Koja je pjesma povratničkih izvođača bolja? (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Koja je pjesma povratničkih izvođača bolja? (2)

  12 min za čitanje   13 komentara

Nastavljamo i s drugim dijelom našeg malog projekta u kojem vam prezentiramo lanjske, nesuđene pjesme i one koje ove godine konkuriraju za pobjedu na Euroviziji. U ovom nastavku upoznat ćete se s preostalih 13 izvođača koji su drugu godinu zaredom dobili priliku braniti boje svoje države, a o tome koja je pjesma bolja odlučujete upravo vi, stoga vas pozivamo da komentirate svoje odabire i u anketama, koje se zatvaraju u četvrtak 25. ožujka u 20:30 sati glasate za svoje favorite.

  Litva – The Roop

Ova litavska grupa pobjedom na lanjskom izdanju Pabandom Iš Nauja! dobila je priliku predstavljati svoju državu na Eurosongu s pjesmom On Fire. Nakon otkazivanja, rečeno je kako će postupak biranja kandidata za nagodinu ostati isti, što je bilo iznenađujuće s obzirom na činjenicu da je The Roop u tom trenutku na kladionicama zauzimao drugo mjesto i ujedno bio jedan od najizglednijih pobjednika.

Unatoč svojevrsnoj prepreci ponovnog provođenja nacionalnog izbora, The Roop se prijavio i ove godine te u konačnici otpuhao konkurenciju ovogodišnjeg izdanja uvjerljivo osvojivši prvo mjesto i kartu za Rotterdam. Pjesma Discoteque, iako trenutno sedma na kladionicama, kao i njena prethodnica ruši rekorde gledanosti, popularna je i na TikToku, a kako zvuči, prisjetite se ovdje:

anketa 1656

Koja pjesma litavskih predstavnika, grupe The Roop, vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 191

  • "On Fire" [139 / 73%]
  • "Discoteque" [52 / 27%]

  Malta – Destiny

Bivša pobjednica Dječjeg Eurosonga 2015., Destiny, odabrana je kao predstavnica Malte nakon što je pobijedila u drugoj sezoni malteškog X Factora. Inače, Destiny je godinu ranije pratila Michelu u Tel Avivu, a na lanjskoj uzdanici All Of My Love, koja joj je omogućila osmo mjesto na kladionici, radila su neka poznata imena poput Cesara Sampsona, Borislava Milanova i Bernarde Brunović.

Iako je plan bio da se malteški predstavnici biraju putem X Factora, on ove godine nije održan, čime je Destiny omogućena još jedna šansa da nastupi na Eurosongu. Posljednja je ovogodišnja izvođačica koja je predstavila svoju pjesmu, a radi se o moćnoj i ženstvenoj Je Me Casse na kojoj nije radio nitko od već spomenutih autora, no to očito nije toliko bitan faktor jer je Destiny prema trenutnom stanju na kladionicama pobjednica Eurosonga 2021.

anketa 1657

Koja pjesma malteške predstavnice Destiny vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 183

  • "All Of My Love" [104 / 57%]
  • "Je Me Casse" [79 / 43%]

  Moldova – Natalia Gordienko

Ova pjevačica poznata nam je još od Eurosonga 2006. u Ateni, a lani je pobijedila na moldovskom nacionalnom izboru O melodie pentru Europa 2020 s pjesmom Prison, već dobro poznatog autorskog tima u sastavu Dimitris Kontopoulos, Philipp Kirkorov, Sharon Vaughn. U trenutku otkazivanja Eurosonga, moldavska je predstavnica prema kladionicama bila smještena na 33. mjestu.

Zbog iznimno neugodne situacije s pandemijom koronavirusa, moldavska se televizija po prvi put nakon 2007. odlučila na ukidanje nacionalnog izbora, čime je Gordienko direktno izabrana, no ta je odluka u javnost izašla tek krajem siječnja. U Rotterdamu će otpjevati pjesmu istog autorskog tima, Sugar, koja je u trosatnom šou u Moskvi pompozno objavljena početkom ožujka. Natalia na kladionicama predvodi desnu stranu tablice, držeći 14. mjesto.

anketa 1658

Koja pjesma moldavske predstavnice Natalie Gordienko vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 178

  • "Sugar" [146 / 82%]
  • "Prison" [32 / 18%]

  Nizozemska – Jeangu Macrooy

Domaćini Nizozemci standardno su svog predstavnika birali interno, a lani je tu čast dobio Jeangu Macrooy s pjesmom Grow. Ovaj mladić, porijeklom iz Surinama, glazbom se bavi od 13. godine, a upravo je pjesma ta koja je navela nizozemsku televiziju da ga potvrdi za predstavnika. Sudeći po kladionicana, Jeangu se u konačnici trebao naći na solidnom 13. mjestu.

