Izvođači Islanda poznati krajem siječnja, predstavnik Njemačke 22. veljače – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Izvođači Islanda poznati krajem siječnja, predstavnik Njemačke 22. veljače

  3 min za čitanje   3 komentara

 ISLAND: Poznat datum objave natjecatelja Söngvakeppnina 2019

Islandska televizija RÚV oglasila se nakon više od tri mjeseca u vezi njihovog predizbora za Eurosong 2019. Još u rujnu objavili su datume polufinala i finala Söngvakeppnina 2019, a danas u poslijepodnevnim satima objavili su kako će službena prezentacija izvođača biti 26. siječnja u 19:45 (20:45 prema našoj vremenskoj zoni). U ovom trenutku još nije poznato hoće li prezentacija biti u dnevnom talkshowu ili će sve biti objavljeno samo na internetskim stranicama.

Na natječaj za pjesme pristigle su 132 prijave, a u Söngvakeppninu 2019 čut ćemo samo njih deset. Velika promjena u odnosu na prethodne godine jest to da će jedan koreograf napraviti koreografiju i nastupe za sve izvođače. Ta zadaća je pripala renomiranom britanskom koreografu Leeju Proudu, koji je inače poznat po tome što je napravio koreografiju za westendski mjuzikl Billy Elliot.


 NJEMAČKA: Nijemci biraju 22. veljače

U Q&A livestreamu održanom u popodnevnim satima, šef njemačke delegacije Christoph Pelland i glavni urednik zabavnog programa njemačke televizije ARD Thomas Schreiber objavili su nazive pjesama koje ćemo slušati u narednom njemačkom izboru, kao i ime izvođača koji su dobili wildcard. Riječ je o duu Sisters kojeg čine sestre Carlotta Truman i Laura Kästel, a odluka o njihovom sudjelovanju donesena je krajem prošle godine.

Natjecatelji, pjesme i autori

  • Aly RyanWear Your Love (Aly Ryan, Michelle Leonard, Thomas Stengaard, Tamara Olorga)
  • BB ThomazDemons (BB Thomaz, Andrew Tyler, Ricardo Bettiol, Tim Schou)
  • Gregor HägeleLet Me Go (Gregor Hägele, Jonas Shandel, David Jürgens, Tamara Olorga)
  • Lilly Among CloudsSurprise (Elisabeth Brüchner, Udo Rinklin)
  • Linus BruhnOur City (Linus Bruhn, Dave Roth, Pat Benzner, Serhat Sakin, Simon Reichardt, Gianna Roth)
  • MakedaThe Day I Loved You Most (Makeda, Tim Uhlenbrock, Kelvin Jones, Kristine Bogan)
  • SistersSister (Laurell Barker, Marine Kaltenbacher, Tom Oehler, Thomas Stengaard)

Kao i protekle godine, i ove godine će Nijemci imati izabrati predstavnika kombinacijom televotinga, međunarodnog žirija i žirija fanova u omjeru 33,33-33,33-33,33%. Međunarodni žiri imat će preko stotinu članova, a njihova imena bit će poznata tek na dan natjecanja kako bi se izbjegao utjecaj od raznih lobista. Također, žiriji (i međunarodni i onaj fanova) ocjenjivat će nastupe u live emisiji, a ne na bazi probe.

Kada se očekuje objava pjesama?

Za razliku od prethodnih godina, kada su se njemački izbori za Eurosong održavali četvrtkom, Unser Lied für Israel je zakazan za petak 22. veljače u 20:15 sati, a za međunarodnu publiku Deutsche Welle će osigurati prijenos. Istog dana, ARD/NDR će objaviti i pjesme njemačkog izbora. Podsjetimo, šou će voditi Barbara Schöneberger i Linda Zervakis, a komentator će biti Peter Urban.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava3

  1. Lujka s ukusom — 9. siječnja 2019. u 13:52

    ma njemačka je svake godine imala dobre pjesme i nastupe ali nitko nije za njih glasovao zbog politike
    2014, 2015, 2016 su bili takvi BOPovi (i dan danas slušam Black Smoke)
    2017 Levina je zaslužila bolje i 2018 napokon su ljudi glasali za pjesmu

  2. Precious — 8. siječnja 2019. u 21:10

    Nijemci su uvelike podigli letvicu u odnosu na prethodne godine

  3. Diavolo — 8. siječnja 2019. u 19:53

    Vidim da su se kandidati većinom natjecali na njemačkom The Voiceu. Vjerujem da su Nijemci našli pravi put za nacionalni predizbor, sudeći prema prošlogodišnjem pobjedniku. Vjerujem da su i ovde na popisu vrlo dobre, do odlične pjesme. No vrijeme će pokazati 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?