Završena "Beovizija": Sanja Ilić & Balkanika u Lisabon – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Završena “Beovizija”: Sanja Ilić & Balkanika u Lisabon

  2 min za čitanje   37 komentara

U beogradskom Sava Centru večeras je, po prvi put nakon devet godina, održana Beovizija putem koje je Srbija odabrala predstavnika za Eurosong u Lisabonu.

U skoro tri sata koliko je večerašnje natjecanje trajalo, imali smo priliku vidjeti i čuti 17 vrlo raznolikih i drugačijih pjesama, u najmanju ruku osebujnih nastupa i zanimljivih izvedbi. Stručni žiri srpske nacionalne televizije i gledatelji putem SMS glasova imali su težak zadatak zajedničkim snagama doći do imena pobjednika i predstavnika Srbije u Portugalu.

S maksimalnih 12 bodova i od žirija i od publike, pobjednici Beovizije su Sanja Ilić & Balkanika s pjesmom Nova Deca. Na drugom mjestu u konačnici je završila Saška Janks čija je pjesma na kraju skupila 20 bodova.

Naš novinar bio je večeras u Beogradu, te vam kroz razgovore s Danicom Krstić iz Balkanike i drugoplasiranom Saškom Janks donosimo dašak atmosfere iz Sava Centra.

U revijalnom dijelu večeri nastupali su brojni nekadašnji sudionici Eurosonga iz regije, poput Milana Stankovića, grupe Regina, Sergej Ćetkovića, Jelene Tomašević pa i hrvatskog predstavnika na prošlogodišnjem Eurosongu Jacquesa Houdeka koji je izveo pjesmu “My Friend”.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava37

  1. Tim Burton — 23. veljače 2018. u 20:09

    Saška Janković mi je bila lični favorit, ali ni ovo nije loše. Malo napadno u svom tom etnu, i malo konfuzno pomiješano sa tim nekim modernim zvukom a la Icebreaker. Generalno, ok, ali moglo je daleko bolje.

  2. Edo — 22. veljače 2018. u 22:42

    Ocekivao sam vise od Beovizije. Ipak, ova pjesma bi mogla u finale. A tamo… zavisi od 100 faktora…

  3. Naomi — 21. veljače 2018. u 17:16

    neka djecija pjesma ima vise teksta nego ova ….bas dosadna pjesma

  4. Sasha — 21. veljače 2018. u 12:09

    Tako… autentično, balkanski, solidno ali ništa spektakularno. Ovaj tip uspred pjesme mi ima pozu kao da ga je stislo na pozornici pa jedva drži guzu zatvorenom.
    ………………….
    Inače, Danska do sada ima miljama daleko najbolju pjesmu. Sve ostalo je i meni preloše. S obzirom da živim u Švedskoj, znam da su Danski mediji jako euforični i već se vide kao pobjednici. Pjesma je kombinacija svega popularnog: Game of Thrones stil, muškarci s bradama, dobri vokali i super catchy refren.

  5. marelko — 21. veljače 2018. u 10:59

    nije loša pjesma, ali pomalo već dosadna. tko je uopće Sanja Ilić od ove dvije ženske?

  6. Tristan — 21. veljače 2018. u 10:05

    Ocekivana i zasluzena pobjeda Balkanike. Plasman u finale po meni nebi treba bit upitan.

    Malo mi se promina poredak i top 5 za sad:

    1.DANSKA (i dalje bez konkurencije)
    2. Spanjolska
    3. Grcka
    4. Srbija
    5. Ceska

  7. Kazahstan — 21. veljače 2018. u 08:30

    Da su izabrali "Svatove", bili bi među mojim ovogodišnjim favoritima. Ovako ništa. No moram priznati da je Srbija napravila pozitivan pomak u odnosu na prošlu godinu tako da im ove godine prolazak u finale ne bi trebao biti problem. Ipak, pjesma "Nova deca" mi jednostavno zvuči previše izvještačeno i patetično.

  8. Lujka s ukusom — 21. veljače 2018. u 08:21

    Ne znam šta da kažem, ajd počet ću sa tim da se meni ovo iskreno ne sviđa. Podsjeća me na Grčku 2016 nešto tako bezveze sa riječima koje nemaju smisla ?Sretno vam bilo ali ja ovo ne vidim u finalu…

  9. imperator — 21. veljače 2018. u 08:13

    S obzirom da nisu imali pravu konkurenciju, ovo je i očekivano.. Biber je po meni imao bolju pjesmu, no njihov jučerašnji nastup je bio katastrofalan.. mislim da su na kraju završili tek kao peti..
    a što se tiče Balkanike i njihovog nastupa, on je bio na pravoj razini.. istina; koreografija je bila glupava, kao i kadriranje, ali to se sve da ispraviti do Lisabona..
    a hoću li izboriti finale? nezz, pomalo sam skeptičan.. zvuče mi lošije nego Grčka.. no dobro, Grci nastupaju u prvom polufinalu tako da nisu izravni konkurenti..
    ahhh.. da su refren i kraj pjesme bolji, Balkanika bi bila u sigurnih Top 10, a ovako.. bit' ću rubno, kao i Tijana prošle godine.. Gooood luck!! 😉

  10. Shiva — 21. veljače 2018. u 08:11

    @ole1

    Da skroz si promašio. Ovo nije nikakva Voda 2.0

    Ovo je Illusion 2.0 (Bugarska, 2009.) 😆

  11. Dino — 21. veljače 2018. u 08:09

    Ovo ide sigurno u top 10 u finalu ESC! Konacno sa radoscu cekam maj!

  12. endlessly — 21. veljače 2018. u 08:06

    Beovizija je bila nepotrebna. Jednostavno su mogli odmah poslati ovu pjesmu jer je miljama ispred drugih.
    Neko reče da kvaliteta nije dobra, ne znam sta cu tacno ciljali, ali ovo je jako zanimljivo i predstavlja odlican potencijal za dobar nastup. Iako nije originalan pristup, ove melodije i to, nije ni bitno jer ovo dobro zvuci.
    Prilika da se Srbija vrati staroj slavi..

  13. Arctic Monkey — 21. veljače 2018. u 04:27

    Sada sam prvi put stigao da preslusam na slusalicama sa kvalitetnim zvukom i bogatijim basom… znaci tako dobro pevaju i svako novo slusanje vise kupuje… Uz to dobro izgledaju i ja im verujem, nema foliranja…
    Misticno i mocno, sa te dve reci bih opisao nastup. Msm da je ovoj pesmi def mesto u finalu eurovizije…

  14. Croeurofan — 21. veljače 2018. u 00:52

    @markogvozdenovic Nažalost nismo u istom polufinalu ali ako prođete možete računati na nas 😉

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?