DE 2017: Novosti iz Srbije, Makedonije i Gruzije

Podijeli na Facebook Twitter

Dvije zemlje su objavile svojeg interno izabranog predstavnika, dok je jedna objavila broj primljenih pjesama na javnome natječaju. Tko je tko u ovoj priči, saznajte u idućim redovima!


Srbija

Komisija koja se sastoji od glazbenih urednika RTS-a jučer je počela sa svojim radom. Između 18 pjesama, koliko ih je stiglo na adresu spomenute televizije, komisija će izabrati onu koja će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu u Gruziji. Propozicije su, bile identične kao i prošle godine – autor teksta i glazbe mora biti dijete od 9 do 14 godina, a pjesma ne smije biti dulja od tri minute. Rezultati ovog internog izbora će se saznati najkasnije do 5. listopada. Podsjetimo, prošle godine je Srbiju predstavljala Dunja Jeličić koja se plasirala na posljednje mjesto sa pjesmom U La La La.


Makedonija

Nakon audicija koje su se održavale početkom rujna, napokon smo dobili ime makedonske predstavnice na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu. Tu čast je dobila četrnaestogodišnja Mina Blažev! Kao i njezina prethodnica Martija Stanojković, Mina je natjecateljica šoua Pinkove Zvezdice, gdje je došla do četvrtfinala. Pjesma koju će pjevati će se saznati u narednim tjednima.

Podsjetimo, prošle godine je za Makedoniju Martija Stanojković, unatoč velikom favoriziranju, osvojila tek 12. mjesto sa pjesmom Love Will Lead Our Way.


Gruzija

Tek nakon njihove treće pobjede, Gruzija će se okušati u domaćinstvu Dječjeg Eurosonga, a čast da svoju državu predstavlja na domaćem tlu dobio je Gregory Kipshidze! Nakon održane audicije, peteročlana komisija je upravo Gregoryu odlučila povjeriti ovaj težak zadatak. Gruzijski su organizatori također otkrili da će Gordon Bonello biti generalni direktor Dječjeg Eurosonga 2017., a imena voditelja bi se trebala saznati u narednim danima. Podsjetimo, Mariam Mamadashvilli lani je Gruziji donijela treću pobjedu na Dječjem Eurosongu sa pjesmom Mzeo, a ove godine će se Dječji Eurosong održati 26. studenog u Tbilisiu u dvorani Olympic Palace.

Komentara 2

  1. Nekako mislim da će pomaknuti taj rok za prijavu jer je tek 31 zemlja potvrdila nastup što je premalo. A mislim da bi HRT mogao požuriti s tom potvrdom jer ako će nastupati što toliko čekaju?

  2. Vidio sam par slika Mine na FB-u i na jednoj slici me podsjeća na Poppy. Nadam se da će Makedonija proći dobro ove godine, likuša ima dobar glas.
    Btw hoće li HRT potvrditi natjecanje na Eurosongu? Imaju samo još 5 dana do kraja roka za prijavu… 🙁

Odgovori