Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (2)

  10 min za čitanje   36 komentara

Nakon što smo prije dva dana i službeno započeli naš najpoznatiji projekt, vrijeme je da prokomentiramo novih pet zemalja. Koje zemlje su se našle danas na programu, saznajte ispod. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 FRANCUSKA

AndreaUz Bugarsku meni osobno najbolja pjesma na natjecanju. Izašla je među prvima i sve do sada nije dosadila. Mislim da bi mogla biti neočekivani pobjednik.

Ocjena: 10/10

BartolPao mi je hype koji sam imao za ovu pjesmu otkad je izabrana. Sad mi nešto u njoj fali i ne mogu ni sam shvatiti što – možda sam ju jednostavno previše puta čuo, a možda činjenica da nakon prvog refrena postaje potpuno identična i ravna, te se previše puta ponavlja riječ Mercy. Da se razumijemo, treću godinu zaredom Francuzi šalju pjesmu dostojnu dobrog plasmana na Eurosongu, ali kao i prošle godine, ovo je za mene TOP15.

Ocjena: 7/10

BojanLijepa je pjesma i ima lijepu poruku. No, ja ovo stvarno ne vidim kao nešto što bi moglo pobijediti. Nije mi pobjednički materijal, ali ako uzmem u obzir što je prošle godine pobijedilo, ne bih se iznenadio. Možda sam ja operiran od emocija. A možda samo ovo nije moja šolja čaja.

Ocjena: 5/10

FarukJedna riječ – predivno. Pjesma koja dokazuje da je moguće opjevati važno društveno pitanje, poput izbjeglica, bez bodljikavih žica i kožnih Gestapo jakni (Pozdrav BiH 2016.!). Skladba koja me oduševljava u svakom aranžmanu, na svakom jeziku, u svakom obliku. Eurosong nije posebno pravedno mjesto. Da jeste, mislim da bismo 2019. možda išli u Pariz.

Ocjena: 10/10

Luna: Cijenim kvalitetu pjesmu, ali previše mi se ponavlja i dalje stojim kod svog komentara u osvrtu na francuske pjesme nakon kojeg sam dobila napade. Po mom osobnom mišljenju, Francuzi su u prethodne dvije godine imali bolje kandidate za pobjedu.

Ocjena: 7/10

TomislavDa, da i da! Ovo je moja najdraža pjesma ove godine. Zašto? Vrlo jednostavan i minimalističan instrumental, odlična vokalna realizacija te francuski jezik koji zvuči izvrsno i ove godine. Nadalje, ovaj par je izrazito sladak, pašu si jedan drugome, i odlična odjevna kombinacija. Sve je tu, sladak bombon iz Pariza!

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 49/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,17

anketa 909

Francuska 2018.

Ukupno glasova: 285

  • Jako mi se sviđa (5) [155 / 54%]
  • Dobra je (4) [65 / 23%]
  • OK je (3) [47 / 16%]
  • Ne sviđa mi se (2) [14 / 5%]
  • Užasna je (1) [4 / 1%]


 NORVEŠKA

AndreaNakon Fairytale bolje da ni ne komentiram ovo. Pohvale za nastup na nacionalnom izboru.

Ocjena: 6/10

Bartol Iako sam navijao za Rebeccu, beskrajno simpatični Rybak mi je ponovno osvojio srce. Zabavna, razigrana pjesma, koja lako ulazi u uho, upakirana sa jako jako dobrim nastupom, krčka se novi TOP10 za Norvešku! Moja kritika ide na shoo be do dio teksta, koji se čini isključivo lijenim.

Ocjena: 8/10

BojanPrvo neizmjerno mi je drago što se Rybak odlučio vratiti na Eurosong. Doduše, s njegovim angažmanima na i oko prethodnih izdanja Eurosonga, nisam ni osjetio da ga dugo nije bilo. Mene je pjesma kupila na prvu i to upravo iz razloga što je totalno drugačija od Fairytale jer ne bih volio da se vratio s nečim sličnim. Pratio sam njegovu glazbu i nakon pobjede i zaista imao je dobrih pjesama koje i dan danas volim čuti. Ova pjesma mi je toliko simpatična i vidi se koliko on uživa izvodeći je. Jako mi je drago što je ubacio i violinu, bez koje ga ne mogu zamisliti. Nastup s nacionalnog izbora mi je jedan od bolje osmišljenih od svih ove godine i vraćam se kad god mogu da ga pogledam. Nadam se da će uspjeti prenijeti tu atmosferu i na lisabonsku pozirnicu. Svakako on je jedan od pobjednika kojeg mnogi pamte, što je svakako plus za njega.

