Luna i Bojan predstavljaju izvođače 62. Eurosonga (3)

Podijeli na Facebook Twitter

Novi je dan našeg predstavljanja. Danas vas čekaju nova tri izvođača, od kojih su neki među glavnim favoritima za pobjedu. O kome se radi, saznajte u nastavku.

 BJELORUSIJA

Izvođač: Naviband
Pjesma: Story of My Life
Autor: Arciom (Artem) Lukjanienka
Redni broj nastupa u drugom polufinalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 2004.
Najbolji plasman: 6. mjesto (2007.)
Najlošiji plasman: 22. mjesto u polufinalu (2006.)
Prošlogodišnji predstavnik: Ivan – Help You Fly (15. mjesto u polufinalu, 46 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Unatoč neuspjehu u Stockholmu, bjeloruska televizija BTRC odlučila je nastupati na Eurosongu u susjednoj im Ukrajini. Kao metoda odabira opet je instaliran Eurofest, a nakon jedne godine izostanka, ponajviše zbog muljaže sa SIM-karticama, BTRC je odlučila vratiti žiri. Nakon nekoliko sati održavanja Eurofesta 2017 u siječnju, publika i žiri zajednički su odlučili kako bi bilo najbolje da u Kijev ode pjesme Historija majho žijčja dua Naviband. Inače, neka vas sam naziv ne zbuni, Historija majho žijčja je postala Story of My Life kako komentatori diljem Europe (i svijeta) ne bi lomili jezike kad izgovaraju naziv. Naime, pjesma koju je napisao muški dio dua Arciom (Artem) Lukjanienka, prva je bjeloruska pjesma na Eurosongu koja će biti otpjevana na bjeloruskom jeziku.

Danas 24-godišnji novinar, gitarist i pijanist Arciom Lukjanienka i 25-godišnja pjevačica Ksienija Žuk su sada davne 2013. godine osnovali duo Naviband. Na koncertima još im se pridružuju i Uladzislaŭ Čaščavik (bas-gitara), Aliaksandr Taboĺski (produkcija) i Uladzimir Biehier (bubnjar). U ljeto 2013. objavili su svoju prvu pjesmu Abdymi myane, za koju su dobili bjelorusku inačicu Porina. Također, Abdymi myane je bila nominirana za najbolju pjesmu na bjeloruskom jeziku. Dosad, objavili su tri studijska albuma, a prošle godine snimili su himnu za bjelorusku nogometnu reprezentaciju (Naperad Belakrylyja). U siječnju 2016. prvi su put sudjelovali na Eurofestu, no tada su osvojili četvrto mjesto. Zanimljivo, oba puta kad su nastupali na bjeloruskom predizboru za Eurosong, bili su jedini koji su izvodili svoje pjesme na bjeloruskom jeziku, čime se jako ponose.


Historyja majho žyccia
Budzie sviacić jašče jarčej
U našaj kryvi sonca zajhraje
Usia pryhažosć tvaich vačej

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 28. (25.3.2017. u 07:30)
Kvote
William Hill – 100
bwin – 100
Boylesports – 66
skybet – 100
bet365 – 100
betway – 100

Društvene mreže

Facebook, InstagramTwitterVKontakt, YouTube

Koji će biti završni plasman Bjelorusije na Eurosongu 2017.?

 • Između 1. i 5. mjesta u finalu (3%)
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu (4%)
 • Između 11. i 15. mjesta u finalu (10%)
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu (22%)
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu (21%)
 • Neće se plasirati u finale (40%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