Kako se moglo i očekivati, odmah nakon otkazivanja Eurosonga, nizozemska televizija AVROTROS je odlučila kako će Jeangu ostati predstavnik i za 2021. Shodno odluci EBU-a, određeno je kako se redni broj nastupa, 23, neće mijenjati. Iste večeri kao i Natalia, predstavio je ovogodišnju pjesmu Birth Of A New Age, inspiriranu rodnim krajem, a nakon samog događaja, fanovi su imali priliku prokomentirati odabir koji ga trenutno drži na 29. mjestu.

anketa 1659

Koja pjesma nizozemskog predstavnika Jenagua Macrooya vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 155

  • "Grow" [109 / 70%]
  • "Birth Of A New Age" [46 / 30%]

  Rumunjska – Roxen

Prošle godine održan je svojevrstan nacionalni izbor Selectia Nationala gdje su i publika i žiri podjednako odlučivali o odabiru pjesme već poznatoj izvođačici. Roxen je tako nakon maksimalnih bodova i žirija i publike, na iznenađenje mnogih, u konkurenciji od pet pjesama osuđena na omiljenu joj Alcohol You, kladioničarski pozicioniranu na sedmom mjestu.

Iako ove godine nije bilo televizijskog prijenosa, način odabira bio je donekle sličan. Roxen je žiriju na uvid slala demo uratke koji dolaze u obzir, što je u konačnici iznjedrilo Amnesiu kao uzdanicu. Moć odluke ovaj put nije bila u rukama publike, a rumunjska je televizija ovaj sistem izabrala zbog manjka budžeta i brojnih restrikcija koje su na snazi. Iako je po kladionicama lani bila među najboljih deset, ove godine bilježi pad te joj se pripisuje 16. mjesto.

anketa 1660

Koja pjesma rumunjske predstavnice Roxen vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 168

  • "Alcohol You" [86 / 51%]
  • "Amnesia" [82 / 49%]

  San Marino – Senhit

U stilu San Marina, na Eurosongu ponovno viđamo interno odabrano poznato lice. Senhit ih je već predstavljala 2011. kada nije uspjela izboriti finale, a je li Freaky!, 38. po kladionicama, to bila u stanju, nikada nećemo saznati. Uz navedenu pjesmu, publika, koja je imala glavnu riječ, mogla je odabrati i Obsessed, no živahniji je izbor očito bio veći magnet za fanove i tako odnosi pobjedu u ovom malom i brzom nacionalnom finalu.

Potvrđena predstavnica jedna je od onih koja je ove sezone podigla najviše prašine. Najprije je isječak njezine pjesme procurio dan ranije, pa je bila primorana tada objaviti istu. Nakon toga, u oko nam je upao i njezin pjevački partner Flo Rida, kojeg možda i vidimo u Nizozemskoj, a da sve bude još uzbudljivije, autorski tim predvodi u eurovizijskom svijetu vrlo popularni par Deb, inače zaslužan za švedsku pobjedu u Beču. Sa ili bez Flo Ride, predstavnica San Marina s Adrenalinom je trenutno 12. u konkurenciji za pobjedu.

anketa 1661

Koja pjesma predstavnice San Marina Senhit vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 184

  • "Adrenalina" [175 / 95%]
  • "Freaky!" [9 / 5%]

  Sjeverna Makedonija – Vasil

Kao i Destiny, i Vasil je 2019. dobio čast pjevati prateći vokal predstavici svoje države, Tamari Todevskoj. Ovaj bivši član Chicago Children’ Choira prije godinu dana interno je odabran s pjesmom You, koja nažalost baš i nije oduševila eurovizijske fanove, što pokazuju kladionice na kojima je zauzimala 29. mjesto.

