Jelena Bosančić za eurosong.hr: "Pjesmu posvećujem svima koji traže pravu ljubav" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Jelena Bosančić za eurosong.hr: “Pjesmu posvećujem svima koji traže pravu ljubav”

  6 min za čitanje   8 komentara

Jelena Bosančić hrvatska je redateljica, glumica i pjevačica s boravištem u Splitu. Ove godine, 16. veljače, Jelena će se zaputiti u Opatiju na Doru, gdje će nastupiti druga i pokušati osvojiti titulu hrvatske predstavnice na Eurosongu 2019 s pjesmom Tell Me, čija je i autorica. Naši Luna i Bojan već su opširnije predstavili Jelenu, a ona je, unatoč svom pretrpanom rasporedu, uspjela pronaći vremena za eurosong.hr i otkriti nam pojedine detalje oko pjesme i nastupa kojeg priprema.

S pjesmom Tell Me, čija ste i autorica, natjecat ćete se na Dori za titulu predstavnika Hrvatske u Tel Avivu. Kako ste se uopće odlučili prijaviti na natječaj? Koja je bila vaša reakcija kad ste saznali da ste izabrani među top 16?

Prijavila sam pjesmu jer mi je bilo drago kad sam čula da se Dora vraća. Uvijek je bilo zabavno gledati Doru. Nisam imala neka velika očekivanja, jer su nam kolege glazbenici koji su čuli pjesmu govorili kako je za strano tržište i da zvuči svjetski pa da možda i nije baš za tu vrstu natjecanja. Ja i moj tim smo se oduševili kada smo saznali da smo prošli i jedva čekamo.

Budući da ste dio Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu te redateljica i glumica po zvanju, možemo li očekivati neki maštoviti nastup ili ćete ipak ići na jednostavnost?

Pa da, potpisujem režiju i koreografiju nastupa. Bit će to jedna zabavna priča, koja prati pjesmu uz poneka iznenađenja. Na sceni su uz mene moja četiri back vokala ( Marina Antunović, Marta Čalo, Tomislav Marić i Stjepan Sekelez), sve redom mladi talentirani ljudi, jedno osvježenje. Vidjet ćete ih u atipičnom izdanju za back vokale. Video animacije izrađuju Karlo Bubica i Darko Škrobonja, vrlo su efektne i u ritmu pjesme. Kostimografkinja je Sonja Obradović. Očekujte definitivno maštovitu izvedbu. Mi smo  kao jedna mala obitelj i bilo bi sve skupa nezamislivo bez mog prijatelja i gitariste Antuna Devčića, koji je uz mene od samog početka i nadopunjujemo se glazbeno u potpunosti do te mjere da je na zadnjim probama postao i koreograf (smijeh).

Kako biste opisali pjesmu Tell Me? Što Vas je najviše inspiriralo u njenom nastajanju?

Tell me je pop soul funky stvar nastala prije nekoliko godina, a snimili smo je neposredno pred Doru. Ja sam inzistirala da na pjesmi rade mladi ljudi koji žele raditi u studiju drugačije nego na što smo naviknuli. Mladi producent Hrvoje Domazet  je dao svježinu cijelom projektu. Meni se dogodila jedna ljubavna priča o kojoj ću pjevati, dakle pjesma je autobiografska. U to vrijeme prolazila sam kroz razvod braka i bila sam nekako usamljena i ranjiva. Upoznala sam jednog dečka kojem nisam odmah na početku govorila puno o sebi, nego je saznao naknadno iz novina da se razvodim i da imam sina što ga je emotivno zatvorilo. Nekako smo bili baš kliknuli kao osobe, ali otišao je ubrzo nakon toga na brod i sve skupa je ostalo na tome. I danas smo u ok odnosu i tu i tamo se čujemo. Oboje smo u sretnim vezama i on zna da je pjesma o tome. Tell me posvećujem svima koji traže pravu ljubav i osjećaju se usamljeno, a posebno hrabrim mladim ženama koje žive same s djecom i uspijevaju sve stići.  Tell me nije tužna pjesma. Ima neku sjetu, ali je puna veselja i pozitive. Čut ćete.
Povezana slika
Photo: PR

Kada je izašao popis natjecatelja za Doru, mnogi su Vas pobrkali s istoimenom manekenkom. Kako ste se osjećali zbog toga?

