Australci žele zvijezde za Eurosong 2019. – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Australci žele zvijezde za Eurosong 2019.

  4 min za čitanje   2 komentara

Posljednje dvije eurovizijske godine Australija definitivno nije bila miljenica publike. Da žirija nije bilo, godine 2017. njihov bi predstavnik Isaiah s pjesmom Don’t Come Easy završio pretposljednji sa samo dva boda. Unatoč velikim očekivanjima, niti Jessica Mauboy nije prošla ništa bolje naredne godine s pjesmom We Got Love. Zapravo, na razočaranje Australije, prošla je još i gore budući da je nju televote “kaznio” posljednjim mjestom u finalu dodijelivši joj niskih devet bodova.

Stotinu prijava

Ozbiljnost situacije postala je jasno vidljiva i australskoj televiziji SBS koja je u listopadu uz potvrdu sudjelovanja Australije na Eurosongu 2019. objavila i jedan vrlo zanimljiv novitet. Naime, po prvi puta u Australiji odabir predstavnika za Eurosong neće se zbivati interno. Projekt pod nazivom Australia Decides 2019 (Australija odlučuje) dat će priliku australskom narodu da zajedno sa žirijem odluče koja bi ih pjesma u Tel Avivu mogla vratiti u sam vrh. Koja će to pjesma biti saznat će se 9. veljače, a kako iz SBS-a javljaju, konkurencija će biti velika budući da se na natječaj, koji je bio otvoren do 4. studenog, prijavilo više od stotinjak autora.

“Stotinu tekstopisacadiljem Australije prijavilo se sa skladbama različitih žanrova– od pop-a do country-a, balada do metala, moderne glazbe do opere i svega ostalog između.” – izjavio je Josh Martin, urednik zabavne rubrike u SBS-u.

Koje su uvjete morale zadovoljiti sve prijavljene skladbe i na koji će se način pjesme birati u uži krug možete se prisjetiti ovdje.

Poznata lica

Čini se kako SBS u suradnji s Blink televizijom ove godine zaista ništa ne želi prepustiti slučaju. U prijedlogu kojeg su poslali Gradskom vijeću u Gold Coast (gdje će se održati sami izbor) vidljivo je kako među natjecatelje žele dovesti neka od najpoznatijih lica i najzvučnijih imena australske glazbene industrije. Među predloženim natjecateljima spominju se slavne Ricki-Lee Coulter i Delta Goodrem te electronic duo Peking Duk.

Ricki-Lee je prošle godine umalo bila interno odabrana da predstavlja Australiju na Eurosongu, ali kako SBS navodi, sporazum s njenom izdavačkom kućom Universal nije postignut te je izbor naposlijetku pao na Jessicu Mauboy i izdavačku kuću Sony. Ipak, kako naslov jedne od Rickinih pjesama govori, za ništa još nije kasno.

Delta Goodrem eurovizijskoj je publici poznata zahvaljujući Dječjem Eurosongu. Nakon što je u suradnji s Vinceom Pizzingom i Mitch Allanom napisala i uglazbila pjesmu My Girls, odlučila ju je ne iskoristiti za svoj album već je dodijeliti tada četrnaestogodišnjoj Belli Paige. Bella je s pjesmom na Dječjem Eurosongu 2015. zauzela osmo mjesto.  Ta godina bila je ujedno i australska debitantska godina. Još nije poznato hoće li se Delta na ovogodišnji australski izbor prijaviti kao autorica ili barem kao izvođačica. Za dobivanje odgovora ostaje nam samo pričekati do objave natjecatelja.

Adam Hyde i Reuben Styles zajedno čine duo Peking Duk uz koje je dobra zabava garantirana. Simpatični dvojac ove je godine bio nominiran za prestižnu MTV glazbenu nagradu u kategoriji najboljeg australskog izvođača. Iako im nagrada nije dodijeljena, možda im upravo Australia Decides bude odskočna daska za mnogo više nagrada u budućnosti.

 

Objava natjecatelja

Tko će se ove godine nadmetati za titulu australskog predstavnika na Eurosongu 2019. službeno ćemo saznati kroz studeni i prosinac. Netom prije Božića bit će objavljene sve pjesme u konkurenciji, a siječanj je rezerviran za objavu imena voditelja i specijalnih gostiju.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Blink — 8. studenoga 2018. u 12:05

    Jacques Houdek izjavio za net.hr da je pripremio pjesmu za Doru i nastupa kao autor te ima savršenost izvođača.Naravno da je to netko iz njegovog The Voice toma npr Đuras ili Ema Gagro,možda o Nina Kraljić tko zna.Australija se nije proslavila ni sa Dami Inn na ESC 2016 na televotingu jer je bila uvjerljivo prva moš žirija a ovo dvoje zadnjih zasluženo na dnu,publika stvarno zna ,zna i gotovo.Meni se uvijek potrefilo ukus s televotongom npr Danac ove godine ili Poljska 2016 ,Moldavija 2017…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?