Iz Tel Aviva u Amsterdam? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Iz Tel Aviva u Amsterdam?

  2 min za čitanje   4 komentara

I dok se još uvijek sliježu dojmovi i otkrivaju neispravne pojedinosti u glasovanjima stručnih žirija diljem Europe, Nizozemci su prionuli svome poslu. Pobjedom Duncana Laurencea, Eurosong 2020. godine održat će se negdje u Nizozemskoj. Tri nizozemske televizije NPO, AVROTROS i NOS danas su započele s prvim nacrtima planova za nadolazeće izdanje natjecanja.

Naime, prije nekoliko sati otvoren je natječaj kojim se svi gradovi u ovoj zemlji pozivaju da podnesu svoju kandidaturu za odabir novog grada domaćina. Proces same selekcije započet će početkom lipnja, a završiti krajem srpnja. Bitno je spomenuti da će u prvoj polovici lipnja svi zainteresirani gradovi, koji svoje ponude trebaju dostaviti na adrese nizozemskih televizija, zaprimiti kratak dokument s uputama i kriterijima koje moraju zadovoljiti ukoliko žele ući u uži odabir. Nakon toga gradovima se daje rok od četiri tjedna kako bi detaljno prošli kroz svoju kandidaturu i što je najbolje moguće ispunili sve uvjete. Konačno, sredinom srpnja organizatori natjecanja će obići prijavljene gradove i njihove dvorane te će po dogovoru s EBU-om odlučiti o imenu novog grada domaćina.

Konačna odluka ovisit će o količini i kvaliteti samih prijava, a ime novog grada domaćina najvjerojatnije ćemo saznati krajem kolovoza ili najkasnije u prvoj polovici rujna.

Podsjetimo da je Nizozemska Eurosong dosad ugostila četiri puta: 1958., 1970., 1976., i 1980. godine. Prvi puta natjecanje se održalo u Hilversumu, drugi grad domaćin bio je Amsterdam, dok se treći i četvrti put Eurosong održao u Haagu.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava4

  1. Tristan — 31. svibnja 2019. u 18:43

    Nadam se Amsterdamu, onda mozda i odem. ???

  2. LadyOfValyria — 30. svibnja 2019. u 10:38

    Navijam za Rotterdam ?

  3. Don Mauro Borelli de Aviva — 30. svibnja 2019. u 00:36

    Prijateljica mi trenutno živi u Nizozemskoj i u medijima i kuloarima se spominje i piše da je gotovo sigurno da će se Eurosong održati u Rotterdam-u, ali u svibnju imaju neki koncerti u AHOY Areni, tako da to malo koči izbor, po tim pričama rezerva je ZIGGO Dome (Amsterdam) ili MECC (Maastricht), a prvotna ideja je bila JOHAN CRUYFF Arena (Amsterdam), ali tu će se pitati i upravu AJAX-a, ako oni pristanu igrati utakmice drugog dijela sezone na Olimpijskom Stadionu (što je 3 puta manje gledatelja i manja zarada od prodaje ulaznica – sa 55 tisuća na 20 tisuća)

  4. ESC fan — 29. svibnja 2019. u 23:35

    Moj favorit za ugostiti Eurosong je Roterdam. Dankan je odrastao u Roterdamu i Roterdam je najvise zasluzan za ono sto Dankan danas jeste, kako on to kaže, tako da bi nekako i bilo lijepo da se tu odrzi Eurosong. Roterdam ima prelijepe moderne građevine i zaista je vrhunski grad sto se tice izgradnje i arhitekture. Amsterdam se vec suocava sa velikom opterecenoscu turistima tako da bi Evrovizija samo vise doprinijela tom problemu, a i bio je domacin evrovizijskog koncerta prethodnih godina. Ko god je isao u Holandiju njegova destinacija je vjerovatno bila Amsterdam tako da samim tim ponovno putovanje u Amsterdam postaje manje zanimljivo za one koji su ga vec ranije posjetili. Udaljenost između ta dva grada je mala tako da ko god zeli posjetiti i Amsterdam moze to i uciniti. #Rotterdam2020 🙂

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?