Ocjena: 10/10

FarukDrugi put svugdje u životu, a pogotovo na Eurosongu, često nije onako dobro kao prvi. Rybakov drugi pokušaj meni zvuči poprilično isforsirano, čak i pomalo potcjenjivački prema Eurosongu, kao da se svi trebamo oduševiti samom činjenicom da je u pitanju Rybak glavom i bradom. Saksofona i violina – ima, ritma – ima, zabavno – jest, ali nikako za sami vrh.

Ocjena: 5/10

Luna: Prošle godine kaže “Salvador ima pravo, glazba nije vatromet”, ove godine šalje nešto što spada u kategoriju joke entryja. Eh moj Alex… Doduše, priznajem da je užasno catchy i da je glavni kandidat za nagradu “Jacques Houdek” (visoko plasiran kod publike, nisko kod žirija, ali to samo ja mislim).

Ocjena: 4/10

TomislavIako iznimno poštujem Alexandera i njegu pjesmu Fairytale, no ova pjesma je ništa drugo nego iskorištavanje njegove reputacije i imena. Ideja o pjesmi koja govori kako napisati pjesmu nije nova, sjetite se samo Love Love Peace Peace, interval acta iz 2016.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 39/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,5

anketa 910

Norveška 2018.

Ukupno glasova: 261

  • OK je (3) [75 / 29%]
  • Ne sviđa mi se (2) [70 / 27%]
  • Dobra je (4) [42 / 16%]
  • Užasna je (1) [37 / 14%]
  • Jako mi se sviđa (5) [37 / 14%]


 POLJSKA

AndreaZvuči kao ljetni hit. Siguran finalist.

Ocjena: 7/10

BartolUhh…. Ljeto tipa 2015.? Throwback na godinu za koju throwback nisam tražio. Goli prosjek.

Ocjena: 5/10

BojanOvo je jedna od boljih pjesama koje je Poljska poslala na Eurosong, po meni. Dok su pojedine pjesme za neke ranije godine, ova je jednostavno u vremenu u kojem treba biti. Pjesma koja se može čuti po klubovima i mislim da bi mogla zaživjeti i nakon natjecanja. Finale mislim da je sasvim izvjesno, i neki TOP10 plasman ne bi trebao izostati.

Ocjena: 8/10

FarukČuda se dešavaju! Žena na svijet donese četvorke, rodi se jagnje s pet nogu, čovjek preživi udar groma, a eto – meni se svidi pjesma iz Poljske. Pjesma vas tjera da se rasplešete nogama, rukama i unutarnjim organima, a rekao bih da ima i taj „feelgood“ moment koji mnogima ove godine nedostaje. Ipak, Eurosong nije klub, pa ne bih se baš kladio da će mnogi to osjetiti i prepoznati.

Ocjena: 8/10

Luna: Da kojim slučajem pod imenom izvođača stoji Avicii ili David Guetta, rušila bi Billboard i dobivala platinaste naklade. Od povratka na Eurosong, jedna od boljih poljskih pjesama i hvala televotingu u Poljskoj koja je anulirala rezultate žirija i više nikad ne dajte Kasiji Moś da pijana ocjenjuje pjesme.

Ocjena: 9/10

TomislavPo mojem osobnom mišljenju, ovo je jedna od najboljih pjesama na ovogodišnjem natjecanju u Lisabonu. Standardna progresijica, pomalo future house ritam te jedan klišejiziran tekst dovoljni su za dašak EDM-a na Eurosongu. Drop zvuči dosta slično kao Carry You Home od DJ Tiësta. Mislim da bi ovo mogao biti dosta dobar ljetni hit. Finale je tu, a niti ono najviše mjesto nije isključeno.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 47/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,83

anketa 911

Poljska 2018.

