Ususret Dječjem Eurosongu 2018. (5) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ususret Dječjem Eurosongu 2018. (5)

  7 min za čitanje   6 komentara

Sutra od 16 sati nas uživo iz bjeloruskog Minska očekuje Dječji Eurosong. Ukupno 20 natjecateljskih zemalja imat ćemo prilike čuti, a sinoć je otvoreno i online glasanje putem službenog sajta junioreurovision.tv. Glasovati možete tako što ćete odgledati recap s proba i potom izabrati 3, 4 ili 5 sudionika i tako podržati svoje favorite.


 RUSIJA

Izvođač: Anna Filipchuk
PjesmaUnbreakable

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup: 2005.
Najbolji plasman: pobjeda (2006., 2017.)
Najlošiji plasman: 9. mjesto (2005.)
Prošlogodišnji predstavnik: Polina Bogusevich – Wings (1. mjesto, 188 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Nakon prošlogodišnje pobjede, Rusi su svoju predstavnicu izabrali putem nacionalnog finala koje je održano početkom lipnja. Od ukupno 12 natjecatelja, pravo da predstavlja svoju zemlju u Bjelorusiji dobila je četrnaestogodišnja Anna Filipchuk koja će pjevati pjesmu Unbreakable autora Tarasa Demchuka.

Anna je rođena 9. studenog 2004. godine u mjestu Barnaul i već je s dvije godine počela s treninzima u lokalnom kazalištu, da bi već s pet godina imala prve solo nastupe, a sa sedam sudjelovala u vokalnim natjecanjima. Trenutačno pohađa gimnaziju, ide na satove engleskog francuskog i talijanskog, a koliko je svestrana govori i podatak da trenira i tenis. Vodila je dva televizijska šou programa, a prošle godine se sudjelovala i u šou Battle of Talents. Za svoje pjevanje i glas Anna je do sada nagrađena s nekoliko značajnih priznanja.

Anna Filipchuk
Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Formula koja Rusiji često uspjeva ni ovaj puta nije podbacila, ali je ipak nešto lošije izvedena nego prošle godine. Ovo je sigurno materijal za top10, ali za novi top5 nikako. Lijepa melodija, dobar beat, nedostatak nečega što će ju izdići iznad ostalih ali ipak joj dajem smješka, jer nema ničega što bi me konkretno smetalo.

Luna: Ovo me podsjeća na neku razvodnjenu i dosadniju verziju A Million Voices, da sam čak skontala kako Anna i Roksana imaju istu majicu u spotovima.

anketa 1021

Rusija DE 2018.

Ukupno glasova: 38

  • OK je (3) [15 / 39%]
  • Jako mi se sviđa (5) [9 / 24%]
  • Dobra je (4) [8 / 21%]
  • Ne sviđa mi se (2) [4 / 11%]
  • Užasna je (1) [2 / 5%]

 SRBIJA

Izvođač: Bojana Radovanović
PjesmaSvet

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup: 2006.
Najbolji plasman: 3. mjesto (2007., 2010.)
Najlošiji plasman: posljenje mjesto (2016.)
Prošlogodišnji predstavnik: Irina Brodić i Jana Paunović – Ceo svet je naš (10. mjesto, 92 boda)

Predizbor i biografija izvođača

Radio-televizija Srbije je za ovu godinu odlučila interno odabrati predstavnika i pjesmu za Dječji Eurosong. Odluka je pala na trinaestogodišnju Bojanu Radovanović i pjesmu Svet čiji tekst potpisuju Bojana i skladateljica pjesme Marija Marić Marković.

Bojana je odličan đak osnovne škole Ruđer Bošković iz Beograda i veoma je aktivna kada je riječ o vannastavnim aktivnostima, pogotovo onima vezanim za glazbu. Bavi se glazbom i plesom, što dokazuje i pohađajući dodatne satove iz ovih predmeta, a kako obožava scenu, svakom nastupu se posvećuje predano i odgovorno. Osvajala je brojna priznanja nastupajući na nacionalnim i regionalnim natjecanjima, dok je u trećoj sezoni Pinkovih zvezdica stigla do superfinala. Prije pjesme s kojom će se predstaviti sutra u Minsku, objavila se pjesmu Dok ljubav osetiš za koju je snimila i spot.

