Domaćin 62. Eurosonga: Upoznajte Međunarodni izložbeni centar

Podijeli na Facebook Twitter
iec-expo.com.ua

Nakon brojnih problema i zavrzlama oko odabira grada domaćina 9. rujna napokon je odlučeno da Eurosong 2017. seli u Kijev. Čak 43 zemlje ugostit će jedna od najznačajnijih ukrajinskih građevina. Međunarodni izložbeni centar je moderni kompleks za organizaciju vrhunskih izložbenih foruma, kongresa, prezentacija i umjetničkih predstava. Jedna je od najvećih zgrada ukrajinske arhitekture sastavljena od tri vrhunska paviljona sa 58 000 kvadratnih metara ukupne površine. Sastoji se od 15 velikih kongresnih dvorana, mnoštvo restorana, dućana i kafića, velikog press centra i parkirališta. S obzirom da je ovaj centar središte svih sajamskih aktivnosti u Ukrajini slovi kao jedno od najuglednijih organizacijskih domaćina u zemlji.

Povijest zgrade

Međunarodni izložbeni centar službeno je otvoren u listopadu 2002. godine, a voditelj samog centra od njegove izgradnje do danas je Anatoly Tkachenko. Poznati ukrajinski arhitekt Yanush Wig bio je glavni kreator projekta, dok je sve radove na areni obavljala tvrtka Kyivproject na čijem je čelu bio Eduard Safronov. Ova arena danas može ugostiti oko 11 000 gledatelja, od čega je 5 000 sjedećih mjesta. Međutim, pretpostavlja se da će arena za potrebe Eurosonga primiti između 12 000 i  14 000 ljudi.

Industrijski forum krajem 2002. godine imao je čast otvoriti centar. Od tada do danas ovo je mjesto postalo jedno od najkvalitetnijih organizacijskih domaćina istočne Europe. U prvih pet godina postojanja centar je ugostio više od 200 međunarodnih izložbi sa 50 000 izlagača i gotovo 2 milijuna posjetitelja. Postao je jedna od najviših kulturnih ustanova zemlje. Danas ovaj centar organizira nekoliko vlastitih prestižnih izložbenih događanja. Većina njih je podržana od strane nadležnih ministarstava, odjela i udruga. Svi međunarodni forumi održavaju se pod pokroviteljstvom Vlade Ukrajine i uz sudjelovanje najviših državnih rukovoditelja. Neki od najvažnijih događaja su Međunarodni forum oružja i sigurnosti, Forum sadašnjosti i budućnosti goriva i energije, Aqua Ukrajina i brojni drugi. Također, ova je arena organizator najznačajnijeg strojno građevinskog foruma odobrenog od strane Svjetske udruge za izložbenu industriju.

http://mvc-expo.com.ua/
http://mvc-expo.com.ua/

Podsjetimo da je Kijev ovu arenu predložio tek nakon brojnih problema koji se se pojavili sa Palačom sporta. Prometna infrastruktura, smještaj i brojne turističke mogućnosti samo su neki od razloga zbog kojih je ovaj centar odabran za domaćina predstojećeg Eurosonga kojeg će Ukrajina ugostiti po drugi put. Dva polufinala i veliko finale na rasporedu su 9., 11. i 13. svibnja.

Odgovori