Christer Björkman dio novog organizacijskog tima – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Christer Björkman dio novog organizacijskog tima

  2 min za čitanje   32 komentara

Za nešto manje od tri mjeseca 42 delegacije Europe i Australija otputovat će u Kijev kako bi predstavljale svoju zemlju na 62. Eurosongu. Organizacijski planovi polako napreduju, a danas je objavljeno kako su se ukrajinskom timu pridružili novi članovi, od kojih je svakako najzanimljivije ime ono Christera Björkmana.

Björkman je dosad radio kao glavni producent šoua u Malmöu 2013. godine, u Stockholmu 2016., te je također jedna od ključnih osoba za transformaciju Melodifestivalena, najvećeg televizijskog šoua u Švedskoj i šire. On će ove godine biti odgovoran za produciranje izgleda pozornice svakog natjecatelja.

Sretan sam što mi se i ove godine ukazala prilika biti dijelom organizacijskog tima Eurosonga. Veselim se budućoj suradnji i vjerujem kako ćemo zajedničkim snagama napraviti divan šou u svibnju, poručio je Björkman.

Osim njega, poznata su i druga imena novih članova tima. To su Larysa Koval (prethodno radila na Eurosongu 2005., na Dječjem Eurosongu 2009. te na Europskom nogometnom prvenstvu 2012. godine), Oleh Zapadniuk (šef sigurnosti, prethodno radio na istoj poziciji u UEFI od 2009. do 2012. godine te je također istu funkciju obavljao i na Europskom nogometnom prvenstvu 2012.) i Kyrylo Voronin. 

Izvršni direktor Eurosonga Jon Ola Sand izrazio je svoje zadovoljstvo napretkom organizacije i dodavanjem novih članova odličnom produkcijskom timu. Sada, s ispunjenim ključnim pozicijama organizacije, Ukrajina se može okrenuti novim izazovima i priređivanju najboljeg šoua dosad.

Eurosong 2017. – opća diskusija 

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava32

 1. ESCJopa — 23. veljače 2017. u 22:01

  menščini da će hrvacki prestavnici pobjedit u ukrajini ove godine – VINNER KROATIA IN KIJEVO, UKRAINA! glavna konkurentica lorena izvisila ha haaaa majke ti svete šta je misla s ovom pismom i drekom postić

  ole ole ole

 2. ataše — 23. veljače 2017. u 17:48

  kak Loreen zavija u toj pjesmi, bože

  dakle ako Loreen pobjedi nek bu sretan ak bude u TOP 10. pjesma miiiiiiiiiiiiiljama daleko od euforije i naravno balada

 3. magix — 23. veljače 2017. u 15:41

  Snippet Loreenine pjesme zvuči odlično, ali nije neki potpuno novi zvuk i dosta baca na Jamalu.

 4. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 23. veljače 2017. u 13:04

  Za Rusiju se šuška, ali ništa predvidivo i provereno između navodno dve opcije :
  Darija , jedna od pobednica rusog vojsa , valjda 2016 god. ili čuvena i fatalna Nargiz …

  ko će ga znati ..

  obe su opcije dobre.. ali sve zavisi od pesme.. a Nargiz bi bila već egzotika na escu uz svoj glas i stas..

 5. Marks — 23. veljače 2017. u 10:59

  Tipično MI, raspravlja se o nečemu, a ne zna se ni šta je ni kako je ni kakvo je. Stručnjaci za sve i svašta, ali nebitno. Ono što hoću da kažem da je npr. Lady Gaga imala mnogobrojne pjesme sa spojinjanjem boga i Bogorodice pa nije bila spiritualna nimalo. @christer hahahahaha, zavidim na nicku ?

 6. ataše — 22. veljače 2017. u 23:19

  thanks, jopa

 7. ESCJopa — 22. veljače 2017. u 23:18

  bjorkman – pa taj bi i vragu popušil @atase1

 8. Christer Björkman — 22. veljače 2017. u 22:32

  Dogodine ćemo opet u Švedsku pa će mi to tehnički biti 3. po redu Eurosong 😉
  Ništa bez nas Šveđana.

 9. ⚡Flash⚡ — 22. veljače 2017. u 20:00

  I mislim da je talijanski predstavnik dobro opjevao ovakve kao Loreen, malo karama karma dance with me, malo zdravo mariju ma bzvz nadam se da ce ih strpati jedno pored drugog ako budu na ESCu

 10. Sasha — 22. veljače 2017. u 19:59

  @svevladstrahinja pa kakvo sad obraćanje Bogu i Majci Božjoj?!…. Već vidjeno.
  Šerifovićka 2007., Molitva, pjeva i zaziva Boga, upečatljiva koreografija sklopljenih ruku i to sve u lezbijskom klinču. I svi su komentatori te večeri preveli o ćemu Marija pjeva.
  Loreen ima da prezentira zvučno i vizualno vrhunsku pjesmu. Ako pjesma melodijski ne bude top topova, molit će se ona Bogu da se ne izblamira. Sama svojim statusom si je digla ljestvicu visoko.