 ITALIJA

Izvođač: Francesco Gabbani
Pjesma: Occidentali’s Karma
Autor: Francesco Gabbani, Filippo Gabbani, Luca Chiaravalli, Fabio Ilaqua
Redni broj nastupa u finalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 1956. (1, 2)
Najbolji plasman: 1. mjesto (1964., 1990.)
Najlošiji plasman: 17. (posljednje) mjesto (1966.)
Prošlogodišnji predstavnik: Francesca Michielin – No Degree of Separation (16. mjesto, 124 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Malo je duže vremena trebalo talijanskoj televiziji RAI da potvrdi nastup na Eurosongu 2017. Nakon potvrde, malo duže im je trebalo i da potvrde svoj slavni Festival di Sanremo za nacionalni izbor za predstavnika. Ipak, nije im toliko dugo trebalo da prvotnom planu od 20 pjesama dodaju još dvije pjesme i malo poremete raspored. Od 7. do 11. /12. veljače Teatar Ariston ponovno je bio središte Italije na jedan tjedan, a ovogodišnje izdanje ponudilo je raznolike glazbene žanrove, pomalo netipične za Sanremo. Unatoč velikom favoriziranju Fiorelle Mannoie, koja se vratila na sanremsku pozornicu nakon gotovo 30 godine, pomalo iznenadno je pobjedu odnio Francesco Gabbani s pjesmom Occidentali’s karma, koju je napisao zajedno s bratom Filippom, Lucom Chiaravallijem (dirigentom sa Sanrema) i Fabijom Ilaquom.

Francesco je rođen 9. rujna 1982. u Carrari u obitelji koja vodi dućan s glazbenim intrumentima. Prvi instrument koji je počeo svirati bili su bubnjevi, a kasnije je počeo s izučavanjem gitare, bas-gitare i klavira. Prije mature, s 18 godina potpisuje prvi diskografski ugovor i sudjeluje u bendu Trikobalto s producentima Alexom Nerijem i Marcom Baronijem. S njima snima dva studijska albuma prije napuštanja 2010. godine kako bi krenuo sa samostalnom karijerom. U ljeto 2011. objavio je prvi samostalni singl Estate, a nešto kasnije te godine izašao je i singl Maledetto amore, glavna pjesma filma L’amore fa male. Godine 2013. objavio je prvi album Greitist Iz, s kojeg je objavio još dva singla, no nisu prošli tako zapaženo. Zato se sve mijenja 2016. godine, kada se prijavio za kategoriju Nuove Proposte sanremskog festivala i unatoč prvotnoj eliminaciji (što se kasnije pokazalo tehničkom greškom), osvaja tu kategoriju s pjesmom Amen. Ta pjesma, kojom kritizira društvo koje misli da će im se sve greške oprostiti molitvom, kasnije će mu priskrbiti prvu platinastu nakladu, a pripomogla je boljoj prodaji njegovog drugog samostalnog albuma. Prije prijave za Sanremo 2017 objavio je tri pjesme koje opet nisu zaokupile pažnju, no zato je Occidentali’s Karma, koja također kritizira današnje društvo o čemu smo pisali ovdje, nadmašila skoro sve rekorde. U pisanju ovog dijela predstavljanja, originalni video je prešao preko 70 milijuna pregleda na YouTubeu, dobio je VEVO-vu nagradu za najveći broj pregleda nekog talijanskog izvođača u jednom danu, čime se ne mogu podičiti ni neki talijanski velikani, a objavio je i tutorial plesanja scimmiografije (tzv. gorila-ples). Također, prvi je pjevač koji je spojio dvije pobjede zaredom u obje kategorije Sanrema.

Lezioni di Nirvana
C’è il Buddha in fila indiana
Per tutti un’ora d’aria, di gloria, Alè
La folla grida un mantra
L’evoluzione inciampa
La scimmia nuda balla
Occidentali’s Karma
Occidentali’s Karma
La scimmia nuda balla
Occidentali’s Karma

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: . (25.3.2017. u 07:30)
Kvote
William Hill – 6/4
bwin – 7/5
Boylesports – 11/8
skybet – 13/8
bet365 – 11/8
betway – 8/5

Društvene mreže

Facebook, InstagramTwitterYouTube 1, YouTube 2

Koji će biti završni plasman Italije na Eurosongu 2017.?

