Tko je tko na Beoviziji (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Tko je tko na Beoviziji (2)

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Srpski izbor za Eurosong, popularna Beovizija, je pred vratima. Ovogodišnje izdanje nam donosi 24 pjesme raspoređene u dva polufinala, a samo jedna će, voljom publike i članova žirija, doći do prvog mjesta u finalu i titule predstavnika Srbije na 64. Eurosongu.

Među sudionicima Beovizije 2019. ima i poznatih i manje poznatih izvođača, onih koji pjevaju u klubovima i onih koji pjevaju na festivalima, mlađih i onih nešto iskusnijih, eurovizijskoj publici poznatih i onih kojima će Beovizija 2019. biti prvi put u “eurovizijskom balonu”. Zato vam u nastavku ukratko predstavljamo sudionike Beovizije 2019.


Sanya D Rio

Ova beogradska glazbena skupina broji već 12. godinu svog postojanja na glazbenoj sceni u Srbiji. Grupa koja se nekad zvala Rio iza sebe ima već tri studijska albuma, a uz to su održali preko stotinu koncerata diljem Srbije. Pored pjevačice Sanje Dumonjić, u grupi je još jedna pjevačica Lana Janković, te glazbenici – Miki Dumonjić, Goran Milić, Predrag Blagojević i Braca Kolarević.

Majdan

Majdan je mladi bend iz Niša kojeg čine četiri talentirana mlada glazbenika – Nemanja Erić (vokal i gitara), Luka Novaković (bass gitara), Luka Nikolić (gitara) i Ilija Novaković (bubnjevi). Iako postoje nepune dvije godine, već sad se mogu pohvaliti nastupima na većem broju festivala i koncerata te debitantskim albumom „Minimum sličnosti, minimum razlike“.

Slikovni rezultat za majdan grupa
juznevesti.com

Goga Stanić

Gordana Goga Stanić pjevačica je iz Beograda dosadašnji tijek čije karijere u najvećoj mjeri obilježava njen prvi album „Savršeni plan“ s kojeg se izdvojilo nekoliko vrlo uspješnih radijskih pjesama. Njen prvi kontakt s Eurosongom desio se 2015. kad je, po natpisima u medijima, prošla audiciju i bila na korak od predstavljanja u emisiji „Odbrojavanje za Beč“, ali do toga nije došlo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

?

Objavu dijeli Gordana Stanic (@stanicgoga)

Ana Popović

Veliko glazbeno iskustvo stoji i iza ove sudionice ovogodišnje Beovizije, a ono se sastoji od formalnog glazbenog obrazovanja (naime, Ana je diplomirana pijanistica i profesor glazbe), pa sve do nastupa na mnogobrojnih festivalima, snimanja reklama, pratećih vokala i demo snimaka. Nastupala je i kao vokal za nekoliko različitih pop-rock bendova, a trenutno njen prepoznatljiv glas možemo čuti u pjesmama benda Kepa&Free Spirits.

"Kepa & Free Spirits" za "Nezavisne": Plamen "Smaka" i dalje gori
nezavisne.com

Lord

Vladimir Preradović Lord 38-ogodišnji je pjevač, klavijaturist, producent i skladatelj iz Beograda čija ljubav prema glazbi traje od malih nogu. U bogatoj karijeri koja obiluje suradnjama s mnogim regionalno poznatim glazbenicima, vrijedi istaknuti da je duži niz godina bio klavijaturist u sastavu Kikija Lesendrića i Pilota, a pored ovog skladao je i producirao mnoge pjesme koje smo slušali na Beoviziji. Ipak, najbliži Eurosongu bio je prošle godine kad je s autorskom skladbom Samo nek’ se okreće došao do četvrtog mjessta.