Ukupno glasova: 244

  • OK je (3) [84 / 34%]
  • Dobra je (4) [63 / 26%]
  • Jako mi se sviđa (5) [49 / 20%]
  • Ne sviđa mi se (2) [36 / 15%]
  • Užasna je (1) [12 / 5%]


 RUSIJA

AndreaBolja od prošlogodišnje, ali opet bezvezna. Nadam se da ne prolaze dalje jer ionako mogu proći dalje samo na osnovu imena i reputacije. Ovo je loše.

Ocjena: 5/10

BartolPrva stvar – kod svih zanemarujem live izvedbe sa prepartya (nisi se izvukao Alekseev). Imajući to na umu, ova pjesma nije toliko loša, zapravo. Nakon Flame Is Burning, pjesme koju nisam mogao podnijeti, ovo je sasvim solidan pokušaj Rusije. Za finale…. Možda ipak ne (pogotovo ako ne popravi vokal).

Ocjena: 5/10

BojanObično imam mali problem kod tumačenja što pjevači pjevaju na engleskom, tj. po koju riječ ne razumijem, ali ovdje zaista imam problem s većim dijelom pjesme jer joj je izgovor katastrofalan. Također, kada poslušam cijelu pjesmu nije ništa specijalno i ovo je prvi put da sam je poslušao cijelu. Drugi put će vjerojatno biti proba. Možete sad osuti drvlje i kamenje po meni, ali ja ne bih ovo slao na Eurosong, a kamoli pustio u finale. Prije bih volio čuti Micu Trofrtaljku i njenu I labavi ume da zabavi, više života ima.

Ocjena: 1/10

FarukPonižavajuće na toliko razina –  u prvom redu za Juliju, za Eurosong, za Rusiju, za gledatelje. Pjesma, sama po sebi, još i prolazi neki test osnovne slušljivosti, ali svi znamo da Julia ovo ne može otpjevati i da su je u njenoj domovini namjerno isturili i izložili podsmijehu, kritikama i svemu ostalom što će sigurno uslijediti. Taj osjećaj neugode za drugog (tzv. susramlje) se ovdje može rezati nožem.

Ocjena: 2/10

Luna: Tri minute pjesme i meni jedino što ostaje u glavi jest “I’m gonna swing from the chandelier, from the chandelier”. I onda se sjetim tragedije zvan nastup na Moskow Eurovision Party, i jedino što poželim jest milost za svoje uši. Ipak, kako ocjenjujem studijsku verziju, moja najveća kritika ide na to što ju razumijem jedino ako stavim tekst pjesme ispred nosa. Ipak, nije najtragičnija stvar na ovogodišnjem Eurosongu.

Ocjena: 3/10

TomislavOsobno sam rusofil na Eurosongu te imam u navici podržavati Rusiju bez obzira na što pošalju. No, sad je zbilja previše. OK, skužili smo, htjeli ste prošle godine kupiti jeftine poene na tome što “kao” promičete sudjelovanje osoba s invaliditetom na Eurosongu, no zašto ponavljate isto i ove godine, i to s vrlo lošom pjesmom. Ne!

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 18/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,0

anketa 912

Rusija 2018.

Ukupno glasova: 235

  • Ne sviđa mi se (2) [84 / 36%]
  • Užasna je (1) [63 / 27%]
  • OK je (3) [58 / 25%]
  • Dobra je (4) [20 / 9%]
  • Jako mi se sviđa (5) [10 / 4%]


 ŠVICARSKA

AndreaŠvicarci su opet podcijenjeni. Pjesma ima itekakve šanse, bez obzira što je konkurencija u prvom polufinalu teška. Meni je jako dobra, a vjerujem da ovakav tip pjesme zasigurno ima svoju publiku.

Ocjena: 7/10

BartolMožda zato što su toliko down to earth, ili zato što je pjesma stvarno dobra, Švicarci su mi izuzetno dragi ove godine. Nenametljivi, a opet prisutni, karizmatični brat i sestra i nastup za zemlju koja dugo nije imala uspjeh na Eurosongu…. Poznato? 😀 Usporedbe na stranu, jako dobar pokušaj Švicarske za koji nikako ne bi htio da ostane u polufinalu.

Ocjena: 8/10

BojanŠvicarci nam drugu godinu za redom šalju jednu kvalitetnu pjesmu. Refren je jako zarazan i s njime mogu skrenuti pažnju na sebe. Bilo bi mi drago da ih čujem dva puta sljedećeg mjeseca.