 • Između 1. i 5. mjesta u finalu (82%)
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu (13%)
 • Između 11. i 15. mjesta u finalu (3%)
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu (0%)
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu (2%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

 UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Izvođač: Lucie Jones
Pjesma: Never Give Up On You
Autor: The Treatment, Emmelie de Forest, Lawrie Martin
Redni broj nastupa u finalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 1957.
Najbolji plasman: 1. mjesto (1967., 1969., 1976., 1980., 1997.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto u finalu (2003.2008., 2010.)
Prošlogodišnji predstavnik: Joe & Jake – You’re Not Alone (24. mjesto u finalu, 62 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Unatoč novom podbačaju, britanska televizija BBC smatrala je kako ne bi bilo u redu odustati ni od Eurosonga ni od nacionalnog finala Eurovision: You Decide koji im je donio dobre rezultate gledanosti. Za razliku od 2016. godine, ovog puta su ranije otvorene prijave, a suradnik BBC-ja Hugh Goldsmith organizirao je skladateljske kampove, na kojima su bili i neki nama poznati skladatelji (npr. Gabriel Alares). Upravo jedna pjesma sa skladateljskog kampa odnijela je pobjedu na Eurovision: You Decide 27. siječnja, naziva se Never Give Up On You, a izvela ju je Lucie Jones. Pjesmu su napisali član produkcijskog tima The Treatment Daniel Salcedo, Lawrie Martin i pobjednica Eurosonga 2013. Emmelie de Forest. Upravo ona je bila ta koja je svoje fanove na Facebooku zatražila mišljenje o eventualnim promjenama u pjesmi, čija je nova verzija izašla nekoliko dana prije sastanka šefova delegacija. Inače, Never Give Up On You je službeno 60. britanska pjesma na Eurosongu.

Lucie je rođena 20. ožujka 1991. u velškom Pentyrchu, koji se nalazi nedaleko od Cardiffa. Sa 16 godina sudjelovala je u skautskom programu, u kojem je čak pjevača himnu. Godine 2008. odlučila se prijaviti za šestu sezonu britanskog X Factora, u kojem je došla do pete emisije uživo, u kojoj je ispala od – Jedwarda (Irska 2011. i 2012.). Nakon njezinog ispadanja, više od 1100 ljudi uložilo je žalbu ITV-u tvrdeći da je sve namješteno u korist irske braće. No za razliku od njih dvojice, koji su odlučili biti “eurovizijske posvuduše”, Lucie je odlučila graditi svoju karijeru na slavnom West Endu. Tako u svojoj biografiji ima zabilježene uloge u mjuziklima Les Misérables, American Psycho Legally Blonde (napravljen prema filmu s Reese Witherspoon), za koju je Lucie dobila nagradu DIMF za najbolju glumicu. Inače, veliki je fan sporta, zbog čega uvijek dobije čast pjevanja velške himne.

I will never give up on you
I don’t care what I’ve got to lose
Just give me your hand and hold on
Together we’ll dance through this storm

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 16. (25.3.2017. u 07:30)
Kvote
William Hill – 25
bwin – 50
Boylesports – 33
skybet – 40
bet365 – 50
betway – 50

Društvene mreže

Facebook, Instagram, Twitter

Koji će biti završni plasman Ujedinjenog Kraljevstva na Eurosongu 2017.?

 • Između 1. i 5. mjesta u finalu (7%)
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu (16%)
 • Između 11. i 15. mjesta u finalu (31%)
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu (29%)
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu (17%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 59

 1. 1. Italija
  2. Ujedinjeno Kraljevstvo
  3. Bjelorusija

  Italija – odlična pjesma zaraznog ritma. Gledala sam London Eurovison Party i imao je jedan od boljih nastupa. Prštao je od energije a sam pjevač je jako simpatičan. Mogla bi biti u samom vrhu ali ne vjerujem da će pobjediti iako joj kladionice prognoziraju pobjedu.
  Ujedinjeno Kraljevstvo – od trenutka kad sam ju čula mi je postala mi je uz Italiju jedan od favorita. Predivna balada i Lucy odlično prenosi emociju. Gledala sam njezine nastupe na X factoru i Lucy vokalno rastura. Nadam se da bude nakraju bila u samom vrhu a ne bi mi bilo žal ni da pobjedi
  Bjelorusija – hmmmm… oke je pjesma ali ništa više od toga. Ovog ponavljanja hoj – hej ima malo previse.

