[Prva proba]: Norveška, Rumunjska, Srbija, San Marino – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

[Prva proba]: Norveška, Rumunjska, Srbija, San Marino

  3 min za čitanje   31 komentar

Treći dan ovogodišnjih proba donosi prve probe sudionika druge poluzavršnice najvećeg europskog glazbenog festivala.


 Norveška

Prvi je na pozornicu stupio pobjednik Eurosonga 2009. i ovogodišnji norveški predstavnik Alexander Rybak. Ono što je naša Luna uočila jeste da je jedina vidljiva promjena to da Alexander ima plavu jaknu, dok su animacije na ekranu ostale iste kao s MGP-a. S njim će na pozornici biti još njih petero, a vokali su bili dosta dobri.

Alexander na prvoj probi; Foto: EBU (Thomas Hanses)

Foto galeriju prve norveške probe možete pogledati ovdje.


 Rumunjska

Drugi su scenu isprobali rumunjski predstavnici grupa The Humans. Nastup počinje tako da se violončelistica šeće po pozornici, nakon čega fokus ide prema pjevačici Cristini. Ispred nje se nalaze gitarist i basist koji će s njom nekoliko sekundi izvesti koreografiju. Na pozornici ima barem dvadesetak lutki s maskama. Cristina se dosta kreće na pozornici, dobar je rad svjetala, a nastup završava tako da se preostali članovi benda okupe iza Cristine. Vokalno je istovjetna studijskoj verziji, ali koreografija prije promjene ritma je, po našoj Luni, nepotrebna. Inače, svi osim Cristine su odjeveni u bijela odijela, dok se on odlučila za ljubičastu haljinu. Slično kao i Švicarska, i Rumunjska je napravila nastup kao da se snima neki već rock koncert.

Rumunjska prva proba; Foto: EBU (Thomas Hanses)

Foto galeriju prve rumunjske probe možete pogledati ovdje.


 Srbija

Nakon Rumunja na red su došli njihovi i naši susjedi – Sanja Ilić & Balkanika predstavnici Srbije. Na pozornici su bubnjar, gospodin s frulom, Mladen, Danica, Nevena i Iva. Djevojke su u sivim haljinama s nekim crnim ukrasima, dok je Mladen u crnom. Pozornica će biti obasjana zlatnom bojom, dok za razliku od Beovizije, gdje je više bila interakcija između Mladena i Nevene, ovdje je više između Mladena i Danice. Inače, nakon prve izvedbe refrena, boja pozornice je plava, a  koristit će se i dim. Naša Luna je bila zadovoljna onim što je čula, ali istaknula je kako bi smanjila pokrete.

Prva srpska proba; Foto: EBU (Thomas Hanses)

Foto galeriju prve srpske probe možete pogledati ovdje.

Pogledajte kakvi su im prvi dojmovi u ovom ekskluzivnom intervjuu nakon probe!


 San Marino

San Marino će ove godine pored pjevačica s Malte i iz Njemačke imati i robote na sceni. Neki od robota će imati neke od sljedećih natipisa “I’m not your robot” i “Will you marry me?”, a zanimljivo je da će na taj način jedan robot i “zaprositi” Jessiku. Nakon crne kabanice, Jessika nosi neku sivu hudicu, bijelu majicu i crne hlače, a Jenny B rozi kaput, bijelu majicu i crne hlače. Jenny će svoj dio pjesme odraditi na catwalku, dok će djevojke nastup završiti tako što će rukama napraviti srce.

Predstavnice San Marina na prvoj probi; Foto: EBU (Thomas Hanses)

Foto galeriju prve sanmarinske probe možete pogledati ovdje.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava31

  1. imperator — 1. svibnja 2018. u 23:23

    NORVEŠKA
    I dalje ne mogu vjerovati s kakvim užasom se Ryabk odlučio vratiti na esc pozornicu.. i vratio se s užasom kojeg u potpunosti izvlači live nastup i ime pjevača (pa to se i podrazumijeva).. ulazi u finale, na moju žalost… no, smiješno mi je da se o ovome priča o Top 5 plasmanu.. o come on!!! šubidubiraprappp??
    RUMUNJSKA
    Mislim da je Lisabon ostao bez nekoliko izlog-lutaka.. 😛 Al stvarno su pretjerali s lutkama.. što je previše, previše je, čak i za Rumunju.. no, i dalje sam mišljenja da ću se nekako progurati u finale..
    SRBIJA
    Meni ovo nije loše, dapače, nisu pretjerali s kostimografijom što zaslužuje velik pljesak budući da su u prošlosti imali nekoliko Barbara Dux uspjeha 😀 samo da smanje to komešanje po pozornici i podignu svoje glasove.. i da, očekujem ih u finalu..
    SAN MARINO
    Zar i dalje ustraju na tim glupim robotima?? Nadam se da imaju najbolje i najizdrživije baterije za njih jer bi njihov kolaps napravio totalni raspad sistema.. vokalno prilično štekavo..