Bojana Radovanović
Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Malo sam zbunjen s ovom pjesmom. S jedne strane mi je lijepa, ima dobar instrumental i melodiju, a s druge strane ove general pauze usred melodije mi se čine neinspirativno, i out of place. Zapravo mi fali neki megalomanski vrhunac koji bi opravdao takvo zatišje.

Luna: Ako me ovogodišnja ruska pjesma podsjetila na Rusiju ESC2015., onda ova ima štih Korake ti znam. Melodija je ok, ali i nakon više slušanja, jedino što mi ulazi u uho su Bojanini bolni visoki dijelovi.

anketa 1022

Srbija DE 2018.

Ukupno glasova: 50

  • Jako mi se sviđa (5) [17 / 34%]
  • Ne sviđa mi se (2) [11 / 22%]
  • OK je (3) [8 / 16%]
  • Užasna je (1) [7 / 14%]
  • Dobra je (4) [7 / 14%]

 UKRAJINA

IzvođačDarina Krasnovetska
PjesmaSay Love

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup: 2006.
Najbolji plasman: pobjeda (2012.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto (2010.)
Prošlogodišnji predstavnik: Anastasiya Baginska – Don’t Stop (7. mjesto, 147 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Ukrajinci nisu propustili nijedno izdanje natjecanja od kad su mu se pridružili 2006. godine, a iznimka nije ni ova godina. Ovog puta su svoju predstavnicu izabrali putem nacionalnog finala za koje nije održan televizijski šou već samo internetsko glasanje. Od  deset natjecatelja pravo da predstavlja Ukrajinu u Minsku dobila je Darina Krasnovetska s pjesmom Say Love.

Darina je rođena 7. svibnja 2007. godine i od malih nogu je pokazala sklonost ka liderstvu, pa su je iz šale u vrtiću nazvali “vođa grupe”. Kada je imala svega šest godina, njen glazbeni talenat primetila je učiteljica koja je roditelje savjetovala da je upišu na satove pjevanja. Od tada ne prolazi dan da Darina ne zapjeva barem malo. Za pet godina, koliko pohađa satove pjevanja, Darina je postigla nekoliko uspjeha. Godine 2015. sudjelovala je u talent šou The Voice Kids gdje je postala pobjednica online glasovanja. Na poziv prvog ukrajinskog predstavnika sa “velikog” Eurosonga iz 2003. godine Oleksandra Ponomariova bila je na velikoj turneji po svojoj zemlji. Pored pjevanja, Darina svira i klavir, pleše, voli crtati, čitati i snimati glazbene videe. Njezin najveći san je postati svjeetski poznata pjevačica.

Darina Krasnovetska
Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Mini Aminata u kombinaciji s Anastasiyom Petryk donosi nam pjesmu koja je moj treći favorit za pobjedu, uz Gruziju i Makedoniju. Pjesma je fantastična, eventualna mala zamjerka je cheesy tekst, ali onaj dio na megafonu je toliko dobar da mogu i preći preko te male mane 🙂 Ukrajinski zvuči odlično u ovoj pjesmi, a Darina ima snažan glas. Bravo Ukrajina!

Luna: I… Imamo malu Jamalu. Sam refren je mogao biti zanimljiviji od konstantnog ponavljanja “ljubov”.

anketa 1023

Ukrajina DE 2018.