 2. @angelo96 svi izvođači koji idu na ESc prvenstveno predstavljau sebe, iako za medije laprdaju drugačije jer to službeno moraju. I ŽAk non stop klepeče da predstavlja svoju milu i jedinu Hrvatsku, a ustvari gura sebe.
  Jedina razlika između Žaka i ostalih jest da je on toliko zaluđen svojim talentom (koji je, istina, neosporan) da je htio svima pokazati koliko raskošan glas ima, jer eto, pjevao je 6 godina i klasično pjevanje, pa zašto ne malo popa, malo opere, malo visokih tonova, malo dubokih, malo violina jer su popularne na Eurosongu, malo spore pjesme, malo brze, i nastao je jedan veliki čušpajz gdje je pjesma potpuno sporedna i izgubila se u svemu tome. A u prvom planu je diva Žak sa svojom porukom: “Vidi me kako znam pjevati, kako pjevam najbolje od svih, kako mogu i pop i operu… VIDI MEEE!!!”

 3. @sasha Što se tiče Žakove vokalne interpretacije,ni najmanje ne sumnjam da će je vrhunski odraditi…Ali što me najviše smeta kod predstavnika Hrvatske je sam ON jer je temperamentan i mnoštvo drugih opisa (a sad neću koristiti negativne riječi jer bi komentar možda bio obrisan.) Uglavnom,Žak mi nije drag. Može on pokazati glas,ali on NE bi trebao predstavljati sebe nego HRVATSKU. I zato mi to njegovo ambiciozno čudo od pjesme ni najmanje nije priraslo k srcu. Što se tiče Belgije (Mother) hm..nezz,nisam nikad pratio tekst pjesme,ali čuo sam pjesmu i njegovu interpretaciju i možda je dosadna,ali meni je ono vrlo kvalitetna izvedba i u slučaju da je ostao u polufinalu (mislim da je ako se ne varam?) onda to zbilja žiri nije dobro ocijenio.
  #Euphoria #1944. #nenadmašivo

 4. @angelo96 mene najviše od svega zanima kako će Žak zvučati uživo…. To mi je totalna misterija.
  Znam da je vokalno savršen, ali ovaj njegov čušpajz visoko-nisko otpjevati uživo, pred 200 milijuna ljudi…. hahahha #JedvaČekam

 5. @kero @sasha
  Ne znam,meni je ovo mnogo drukčije ,a usudio bih se reći i manje kvalitno (što je normalno),jer audio verzija je naravno uvijek bolja. Ali kada usporedim neke audio verzije i live nastupe ostalih pjesama ostanem zapanjen. Primjerice i Mađarski Origo u live nastupu je “premekan” dok bi za audio verziju rekli “vrh.” Također ću spomenuti Linditu koja je neosvojiva što se tiče vokalne kvalitete u LIVE. Meni je i dalje Italija u top 5,ali poslušavši ovu live verziju malo sam ostao negativno iznenađen,a i uzdrmala se moja top ljestvica i zbog talijanskog teksta.
  Kolege, tražim remek djelo u ovome Eurosongu,a gorila mi nije spojiva s tim. 🙁
  ___________
  Ali evo poslušao sam par puta taj link 😀 i sad mi je već bolja ta izvedba. 🙂

 6. Danas u Rigi , Latvija, je prvi predeurovizijski koncert , ako nekog zanima može ići na youtube pogledaj , wiwibloggs će to stavit , pa eto možete tamo vidit nastupe ako vas zanima , nastupa par zemalja.
  @angelo96 Šta fali nastupu ?