  2. Kazahstan — 1. svibnja 2018. u 19:06

    Naravno da će i Norveška i Moldavija u finale, Eurosong treba pjesme koje će podići atmosferu i dignuti gledatelje na noge. Zamislite da su sve pjesme kao ovogodišnja Litva ili Portugal, baš me zanima kolika bi gledanost Eurosonga bila.

  3. PERO — 1. svibnja 2018. u 17:42

    @blinkgledaj on tim svojim forsiranjem samo stvara averziju drugima prema tim skandinavskim zemljama
    U redu je pohvaliit ih ali kad imaju prelose pjesme i jos ih forsirati kao da su najbolje e onda mu stvarno treba reci
    A ovo s ocjenama ima itekako veze jer se u komunikativnosti vidi tko je "bistriji" od drugog
    Iako ne nuznoa ovo da ima sve petice ne vjerujem.
    Tko ti je to rekao?On?
    Vidim da je malo skloniji laganju.Barem ja tako mislim.

  4. ace — 1. svibnja 2018. u 17:29

    Pozdrav svima, evo da i ja bacim koji komentar.
    Btw Franka, svaka cast.. definitivno dobra odluka vezano za nastup bez citkusa oko nje i useless pratecih vokala koji ponaknu ruku malo u lijevo haha salim se ali stvarno rijetki pogode nastup s pratecim kao sto je imao Zak hehe ( pricam o htvatskim predstavnicima samo ) i smatram kako smo i imali najbolje rezultate kad je nas izvodjac bio solo na sceni. ( neprezaljena nina kraljic i oni smaraci oko nje i ta svjetla omg )

    Vratimo se na ova 4 cirkusa pocevsi sa Norveskom; sto reci, nastup stvarno je dobar ali ali ali ljudi moji ovo od pjesme cak nije ni zaj*bancija… Moldova je zajebancija ali opet kao i prosle godine dobra i ja ih vidim u finalu jer je semi2 ocajan i nakon solidne ali ravne Rumunjske i onog sacuvaj boze rituala iz Srbije u pratnji San Marina i tcom robota dodju malo ozbiljniji Danci i Moldova s njima ce uzet svu slavu.
    Zato smatram kako ove prve 4 nemaju sanse u polufinalu ( iznimka Norveška; ne svidja mi se, ocajno je ali i svedi i danci su u ovom polufinalu i razmjena bodova tako da mozda uspiju ) te svakako padaju u zaborav .
    I jos jednom Srbija wtf, zar ne postoji osim Zeljka Joksimovica netko tko moze doc sa nekom iole upecatljivom pjesmom ( Sanja Vucic je bila blizu ali kopiranje Marije nije islo )

  5. Vix — 1. svibnja 2018. u 17:18

    @wannabe Jeftina im je bila i prošle godine, pa su osvojili 3.mjesto (ako se ne varam.) 😛

  6. IVANN — 1. svibnja 2018. u 17:07

    Moldova me odusevila hahahhah, ali i dalje nedovoljno za finale po mom misljenju. I bolje jer ima puno kvalitetnijih pjesama….cekam Australiju da pokazu kako se osvaja prvo mjesto u polufinalu 😉

  7. Vix — 1. svibnja 2018. u 17:04

    Moldova se plavi ko nebesa na kladionicama. Hahah 22.

  8. SwedenEurovisionFan — 1. svibnja 2018. u 17:03

    @tdlrhd Nisi jedini, hvala Bogu i @angelo96 i meni se sviđa 😀

  9. Vix — 1. svibnja 2018. u 16:58

    Izašla je Moldova. Iako pjesmu ne volim, moram priznat da je ovo za sada najkreativniji nastup do sada (ne i najkvalietniji.)
    Izgleda da idu i oni u finale. https://www.youtube.com/watch?v=DB4AQ-MMN_E

  10. Lujka s ukusom — 1. svibnja 2018. u 16:57

    Bacajte kamenje na mene, ali meni se San Marino sviđa 🙂

  11. SwedenEurovisionFan — 1. svibnja 2018. u 16:48

    Tako je @blink 😀 Ali ne treba se prepirati s nekime tko samo zna vrijeđati ljude 😉
    @wannabe Apsolutno nisi jedini! #MoldovaNoFinal!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?