Drama u estonskoj delegaciji tijekom druge polufinalne večeri

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Kakvo bi to polufinale bilo da se svake godine tijekom prijenosa uživo ne dogodi barem jedna pogreška nauštrb izvođača o kojoj se danima poslije raspravlja. Ovog puta jedna od takvih neugodnih situacija dogodila se estonskim predstavnicima.

Ako ste pozorno gledali i slušali sinoćnje drugo polufinale mogli ste primijetiti kako je prvih 1.5 sekundi Laurin mikrofon bio isključen što je rezultiralo izostavljanjem prvog stiha pjesme kojeg nitko od prisutnih gledatelja u areni i ispred malih ekrana nije mogao čuti. Nekoliko minuta nakon završetka njihove izvedbe u njihovoj se delegaciji odvijala prava mala drama. Naime, šef njihove delegacije Mart Normet htio je uložiti žalbu EBU-u zbog ovakve nepravilnosti te im omogućiti ponovni nastup.

Nakon razgovora s Laurom, koja je smatrala kako tih par sekundi pogreške nije imalo prevelik utjecaj s obzirom da je preostalih 2.58 minuta izvedeno bez ikakve pogreške, estonska je delegacija zaključila kako je najbolje stvari ostaviti istima. Da se nekim slučajem prijava problema dogodila, Estonija bi bila tek druga zemlja kojoj bi se potencijalno omogućio ponovni nastup. Podsjetimo, prvi i posljednji put dosada to se dogodilo Španjolskoj 2010. godine.

Podsjetimo, Laura i Koit Toome jučer su izveli pjesmu Verona s kojom nisu uspjeli osvojiti srca Europljana te tako svojoj zemlji donijeli drugi uzastopni neprolazak u finale.

Mislite li da bi prijavom problema EBU-u te omogućavanjem ponovnog nastupa Verona pronašla svoje mjesto u finalu?

 

Komentara 26

 1. Prvo, Koit si je umislio da je glavna i jedina zvijezda, sto se vidi po njegovom stavi i ponasanju u apsolutno SVIM intervjuima kao i videima vezanih uz njih. Drugo, ne rad mikrofona mozda nije utjecao na ukupni dojam, ali ih je to oboje smelo i nisu nastup odradili kako spada – a kako jedna nevolja povlaci drugu tako su se nizale i greske. Zakljucak je da je cjelokupni nastup zasigurno TREBALO ponoviti.
  Međutim, pitanje je koliko bi im ponovljeni nastup pomogao, jer su revampom unistili pjesmu! Original je bio savrsen za esc i siroke mase bi privukao da glasuju, ovako nakon pocetnog dijela i prije prvog refrena, ona gitara koja se cuje je u originalu zvucala savrseno i izlizano, kao da ide niz dlaku, sto je daleko bolje nego sound koji su umetnuli a u kojem gitara zvuci kao da je netko muci. Dakle, umatoc katastrofalnom nastupu, ja sam uvjeren da je razlog njihovog pada ipak bila sama pjesma koju su unistili.

 2. Likuša falšala skroz, umjetna trepavica joj je ispala TIJEKOM NASTUPA, njihove face su postali gifovi i memes, nastup je bila jadna kopija 2015. godine, njih dvoje nisu imali nikakvu karizmu na pozornici i tek pjesma je mediokrična…
  Šta se imaju žaliti? Samo zbog toga što su drugi put došli na Eurosong i nisu prošli u finale PONOVNO!
  Koit je bio skroz dobar, ajd to ću priznati.

 3. Jesu li ovi u press centru na drogama? Opet su se smijali kada je Hrv bila prikazana za glasanje onih 20ak sekundi.

 4. S obzirom da je nastup bio jako los i vokalno i oni oboje kao da su se ukenjali, mislim da bi im uveliko pomoglo da su se zalili i ponovili nastup.

 5. Je li itko primjetio sličnost nastupa UK (2017.) i pobjednice Danske (2013.)
  PLUS Danska pobjednica joj je i napisala tu pjesmu.

 6. Sad stvarno nema smisla. Znači bez reklama do 11. pjesme i onda reklame nakon Portugala (11), Azerbajdžana (14) i Norveške (17)?! I da, nakon Norveške je prilog s Mansom 😀 A nakon toga Lucie nastupa, što je odlično za nju 🙂

 7. Žak je promijenio kraj pjesme-i bolji je. Sada je bila proba. Drugačiji je kraj. Zanimljiviji.

 8. Moj subjektivni top
  PRVI PUT-uzimam u obzir i nastup 😀
  ______________________________
  top 21-26- (Austr/ Niz/ Azer/ Grč/Norveš/Španj)
  top 16-20- ( Šved/ Cip/ Njem/Mold/Ukr)
  top 11-15 -(Fr/Rumunj/Dans/Austral/Izr)
  ______________________________
  Večeras ili sutra objavim top 10 (po redoslijedu kako top i ide-jer još nisam odlučio)
  PS Hvalio sam Albanku za izgled,ali moram pohvaliti i Almu ,ali i Anju. 🙂

 9. Mislim da se ne bi ništa promijenilo. Iako mi se ova pjesma stvarno svidja, nastup je bio očajan, ali ne zbog prve dvije sekunde, nego zbog ostalih skoro tri minute. Iako sami kažu da je to bilo perfektno, za mene je to bio čisti promašaj. Pjevaju o izgubljenosti, a onaj se ne prestaje umjetno ceriti. Samo je budali smiješno kad se izgubi 😜

 10. “kojom nisu uspjeli osvojiti srca Europljana”- Ja sam Europljanin i uspjeli su mi osvojiti srce. Ali u redu,znam što ste mislili pod ovom izjavom. 🙂 Meni je Estonija bila 9. od 42.zemlje.
  ZASLUŽILA je prolaz u finale. Mislim da je to jedna od najosjećajnijih pjesama ove godine. Da,primjetio sam da se 2 sekunde nije čulo-i to je sramota za EBU,ali mislim da to nije utjecalo toliko na plasman. Ovo polufinale je bilo jače i opasnije i eto,izgubili su ,iako su im sve kladionice predviđale 4. mjesto za ulaz u finale.
  Žao mi ih je jako. I možemo očekivati i njihovo odustajanje za 2018. jer već 2 godine nisu ušli u finale.
  PLUS -Ne znam je li itko primjetio ,ali baltičke zemlje (i sve ove sjevernije su) zadnjih par godina jako podcijenjene.
  Kako je Island prošle godine mogao ispasti? Kako je ove godine Finska ispala???
  Ove godine ispao je Island,Finska, Estonija, Latvija,Litva (Jel oni glasaju jedno za drugo kao susjedi?????)
  Volio bih da je Norveška ove godine ispala.

 11. To smo mi, koji već otprije znamo pjesmu, uočili da se prvih nekoliko riječi nije čulo, mnogi gledatelji koji su je prvi put čuli, možda nisu ni primijetili. Tako da ne mislim da bi to promijenilo sveukupni dojam. Meni je estonska pjesma vrhunski pop uradak sa zaraznim refrenom, ali mislim da je presudila njihova loša vokalna izvedba. Da je pjesmu izvodio neki duet s boljim glasovima, vjerujem da bi bez problema ušli u finale i tamo se dosta visoko plasirali, tim više što nije prošla ni Finska ni druge dvije baltičke zemlje pa bi Estonija time profitirala.

Odgovori