 7. @angelo96 pobogu pa to je Franceskov pobjedniki nastup na San Remo festivalu. Savršeno je izveo pjesmu. Puca sve od energije. Na San Remu ne pobjeđuje bilo što, taj fistival je stariji od Eurosonga i gledaju ga milijuni širom svijeta.
  Ako će imati ovakav nastup na Eurosongu, gotovo je, pobjeda zagarantirana.

 8. @thetdchronicler tnx! Kužim, znači kao dva Žaka pjevaju pjesmu i na kraju sve sve svodi na jednig Žaka.
  Samo kaj ta hologramska shema je isfurana prošle godine na Eurosongu, uvijek kasnimo ahahaha
  Al ajde, bar neće iti cirkus.

 9. TheTDChronicler ,evo ponovno linka. 😀 (Od Talijana i live-vokal falšanog nastupa) Nezz zašt dolje ne valja link.
  https://www.youtube.com/watch?v=xmpc3fcrNJQ
  Pjesma je vesela,muzika je pozitivne atmosfere,tekst satiričan,glas specijalan,ali tko zna što ćelive donijeti jer kako je netko rekao..oni su pjesmu poslali kao parodiju i kad su vidjeli da se ljudima sviđa (jer ne razume tekst i sve) onda se sad bore svim silama da pobjedi. Ali mislim da neće ipak.

 10. @sasha Glasine govore da onaj nastup na TLZPhr sa likom koji će glumit Doris i Žaka u isto vrijeme je kao proba za Kijev, jer će se druga osoba prikazati kao Žak normalno, a Doris kao hologram

 11. https://www.youtube.com/watch?v=xmpc3fcrN
  LIVE ITALIJA izvedba. Što je ovo???
  Apsolutno nije prenio emocije,štoviše prenio je mnoštvo vokalnih grešaka.
  Nadam se da je ovo bio loš dan za njega,da će u Kijevu biti bolji vokalni nastup. Puuuuuo bolji.
  Trebat će mu. Inače će se strovaliti s prvog mjesta na sredinu tablice.

 12. UK – prekrasna pjesma, još bolja izvedba. Subjektivno moj top 5.
  ….
  ITA – komercijalno, razradjeno, izvrsno upakirano. Simpatično odijelce na malom Talijanu i frend gorila. Top 3.
  …..
  BLR – polufinale.
  …..
  Kako to da pacov Svevlad još nije dogmizao? Uvijek kad ga se bannira dogmiže za par dana pod drugim nickom jer on van Eurosong.hr portala nema života.
  Mora da se propisno obrukao kad je još u svojoj rupi ahahaha.
  Možda pati u samoći odkako se Srbija nakon objave strmopizdila na kladionicama 😂

 13. @escfan Sve najbolje ti želim! Moraš danas proslaviti 🙂
  I ako smijem pitati koliko slaviš?
  ——-
  @angelo96
  Nema na čemu 🙂
  Ma Albanija mora u finale, ali se moraju malo potruditi oko nastupa. I ako ste primjetili ovi videi nisu od svih koji glasaju nego samo od novih glasača u tih 10-ak dana i ako ih nema dovoljno možda se uzimaju i neki stariji glasači…što zapravo znači da iz tjedna u tjedan ima manje esc fanova koji su več dali glasove, a sve više običnih ljudi koji samo daju svoje glasove – što bi opet značilo da su glasovi se bilze onima koji bih mogli biti na televotingu 🙂
  Ali postoji veliki ALI (kao što je i @angelo96 rekao) – u pitanju su koje zemlje najviše glasaju, koliko je novih ljudi samo bezveze porezbacalo pjesme u svojim topovima i naravno, probe još nisu ni počele, a svi znamo da će nastupi igrati veliku ulogu ove godine.
  ———
  Ono što veseli je plasman HRV (18.), ALB (6.) i MAC (5.) koji bi bio još bolji da su ex-ju zemlje velike poput FRA, ITA, UK, ESP…