 11. magix — 22. veljače 2017. u 19:59

  @svevladstrahinja Najbolji primjer grungea je Nirvanina pjesma Smells like teen spirit.Puno rock elemenata, električnih gitara i tzv. lijenog pjevanja, mumljanja itd.A što se tiče Loreeninog obraćanja Gospi, to baš i nije molitvenog karaktera nego više osuđivačkog.

 12. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 22. veljače 2017. u 19:48

  @lukica Fleš 🙂 @kero RO
  a kaj da ti velim , sve je tak … forum bi pol propo bez mene ! 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=VnsodU6utR4

 13. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 22. veljače 2017. u 19:46

  Mother Mary try to keep it real
  save your prayers for peace and let us heal
  Did our best but you say otherwise
  we’re building up for war in paradise…………

  Aj sad nek mi neko kaže da ovo nije svojevrsno obraćanje Majci Božijoj ( u žargonu svojevrsna molitva, pa niko nije ni rekao da je prava molitva i očenaš .. ) ..kako počinje tekst pesme.. ? Kako se ona obraća Mariji? koja je dakle majka ne tamo nekog, nego Onog koji će nas uskoro pohoditi . U to u ovom trenutku kada je svet pred ambisom , kada je moral i duhovnost probila dno , kada se ljudks ličnost raspala širom sveta… Znači obraća se direktno Majci Božijoj … i u jednom krajnje prensenom značenju ” jadikuje ” nad našom lošom pričom ovde.
  Jel to sada neko pokušava da ovo sagleda iz nekog prizemnog ugla..kao u fazonu , pa šta ..ovo je običan tekst , inače već smo to tiliko puta čuli ? …gospodo mi ovo nismo nikada čuli u istoriji esca.

  Samo je to već dovoljno pa da se pesma izdvoji , a može se naravno zamisliti vanvremenski prizor i nastup koji će pratti ovaj tekst.. Samo se čeka melodija a to neće biti ništa što je uobičajeno i nama tako poznato . U svakom slučaju biće ovo itekako atipična kompozicija .

  Mislim meni je savršebno jasno da ateistima i agnosticima , ovaj tekst kao takav ništa ne znači i da im je čak ” tu mač” i da će zbog svega toga hejtovati pesmu , ali ništa to neće umanjiti pohod te pesme na poziciju top 3-5 , to je ovako unapred izgledno. Sačekaćemo subotu , ali ja ne očekujem ništa što nije jedan poseban melodijski užitak sa vanserijskim efektima uz ovakav tekst …

  @deadpool
  obrazloži tačno termin grunge ?

 14. endlessly — 22. veljače 2017. u 19:12

  @lukica upravoo, već danima ove reklame

 15. ⚡Flash⚡ — 22. veljače 2017. u 18:23

  Ma @svevladstrahinja ne prodaje maglu on stvara maglu on je bozanska nit vodilja koja okuplja ljude da uopce sudjeluju u raspravama na ovoj stranici bez njega promet pada 50%
  Kad smo kod prometa tu mi lete neke reklame po stranice a cini mi se da toga nije bilo, jel ima para od toga ili je to slucajno dospjel tu?

 16. Ro — 22. veljače 2017. u 18:18

  @svevladstrahinja je definitivno najbolji prodavač magle na ovoj stranici , divim mu se koliko je dobar u tome

 17. ⚡Flash⚡ — 22. veljače 2017. u 18:18

  Jao deca vi ste poludili oko te gospe vise nego Babić pred utakmicu Hrvatska Slovenija a gospa prespavala…
  Biti ce to u najboljem slucaju prosijek jer koliko vidim telst je los i na razini predstavnika spanjolske ove godine We dont need your way out x1000

 18. endlessly — 22. veljače 2017. u 17:50

  Kakvo obraćanje Bogu hahahahahahahha daa molitveni nastup
  I sigurno se nije pripremala 5 godina da bi dosla opet, puno gluposti pišete a da ne znate skoro nijedan detalj.

 19. magix — 22. veljače 2017. u 17:34

  @svevladstrahinja Sama Loreen je rekla da pjesma govori o sadašnjem stanju u svijetu, a tekst i poruka su dosta slični Jamalinom “we could build a future where people are free/don’t swallow my soul…” samo se čini dosta radikalnije.Ne govorim o melodiji nego isključivo o tekstu.Bez problema to mogu zamisliti kao neku grunge pjesmu (to se najavljivalo) i čini se da će biti dosta dobra, što i očekujem od nje, ali nije bogznašto originalno što se tiče teksta.

 20. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 22. veljače 2017. u 17:27

  @deadpool
  Ma jok … kakva crna Jamala ..ili ieuforija. … grešite svi koji tako mislite , jer ste pod utiskom od pre…

  Dobićemo potpuno novu energiju na sceni … novu dimenziju u stilu u žanru ( kombinacija dva tri žanra), u interpretaciji i nastupu ..sve novo a vrhunsko,
  Spremala se ona 5 godina i ceo njen tim. I tačno su znali na šta idu .
  Na ono što niko do sada nije išao ,.. jer su svi ostali blago rečeni retardi. Pričam o tome već 10 godina ovde… ko se kroz pesmu bude obratio Bogu , ovako ili onako uz svu posebnost takve pesme , taj ima šansi da zgrabi pobedu. Da li je to ikad pre bilo urađeno. Nije. Zašto nije..jer su oni koji prave pesme idioti . Tu čak Loren uopšte nije bitna. Dajte tu pesmu drugoj vrsnoj pevačici , pobediće. Radi se o ideju i prodaji nove priče , a da ne govorim o novom inputu energije na esc scenu …znači ..opet idemo na oriču ” nikad viđeno , nikad čuto ” …šok za Evropu .. naravnoo u pozitibvnom smislu .

