Eurosong tijekom 2010-tih: Irska

Podijeli na Facebook Twitter

Iako su još uvijek rekorderi u broju pobjeda na Eurosongu, Irci ne mogu pamtiti po dobrome razdoblje na izmaku. Na početku desetljeća uspjeli su zaredati četiri ulaska u finale (jednom čak i plasman u TOP10!), međutim preostali plasmani su više izgledali kao “na putu prema dolje”. Hoće li se irska televizija RTÉ trznuti za iduće desetljeće, nije nam poznato.

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

 • 2010.: Niamh Kavanagh – It’s For You (23. mjesto, 25 bodova)
 • 2011.: Jedward – Lipstick (8. mjesto, 119 bodova)
 • 2012.: Jedward – Waterline (19. mjesto, 46 bodova)
 • 2013.: Ryan Dolan – Only Love Survives (26. mjesto, 5 bodova)
 • 2014.: Can-Linn ft. Kasey Smith – Heartbeat (12. mjesto u polufinalu, 35 bodova)
 • 2015.: Molly Sterling – Playing With Numbers (12. mjesto u polufinalu, 35 bodova)
 • 2016.: Nicky Byrne – Sunlight (15. mjesto u polufinalu, 46 bodova)
 • 2017.: Brendan Murray – Dying to Try (13. mjesto u polufinalu, 86 bodova)
 • 2018.: Ryan O’Shaughnessy – Together (16. mjesto, 136 bodova)
 • 2019.: Sarah McTernan – 22 (18. mjesto u polufinalu, 16 bodova)

Vaša najdraža pjesma iz Irske tijekom 2010-tih?

 • 2010.: Niamh Kavanagh – It's For You (7%)
 • 2011.: Jedward – Lipstick (27%)
 • 2012.: Jedward – Waterline (2%)
 • 2013.: Ryan Dolan – Only Love Survives (4%)
 • 2014.: Can-Linn ft. Kasey Smith – Heartbeat (15%)
 • 2015.: Molly Sterling – Playing With Numbers (10%)
 • 2016.: Nicky Byrne – Sunlight (3%)
 • 2017.: Brendan Murray – Dying to Try (5%)
 • 2018.: Ryan O'Shaughnessy – Together (19%)
 • 2019.: Sarah McTernan – 22 (9%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 11

 1. Ovo je gore ČAK i od Hrvatske, s tim da nije lako biti gori od Hrvatske.
  It’s For You mi se najviše sviđa.
  Početak desetljeća im je još ok, ali ovo zadnjih godina je horor za uši…

 2. Kad se sjetim kakva je Hrvatska bila ovo desetljeće na eurosongu, Irska je joši dobra. Iako mi nisu njihove pjesme wow, moj izbor redom su:
  1. Jedward – Lipstick
  2. Can-Linn ft. Kasey Smith – Heartbeat
  3. Ryan O’Shaughnessy – Together

 3. Irska užasno slaba. Jedna od najslabijih u cijelom desetljeću (usudim se reći da su čak i od Hrvatske slabiji). Niti jedna pjesma mi se ne sviđa. Moj glas ide Playing with numbers, iako mi ni ta pjesma nije ništa posebno, ali je puno bolja od onih šaptača Jewardsa i Ryana O’Lažljivca.

 4. Nikad prežaljena Kasey Smith. Nisam mogao vjerovati da se nije plasirala u finale, a razočaralo me i (ipak očekivano) ispadanje Sarah ove godine. Imaju Irci solidnih pjesama za moj ukus, ali osim 2018. godine nikako da pronađu pravi put i široj publici.
  Top3:
  1. Can-linn feat. Kasey Smith – Heartbeat
  2. Sarah McTernan – 22
  3. Molly Sterling – Playing with Numbers

 5. Opet ću započeti metaforički.. Irci me neopisivo podsjećaju na meni poznatu sportsku momčad koja je nekoć bila toliko dominantna, a sad tabori na prijelazu između prosječnosti i ispodprosječnosti i tko zna kad će ili, još bolje, hoće li ikada povratiti svoj zlatni sjaj..
  a šta još pametno reći za Irsku kad sam glasao za predstavnike one za esc radioaktivne 2011. – lude skakavce Jedwardse.. može li gore od toga?? stvarno, može li?? pa mislim teško 😛
  “Together” nisam htio dati glas jer je to pjesma tipa “My friend”, odnosno pjesma koju je izvukao nastup, a nakon takmičenja postaje blijedunjava ili još bolje – nevidljiva.. evo, ubijte me, al ja se ne sjećam ni stiha, a bome ni melodije.. al zato se, eto nažalost i bez pokretanja videa, sjećam onog za uho parajućeg “Lipsticka”..
  aaaaahh.. jadni Irci ako su im Jedwardsi najbolja stvar u ovom desetljeću..

 6. Irci su na esc sceni potonuli kao i mi. S ove liste bi izdvojio samo dvije pjesme Molly Sterling – Playing With Numbers i Ryan O’Shaughnessy – Together. Po meni, Molly je Play With Numbers nepravedno ispala u polufinalu. Ta pjesma mi je ujedno i najbolja irska predstavnica u ovom desetljeću.

 7. Irci su se pogubili na Eurosongu baš kao i mi.Kad pogledam ovaj popis vidim loše pjesme koje mi se uopće ne sviđaju.Ipak imaju tri pjesme koje volim poslušati to su Lipstick,Waterline i Heartbeat koju još uvijek ne mogu prežaliti što nije ušla u finale.
  Top 3:
  1. Can-Linn ft. Kasey Smith-Heartbeat
  2. Jedward-Lipstick
  3. Jedward-Waterline

 8. Dying to Try mi se najviše sviđa. Irska zaista ne salje tako lose pjesme kakve ima plasmane, njihov je problem sto salju pjesme koje nisu za Evroviziju, nisu kompetitivne, ali koje cu opet slusati poslije Evrovizije za razliku od nekih koje vise nikad ne poslusam poslije takmicenja. Ne bih rekao da ne zaslužuju biti zemlja sa najvise pobjeda. Jos uvijek salju kvalitetu, a mozda dogodine ostvare i osmu pobjedu. Biraju interno tako da sve mozemo ocekivati.

 9. Uf, nije ni tu baš neki izbor. Glasala sam za Together jer je pjesma baš lijepa i smiruje, a i nastup je bio odličan, svaka stavka izvrsno odrađena. Većina ovih stvari nije po mom ukusu pa nemam baš što puno komentirati. Heartbeat je ok, čak ju poslušam ponekad. It’s For You je fina balada, elegantno i odmjereno. Playing With Numbers može proći, ali vjerojatno samo kod mene jer inače uživam u takvim dosadnim i melankoličnim pjesmama haha. Sarah je imala slatku pjesmicu, prosjek neki, ali skroz slušljivo i simpatično, nastup je bio katastrofa. A dobro, čak sam na kraju i našla nešto što mi se, kao, sviđa haha. Ali sve je to bljedunjavo, Irska se jako pogubila i izlaz ne vidim, tu su negdje kao i mi.

Odgovori