali svoje predstavnike na Eurosongu – zaljubljeni par Alfreda i Amaiu. Amaia se uz ovu pobjedu može ponositi i pobjedom u cjelokupnom showu Operación Triunfo. Na kladionicama trenutno drže osmo mjesto.

 Christabelle – Taboo

Prva odabrana predstavnica u veljači je bila malteška Christabelle. Osvojila je maksimalne bodove i žirija i publike na MESC 2018 te time ostavila iza sebe favoriziranu Brooke. Na kladionicama trenutno drži 38. mjesto

 ZiBBZ – Stones

Švicarski Die Entscheidungsshow poharao je (ponovno) duo Zibbzosvojiviši najviše bodova i od žirija i od publike. U Lisabonu će pokušati uvesti Švicarsku prvi puta u finale od 2014. godine. Na kladionicama trenutno drže posljednje, 43. mjesto.

https://www.instagram.com/p/Be1CNH4ASQF/?hl=hr&taken-by=zibbz_official

  SuRie – Storm

Ujedinjeno Kraljevstvo će ove godine predstaljati eurovizijska veteranka SuRie. Prijašnja iskustva ima s belgijskom delegacijom, kada je nastupala s Loicom Nottetom kao prateći vokal, kao i 2017. uz Blanche. Može li ponoviti rezultat Lucie Jones iz Kijeva saznat ćemo 12. svibnja. Na kladionicama trenutno drži 31. mjesto.

 Rasmussen – Higher Ground

Danski MGP pobijedio je s 50% glasova u superfinalu Rasmussen. Pjesmu Higher Ground koju potpisuju Niclas Arn i Karl Eurén izvest će u prvoj polovici drugog polufinala, 10. svibnja. Na kladionicama trenutno drži četrnaesto mjesto.

 Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente

Pobjednici Sanrema 2018 ostali su u sjeni skandala koji je potresao samo natjecanje a odnosi se na njihovu pjesmu, o kojem više možete pročitati ovdje. Bilo kako bilo, pjesma i izvođači zasada ostaju u konkurenciji za sam Eurosong, a tek trebamo vidjeti hoće li se promijeniti odluka EBU-a. Na kladionicama trenutno drže šesnaesto mjesto.

https://www.youtube.com/watch?v=rx4hwIkvW-A

 Alexeev- Forever

Još jedan skandal vezan uz ranije izvođenje pjesme potreslo je bjeloruski Eurofest, toliko da je jedna natjecateljica se odlučila i povući iz natjecanja. Iako je bilo govora o tome da će se pjesma promijeniti ukoliko Alexeev pobijedi na Eurofestu, o tome zasad nema govora te se također čeka odluka EBU-a. Na kladionicama trenutno drži deveto mjesto.

 Yianna Terzi- Oneiro mou

Skandali su očigledno obilježili veljaču, budući da je grčka televizija ERT odlučila je diskvalificirati dvoje izvođača s nacionalnog izbora jer njihove diskografske kuće nisu na vrijeme dostavile garanciju o troškovima za nastup svojih natjecatelja. Tako je priliku za predstavljanje Grčke dobila ova 37-ogodišnjakinja. Na kladionicama trenutno drži dvadeseto mjesto.

 Vanja Radovanović- Inje

Posljednji odabrani natjecatelj Eurosonga 2018. zasada je crnogorski Vanja Radovanović, koji je pobijedio u prvoj organiziranoj Monteviziji od 2006. godine. Vanja je u superfinalu pobijedio ispred Katarine Bogićević i Lorene Janković. Na kladionicama trenutno drži 36. mjesto.

anketa 824

Tko je vaš favorit na Eurosongu 2018? (18.02.2018)

Ukupno glasova: 485

  • Madame Monsieur - Mercy [112 / 23%]
  • Rasmussen - Higher Ground  [68 / 14%]
  • Mikolas Josef - Lie To Me [58 / 12%]
  • Yianna Terzi- Oneiro mou [58 / 12%]
  • Vanja Radovanović- Inje [46 / 9%]
  • Ermal Meta & Fabrizio Moro - Non mi avete fatto niente [40 / 8%]
  • Alfred & Amaia - Tu Cancíon [39 / 8%]
  • Alexeev- Forever [13 / 3%]
  • Eugent Bushpepa - Mall [13 / 3%]
  • ZiBBZ - Stones [13 / 3%]
  • Christabelle - Taboo [13 / 3%]
  • SuRie - Storm [12 / 2%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava23

  1. damiro — 25. veljače 2018. u 19:46

    Grčka je zasada od svih 19 odabranih pjesama najbolja, barem meni osobno.
    Zatim Francuska.

  2. Rita — 24. veljače 2018. u 11:46

    Moj top 14:
    1. Španjolska
    2. Češka
    3. Francuska
    4. Grčka
    5. Švicarska
    6. Srbija
    7. Danska
    8. Njemačka
    9. Albanija
    10. UK
    11. Malta
    12. Bjelorusija
    13. Italija
    14. Crna Gora
    Zanimljiva stvar: volim pjesmu koja mi je zasad zadnja! ???

  3. Arctic Monkey — 19. veljače 2018. u 19:17

    Sad kad razmislim o svim ovim pesmama koje sam nedavno preslusao jedna mi se prva vraca u glavu, a to je Albanija, tako da od ovih to je trenutno moj favorit (i sam sam iznenađen). Prosto ima tu nesto. Drugo mesto Francuska i ostali apsolutno nebitni…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?