Ocjena: 7/10

FarukProšlogodišnje iskustvo nas uči da su Švicarci u stanju i najbolju pjesmu najstrašnije upropastiti nekakvim „genijalnim“ rješenjem za nastup, tako da me malo brine što će smisliti za ovo. Pjesma je energetska bomba, s jako dobrom porukom i sjajnim vokalima. Imaju sve što im treba da iz tog drugog polufinala konačno prođu dalje. Još samo da se netko pri osmišljavanju nastupa ne inspirira bajkama, basnama i svadbenim tortama.

Ocjena: 8/10

Luna: Kao prvo, puno bolje od onoga što je bilo prošle godine. Kao drugo, ovo je meni najdraža švicarska pjesma u zadnjih nekoliko godina. Kao treće, ako se uredništvo zabavnog programa SRF-a opet sjeti nekih kerefeka, neka me se pazi. Jer je ovo pjesma koja je moderna i koja definitivno treba u finale.

Ocjena: 9/10

TomislavKad bi mi netko pustio ovu pjesmu i rekao da pogodim o kojoj zemlji se radi, mislim da bih rekao Švicarska. Volim ovaj aranžman u kojem težinu imaju bubanj i klavir te se stoga Švicarci na mala vrata vraćaju u eurovizijski top. Svaka čast.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 49/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,17

anketa 913

Švicarska 2018.

Ukupno glasova: 254

  • OK je (3) [79 / 31%]
  • Dobra je (4) [76 / 30%]
  • Jako mi se sviđa (5) [45 / 18%]
  • Ne sviđa mi se (2) [34 / 13%]
  • Užasna je (1) [20 / 8%]


ZANIMLJIVOSTI

  • Poredak druge grupe izgleda ovako:
    1. Francuska 49/60 (8,17)
    2. Švicarska 49/60 (8,17)
    3. Poljska 47/60 (7,83)
    4. Norveška 39/60 (6,5)
    5. Rusija 18/60 (3,0)
  • Zbog tri desetke, koje su dobili od Andreja, Faruka i Tomislava, francuski predstavnici su u ukupnom poretku dobili prednost pred švicarskim predstavnicima, koji su dobili samo jednu desetku (Tomislav).
  • Ova grupa pjesama najmanje se svidjela Bojanu, a najviše Tomislavu.
  • Danas je podijeljena samo jedna jedinica (Bojan za Rusiju), i četiri desetke.
  • Ruska predstavnica Julija Samojlova nije ostvarila ocjenu veću od 5.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava36