Usprkos otkazivanju Eurosonga, Vasil je potvrđen kao ovogodišnji predstavnik, a u prvom će se polufinalu predstaviti s pjesmom koju je sam napisao, a radi se o Here I Stand, objavljenoj 11. ožujka, koja trenutno drži ne baš bajno 32. mjesto na kladionicama. U izvedbi, osim samog pjevača, sudjeluju i djeca iz već spomenutog zbora, a na veliku žalost svih eurovizijskih obožavatelja, Vasil se našao u malim problemima, koji će se, nadamo se, brzo riješiti.

anketa 1662

Koja pjesma makedonskog predstavnika Vasila vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 157

  • "You" [115 / 73%]
  • "Here I Stand" [42 / 27%]

  Slovenija – Ana Soklič

Svojim uobičajenim načinom, putem Eme, Slovenci su odabrali Anu Soklič kao predstavnicu za rotterdamski Eurosong. Tridesetšestogodišnja Ana trebala je na slovenskom pjevati Vodu, svoju autorsku pjesmu, koja bi prema mišljenjima kladioničara zauzela posljednje mjesto u poretku.

Iako je bilo dvojbeno hoće li Slovenija ponovno organizirati Emu, usred emitiranja šoua Eurovision: Shine a LightAna je ponovno odabrana. Slovenska je televizija odlučila primiti potencijalne pjesme na natječaj i u konkurenciji od 191 prijavljene, odabrala Amen Bojana Simončiča, Žige Pirnata, vrlo poznatog Charlieja Masona i u konačnici same Ane Soklič. Amen trenutno stoji bolje od Vode, ali ponovno je to lošiji plasman – 37. mjesto.

anketa 1663

Koja pjesma slovenske predstavnice Ane Soklič vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 168

  • "Amen" [114 / 68%]
  • "Voda" [54 / 32%]

  Srbija – Hurricane

Nakon pobjede na Beoviziji s pjesmom Hasta La Vista, Sanja, Ivana i Ksenija stekle su simpatije brojnih obožavatelja diljem Europe. Dvije cure iz grupe osnovane na Karibima već su se okušale na Eurosongu, a lani je i Ivana skoro dobila tu priliku. Pjesmu su napisali Nemanja Antonić, Kosana Stojić i članica Sanja Vučić, a u posljednjoj se fazi na kladionicama nalazila na 23. mjestu.

Iako su službeno potvrđene tek krajem studenog, i ranije je bilo jasno da će Uraganke još jednom biti srpske predstavnice. Dugo se pretpostavljalo da će biti održan nacionalni izbor kako bi se došlo do pjesme, no nakon demantiranja odluke dobili smo informaciju kako će pjesma biti interno odabrana. Riječ je naravno o Loco Loco (33. mjesto na kladionicama) čiji je autor uz Nemanju i Sanju, Darko Dimitrov.

anketa 1664

Koja pjesma srpskih predstavnica, grupe Hurricane, vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 186

  • "Hasta La Vista" [107 / 58%]
  • "Loco Loco" [79 / 42%]

  Španjolska – Blas Cantó

Već u listopadu za 2020. interno odabrani Blas, bio je u misiji izdignuti Španjolce s dna eurovizijske tablice, ali nažalost, u tu svrhu napisana Universo, nikad neće ugledati svjetla pozornice. Ova electropop pjesma napisana je u trenutcima Blasove osobne unutarnje nesigurnosti i borbe, a da nije bila prepoznata, govori nam i kladioničarska pozicija koja mu je 34. mjestom davala male izglede za drastičniju promjenu dotadašnjeg španjolskog trenda.

Nakon što je odlučeno da u Rotterdam ponovno putuje Blas, postavljalo se pitanje kako će sama pjesma biti odabrana. Nakon donošenja odluke o nacionalnom izboru, odlučeno je kako publika, koja jedina donosi odluku, može biti i internacionalna, stoga smo svi imali priliku birati između Memorije i Voy a quedarme. Potonja je u konačnici i izabrana, a govori o Blasovom nošenju s gubitkom voljenih članova obitelji tijekom pandemije. Trenutno je na pretposljednjem, 39. mjestu.

anketa 1665

Koja pjesma španjolskog predstavnika Blasa Cantóa vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 155

  • "Universo" [96 / 62%]
  • "Voy A Quedarme" [59 / 38%]

  Švicarska – Gjon’s Tears

Gjon Muharremaj, koji nastupa pod imenom Gjon’s Tears, prošle je godine postao interno odabrani predstavnik Švicarske. Ne toliko razvikano ime, ali nadasve talentirano, nakon otkazivanja bilo je na 3. mjestu kladionica, a odabrana pjesma Répondez-moi, nakon deset godina postala je prva uzdanica te države otpjevana na francuskom jeziku.

