Eurosong Slušalica: Glasaj za domaći hit prosinca (2021.) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Eurosong Slušalica: Glasaj za domaći hit prosinca (2021.)

  7 min za čitanje   5 komentara

Pred vama je i zadnji nastavak specijala Eurosong Slušalica s domaćim hitovima iz 2021. Vrijeme je da odaberete i zadnji hit koji će se naći u konkurenciji za domaći hit godine uz dosad odabranih 11 prijedloga.

Ponovno smo odabrali 10 hitova, a evo i što vam preporučuju poslušati naši urednici Bartol, Bojan, Emilia, Ivana, Josip, Marija i Sanja. Podsjećamo, glasati možete u anketi na kraju objave, a evo i koje pjesme su u konkurenciji.

1. Franka i Sara Jo – On (Hrvatska 2018., Srbija 2013.)

Naša Franka nastavlja sa suradnjom sa srpskim autorima, a nekoliko mjeseci nakon zajedničkog nastupa na koncertu u Vodicama, odvažila se na suradnju sa Sarom Jo. Jesam li očekivala Franku u ovom izdanju? Moram priznati da – nisam. Iako netipična pjesma za ovo podneblje, On je hitoidna pjesma koje se ne bi posramili neki puno poznatiji pripadnici ovog glazbenog žanra. (Emilia)

2. Hurricane – Set The World On Fire (Srbija 2020., 2021.)

Kako to obično rade u zadnje vrijeme, Hurricane su prošli mjesec ponovno u istom danu izbacile dvije pjesme. Mada mi se čini da je lokalna publika bolje prihvatila ‘Ajde bre, barem ako je suditi po broju pregleda i streamova, za ovaj mjesec sam ipak odabrala Set The World On Fire. Nakon što su postale iznimno popularne u regiji s hitovima na srpskom, Hurricane se vraćaju tamo gdje su počele – na pjesme na engleskom jeziku. Pokazuje li nam ovo da još nisu odustale od osvajanja svjetskog tržišta i da žele „zapaliti svijet“ svojom glazbom? Mnoge fanove diljem svijeta su osvojile svojim energičnim nastupom na Eurosongu, pa je ovo sasvim logičan nastavak priče. (Sanja)

3. Nina Badrić – Pamtim (Hrvatska 2022.)

U novom singlu imena Pamtim, Nina Badrić donosi iskrenu i ogoljenu emociju. Bivša hrvatska eurovizijska predstavnica pjeva o bivšoj ljubavi i prisjeća se najljepših trenutaka provedenih s njom. U ovoj predivnoj baladi, Nina snažnom interpretacijom prenosi emociju na slušatelja, a melodija praćena klavirom dočarava osjećaj sjete za bivšom ljubavi. Sve u svemu, Nina nam je donijela baladu koju ne možete poslušati, a da se ne naježite. Ima li boljeg recepta za pobjedu u Slušalici? (Marija)

4. Senidah – Fama (EMA 2014.)

Zadnjim danima YouTube trendinga 2021. je dominirala Senidah i njena nova pjesma Fama. Balkanska trap kraljica svakom novom pjesmom dokazuje zašto je najbolja i najpopularnija u ovoj kategoriji na našim prostorima. Kako Senidah pjeva u pjesmi, “džaba svi novci” kad i s njima i bez njih se moramo boriti s osobnim problemima i borbama, a nastavlja riječima “baš je vreme strašno, ja bez tebe propadam, svako veče čini mi se čujem tvoj glas, sanjam cveće, tvoj osmeh pored česme”, koje samo pokazuju da mnogi od nas imamo onu osobu za čijom ljubavi čeznemo, a ne možemo biti zajedno. Senidah je definitivno pretplaćena na hit i vrh trendinga. Bravo Senidah, je li vrijeme za korak dalje i eurovizijsku pozornicu? (Josip)

5. Indira Forza – Atlantida (Dora 2020.)

Ova je žena sinonim za energiju. Ponovna suradnja Indire i Borisa Đurđevića rezultirala je zvukom one “stare” Colonije iz devedesetih koju ponovno možemo čuti u Atlantidi. Prema riječima pjevačice, ova je pjesma iskren odraz želje da, poput Atlantide, zbog ranjivosti s kojom se suočavamo, nestanemo iz bolnih situacija. Po prvi put Indira je u svojoj pjesmi zasvirala i klarinet, a sudeći po reakcijama oduševljenih fanova, Indirin povratak svom originalnom prizvuku pravo je osvježenje na našoj glazbenoj sceni. (Ivana)

6. Danica Krstić – Izgubljena ljubav (Srbija 2018.)

Tijekom prošlog mjeseca novu pjesmu objavila je i Danica Krstić, koju smo gledali i slušali na Eurosongu 2018. kao članicu grupe Sanja Ilić & Balkanika. S obzirom na to da odlično pliva u etno vodama, pjesma Izgubljena ljubav, autora Dejana Vukčevića, savršeno je legla ovoj Kragujevčanki. Ono što se slušajući skladbu sigurno može reći je to da je Danica jedna od rijetkih koja kulturnu baštinu svoje zemlje čuva od zaborava na kvalitetan i pravi način i u suradnji s talentiranim ljudima je obogaćuje. Bravo za autora i pjevačicu! (Bojan)

