Klašterka: “Imali smo težak zadatak, ove pjesme su izvrsne!”

Podijeli na Facebook Twitter
HRT screenshot

Nakon što smo oko podneva saznali natjecatelje Dore 2019., u HRT-ovoj popodnevnoj emisiji Dobar dan Hrvatska gostovao je šef hrvatske eurovizijske delegacije Željen Klašterka. Glavna tema razgovora bila je manifestacija Dani HRT-a, tijekom koje će se održati i prije spomenuta Dora.

– Ocjenjivački sud je imao težak zadatak. Imali smo zaprimljenih 166 skladbi, od toga je bilo puno jako dobrih pjesama i tim je teže bilo odabrati ovih 16. Nadam se da smo uspjeli u tome da ispunimo sve kriterije, a to su kriteriji kvalitetne skladbe i izvedbe. Tu je, osim toga, i jedan otežavajući moment, a to je da Dora mora biti jedan kvalitetan televizijski i glazbeni šou, da ne bude sve hermetično i da pjesme nisu po strogim glazbenih kriterijima – izjavio je za početak Klašterka.

– Mi smo jako zadovoljni. Ovih šesnaest pjesama je izvrsnih, žanrovski smo pokušali biti različiti i otvoreni – nadodao je Klašterka, potvrdivši kako nećemo čuti pjesme sve do večeri Dore (16. veljače). Također, naglasio je kako će u iduća četiri tjedna održati sastanke s izvođačima kako bi organizatori vidjeli njihove ideje nastupa i pokušali im pomoći oko ostvarivanja istog.

“Ekipa HRT-a je spremna za Tel Aviv”

Na upit voditelja je li ekipa HRT-a spremna za Eurosong u Tel Avivu, Klašterka je izjavio kako sve ovisi o pjesmi koja bude odabrana. Ipak, saznali smo kako žiriji neće biti u dvorani kao prije ukidanja.

– Stručni ocjenjivački sud bit će raspoređen u osam naših centara. Dali smo veliku mogućnost i isto kao što su pravila Eurosonga, televoting će biti 50-50 posto odnos sa stručnim ocjenjivačkim sudom, a u slučaju izjednačenja, glasovi publike će presuditi – završio je Klašterka svoje gostovanje u Dobar dan Hrvatska.

Komentara 9

  1. Činjenica da je Elis Lovrić izabrana u ovih 16 skladbi me strašno veseli 🙂 🙂 🙂 sigurno će biti fenomenalna kao i uvijek!

  2. Svi napominju kako bi pjesma trebala biti mjerilo a onsa se cude sta su Lidija i Domenika ispred Kim Verson. Ocito njih dvije imaju bolju pjesmu pa su upale na Doru.
    Moram i ja priznati da prvi puta nakon 2002. jedva cekam Doru. Sjecam se da je tada bilo zadnji put da aam bio uzbuden radi iste.
    Svida mi se popis, no nema smisla ista komentirati do 16.2. kada cemo po prvi puta cuti pjesme. Jedino me brine sto publika vodi glavnu rijec na glasovanju pa da ne izaberemo neku glupost.

  3. Bačićka i Domenika ispred Kim Verson? Baš ste krasno odabrali. 8 žirija? Ima li u Hrvatskoj sposobnih ljudi koji mogu tamo sjedit? Naravno da nema, jedna te ista pjesma će pobrat najveće bodove.

Odgovori