Nevena Božović

Zasigurno najbogatije eurovizijsko iskustvo ima Nevena Božović. Ona je jedna od rijetkih europskih pjevačica koja je imala priliku nastupiti i na „malom“, dječjem, ali i na „velikom“ Eurosongu. Kao 13-godišnja djevojčica predstavljala je Srbiju na JESC u Roterdamu 2007. Nakon toga smo je gledali u Prvom glasu Srbije gdje je došla do drugog mjesta, a 2013. je kao dio sastava Moje Tri predstavljala Srbiju na Eurosongu u Švedskoj. U solo vodama iza sebe ima već nekoliko vrlo slušanih i radijski dosta uspješnih singlova koje je i ekranizirala.

Gipsykord

Gipsykord je četveročlani bend čiji korijeni sežu do Kragujevca i 2011. godinu, a nastao je kao ideja da se popularne pjesme iz žanra zabavne i narodne glazbe obrade na jedan moderan način, uz kombinaciju funka, bluesa i jazza.

Fotografija korisnika/ce Gipsykord.
facebook

Jana

Jana Šušteršič talentirana je mlada glazbenica koja živi na relaciji Srbija – Slovenija, a u obje zemlje je i te kako prepoznatljivo lice. Šira javnost je Janu upoznala kao pjevačicu i regionalno vrlo popularnog glazbenog sastava Neverne Bebe u kojima je pjevala čak osam godina, a kao trag su ostali veliki i nezaboravni hitovi ove grupe. Solo karijeru započela je na Berklee College of Music, a nastavila sudjelovanjem u slovenskoj inačici Supertalenta gdje je došla do drugog mjesta. Godinu dana nakon toga, pojavila se i na EMA-i s pjesmom Glas Srca, a drugi pokušaj da stigne do Eurosonga bit će joj Beovizija 2019.

Lana i Aldo

Lana i Aldo je glazbeni sastav na čijem čelu stoji Lana Toković, vrlo poznato glazbeno ime u Srbiji čija karijera počinje još krajem 80-tih godina. U iznimno uspješnoj karijeri, Lana iza sebe ima i crtice kao što su solist u jazz orkestru, glazbeni urednik i producent na radiju, filmska glazba, simfo-opera, suradnja s velikim imenima glazbene scene bivše države i tako dalje. Iza sebe imaju sedam albuma, velike turneje te sudjelovanje na Beoviziji 2018.

Slikovni rezultat za lana i aldo
promo / RTS

Dženan Lončarević

Ime Dženana Lončarevića i te kako je poznato u regiji. Ovaj 44-godišnji glazbenik rođen je u Prijepolju gdje je i napravio svoje prve glazbene korake. Ipak, njegova karijera strelovitim putem ide naprijed 2007. kad je albumom „Nikome ni reč“ napravio pravu senzaciju na estradnoj sceni. Od tada do danas iza njega je pet albuma, mnogobrojne suradnje i dueti, veliki broj nastupa i koncerata u svim zemljama bivše države. Njegove pjesme broje na desetke milijuna pregleda.

Tina i Lola Amvon

Glazbena priča obitelji Amvon je najkraći opis za pjesmu Tvoje Oči na ovogodišnjoj Beoviziji. Riječ je o duetu majke Lole i kćerke Tine koje, kao i cijela obitelj, svoju glazbenu karijeru grade u Švedskoj i Francuskoj. Tina je tamo profesorica klavira, pjevačica i producentica koja svira veliki broj instrumenata, organizira glazbene kampove i kazališne komade. Obitelj ima vlastitu produkcijsku kuću Amvon Music, a pjesmu Tvoje Oči posvetili su njihovoj baki koja živi u Jagodini.

Slikovni rezultat za lola i tina amvon
Instagram

Tamara Milanović

Tamara Milanović je mlada i talentirana Beograđanka koju smo imali prilike upoznati kroz već više puta spominjanu prvu sezonu regionalnog X Factora. Ova djevojka je u svom prvom nastupu uspjela rasplakati sve članove žirija, a upravo je emocija i izražajnost u glasu bio njen glavni adut koji ju je vodio do drugog mjesta. Nakon toga se na kratko povukla iz javnost, okrenula obrazovanju i putovanju, a proteklih mjeseci se polako vraća na glazbenu scenu u susjednoj državi. Hoće li joj sljedeći korak biti Eurosong?

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?