Bjelorusija 2018.: Otvoren javni natječaj

Podijeli na Facebook Twitter

Potaknuta ovogodišnjim ulaskom u finale, bjeloruska nacionalna televizija jučer je otvorila prijave za nadolazeći nacionalni izbor.

Selekcijski proces odabira izvođača ostat će isti kao i prijašnjih godina. Mogu se prijaviti svi izvođači stariji od šesnaest godina, a krajnji rok dostave svih materijala je 26. prosinca. Zahtjev za sudjelovanje mora sadržavati presliku osobne iskaznice autora, tekst pjesme, slike izvođača, ispunjeni upitnik te demo verziju svoje pjesme.

Članovi stručnog žirija sastojat će se od predstavnika Ministarstva kulture Republike Bjelorusije, predstavnika organizatora nacionalnog izbora te vodećih osoba bjeloruske glazbene scene. Niti jedan član žirija ne smije biti direktno povezan sa izvođačem ni na koji način. Nakon što stručni žiri pregleda sve materijale, održat će se javne audicije koje će se kao i svake godine dosad moći pratiti online. Konačni rezultati audicije bit će poznati najkasnije do 14. siječnja sljedeće godine. Ovom će javnom audicijom biti odabrano najviše petnaest natjecatelja koji će onda sudjelovati u finalu njihovog izbora koje će se održati najkasnije do 1. ožujka.

Pobjednik će biti odlučen kombinacijom glasovanja stručnog žirija i publike u omjeru 50:50. U slučaju da dva ili više autora imaju isti broj bodova, nakon završenog glasanja o pobjedniku će odlučiti stručni žiri i to ponovnim glasanjem.

Podsjetimo, Bjelorusiju je prošle godine predstavljao simpatičan duo Naviband koji je nakon dvije neuspješne godine svoju državu napokon uveo u finale i tamo zauzeo 17. mjesto.

Komentara 1

Odgovori