  1. Eurovision Kosovo/Kosovë — 21. travnja 2018. u 12:59

    1. ŠVICARSKA
    2. POLJSKA
    3. FRANCUSKA
    4. RUSIJA
    5. NORVEŠKA – odvratno

  2. Den Vilda — 19. travnja 2018. u 00:34

    Evo kako i ja vidim u poretku:
    1. FRANCUSKA. Nakon prva dva slušanja moj komentar je bio da francuskoj pjesmi fali upečatljivost, i dalje mislim da je to najveći problem. No tad nisam imao pojma o poruci i značenju teksta koji pjesma ima, i to definitivno diže sami koncept pjesme. Pjesma po sebi je jako dobra i originalna, uživo fenomenalno zvuči i ovdje će stručni žiri odigrati glavnu ulogu. Vrlo vjerojarno da će Francuska po žirijima biti u TOP5, a ukupno ipak mislim 6.-10. mjesto. Bio sam preoštar i ishitren kad sam prvotno rekao da će završiti na začelju, u najgorem slučaju to može biti plasman oko sredine.
    2. NORVEŠKA. Što reći za velikog povratnika s ne baš tako velikom pjesmom? Osobno i iskreno, u ovih skoro 10 god mogao je napisati i bolju pjesmu. Bit Rybakovog uratka je što je pjesma vrlo zarazna i jako je dobro osmišljen scenski nastup. Kad sam gledao spot za ovu pjesmu, rekao sam ništa posebno, no nastup uživo je taj koji pjesmi daje polet, što je uostalom i najbitnije na ESC. Rybak ima neodoljivi šarm, i sve to u kombinaciji sa značkom stare slave koju još uvijek nosi trebalo bi rezultirati još jednim glatkim plasmanom u TOP10, rekao bih 7.-10. mjesto. Stručni žiri bi ovdje trebao napraviti glavni posao, tj. dati Norveškoj što manje bodova, a publika će itekako Norvešku podržati.
    3. POLJSKA. Jedna pozitivna, melodična i lijepa pop pjesma, kojoj nemam zamjerku. Studijska inačica pjesme je odlična i poljska pjesma će sigurno postati klupski hit. No, kao što sam i prije napisao, da ju glavni pjevač može barem upola dobro otpjevati i održati atmosferu, Poljska bi bez problema ušla u finale. Pogledao sam 2-3 nastupa uživo i vokalni aranžman sve gori od goreg, zapravo ovo je najgori pjevač u ovogodišnjoj konkurenciji. Mislim da Poljska zato i neće vidjeti finale.
    4. RUSIJA. Dragi moji Rusi, ne znam zašto vam je ovo trebalo. Yulia je meni doista draga i simpatična djevojka, ali objektivno ima problem s pjevanjem uživo i ne znam kako će sve to ispasti na pozornici u Lisabonu. A i Rusi su imali godinu dana da napišu barem jednu finu melodičnu pjesmu prilagođenu Yuliji. Pa da i maksimalno može dobro otpjevati, "I wont break" sama po sebi je monotona i jednolična i da je kojim slučajem neka druga zemlja odabrala Yuliu i ovakvu pjesmu, ispala bi glatko. Ovako, riječ je o Rusiji, ali prvi sam to napisao i opet ću ponoviti da Rusiji prijeti ispadanje u polufinalu ESC prvi put u povijesti ESC- to bi bilo itekako zasluženo.
    5. ŠVICARSKA. Ima jedna stara izreka: "Zapro ko magarac". E pa to vrijedi i za zemlju čokolade i satova, to im puno bolje ide od pisanja pjesama za ESC. Doista ne razumijem Švicarce, uporno šalju blijede amerikanizirane uratke već 4 god. zaredom i ne znam što je potrebno da se to promijeni, možda da ih pogodi neki asteroid. Za ZIBBZ bi bolje bilo da se vrate u Ameriku i tamo pokušaju nekog zabaviti, jer na ESC definitivno neće. Zadnje ili predzadnje mjesto u polufinalu.

  3. Daniloooo — 18. travnja 2018. u 20:38

    tako mi je smjesno da neke osobe koje se kriju iza laznih profila ovdje glume neke face, veliki entertainment su ovi komentari XDDD

  4. IVANN — 18. travnja 2018. u 16:48

    Francuska – ocjena 10/10 ; plasman – 5/43
    (emocionalno, jedan od favorita, niti malo mi ne smeta sto se ponavlja 'Mercy' sto puta)

    Norveška – ocjena 9/10 ; plasman – 14/43
    (malo cheap, ali i dalje jako dobro, ne moze dosadit, taman za podic atmosferu, live odličan)

    Poljska – ocjena 5/10 ; plasman – 29/43
    (kvalitetno i super na prvu, ali dojadi…live je loš)

    Rusija – ocjena 9/10 ; plasman – 10/43
    (samo cu reci da nisam odlucio Rusiji u ocjenu i plasman ukljucit live, inace realno za 20-30 mjesta, zao mi je kvalitetne pjesme)

    Švicarska – ocjena 5/10 ; plasman – 30/43
    (do prije nekoliko dana moj 43/43, ali sam 'otvorio oci' u vidio da ima kvalitete, ali nista posebno)

  5. Bulbasaur — 18. travnja 2018. u 15:38

    Norveška mi više pristaje kao interval act na dječjem Eurosongu.

  6. Dino — 18. travnja 2018. u 14:01

    Iz ove grupe ubedljivo je najbolja France, pa Switzerland, Poland je zlatna sredina, dok su na dnu Russia i Norway,

  7. NeverLetYouGo — 18. travnja 2018. u 13:25

    Francuska
    Norveška
    Poljska
    Švicarska
    Rusija
    Sve pjesme su mi dobre osim Rusije koja je blago rečeno katastrofa.