Jedini logičan potez švicarske televizije, s obzirom na potencijalni uspjeh, bio je potvrditi Gjona i za nadolazeću godinu. Tout L’univers predstavljena je, kao i većina pjesama, u ožujku, a nastala je na songwriting campu gdje je Gjon surađivao s poznatim imenima, između ostalog s Wouterom Hardyjem, inače jednim od autora pobjedničke pjesme ArcadeMože li Gjon doista ponoviti taj uspjeh, vidjet ćemo u svibnju, a zasad ima velike šanse jer na kladionicama drži vrlo visoko drugo mjesto.

anketa 1666

Koja pjesma švicarskog predstavnika Gjon's Tearsa vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 166

  • "Répondez-moi" [94 / 57%]
  • "Tout L'Univers" [72 / 43%]

  Ujedinjeno Kraljevstvo – John Newman

Zbog loših rezultata na koje su nažalost navikli, Britanci su najavili otkazivanje nacionalnog izbora Eurovision you decide kojem su bili vjerni zadnjih nekoliko godina, a šuškalo se i o odlasku neke poznate pjevačke ličnosti na Eurosong. Odabir je na kraju pao na i ne baš nepoznatog glazbenika, Jamesa Newmana, brata Johna Newmana, još popularnijeg izvođača. Stariji je brat u Rotterdamu trebao pjevati My Last Breath, a kladionice su ga smjestile taman ispred Ukrajine, na 24. mjesto.

Budući da je 2020. interno odabran, do sredine veljače mogli smo samo pretpostavljati da je James Newman britanski izbor i ove godine. Nakon što je to konačno i potvrđeno, iščekivali smo njegovu novu pjesmu, a ispostavilo se da je riječ je o Embers, klupskoj pjesmi bržeg ritma. U kreativnom procesu nastanka pjesme sudjelovali su producenti Mattias Bylund i Magnus Johansson, poznati po svom radu s Maxom Martinom i The Weekndom. Hoće li James postići komercijalni uspjeh, još ćemo vidjeti, no na kladionicama je trenutno na 21. mjestu.

anketa 1667

Koja pjesma britanskog predstavnika Jamesa Newmana vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 146

  • "Embers" [107 / 73%]
  • "My Last Breath" [39 / 27%]

  Ukrajina – Go_A

Da je u konkurenciji od šest pjesama lanjska najbolja ipak bila Solovey, složni su bili i žiri i publika ukrajinskog nacionalnog finala Vidbira 2020. Go_A grupa je koja se deklarira kao folkotronička, a glavni vokal, pjevačica Kateryna Pavlenko posebna je po svojem pjevanju otvorenog grla s narodnim prizvukom. Fanovi su, očito, s obzirom na stil koji grupa donosi, bili dosta suzdržani i predvidjeli joj 25. mjesto koje je gotovo na začelju velikog finala.

Nakon otkazivanja Eurosonga, bilo je izvjesno kako će Ukrajinu i nagodinu predstavljati isti predstavnici. Unaprijed je najavljena pjesma na ukrajinskom koja neće imati direktnu poveznicu sa Solovey, no sami izbor iste bio je diskutabilan; od nacionalnog izbora, preko internog odabira, pa sve do konačne varijante – odluke žirija. U konačnici, pobjedu je u konkurenciji od tri pjesme odnijela Šum, a skupina je nedavno objavila i revamp.

anketa 1668

Koja pjesma ukrajinskih predstavnika, grupe Go_A, vam se više sviđa?

