Tko je tko na Beoviziji (1) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tko je tko na Beoviziji (1)

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Srpski izbor za Eurosong, popularna Beovizija, je pred vratima. Ovogodišnje izdanje nam donosi 24 pjesme raspoređene u dva polufinala, a samo jedna će, voljom publike i članova žirija, doći do prvog mjesta u finalu i titule predstavnika Srbije na 64. Eurosongu.

Među sudionicima Beovizije 2019. ima i poznatih i manje poznatih izvođača, onih koji pjevaju u klubovima i onih koji pjevaju na festivalima, mlađih i onih nešto iskusnijih, eurovizijskoj publici poznatih i onih kojima će Beovizija 2019. biti prvi put u “eurovizijskom balonu”. Zato vam u nastavku ukratko predstavljamo sudionike Beovizije 2019.


Funked Up

Funked Up je novi bend na klupskoj sceni Beograda, a njihove nastupe publika pamti po sjajnoj atmosferi, pozitivnoj energiji koju donose kombinacijom funka, r’n’b-a, soula i housea. Postavku benda čine – Vojin Vilotijević (vokal), Aleksandra Radosavljević, finalistkinja idola 2004. (vokal), Mladen Nedić (bubnjevi), Damjan Ilić (klavijature), Uroš Stojanović (gitara) i Lazar Popović (bass gitara).

Slikovni rezultat za funked up bend
Instagram

Aleksandra Sekulić

Ova 26-ogodišnja Beograđanka se publici u regiji predstavila kroz sudjelovanje u prvoj sezoni X Factor Adrie (u kojoj su stasali i Daniel Kajmakoski, Ilma Karahmet, Mladen Lukić, Tamara Milanović…) gdje je pod mentorstvom Kikija Lesendrića došla do četvrtog kruga. Po zanimanju je menadžerica, iako svoju budućnost vidi isključivo u glazbenim vodama.

Slikovni rezultat za aleksandra sekulić
Screenshot

Osvajači

Poznavateljima rock bendova iz bivše Jugoslavije Osvajači su itekako poznati. Bend osnovan 1990. koji iza sebe ima šest studijskih albuma čine: Zvonko Pantović – Čipi (vokal), Bane Jelić (gitara), Dejan Pejović (bas-gitara), Nebojša Jakovljević (klavijature) i Nenad Branković (bubnjevi). Iz karijere prepune koncerata, turneja, velikih naklada izdvajaju se hitovi S kim čekaš dan?, Teče vino crvene i Možda nebo zna.

Slikovni rezultat za osvajači bend
Bojan Trailović

Dunja Vujadinović

Ime Dunje Vujadinović je u regionalnim glazbenim krugovima itekako poznato, i to kao ime jednog od najboljih i najtraženijih pratećih vokala. Upravo zbog toga Dunja iza sebe već ima tri pojavljivanja na eurovizijskoj sceni na kojoj je pratila Kneza (Crna Gora 2015.), Moje 3 (Srbija 2013.) i Sanju Vučić ZAA (Srbija 2016.). No, ne pjeva ona samo prateće vokale, već iza sebe ima nekoliko svojih pjesama, ali i nekoliko pojavljivanja na velikim regionalnim festivalima.

Slikovni rezultat za dunja vujadinović
svet.rs

Mr. DOO

Iza umjetničkog imena Mr.DOO krije se ime mladog, perspektivnog Dušana Ćirića, dok je pjesma Do Sto nastala kao proizvod njegove suradnje sa Sanjom Ilićem iz sastava Balkanika (Srbija 2018.). Tekst za  ovu pjesmu potpisuje Leontina Vukmanović koja slovi za jednog od najboljih tekstopisaca u Srbiji.

Sashka Janx

Pravim imenom Aleksandra Janković, iako tek na pragu 30-tih, iza sebe ima puno iskustva i glazbenih „utakmica u nogama“. Prvi put je sudjelovala na Beoviziji sad već davne 2009., kad je završila na osmom mjestu. Ipak, 2010. je otišla na Eurosong, kao prateći vokal Milanu Stankoviću, a u istoj ulozi bila je i na Eurosongu 2011. Na Eurosong je pokušala otići i 2013. („Duga u tvojim očima“), ali je završila kao trećeplasirana. Prošle godine je također bila sudionica Beovizije, a natjecanje je okončala na drugom mjestu. Osim ovog, Sashka piše, pjeva i snima pjesme; pojavljuje se na humanitarnim priredbama i festivalima. Hoće li 2019. biti njena godina?

