Eurosong tijekom 2010-tih: Mađarska

Podijeli na Facebook Twitter

Zemlja s kojom je Hrvatska dugo godina bila u zajedničkoj državi tijekom 2010-tih je bila jedna od boljih zemalja. Pod “boljih zemalja” misli se na osam ulazaka u finale od devet sudjelovanja, tri TOP10 plasmana i uvijek hvaljeni nacionalni izbor. Nakon što su ispali na ovogodišnjem Eurosongu, zbog čega su neki na ovom portalu bili tužni, nadamo se kako će se već 2020. Mađari trijumfalno vratiti u finale Eurosonga.

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

 • 2011.: Kati Wolf – What About My Dreams? (22. mjesto, 53 boda)
 • 2012.: Compact Disco – Sound of Our Hearts (24. mjesto, 10 bodova)
 • 2013.: ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker Remix) (10. mjesto, 84 boda)
 • 2014.: András Kállay-Saunders – Running (5. mjesto, 143 boda)
 • 2015.: Boggie – Wars For Nothing (20. mjesto, 19 bodova)
 • 2016.: Freddie – Pioneer (19. mjesto, 108 bodova)
 • 2017.: Joci Pápai – Origo (8. mjesto, 200 bodova)
 • 2018.: AWS – Viszlát Nyár (21. mjesto, 93 boda)
 • 2019.: Joci Pápai – Az én apám (12. mjesto u polufinalu, 97 bodova)

Vaša najdraža pjesma iz Mađarske tijekom 2010-tih?

 • 2011.: Kati Wolf – What About My Dreams? (20%)
 • 2012.: Compact Disco – Sound of Our Hearts (1%)
 • 2013.: ByeAlex – Kedvesem (Zoohacker Remix) (5%)
 • 2014.: András Kállay-Saunders – Running (22%)
 • 2015.: Boggie – Wars For Nothing (1%)
 • 2016.: Freddie – Pioneer (11%)
 • 2017.: Joci Pápai – Origo (31%)
 • 2018.: AWS – Viszlát Nyár (4%)
 • 2019.: Joci Pápai – Az én apám (6%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 15

 1. Mađari su tijekom ovih godina slali dobre pjesme mada zadnjih godina nisu mi nešto pjesme naročito “Origo” koji je jako hvaljen kod eurovizijskih fanova.Meni se ipak najviše dojmila Kati Wolf koja je te godine trebala završiti minimalno u Top 15.
  Top 3:
  1. Kati Wolf-What About My Dreams?
  2. Bye Alex-Kedvesem
  3. Freddie-Pioneer

 2. Mene ne diraju pjesme poput Jocijevih, ali sam zato ”pao” na Boggie i ”Running”. Mislim da su te dvije puno emotivnije od Jocijevih, no opet to je samo moje mišljenje 😊
  Top3:
  1. Boggie – Wars for Nothing
  2. Andras Kallay-Saunders – Running
  3. Kati Wolf – What About My Dreams?

 3. Ma sve i da naredno desetljeće počnete slati pjesme u rangu Litavaca, Latvijca ili pak nas, Hrvata 😀 kod mene ćete do vijeka vjekova biti na vrhu, i to zato što ste na esc scenu prvi donijeli metal..
  jel onda trebam uopće reći kome sam dao glas u anketi? 😉
  A…W..S!!! AWS!!!!!

 4. Mađari su stvarno odlični ovo desetljeće. Gotovo sve mi se sviđa što su slali. Posebno sam rastrgan između Running i Viszlát Nyár. Obje pjesme su odlične. Na kraju sam se ipak odlučio za Running, zbog poruke pjesme koja je hvale vrijedna.

 5. Jedna od zemalja koje me nikad ne razočaraju na Eurosongu (osim 2015.). Također, moram spomenuti nepravedno izbacivanje “Az én apám” u polufinalu ove godine od strane publike, no što drugo očekivati od onih kojima je slon prdnuo u uho i dao prvo mjesto Norvežanima.

 6. Mađarska mi je jako draga nacija na eurosongu. Svake godine opravdaju očekivanja i stvarno imaju odličan nacionalan izbor kojeg će se, nadam se, držati i u budućnosti. Teško mi je odabrati 3 redom, ali ovako:
  1. Joci Pápai – Origo
  2. András Kállay-Saunders – Running
  3. Freddie – Pioneer

 7. Mađari se dosta trude oko esc-a. Nacionalni izbor im zna biti dosta jak, a dosta često izaberu pjesmu koja meni i nije favorit. Tri najbolje među ovima su: András Kállay Saunders – Running, Freddie – Pioneer, AWS – Viszlát Nyár. Sve redom moji favoriti kiji su se uspjeli domoći pobjede. Očito svaje druge godine pobijedi moj favorit, pa se po tome nemam što bojati naredne sezone 😀 😀 … dosta teško je izabrat pobjednika između te tri, pošto su mi sve drage. No, kad već biram jednu, neka to bude pjesma Running iz 2014., al opet sam zakinuo ove dvije (pogotovo Viszlat Nyar).

 8. Sviđaju mi se sve pjesme s ovog popisa (jedino Kati malo manje, ali ok). Mađarska je definitivno jedna od mojih najdražih eurovizijskih zemalja, gađaju moj ukus nepogrešivo. I podržavam svako slanje pjesme na mađarskom, prije mi je zvučao teško, grubo i neprohodno. A onda se dogodila 2017. i Origo, mađarski mi je zazvučao divno, emotivno i pjevno. To je bila ljubav na prvi takt i postala sam Jocijev fan. Srce me zaboljelo zbog njegovog ovogodišnjeg neprolaska, ali ukusi su različiti i na Eurosongu se događaju svakakve neobjašnjive situacije. Iako jednako volim i Origo i Az én apám, glasala sam za Origo jer sam uz tu pjesmu više vezana i otkrila mi je ljepote mađarskog. Ako stavim Jocija na stranu, ovdje, po mom mišljenju, nema nijedne loše pjesme. Za malo koju državu mogu to izjaviti (jedino još za Italiju) pa Mađarima mogu samo čestitati i zahvaliti.

 9. Stvarno su slali dobre pjesme na Eurosong. Dajem glas za pjesmu koja je ostvarila najbolji plasman Mađarske u ovoj deceniji, ali i jedan od najboljih plasmana Mađarske ikad na Eurosonu a to je Running. Nekako mi je najvise catchy iako mi se pjesme iz 2019,2016,2012 i 2011 isto sviđaju. Pjesma iz 2017 mi je ok, ali nekako ne dopire do mene, nije mi toliko privlacna

 10. Trebali bi se ugledati na naše susjede Mađare. Oni znaju kako se sprema za Eurosong. Definitivno najdraža njihova pjesma mi je Kedvesem koja mi je bila favorit i za koju sam jako navijala. Pioneer, Origo, Viszlát Nyar i Az en apam su mi isto jako dobre pjesme.
  Top 3:
  1. ByeAlex – Kedvesem
  2. Freddie – Pioneer
  3. AWS – Viszlát Nyár

 11. Bravo Mađarska, ovo se zove kvaliteta.
  Najdraža mađarska pjesma mi je Origo (uz Bugarsku i Belgiju najbolja te godine), a Az én apám najšokantnije ispadanje ikada, uz Slovačku 2010.
  Jako mi se sviđaju i Kedvesem, Pioneer, Sound of Our Hearts i ostali.
  Mislim da je Wars For Nothing jedina koja mi se ne sviđa.
  Još jednom, bravo Mađarska! Tako se to radi.

Odgovori