 14. @ivannn Hvala na podacima. 🙂 Vjerujem ti jer internet je pun svakakvih anketa…Rezultati su malo čudni,sve ovisi o tome koje su nacije glasale. Ali drago mi je za Albaniju. 🙂 Ja se nadam da će ljudi prepoznati kvalitetu pjesme i dovesti je u top 10 iako mnogi ovdje na stranici ne vjeruju čak ni u albansko finale. :/

 15. Ja neću previše prokomentirati pjesme kao zato što čekam probe, a i mislim da sam dovoljno pričao tijekom zadnjih 2 mjeseca 🙂
  1. Italija (top 3)
  2. UK (top 15)
  3. Bjelorusija (nema finala)
  ———–
  Došao sam ovdje da vam dam link videa koji je izašao jučer i koji uzima podatke od 50 000+ glasača sa My Eurovision Scoreboard App i mislim da je najbolji prikaz stanja pjesama zasad jer se uzima daleko najveći broj glasaća, amo reć – https://www.youtube.com/watch?v=s6M3Mb6Uv0I
  Ali video je izbrisan (ili je privatan, svejedno) zbog nepoznatog razloga…pa ćete mi morati vjerovati na riječ jer sam zapamtio plasmane nekih pjesama…SLO (43.), SRB (24.-27.), MAC (5.), Belgija (3.), AZER(4.)……
  Ono što sam ja vidio kao iznenađenja su: Rusija (37.), Hrvatska (18.) !! Albanija (6.) !! , Italija (2.), a prvi je bio Israel !!
  Bugarska je bila 10., Cipar 11., a ostaloh se ne sjećam najbolje, Vam mogu reći otprilike ako me pitate 😉
  ———–
  Bez obzira na sve ovo mogu Vam dati link od prije 10-ak dana koji je napravljen sa iste aplikacije i također od 50 000+ glasača – https://www.youtube.com/watch?v=eyQBZDeFSNo

 16. @escfan Ovnicu, sretan ti rodjendan! 😊😊😊🍾🍾🍾🍾🍻🍻🍻🍻🎂🎂🎂🍰🍰🍰🍫🍫🍫🍬🍬🍬

 17. @escfan Eurosong prijatelju sve najbolje. Haha. 🙂 To je pravi fan kada i za rođendan nalazi vremena za ovo glazbeno natjecanje.:) I slažem se sa svim što si rekao(jedino mi je malo teže slušati izmjene u UK-pjesmi,zato sam rekao da mi je bolja prva verzija.)

 18. Evo, iako mi je danas rođendan, da i ja malo prokomentiram ovaj dio izvođača 🙂
  1. UK
  2. Italija
  3. Bjelorusija
  UK – Jedna riječ, PERFEKCIJA! <3 Nakon revampa učinili su ono što sam mislio da je i nemoguće, a to je da su još poboljšali pjesmu! Stvarno se nadam da brexit i drugi politički razlozi neće unazaditi Never Give Up On You, koji je po meni masterpiece! Lucie zaslužuje Top5 definitivno 🙂
  Italija – Kontra od UK, revampom totalno pokvarili pjesmu, tekst bolje da ni nisu stavljali jer tek sad dobijamo dojam kako je tekst potpuno bezazlen … Nadam se da neće pobijedit, a i sam šef talijanske delegacije izjavio je kako će ''Dovesti gorilu u Kijev jer igraju na tu kartu'' … i sam je svjestan da pjesma nema smisla 😀
  Bjelorusija – sve pohvale za pjevanje na bjeloruskom jeziku po prvi put u povijesti, vrlo simpatična pjesma. I meni je malo pala u poretku nakon objave drugih pjesama, no želio bih ju vidjeti u finalu 🙂

