Češki predstavnik poznat 29. siječnja, 31 pjesma pristigla za “Monteviziju 2018.”

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

I dok se pomalo bliži datum kada bi trebali saznali tko će voditi Eurosong 2018. (zapamtite ponedjeljak 8. siječnja), a novosti s naše dalekovidnice još nema, mi ćemo se fokusirati na zemlje koje su objavile neke nove informacije. O kakvim se informacijama radi, saznajte u nastavku.

Natjecatelje francuskog izbora objavit ćemo kad imena svih budu objavljena.


 ČEŠKA

U ponedjeljak 8. siječnja češka televizija ČT će službeno objaviti imena šestero natjecatelja njihovog prvog nacionalnog izbora nakon 10 godina (devet, ako uzmemo u obzir i biranje pjesme za Gypsy.cz 2009.). Više od 400 pjesama poslano je ČT-u kako bi bile odabrane, zbog čega je šef češke eurovizijske delegacije Jan Bors promijenio planove i uspio se izboriti za manji nacionalni izbor, koji će biti emitiran na internetu. Danas, objavljeno je nešto više detalja, kao npr. datum kada ćemo saznati tko će predstavljati Češku u Lisabonu.

Na konferenciji za novinare u ponedjeljak bit će prezentirane sve pjesme ovog natjecanja zvanog Eurovision Song CZ, nakon čega će svi koji na svojim tabletima i pametnim telefonima imaju aplikaciju eurovision.tv, moći glasati, no samo onima koji trenutno borave u Češkoj i imaju češku SIM karticu, bit će uvaženi glasovi. Glasovanje će trajati do 22. siječnja, a istog dana bit će poznati i članovi međunarodnog žirija. Na koncu, pobjednika češkog izbora trebali bismo saznati 29. siječnja. Glasovi publike i žirija će biti dodijeljeni na istu shemu (8, 6, 4, 3, 2, 1 bod), a ukoliko dođe do izjednačenja, prevagnut će glasovi publike.

Prema trenutno nepotvrđenim informacijama i intervjuima za escportal.cz, nastupat će:


 CRNA GORA

Crnogorska televizija RTCG tijekom studenog i prve polovice prosinca 2017. zaprimila je 31 pjesmu za Monteviziju 2018. Dakako, pjesme su morale prvo proći kontrolu udovoljavanja svih uvjeta iz natječaja, prije nego što peteročlani stručni žiri krene s preslušavanjem.

Datum kada bi se trebala održati Montevizija 2018. jest 17. veljače, a mjesto koje je za to odabrano jest Hilton Hotel Podgorici. Pobjednika će izabrati isključivo publika sa svojim telefonskim glasovanjem.

Komentara 12

 1. Česi imaju odličan lineup. 😲 Lični favorit je Josefova pjesma, doslovno dovodi evroviziju u 2018. Za CG je , čujem, pjesmu prijavio i onaj neki Vasilije što smara na svim mogućim prijavama sa nekim splačinama koje on naziva pjesmama. Jezivo.

 2. Najbolju pjesmu za sad u nacionalnim finalima ima Rumunjska i mogli bi doci i do top 5 s tim
  Serena-safari
  Ostale ne vrijedi komentirati,ok je i i let you run away s madarskog predizbora

 3. ako ovako nastave češka će ostat bez finala a crna gora čim bude na njihovom jeziku veliki plus od mene

 4. Ne svida mi se ni jedna ceska pjesma od ponudenih. Lie To Me nije ni za finale, koji top 10. 😂😂

 5. Mikolas Josef i Jakub Ondra imaju najbolje pjesme definitivno jedan od njih dvojice mora pobijediti jer obje su pjesme zarazne i imaju taj catchy ritam baš eurovizijski ☺

 6. @etfovac 24 sata je to objavio na svojoj stranici prije dva dana prvo, iskreno zadovoljan sam sa svo troje ali Indira nema više onakav glas kakav je prije imala, za Franku i Damira sam sretan

 7. Na twitter-u vidjeh članak o internom odabiru HRT-a, a odabrati će nekog između Indire, Franke i Kedže. ima li još netko kakav info? opet ništa od nac. izbora, šteta.

 8. @pero baš i ne, pjesma je grozna, rap na euroviziji je nezamisliv, lik je čudan i po grimasama i pokretima rukama podsjeća me na Jurija iz Estonije. CREEPY!

Odgovori