7. Maraaya – Zdaj pa greš (Slovenija 2015.)

Duo Maraaya dosta često “eksperimentira” s tipovima pjesama koje objavljuju, a Zdaj pa greš nije iznimka. Ovaj puta su se odlučili na vrlo jednostavnu i klasičnu baladu koja govori o odlasku. Lijepo se ukalupila pjesma i u priču spota, u kojem se majka odvaja od djeteta koje je odraslo i počinje svoj život. Čini mi se da bi me pjesma možda još i više pogodila kad bih bio u takvoj situaciji 😃 . (Bartol)

8. Elis Lovrić – Škanjet (Dora 2019., 2020., 2022.)

Iskreno? Elis je komotno mogla s ovime na Doru (da je još produžila pjesmu 30 sekundi) i ja bih bio ful zadovoljan 😃 Jako mistično, jako folk, uvuče te onako brzo i ostavi izuzetno zaintrigiranog. S nekom još napumpanom produkcijom bi ovo bio idealan eurovizijski materijal i toplo se nadam da će nešto ovako jedanput predstavljati Hrvatsku na Eurosongu. Inače pjesmu totalno mogu  zamisliti kao glazbu u krčmi tipa u Witcheru ili nekoj takvoj videoigri 😃 (Bartol)

9. Saša Matić & Jelena Rozga – Ti i ja (Dora 1996., 1997., 1998., 1999., 2005., 2006., 2007.)

Neočekivani duet za kraj 2021. je djelo Saše Matića i Jelene Rozge. Ti i ja je pjesma koja osvaja na prvo slušanje i ulazi u uho, zbog čega je ponovno slušanje neizbježno. Kad se spoje dva moćna i jedinstvena glasa i otpjevaju prelijep tekst pjesma mora postati hit i osvojiti sve. Saša i Jelena pjesmu donose jako emotivno što u kombinaciji s glazbom ne može proći neopaženo. Saša svakom novom pjesmom pokazuje zbog čega ga mnogi nazivaju najboljim u svojem žanru, a za ovaj duet nije mogao pronaći bolju osobu od Jelene Rozge. (Josip)

10. Željko Samardžić – Oprosti ako tražim previše (Beovizija 2003.)

Jedinstveni i prepoznatljivi glas Željka Samardžića nam je u razmaku od tri dana otpjevao dvije nove pjesme. Prva pjesma je Oprosti ako tražim previše. Pjesma je lagana balada puna emocije i neizrečenih osjećaja koji uz pratnju tambura donose boemski zvuk i pogađaju direktno u srce. Predivni stihovi jednostavno ne daju mira ožalošćenoj i propaloj ljubavi. Druga pjesma se zove Male obične stvari i nastala je u duetu s mladom sarajevskom pjevačicom Slađanom Mandić. Spoj je Željkovog nostalgičnog i Slađaninon pop glasa koji zajedno bude osjećaje i stvaraju jako lijep duet. Željko svakom novom pjesmom pokazuje koliko je jedinstven. (Josip)

Bio je ovo pregled domaćih hitova iz prosinca. Sve domaće novitete iz 2021. možete slušati u Eurosong Slušalica playlistama na YouTubeu i Spotifyju. Za svoje favorite za hit prosinca glasajte u anketi niže. Možete glasati za do tri pjesme, a glasanje je otvoreno do srijede, 12. siječnja u 18 sati.

anketa 1832

Moj glas za Eurosong Slušalica domaći hit prosinca (odaberite do 3 pjesme)

Ukupno glasova: 263

  • Franka i Sara Jo - On [135 / 27%]
  • Saša Matić & Jelena Rozga - Ti i ja [70 / 14%]
  • Nina Badrić – Pamtim [61 / 12%]
  • Indira Forza - Atlantida [57 / 12%]
  • Hurricane – Set The World On Fire [50 / 10%]
  • Senidah - Fama [35 / 7%]
  • Danica Krstić - Izgubljena ljubav [30 / 6%]
  • Elis Lovrić - Škanjet [27 / 5%]
  • Željko Samardžić - Oprosti ako tražim previše [21 / 4%]
  • Maraaya - Zdaj pa greš [6 / 1%]

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
2
PODIJELI ČLANAK

Rasprava5

  1. escmusic — 8. siječnja 2022. u 13:18

    Franka i Sara Jo, Hurricane i Senidah 🙂

  2. sunflower — 8. siječnja 2022. u 11:49

    Set The World On Fire 😍😍😍

  3. Sekret — 7. siječnja 2022. u 22:37

    Najbolje pjesme imaju Franka i Sara Jo,Nina Badrić i Indira Forza 🙂

  4. REIN LOVER — 7. siječnja 2022. u 19:27

    Hurricane, Franka i Sara Jo 😻

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?