  8. Babe — 18. travnja 2018. u 10:02

    1. Francuska
    2.Norveska
    3. Poljska
    4. Svicarska
    5.Rusija
    Ovdje samo Francusku jako volim, Norveska mi je ok, a ostale tri ocaj

  9. Emilia Giacometti — 18. travnja 2018. u 00:33

    Ostavim vas same na neko vrijeme i napravite mi dar-mar. ? Kao prvo, nemojte mi spominjati Miju Dimšić jer svaki put kad čujem ili pročitam njezino ime ili pjesmu na radiju, dobijem poriv da razbijem sobu. Kao drugo, @vitalijklichko, još jedan eksces i završit ćeš kao Gianluigi Buffon u 93. minuti utakmice Real Madrid – Juventus. Treće, za sve ostale, ako vidite da netko trolla, ignorirajte.

  10. Diavolo — 18. travnja 2018. u 00:18

    Francuska – pjesma mi nije bila među favoritima na njihovom izboru, ali sam mogao shvatiti zašto ju ljudi vole/obožavaju… meni jednostavno nema ono nešto što bi mi držalo pažnju kroz cijelu pjesmu… mislim da je ovo korak nazad, ako gledamo kakve su pjesme slali u posljednje vrijeme… pa mislim da će takav biti i konačni plasman… desna strana tabele… (7/10, ocjena 3, TOP: 25/43)
    _____
    Norveška – bio sam pozitivno iznenađen kad sam vidio da se Rybak vraća, no nakon što sam čuo pjesmu ostao sam razočaran… mislim da je njegova pjesma bila najlošija na njihovom predizboru… ali znam da ga ljudi još vole i da će vjerojatno vrlo visoko… meni je pjesma meh, predjetinjasta, nema ništa u njoj zanimljivoga…pravi joke act… no, ipak je to Rybak, znam i sam da će visoko (nažalost) … (2/10, ocjena 1, TOP: 39/43)
    _____
    Poljska – konačno da čujemo malo progressive housea na Eurosongu…već sam par puta rekao da je ovo moj đir… slušam EDM glazbu svakodnevno, tako da se ova pjesma, i prije nego što je pobijedila u Poljskoj, našla na mojoj mobilnoj playlisti … cijela konstrukcija pjesme je odlična… beat, drop, etc. …samo se nadam da će se Lukas vokalo popraviti live, jer je na predizboru to izgledalo kriminalno…zato i je 'tek' na petoj poziciji kod mene…. (10/10, ocjena 5, TOP: 5/43)
    _____
    Rusija – što se tiče toliko spominjanog njenog izgovora engleskog i live izvedbe, ipak bi trebalo uzeti u obzir da nije zdravstvenog stanja da bi mogla pjevati punim plućima.. što se tiče izgovora, s tim se slažem…mogla je jednostavno otpjevati na ruskom… što se tiče pjesme, definitivno je bolja od prošlogodišnje, ali opet nedovoljno dobra da bi bila dobro rangirana kod mene….. (6/10, ocjena 2, TOP: 31/43)
    _____
    Švicarska – solidna pjesma… među boljim pjesmama koje su oni u zadnje vrijeme slali… tip moderne pjesme koji je u zadnje vrijeme dosta slušan … doduše, bila mi je među boljima na početku…ali kako su dolazile novije pjesme, ovu sam totalno zapostavljao, tako da mi je pala na prosječnu ocjenu…. (7/10, ocjena 3, TOP: 24/43)

  11. Marko — 17. travnja 2018. u 23:11

    1) Norveska
    2) Rusija
    3) Poljska
    4) Francuska
    5) Svajcarska 🙂

  12. SwedenEurovisionFan — 17. travnja 2018. u 22:59

    @eurovision126-com Drago mi je to pročitati 🙂 I ja bih nekako izdvojio te 3 kao njezine najveće hitove, ali ono što je meni posebno dobro kod nje je da joj praktički sve pjesme imaju i neku dublju poruku 🙂

  13. Sekret — 17. travnja 2018. u 22:51

    1.Francuska-Odlična je (1/43) moj apsolutni pobjednik
    2.Švicarska-Dobra je (28/43)
    3.Norveška-Dobra je (29/43)
    4.Poljska-OK je (31/43)
    5.Rusija-OK je (33/43)
    @escfan meni je Mia Dimšić super i ne bi imao ništa protiv da nas ona predstavlja nagodinu.Najdraže su mi pjesme Bezimeni,Sanjaj me i Život nije siv ☺