 19. @angelo96 Portugal se neće plasirati u finale, jako puno ljudi mrze pjesmu 🙂 Samo Portugalci govore da će lik pobijediti

 20. Sjećam se kad su ljudi govorili da im je Bjelorusija najbolja pjesma, ali sad nažalost svi ju mrze i misle da se neće plasirati u finale. 🙁
  Francesco… ne vidim ga da će pobijediti zbog puna razloga. Pjesma je izgubila taj svoj efekt kada su pustili ovu “Eurovision Version” na YouTubeu. Jedan od najboljih djela u pjesmi su maknili. Italija je ove godine taj “fanwank” i svi već znamo da te pjesme godinu za godinom završe loše. Nadajmo se da ga Žak može prestići ako se plasira u finale!
  Lucie je 7. u mom Top 43(42), pjesma je predivna i stvarno mislim da će UK dobro proći u finalu NAPOKON! 🙂

 21. 1. Italija
  2. UK
  3. Bjelorusija

  Kako sada stvari stoje, za pobjedu će se boriti Belgija i Italija. Prezanimljivo ćr biti vidjeti tko će još biti u TOP 5 – može se svašta desiti. Ove godine će scenski nastup igrati najveću ulogu nego ikad prije.

 22. Italija mi je na prvom mjestu, a UK na petom.Odlične pjesme! Nadam se da Europa neće ignorirati UK ove godine.

 23. 1. Italija
  2. UK
  3. Bjelorusija
  Talijanska pjesma je prezarazna , ne mogu je prestat slušat , nadam se da će nakraju i pobjedit , no nije sigurno ove godine ništa , tako da se ne bi kladio da Italija sigurno osvaja.
  UK ove godine napokon opet ima jednu kvalitetnu pjesmu , Lucie ima snažan glas i uživo to vrlo dobro zvuči , no mislim da će bit na desnoj strani tablice.
  Bjelorusija zabavna pjesma , na materinjem jeziku što im je od mene veliki plus , no ako Rusija ne bude sudjelovala što je sad već gotovo izvjesno , to će im dosta naštetit za ulazak u finale , tako da mislim da će ostat u polufinalu

 24. @atase1 Jesi napravio top 10 prvog polufinala il ćeš tek danas- sutra? 🙂
  Evo mojih finalista PRVOG polufinala
  _____________________________
  Albanija/Armenija/Australija/Belgija/Cipar/Finska/Latvia/Moldova/Portugal/Slovenija
  _____________________________________________________________________
  Poznavajući eurosong natjecanje i ljude…izabrat će još :
  ____________________________________________
  Azerbajdžan/Grčku/ Švedsku (ja ih ne želim u finalu :D) uz Gruziju/Mont/Polj/Češ/Isl
  ____________________________________________
  Tako da time dolazim do pretpostavke da moja draga Albanija će otpasti 🙁 🙁 ako je žiri ne uzdigne,također i Slovenija
  _________________________________________

 25. 1.Italija-pjesma sa zaraznim ritmom,pjevačev glas najbolji ove godine,u top 5 mi je,ali pala mi je u očima zbog nekvalitetnog teksta
  2.UK-fantastična balada, glas pjevačice predivan, bolja im je bila prva verzija pjesme od ove (top 10)
  3.Bjelorusija -vesela,himnična pjesma, s pretjeranim ponavljanjem (hoj-hej)….To pretjerano ponavljanje (DVADESET puta) u 3 minute koštat će ih vjerojatno finala…kad bi smanjili broj tih usklika,pjesma bi bila dostojna finala u top15-top20

 26. 1. UK
  2. ITA
  3. BLR
  ….
  Obozavam UK pjesmu u mom top 5 je. Zena tako prenosi emociju i ima glascinu 👌🔝 ali svidaju mi se i ITA i BLR

 27. Jooj meni se tako sviđa Never give up on you, nadam se da neće lijepu i emotivnu pjesmu upropastiti nastupom.

Odgovori