S druge strane ekrana: Irska – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

S druge strane ekrana: Irska

  3 min za čitanje   7 komentara

IRSKA

Plasman: 16. mjesto u finalu (136 bodova)


Andrea: Moram priznati da je meni ovaj nastup bio jako, jako, jaaaaako lijep. Mnogi su rekli da ga je pogurala gay tematika, pa ok možda i je, ali slažemo li se svi da je nastup bio unatoč tomu jako lijep? Pa i pjesma nije loša bila i mislim da je bio zasluženi finalist. Meni se veoma sviđa kada nastupi pričaju nekakvu priču i to mi je, osim Litve, ove godine jedino Irska podarila.

Ukupni dojam:smjesko

Bartol: Kada duboko u sebe gurnem svoje subjektivno mišljenje o ovogodišnjoj irskoj delegaciji i PR-u, mogu objektivno izjaviti da je ovo koreografski i kadrovski jedan od najboljih nastupa ovogodišnjeg Eurosonga. Kadar na 2:31 je toliko lijepo odrađen da sam eto, ostao bez riječi. Također, govoreći o plesu, ovaj nastup ima apsolutno najljepše plesne pokrete od svih koji su stali na pozornicu Eurosonga 2018. godine – fluidne, decentne, ma sve je bilo savršeno. Bravo Irska!

Ukupni dojam:smjesko

Bojan: Na stranu što ja mislim o njihovom ovogodišnjem PR-u i samom ponašanju cijele delegacije, Irci su ove godine osmislili i priredili jedan jako dobar nastup. Savršeno su preneli priču iz spota na pozornicu i to je upalilo. Također, ono što mi se svidelo jeste ta tamna pozadina, lampa iza pjevača i korišćenje publike kao dio scenografije, točnije pozivanje publike da uključe svoje lampe na mobilnim telefonima. Finale? Svakako zasluženo!

Ukupni dojam:smjesko

Faruk: Savršeno tempirana marketinška kampanja, vrlo lijep nastup i ponajbolje kadriranje ovogodišnjeg Eurosonga su bili dovoljni da Irci s ovim golim prosjekom ostvare dobar rezultat. Taj kružni kadar dok pada „snijeg“ je filmski i fantastično je izgledao s druge strane ekrana. Vokalno je stvarno škripalo gdje god je moglo zaškripati.

Ukupni dojam:smjesko

Luna: Pjesmu ne mogu organski podnijeti (pogotovo jer je prošla ispred Hrvatske i Švicarske, ARRRRRRGH), ali priznajem da je nastup lijepo i korektno napravljen i izrežiran.

Ukupni dojam:smjesko

Marija: Uz sve ono što se mjesecima prije događalo na Ryanovom twitter profilu, ja sam ovakav nastup očekivala. Ono što me smetalo i tada i danas i u samom nastupu je nepotrebno privlačenje pozornosti na nešto što nema nikakve veze sa skladbom. Svjetiljka na sredini pozornice je stvorila jednu intimnu atmosferu s kojom, u kombinaciji sa ovako jednostavnom pjesmom nikad ne možete pogriješiti. Sve ostalo, od pratećih vokala, do cure koja je svirala klavir i plesača je bilo nepotrebno. Nadam se samo da ih ovaj rezultat neće navesti na slanje ovakvih pjesama godinom uz godinom.

Ukupni dojam:neutralko

Tomislav: Ne znam zašto me ovaj nastup podsjeća na islandski natup. Samo što ovdje još na pozornici imamo par LGBT osobe. Inače, ni po čemu posebno.

Ukupni dojam:ljutko


Zanimljivosti

  • Ovo je prvi ulazak Irske u finale Eurosonga od 2013. godine
  • Također, ovo je najbolji rezultat Irske na Eurosongu od osmog mjesta 2011. godine
  • Pogledajte finsku predstavnicu Saaru Aalto i irskog predstavnika Ryana O’shaughnessya kako pjevaju pjesmu Rock’n’roll kids, s kojom je Irska pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1993. godine (pjesma počinje na 3:50)

https://www.youtube.com/watch?v=BH8LhWd2yFM

anketa 967

Ocijenite nastup Irske

Ukupno glasova: 81

  • Jako mi se sviđa (5) [23 / 28%]
  • Dobar je (4) [18 / 22%]
  • OK je (3) [15 / 19%]
  • Ne sviđa mi se (2) [14 / 17%]
  • Užasna je (1) [11 / 14%]

Sutra: Srbija

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava7

  1. SwedenEurovisionFan — 1. srpnja 2018. u 12:46

    Svi znamo zašto se ovo našlo u finalu. Ocjena: 2

  2. Sekret — 29. lipnja 2018. u 17:29

    Zasluženo finale ali samo zbog nastupa jer pjesmu još uvijek ne mogu smisliti.Najviše mi se dojmio snijeg što pada
    Ocjena 4

  3. escmusic — 29. lipnja 2018. u 11:19

    Prosječna pjesma s čarobnim nastupom. Nastup je zbilja bio prekrasan. Svaka čast Irci, nastavite tako i dalje te se ponovno vratite na stare staze gdje ste nekada i bili!

    Ocjena: 4

  4. Croeurofan — 29. lipnja 2018. u 09:34

    @pabloncrnich I jesam li ja igdje napisao da mi se to gadi?

  5. Croeurofan — 29. lipnja 2018. u 09:18

    @pabloncrnich Kao prvo, jesam li ja svojim komentarom uvrijedio homoseksualce? Pročitaj komentar pažljivo. Kao drugo, činjenica je da pjesma nema nikakvu poruku tako da ono. Kao treće, pjesma mi se ima pravo ne sviđati. Nemoj se bezveze ljutiti oko ničega. Hvala lijepa.

  6. Croeurofan — 29. lipnja 2018. u 01:46

    Pjesma-živa dosada, vokali korektni iako mi se nimalo ne sviđa njegov kmečavi glas, staging lijep međutim nema baš veze s pjesmom. Realno nisu mi baš jasne njegove izjave tipa "drago mi je da su ljudi skužili poruku pjesme", a pjesma tipična tužaljka i nema nikakvu poruku. Uostalom Ryan mi je izuzetno iritantan, a od činjenice da je mnogo boljim kandidatima (Hrvatska, Švicarska, Grčka…) mi se diže kosa na glavi. Ocjena:2/5

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?