Ukupno glasova: 155

  • "Solovey" [85 / 55%]
  • "Šum" [70 / 45%]

Rasprava13

  1. NeverLetYouGo — 25. ožujka 2021. u 23:57

    Malta, Švicarska- opravdali očekivanja,
    Rumunjska, Austrija, Španjolska – veliko iznenađenje i jedni od favorita,
    Bugarska, Srbija, Slovenija- malo slabije nego lani ali dalje dobre pjesme,
    Litva, San Marino, Moldova – dosta bolje ali osobno mi nisu u vrhu,
    UK, Nizozemska- mlako
    Ukrajina- No

  2. EurovizijskiFan — 23. ožujka 2021. u 16:23

    Litva – 2020.
    Malta – 2020.
    Moldova – 2020.
    Nizozemska – 2020.
    Rumunjska – 2020.
    San Marino – 2021.
    Sjeverna Makedonija – 2020.
    Slovenija – 2021.
    Srbija – 2020.
    Španjolska – 2021.
    Švicarska – 2020.
    UK – 2021.
    Ukrajina – 2021.

  3. Lazergirl — 23. ožujka 2021. u 16:19

    LITVA-2020.
    MALTA-2020.
    MOLDOVA-2020.
    NIZOZEMSKA-2021.
    RUMUNJSKA-2020./2021.
    SAN MARINO-2021.
    SJEVERNA MAKEDONIJA-2020.
    SLOVENIJA -2020.
    SRBIJA-2020./2021.
    ŠPANJOLSKA-2020.
    ŠVICARSKA-2020./2021.
    UJEDINJENO KRALJEVSTVO-2021.
    UKRAJINA-2020./2021.

  4. sunflower — 23. ožujka 2021. u 15:00

    Litva-volim obadvije, ali prošlogodišnja mi je puno bolja
    Malta-prošlogodišnja, Je me casse je najprecjenjenija pjesma ove godine
    Moldavija-prošlogodišnja
    Nizozemska-ni jedna mi se ne sviđa, ovogodišnju bar mogu zapamtiti
    Rumunjska-prošlogodišnja, ovogodišnja je overrated
    San Marino-ovogodišnja
    Sjeverna Makedonija-prošlogodišnja
    Slovenija-volim obadvije, Amen mi je 4. u topu tako da mi je draža
    Srbija-ovogodišnja
    Španjolska-ovogodišnja, jako potcijenjena, meni je 5.
    Švicarska-obadvije su mi u top 5, prošlogodišnja mi je bila 5., ovogodišnja 2., ali mi se više sviđa prošlogodišnja, od onih koji imaju šanse za pobjedu ove godine Švicarska jedina valja
    UK-obadvije su tak, ništa posebno, Embers mi je pala u topu, mada nije loša
    Ukrajina-prošlogodišnja neusporedivo bolja

  5. zvonik — 23. ožujka 2021. u 13:32

    LITVA, 2020.
    MALTA, 2020./2021.
    MOLDAVIJA, definitivno 2021., baš mi je nekako sjela
    NIZOZEMSKA, ni jedno bi drugo, ali ako moram birati prošlogodišnja (jer se je manje sjećam )
    RUMUNJSKA, 2021. definitivno
    SAN MARINO, 2021., kamo sreće…to je to taj balkanski melos koji nama pašem hehe
    SJEVERNA MAKEDONIJA, 2020.,ove godine je predramatičan i fejk
    SLOVENIJA, 2021. ove godine mi je bolja
    SRBIJA, 2020., Hasta la Vista mi je više ostajala u uhu
    ŠPANJOLSKA, 2020., definitivno
    ŠVICARSKA, 2021., ide se na pobjedu
    UK, 2021.,ovo mi je guilty pleasure uz Est i Dan
    UKRAJINA, 2021, tako se etno osuvremenjuje!

  6. Arctic Monkey — 23. ožujka 2021. u 12:55

    Zaboravih da napomenem da zalim jako za Alcohol You. Dobru pesmu Rumunija salje i ove godine ali meni jos uvek nije legla za neki bolji top plasman.

  7. Arctic Monkey — 23. ožujka 2021. u 12:53

    E ovde za razliku od prve grupe imam vise glasova za 2021.
    To su definitivno Srbija, UK, Svajcarska, Slovenija, Spanija.