Ukupno glasova: 36

  • Jako mi se sviđa (5) [18 / 50%]
  • Ne sviđa mi se (2) [6 / 17%]
  • Užasna je (1) [5 / 14%]
  • Dobra je (4) [4 / 11%]
  • OK je (3) [3 / 8%]

 WALES

Izvođač: Manw
PjesmaPerta

Povijesne činjenice s DE-a

Prvi nastup: 2018.
Najbolji plasman: /
Najlošiji plasman: /
Prošlogodišnji predstavnik: /

Predizbor i biografija izvođača

Welška televizija  S4C koja je izrazila želju za sudjelovanjem ove države koja je u sastavu Velike Britanije, odnosno Ujedinjenog Kraljevstva, za svoje prvo pojavljivanje organizovala je nacionalni izbor pod nazivom Chwilio am Seren (hrv. Potraga za zvijezdom). Tražili su mladog izvođača koji će otpjevati interno izabranu pjesmu Hi yw y Berta (kasnije Perta), autora Ywaina Gwynedda. Nakon brojnih audicija i eliminacija, kao pobjednica natjecanja izašla je četrnaestogodišnja Manw koja će u povijesti ostati upisana kao prva predstavnica Walesa na Dječjem Eurosongu.

Manw je rođena 6. ožujka 2004. godine u mjestu Rhosgadfan, koji se nalazi u Sjevernom Walesu. Već sa dvije godine je propjevala u svom dnevnom boravku ispred svojih roditelja, dok je prvi javni nastup imala s četiri godine na godišnjem festivalu mladih u kategorijama književnosti, glazbe i izvedbene umjetnosti. Kako voli da pjeva i pleše njen najveći san je nastupiti na velikoj pozornici, a omiljeni film joj je The Greatest Showman. Pored glazbe, Manw je zaljubljenica u sport, pa tako u školi voli sa prijateljima zaigrati i nogomet.

Manw
Foto: junioreurovision.tv

Mišljenje urednika

Bartol: Nakon rewampa pjesma je dobila neki novi šarm koji ju je iz ponora u kojem je bila donijela do jednog čvrstog neutralka. Jedna umirujuća pjesma, ali nikako uspavanka ili dosadna. Jednostavno ima takvo smirujuće djelovanje na mene.

Luna: I za kraj ovog putovanja, dočekao me Wales, čija je pjesma umirujuća, no taman kad se nešto dogodilo, došla je svom kraju. Nije loše za debi, ali moglo je bolje.

anketa 1024

Wales DE 2018.

Ukupno glasova: 37

  • OK je (3) [12 / 32%]
  • Dobra je (4) [8 / 22%]
  • Jako mi se sviđa (5) [7 / 19%]
  • Ne sviđa mi se (2) [6 / 16%]
  • Užasna je (1) [4 / 11%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

  1. Sekret — 24. studenoga 2018. u 18:32

    1.Ukrajina (Ukupno 3/20)
    2.Rusija (Ukupno 10/20)
    3.Srbija (Ukupno 13/20)
    4.Wales (Ukupno 14/20)

  2. Eurovision Kosovo/Kosovë — 24. studenoga 2018. u 17:42

    1. WALES ( + )
    2. SRBIJA ( + )
    3. RUSIJA ( + )
    4. UKRAJINA

  3. ESC fan — 24. studenoga 2018. u 16:33

    Moj top 5:
    1. Ukrajina??
    2. Irska??
    3. Makedonija??
    4. Francuska??
    5. Australija??

  4. Babe — 24. studenoga 2018. u 14:48

    Moji favoriti su iz recapa probi Ukrajina, Kazahstan, Bjelorusija i Gruzija 🙂

  5. SwedenEurovisionFan — 24. studenoga 2018. u 11:39

    1. Srbija (Ukupno 1/20)
    2. Rusija (Ukupno 3/20)
    3. Wales (Ukupno 17/20)
    4. Ukrajina (Ukupno 19/20)

  6. Lujka s ukusom — 24. studenoga 2018. u 08:20

    Došao je i taj dan, glasajte za vaše favorite!

    Ovo je moj TOP 20 (cijeli tjedan sam govorio samo top 10)

    1.Albanija
    2.Francuska
    3.Gruzija
    4.Ukrajina
    5.Makedonija
    6.Wales
    7.Kazahstan
    8.Poljska
    9.Portugal
    10.Malta
    11.Australija
    12.Italija
    13.Azerbajdžan
    14.Rusija
    15.Nizozemska
    16.Irska
    17.Bjelorusija
    18.Srbija
    19.Armenija
    20.Izrael

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?