Napravili su mi reklamu. Ja i ona se znamo i ok smo si pa mi nije smetalo. Zapravo me dobro nasmijalo, jer smo nas dvije potpuno različite. Premala smo država i kad imaš dvije osobe koje se isto zovu i prezivaju onda se lako zbuniti. Ona je više u showbiz krugovima, a ja u kazališnim tako da mi je jasna novinarska greška (smijeh), iako bi bilo lijepo da se sljedeći put bolje informiraju.

Što mislite da igra presudnu ulogu za uspjeh na Eurosongu? Ukoliko odete u Tel Aviv, što možemo očekivati od Vas?

Presudnu ulogu, ne samo na Eurosongu nego i generalno u glazbi, trenutno igra autentičnost. Uvijek se priča kako  pobjeđuju drugačiji, ali ja bih rekla svoji i posebni. Nadam se da će na ovogodišnjoj Dori zaista pobijediti najbolja pjesma i sveukupni dojam odnosno ono što dirne i žiri i gledatelje. Voljela bih vjerovati u to da nam je svima startna pozicija ista neovisno je li se pojavljujemo prvi put i je li itko “stoji” iza nas. Ako Tell me pobijedi, u Izraelu možete očekivati sigurno jedan emotivan nastup pun svega.

Koliko dugo pratite Eurosong? Mislite li da je koncept izabira pjesme putem nacionalnog izbora bolja opcija od internog izabira?

Eurosong pratim odmalena, a zadnjih godina okuplja se ekipa kod mene kući i prati se finalna večer uz dobru “spizu”. Nacionalni odabir pjesme je puno bolji jer bilo je i pjesama na Dori koje nisu bile pobjedničke, a godinama poslije su se pjevušile. Dora je izbacivala dosta hitova i odličan je format za predstaviti se. Publika zaslužuje da bira podjednako kao i žiri i mislim da je to realno.
Photo: PR

Imate li tremu ili ipak, zbog iskustva na pozornici kako glumačkog tako i pjevačkog, vjerujete dovoljno u sebe i pjesmu?

Vjerujem potpuno u sebe i pjesmu i jako me raduje nastup.. Dugo sam na pozornici i nemam tremu. Kažu moji ukućani da sam prije propjevala nego progovorila, tako da mi je to nešto sasvim prirodno, tu sam doma. Glazba je moj svijet u koji potpuno odlutam i najsretnija sam u tome i potpuno svoja.

Što nam Jelena Bosančić sprema u 2019.? Hoće li biti još nekih iznenađenja?

O da…Bit će svega. Definitivno imam velike glazbene planove ,ali psssst…Obavijestit ću vas na vrijeme o svemu.

Eurosong.hr zahvaljuje Jeleni na intervjuu i želi joj sve najbolje na Dori i u daljnjoj karijeri!

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava8

  1. Matija — 7. veljače 2019. u 19:59

    Zanimljivo, u svakom slučaj. Mislim da će se svi pripremiti, ipak se Dora vraća na velika vrata.

  2. LadyOfValyria — 7. veljače 2019. u 19:08

    Jelena bravo ?
    Sretno na Dori ?

  3. Matija — 7. veljače 2019. u 19:59

    Zanimljivo, u svakom slučaj. Mislim da će se svi pripremiti, ipak se Dora vraća na velika vrata.

  4. LadyOfValyria — 7. veljače 2019. u 19:08

    Jelena bravo ?
    Sretno na Dori ?

  5. Babe — 7. veljače 2019. u 18:05

    Na instagram storiju Eurosong hrt-a je anketa '' želite li čuti isječke pjesama prije Dore ili volite iznenađenja '
    88% je za isječke trenutno… Dao Bog da ih izbace…
    Ali Bože dragi recite nam zašto su mijenjali način glasovanja! Redakcijo eurosong.hr molim vas raščistite ovo… Nemojte nam mazati oči

  6. Johnny — 7. veljače 2019. u 17:54

    Bravo Jelena! Ništa se ne prepušta slučaju. To je to ?

  7. Babe — 7. veljače 2019. u 18:05

    Na instagram storiju Eurosong hrt-a je anketa ” želite li čuti isječke pjesama prije Dore ili volite iznenađenja ‘
    88% je za isječke trenutno… Dao Bog da ih izbace…
    Ali Bože dragi recite nam zašto su mijenjali način glasovanja! Redakcijo eurosong.hr molim vas raščistite ovo… Nemojte nam mazati oči

  8. Johnny — 7. veljače 2019. u 17:54

    Bravo Jelena! Ništa se ne prepušta slučaju. To je to ?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?