  Ja to tako vidim .Možda i grešim, možda se razočaram….Ali mislim d aje to ipak od onih pesama sa oznakom ” vanserijska” …presudna je ipak melodija. Amin +

 21. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 22. veljače 2017. u 17:18

  Eto jesam vam rekao …znao sam! Lepo sam pretpostavio odmah o čemu se radi ! Ako bude melodija išla na ono što mislim i što sam isto rekao .. e onda brate SVAKA IM ČAST, nek ponovo vode esc u Stokholm, iako mrzim da su oni domaćini ponovo.

  Ni malo ne vuče na euforiju , niti će biti šta slično …to će biti antipod pesma euforiji i to sa svakog aspekta… Pa ne može sa istim i sličnim stilom pobediti dva puta na escu u novej eri … to je mogao samo Džoni u prošlom bveku i niko više. Znači ide se na KONTRA stvar euforiji. Ovo je melodrama što Loren ima da odradi pevanjem i to samo takva…
  Dakjle čućemo prvi puta nešto što nema veze sa švedskim tipom i stilom pesama na escu, do sada.. Budite u to sigurni.
  Sve zavisi od melodije…ako dodirne Nebo , uzela je pobedu ! Ako pak ne , top 5 joj ne gine, jer to prosečna i obična pesma ne može biti .
  Zna se kakva mora biti muzika uz ove reči.

 22. Sasha — 22. veljače 2017. u 16:31

  Daklem, tekst pjesme je vrlo jak vuče mi na još jednu novu Euphoriu. U svakom slučaju, osjeća se neka drama i mistika u pjesmi.
  Kao što sam rekao, siguran sam – Loreen se ne vraća ako nije 100% spremna.

 23. magix — 22. veljače 2017. u 16:18

  Tekst Loreenine pjesme i cijela ta priča dosta podsjećaju na Jamalu.

 24. endlessly — 22. veljače 2017. u 15:30

  Neka, zaslužan je za mnoge stvari..

 25. dobric — 22. veljače 2017. u 15:27

  Karma karma come and dance with me
  read between the lies and set me free

  Imagine the beginning of the end
  and we don’t need to ever talk again

  We don’t need your way out
  We don’t need your way out
  We don’t need your way out

  Words cut but I don’t care how much it hurts
  shades for the blind
  can’t hear your empty words

  We don’t need noooooo
  We don’t need noooooo

  Statements

  Statements

  Mother Mary try to keep it real
  save your prayers for peace and let us heal

  Did our best but you say otherwise
  we’re building up for war in paradise
  why

  We don’t need your way out
  We don’t need your way out
  We don’t need your way out
  We don’t need your way out

  Words cut but I don’t care how much it hurts
  shades for the blind
  can’t hear your empty words

  We don’t need nooooo
  We don’t need nooooo

  Statements

 26. ataše — 22. veljače 2017. u 14:46

  pričekajmo subotu pa da vidimo kak to od Loreen zvuči

 27. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 22. veljače 2017. u 14:23

  Ako je Loren i ekipa uradila pesmu u kojoj se obraćaju Bogu na određeni način a sama pesma je nadahnuta svetim “elementima” od teksta do melodije ( naravno na jedan poseban način) … u kojoj si hteli da prikažu kako nam na ovoj planeti od pojedinca do civilizacije može pomoći samo viša sila , dragi Bog (kako god ga ko zamišljao )… ( kroz majku Božiju …videćemo jel se Loren moli na određeni način njoj za spas naših duša ) …ako je to to i ako bude iššla jedna NADREALNA muzika, van vremena i prostora .. ONA je POBEDNIK , bez dileme.
  to je priča koju ja pominjem već čitavu deceniju na svim forumima… ko to bude prvi eksploatisao na escu , taj uzima pobedu . Ja sam to hteo da uradi Srbija, jer mi za to imamo vrlo jako osnovu u duhovnoj muzici koja je vanvremenska imamo i Divnu Ljubojević i taj spoj pop zvuka sa duhovnim elemntima je nešto što svakog čoveka penje u Nebo.
  Ako je Loren na tom tragu dobila kompozciju , e onda ću izgleda morati da demantujem samog sebe i podržim tu pesmu .

 28. Punktelos durch die Nacht — 22. veljače 2017. u 13:20

  Loreen u svojoj pjesmi na Melodifestivalenu spominje Gospu. Potvrđena 12-ica iz Hrvatske.

 29. ★ CC † CC ★ Краснопољ ❤ — 22. veljače 2017. u 12:31

  Christer Björkman

  uvek se zbljujem na ovo ime…

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?