Ima li kraja problemima u Ukrajini?

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Samo su tri mjeseca do finala 62. Eurosonga, a domaćin se ponovno suočava s velikim problemima. Danas je cijeli organizacijski tim dao ostavke na svojim pozicijama i time zakomplicirao cijelu situaciju oko održavanja Eurosonga i stizanja svih rokova koji su stavljeni ispred njih.

Danas poslijepodne, sada već bivši eurovizijski tim objavio je zajedničku objavu u kojoj stoji kako su svi sudionici projekta dali sve od sebe pokušavši ovaj Eurosong učiniti jednim od najboljih, no zbog narušenih ljudskih vrijednosti ovaj posao ne mogu i ne žele nastaviti.

– Problemi su počeli početkom prosinca kada je EBU dao zeleno svijetlo Ukrajini za održavanje natjecanja. Već smo tada shvatili da je dio naših odluka promijenjen s imenovanjem novog šefa natjecanja koji je imao potpunu kontrolu nad svim događanjima. To je imenovanje i sve radnje koje su ga pratile potpuno zaustavilo mukotrpan rad našeg tima. Više smo puta pokušali kontaktirati Državni odbor za televizijska i radijska emitiranja te predstavnike kabineta ministara, međutim dogovor nije postignut i ovo je jedino moguće rješenje. Zahvaljujemo se svim radnicima koji su sudjelovali u ovom projektu i nadamo se da će naši nasljednici uspjeti dovršiti započeto.

Iz navedenih tvrdnji pretpostavlja se da je do problema došlo s dolaskom novog glavnog menadžera NTU-a Pavla Hrytsaka, koji je nedavno imenovan za zamjenika ravnatelja NTU-a odgovornog za Eurosong. Podsjećamo da je Hrytsak preuzeo dužnost Zuraba Alanasie, koji je također zbog sličnih problema već u početku organizacije ponudio svoju ostavku.

Da je problem uistinu ozbiljan, dokazuje i činjenica da se prije nekoliko trenutaka oglasio i sam EBU koji se zahvalio Viktoriji Romanovoj, Oleksandru Kharebinu, Iryni Asman, Denysu Bloshchynskom te ostatku njihovog tima na uspješnoj suradnji u proteklih nekoliko mjeseci, te naglasio kako ove ostavke neće poremetiti tijek planova.

Ipak, s obzirom da je prije nekoliko trenutaka stigla informacija o prodaji ulaznica za dva polufinala i finale, izgleda da nije sve toliko crno. Ulaznice će u prodaju krenuti sutra, 14. veljače u 19:15.

Izvršni direktor natjecanja, Jon Ola Sand zadovoljan je trudom Ukrajine za pronalaženje pravog partnera te tvrdi da ga je NTU pronašao i da će svim ljubiteljima šoua koji će nabaviti ulaznice pružiti jedinstven doživljaj u svibnju.

Kako će ovi problemi utjecati na organizaciju Eurosonga i hoće li ih Ukrajina uspjeti riješiti tek nam preostaje vidjeti.

Eurosong 2017. – opća diskusija

Komentara 4

  1. @lahor Djelomicno si u pravu. No ne mozes reci da nema kvalitetnih pjesama. Recimo Italija je odlicna, Francuska takodjer kao i UK. Ubrojao bih i Finsku koja je ove godine na vrlo visokoj razini. Istina da je kvaliteta pjesama slabija, ali opet, moras uzeti i u obzir da je izabrano tek 10 pjesama sta nije ni 25%, sto je usporedno s proslom godinom, jako malo. 😊

  2. pa morali su pustiti ulaznice u prodaju, ne bi li prikrili sve ove probleme i pokazali kako drže stvari pod kontrolom.
    jasno je da produkcijski ovaj Eurosong neće biti blizu prošlogodišnjem, ali mene trenutno najviše brine gotovo nikakva ponuda pjesama. apsolutno nezanimljive odabrane pjesme do sada… šteta što barem Španjolska ne posla Mirelicu…

Odgovori