Ovo je pet najlošijih nastupa Eurosonga 2018! – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ovo je pet najlošijih nastupa Eurosonga 2018!

  5 min za čitanje   4 komentara

Nakon sakupljenih svih Vaših glasova i računanja prosjeka istih, danas ćemo Vam otkriti pet nastupa koji su po Vama bili najlošiji ovogodišnji nastupi! Prosjek ocjena je zaokružen na dvije decimale (ili tri ako je potrebno), a ocjene su se kretale od 1 – 5.


BJELORUSIJA

Prosjek ocjena: 2.28

Ni kontroverze o prijašnjem izvođenju ruske verzije pjesme Forever mladom Alexeevu nisu pomogle da prođe u finale ovogodišnjeg Eurosonga, a možemo se složiti i da je ovaj pomalo komičan nastup i nesigurna vokalna interpretacija mladog Ukrajinca samo dodalo ulje na vatru ovogodišnjih bjeloruskih problema. Pucanje ruže iz luka i strijele, izuzetno ekspresivna plesačica, izbijanje latica ruže iz Alexeeva i u konačnici pogled na njegova izbičevana leđa ispunjena ružama simbolizirajući…? Jednog dana će se možda razriješiti i taj misterij.


SAN MARINO

Prosjek ocjena: 2.21

Tko o čemu, San Marino o lošem nastupu. Nakon prošlogodišnjeg fijaska i (pre)dugog nacionalnog izbora dobili smo – ovo. Jessika Jenifer Brenning mučile su se sa izvođenjem svoje pjesme (dio razloga možda leži u tome što su noć prije nastupale u Euroclubu), plesačice koje su bile toliko nekoordinirane da su izgledale kao da su uživo smišljale koreografiju i kao šlag na tortu – roboti koji su “plesali” i jedan koji je držao natpis “Size don’t matter, sometimes”. Hoće li se ikada San Marino vratiti na staze ozbiljnijih pokušaja poput onih iz 2013., 2011. i 2008.? Kako je krenulo, teško da ćemo uskoro vidjeti ovu apeninsku državu u finalu ili izvan liste najgorih nastupa.


MAKEDONIJA

Prosjek ocjena: 2.15

Svakako najveće razočarenje ovogodišnjeg Eurosonga donio je makedonski nastup. Drugu godinu zaredom, Makedonci u rukama imaju zlato, pjesmu vrijednu TOP5 plasmana, ali ga malo po malo prospu putem i potpuno izgube na dan polufinala. Nastup grupe Eye Cue je u najmanju ruku bio neuredan, moglo bi se reći i kičast, uz previše on screen prijelaza i nerazrađenih pokreta na sceni koji su dodatno smetali Marijinom vokalu. Dodatan problem je bio njezin outfit za koji je dobila nagradu Barbara Dex. Da je ovaj nastup bio malo jednostavniji i uglađeniji, Makedoniju bismo zasigurno gledali u finalu – ovako se moramo zadovoljiti slušanjem studijske verzije na repeatu.


RUSIJA

Prosjek ocjena: 1.972

Ako je Makedonija bila najveće razočarenje, Rusija je definitvno država koja je bila najočekivanija na ovoj listi. Od samog ponovnog izabiranja Julije Samoylove bilo je evidentno da bi se Rusiji moglo prvi puta dogoditi da ispadne u polufinalu Eurosonga. Julija vokalno nije dorasla ovoj pjesmi, a ni engleskom jeziku, pa su prateći vokali iznjeli gotovo cijelu pjesmu, dok su ekspresivni plesači (koji su svojim plesom podsjećali na azerbajdžanski nastup 2015. godine), pokušali malo povećati šanse za prolazak u finale. Velika je šteta da zbog inata pojedinaca moraju trpiti mali ljudi, i da se cijela ova igra koja traje još od pobjede Ukrajine na Eurosongu 2016. godine morala prelomiti preko Julijinih leđa. Umjesto da se adekvatnom pjesmom i nastupom slavi čista snaga volje koju ova djevojka ima, Julija Samoylova ostat će zapamćena po prvom nepojavljivanju Rusije u velikom finalu Eurosonga.


GRUZIJA

Prosjek ocjena: 1.971

Svakih nekoliko godina Gruzija se odluči izlet u nepoznato i eksperimentiranje. Tada interno izaberu svoje predstavnike i – što bude, bit će. Eto tako je izabrana i grupa službenog naziva Ethno – Jazz Band Iriao, koja je Europi predstavila čari gruzijske vokalne polifonije. Dečki su stali, otpjevali svoje i otišli s pozornice. Neki bi rekli – Eurosong je pravo mjesto za to, no ni Vi. a ni publika i žiri u drugom polufinalu Eurosonga se nisu složili s tim. Zanimljivo, od svih po Vama 5 najgorih nastupa, ovaj je jedini bio vokalno perfektan, ali u konačnici dosadan i zaboravljiv, zbog čega se vjerojatno i nalazi na posljednjem mjestu ove liste.


Zanimljivosti

San Marino je i četvrtu godinu zaredom u TOP5 najgorih plasmana na Eurosongu.

Makedonijje ovo drugi puta u Bottom5, dok je ostalim državama na ovoj listi ovo prvo pojavljivanje

Makedonija je doživjela i najveći pad u odnosu na projekt Vaše najdraže pjesme – u tom je projektu grupa Eye Cue osvojila 3. mjesto, a ovdje se nalazi na 41. mjestu

Budući da su Rusija i Gruzija dobile prosjek bodova ispod 2, sada, u četiri godine trajanja ovog projekta, imamo šest država s tako niskim prosjekom. To su redom (od najnižeg prema najvišem prosjeku) – Španjolska, Crna Gora, Ukrajina ( svi 2017.), Finska (2015.) i Gruzija i Rusija (2018.)

Julija Samoylova je dobila najviše jedinica od Vas – čak 33

Među najgorim nastupima San Marino dobio je najviše petica od Vas – njih 8

Svim državama na ovoj listi, osim San Marina, ovo je najgori plasman u ovom projektu u četiri godine njegovog trajanja

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Thormaster — 27. srpnja 2018. u 10:53

    Gruzija ispod Rusije? Ispod San Marina? Potpuno nezasluženo!!

  2. Babe — 26. srpnja 2018. u 22:28

    Gruzija definitivno ne zaslužuje biti ovdje. Pjesma je dobra i nastup je dobar, problem je što eurovizijski fanovi ne vole takav tip pjesama. ?

  3. ESC fan — 26. srpnja 2018. u 18:18

    Ja bih umjesto Bjelorusije i Gruzije stavio Australiju i Belgiju. Što se tiče Makedonske pjesme još uvijek ne vidim čemu toliki hype oko pjesme. Sasvim "fino izrežirana" pjesma, ugodna za slušati, interesantan tekst, ritam i to je to. Mislim da kada bi im i Šveđani režirali nastup ne bi završili u top 5, možda neki top 10.

  4. escmusic — 26. srpnja 2018. u 15:36

    Gruzija nije bila ipak za zadnje mjesto. Po meni, ona je trebala biti oko petog mjesta. Rusija je daleko gora od nje. San Marino je nezasluženo tako nisko, i zbilja nije jedan od najgorih nastupa ove godine, bilo je i gorih. Makedonija očekivano.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?