  14. Tim Burton — 17. travnja 2018. u 22:31

    01 Francuska: vrlo dobro, čak sam se navikao i na ponavljanje na kraju, idalje mi cjelokupan utisak kvari ideja 6/10 (=)
    02 Norveška: strašno, što više slušam jezivije je 0/10 (-2)
    03 Poljska: dobro, ali neupečatljivo; vremenom još više blijedi 4/10 (-1)
    04 Rusija: ovo je najbolje što su mogli sa materijalom sa kojim su raspolagali, pomalo plastično, zatim vjerujem da bi Julija bila dosta slobodnija u verziji na Ruskom jeziku i na kraju kako loš spot 3/10 (-1)
    05 Švicarska: iskreno, Švicarci su dosta potcijenjeni na Evroviziji; pjesma je dobra, pamtljiva, a pjevačica je harizmatična i tjera te da glasaš za nju čak iako si svjestan da je glasanje na Evroviziji bacanje novca u vatru 6/10 (pjesma je iz grupe sa Azerbejdžanom koju izgleda nisam komentarisao prije)

  15. BlueDevil — 17. travnja 2018. u 22:29

    Francuska – mislim da su prošle dvije godine imali bolje pjesme. Ova pjesma je dobra ali meni osobno ništa više od toga. Francuski je pjevni jezik i to svi znamo ali pjesma nikakvu emociju ne budi u meni, nemam ju potrebu ponovno slušati i malo previše ima tog ponavljanja merci. 3/5
    Norveška – sama njegova pojava mi izmami osmijeh na lice. Ima tu neku pojavu, karizmatičnost na sceni. Daleko je ova pjesma od njegove pobjedničke pjesme i ne može joj biti u rangu tj. ni blizu joj ne može biti. Ali vidi se da stvarno uživa u izvođenju i nije ove godine došao pobijediti već se dobro zabaviti a takva mu je i pjesma – zabavna. Mogao bi daleko dogurati ali samo zbog te njegove karizmatičnosti jer pjesmu digne na sasvim novi nivo. 4/5
    Poljska – pjesma idealna za klubove. Gledala sam malo nastupe na ovim predeurovizijskim koncertima i uživo pjesma zvuči još bolje. Publika je plesala i stvarno je to super izgledalo. Vjerujem da će takva situacija biti i na eurosongu te da će bez problema proći u finale. Pjesmu mogu poslušati ali nemam potrebu stalno ju slušati. Mogla bi ju bez problema slušati u klubu ili ovako gledati njegov nastup ali mi se ne bi našla na playlisti. 3/5
    Rusija – Ajme. Nije pjesma loša ali opet ne paše mi taj njezin nekakvi sladunjavi glas. A i njezin nastup u Rusiji na predeurovizijskom koncertu je bio užasan. Prošle godine mi se nije svidjela njezina pjesma a ni ove godine mi se ne sviđa. Ali to je Rusija i proći će u finale a tamo se nadam da će završiti pri dnu jer stvarno ima puno boljih pjesama od ove. 2/5
    Švicarska – prošlogodišnja pjesma mi je bila vrh i tolko su ju upropastili s onim scenskim nastupom da se nadam da neće ove godine istu grešku napraviti jer bi ih stvarno htjela vidjeti u finalu. Ova stvar mi je ovako na prvo slušanje bila oke, ali kada sam vidla live izvedbu postala mi je bolja. Nekako mi u liveu dođe više do izražaja i puno moćnije zvuči i izgleda. 4/5

  16. Vix — 17. travnja 2018. u 22:13

    @vitalijklichko Hahahaha, ja sam gotovo siguran tko vodi ovaj profil. @buba Ako to nije netko od urednika Eurosong.hr-a , zašto ovo dopuštate te ne blokirate profil Klička koji narušava mir i kvalitetu ove stranice? @escfan je godinama vaš član i ne zaslužuje ovakve sprdnje od strane nebitnog fejk lika.
    Pratim dugo taj profil, već drugu godinu i imam sumnje ovakve kao što piše u prvom redu- samo mi nije jasno- zašto Esc fana? Jer je ove godine slaba čitanost? Nadam se da ste dovoljno profesionalni te da ćete
    -ili upozoriti Klička
    -ili ga blokirati (nakratko il trajno.)
    Nadam se da sam u zabludi oko ove sumnje.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?