Ivan Kurtić

Ivan Kurtić nezaobilazno je ime koje se u kontekstu dobrog provoda na popularnim beogradskim splavovima spominje već godinama. Ipak, publika u Srbiji ga je upoznala u natjecanju Pinkove Zvezde gdje odnosi pobjedu, a kao nagradu snima album Spavaj kučko, hvaljen od publike i glazbene kritike. Eurovizijskim fanovima poznat je od 2018. kad se na Beoviziji natjecao pjesmom Ni sunca ni meseca i zauzeo šesto mjesto.

https://www.youtube.com/watch?v=FqbPPKNp0pU

Ivanova izvedba hita “Da li znaš da te volim” Dade Topića tijekom natjecanja u Pinkovim Zvezdama.

 

Sofija Perić

Najmlađa sudionica ovogodišnje Beovizije ima samo 18 godina, a publika u Srbiji i regiji pamti je po sudjelovanju u prvoj i najuspješnijoj sezoni vrlo popularnih Pinkovih Zvezdica (u kojima je, uostalom, stasao i Roko Blažević). Nakon uspješnog natjecanja, Sofija se okrenula snimanju vlastitih pjesama poput Večnost i jedan dan, Prvi put i druge, ali i obradi hitova svojih glazbenih uzora koje publika može čuti na njenom YouTube kanalu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SOFIJA PERIĆ (@sofija_peric)

Snežana Berić – Esktra Nena

Posljednja predstavnica Jugoslavije na Eurosongu, Ekstra Nena ove godine stiže na Beoviziju s pjesmom Još ti čujem glas. Pjevačica specifičnog izražaja, pored glazbene, iza sebe ima vrlo uspješnu kazališnu karijeru – s nekoliko istaknutih uloga i nagrada. Zanimljivo je da pored deset studijskih albuma, Ekstra Nena iza sebe ima i tri knjige priča za djecu, zvanje magistra pri Akademiji umjetnosti u Beogradu, te zvanje asistenta na Fakultetu za kulturu i medije.

Slikovni rezultat za ekstra nena
kurir.rs

Eleonora

Svestrana pjevačica Eleonora Lav Jovanović pod pseudonimom Eli nastupa već nekoliko godina u beogradskim klubovima, a njeni nastupi, pored glazbenog, sadrže element plesa, cabareta i scenske ekstravagancije. Uz sve nabrojano, Eleonora sklada pjesme, piše tekstove i radi aranžmane za svoje pjesme.

Fotografija korisnika/ce Angels 'n' Pearls.
Facebook

Wonder Strings i Ivana Vladović

Još jedna iznimno talentirana srpska pjevačica koja je svoje prve pjevačke korake napravila kao prateći vokal je i Ivana Vladović. I ona je zahvaljujući tome već osjetila čari eurovizijske pozornice. Bila je, naime, u crnogorskom timu za Eurosongu 2015. i 2018. godine. Sada se okrenula solo karijeri, a nakon pjesme Magnet za ludake, vrijeme je za Beoviziju. Tu će joj se pridružiti četiri članice sastava Wonder Strings, iznimno zanimljivog ansambla profesionalnih glazbenika koji traju već skoro dvadeset godina na sceni. Njihov zaštitini znak je kombinacija klasičnih i modernih glazbenih elemenata.

Nataša i Una

Vrlo zanimljiv i neobičan duet čine Nataša Guberinić i Una Senić. Njih dvije na Beoviziju stižu iz studija Radija Play gdje već duži niz godina vode emisije. Nataša je, prije radija, bila članica grupe TAP011, vrlo popularnog benda s kraja 90-tih godina. Una Senić, pak, bila je članica prvog ženskog rap sastava u Srbiji – „Bičarke na travi“. Gledatelji prve sezone regionalnog X Factora pamte je kao jednu od voditeljica. Primarni motiv za sudjelovanje ovog radijsko-pjevačkog dueta je da pošalju snažnu poruku protiv nasilja u obitelji.

Slikovni rezultat za nataša i una
Promo

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?