    Od ostalih koje su mi bile bolje prosle godine najvise zalim za On Fire. Ta pesma je nesto posebno i komonto su sa njom mogli pobediti u prosloj i ovogodisnjoj konkurenciji…

  8. Chandler — 23. ožujka 2021. u 11:33

    Litvanija – nesudjena proslogodisnja mi je bolja. Ovogodisnja pa ok mogu da poslusam, ali je izlizana.
    Malta – Definitivno nesudjena proslogodisnja, ovogodisnja jedno veliko NE.
    Moldavija – takodje, nesudjena proslogodisnja, bila mi je u top 5 do otkazivanja. Ovogodisnja ne ide mi nekako uz Nataliju.
    Holandija – ni jedna ni druga, ali ipak nesudjena proslogodisnja
    Rumunija – e ovde pa i jedna i druga, ali prednost dajem ovogodisnjoj.
    San Marino – ovogodisnja mi je bolja, ali hajp me tera na odbojnost. Posle Serhata 2019. sve je moguce, prosle godine bi sigurno letela kuci.
    Severna Makedonija – ni jedna a kamoli ni druga.
    Slovenija – malo vise ovogodisnja, ali leti kuci.
    Srbija – pa ne znam… dosta sam skeptican, prvo zbog prokletstva, pa zbog zreba koji nam je katastrofa. Ako prodju, vristacu jos jace nego 2018. kad sam otpisao Balkaniku kad je pocelo drugo polufinale.
    Spanija – ni jedna ni druga, ali malo vise nesudjena proslogodisnja
    Svajcarska – malo vise ovogodisnja iako je nesudjena proslogodisnja bila odlicna
    UK – ovogodisnja bolja, prosla bila samo meh
    Ukrajina – definitivno ovogodisnja, ja ne mogu da vidim da ovo ispada u polufinalu nikako.

  9. LoveWave — 23. ožujka 2021. u 11:10

    LITVA, 2020.
    MALTA, 2020./2021.
    MOLDAVIJA, 2021.
    NIZOZEMSKA, 2020.
    RUMUNJSKA, 2020./2021.
    SAN MARINO, 2021.
    SJEVERNA MAKEDONIJA, 2020.
    SLOVENIJA, 2020.
    SRBIJA, 2020.
    ŠPANJOLSKA, 2020.
    ŠVICARSKA, 2020./2021.
    UK, 2021.
    UKRAJINA, 2020.

  10. Niko bitan — 23. ožujka 2021. u 11:07

    Litvanija: 2020
    Malta: 2020
    Moldavija: 2021
    Holandija: 2020
    Rumunija: 2021
    San Marino: 2021
    Makedonija: 2020
    Slovenija: 2020
    Srbija: 2020
    Španija: 2020
    Švajcarska: 2020
    UK: 2021
    Ukrajina: 2020

  11. eurovisiofanatico — 23. ožujka 2021. u 10:32

    LITVA- prošle godine ih nisam vidio kao pobjednika,ali pjesma mi je bila dobra, ove godine su mi odlični i nadam se visokom plasmanu.
    MALTA- 2020 mi je bolja iako nijanse odlučuju,obje pjesme su odlične
    MOLDAVIJA- mislim da sam jedan od rijetkoh ljubitelja Prisona, ali Sugar je stvarno dobra pjesma ,ima taj Maruv efekt i prednost dajem 2021.
    NIZOZEMSKA-obje su užasne, ali Grow ima prednsot
    RUMUNJSKA- obje su mi super, ali 2020.
    SAN MARINO- 2021
    SJEVERNA MAKEDONIJA- 2020
    SLOVENIJA- moram reći da sam razočaran, očekivao sam više od Slovenije, 2020 mi je bolja.
    SRBIJA- definitivno 2020
    ŠPANJOLSKA- 2020
    ŠVICARSKA- obje pjesme su vrhunske, ali ipak 2020.
    UK- 2020
    UKRAJINA- 2020, samo radi teksta iz Shuma koji nikako da mi legne

  12. Tristan — 23. ožujka 2021. u 10:15

    Bolje pjesme u 2020: Malta, Nizozemska (obe su bezveze, al eto), Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Srbija, Švicarska

    Bolje pjesme u 2021: Litva, Moldova, San Marino, Slovenija, Španjolska, Ukrajina, UK

  13. Piceza — 23. ožujka 2021. u 09:22

    Samo Ukrajinu priznajem kao pobjednika ovogodisnjeg Eurosonga.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!