Luna i Bojan predstavljaju izvođače 62. Eurosonga (6) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Luna i Bojan predstavljaju izvođače 62. Eurosonga (6)

  8 min za čitanje   17 komentara

U ovom nastavku očekuje vas upoznavanje sa dva dueta i jednom slolisticom, pa krenimo redom.

 RUMUNJSKA

Izvođač: Ilinca ft. Alex Florea
Pjesma: Yodel It!
Autori: Mihai Alexandru, Alexa Niculae
Redni broj nastupa u drugom polufinalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 1994.
Najbolji plasman: 3. mjesto (2005., 2010.)
Najlošiji plasman: 22. mjesto u finalu (1998.)
Prošlogodišnji predstavnik: nisu imali

Predizbor i biografija izvođača

Nakon što je nacionalnoj televiziji ove zemlje TVR prošle godine u travnju povučeno članstvo u Europskoj radiodifuznoj uniji zbog nagomilanih dugova još od 2007. godine i samim tim uslijedila je automatska diskvalifikacija s najvećeg glazbenog natjecanja, rumunjska vlada ipak je odlučila pomoći u otplaćivanju dugova što je na posljetku dovelo do mogućnosti prijave ove televizije za ovogodišnji Eurosong. Ponovno su odlučili da Selecția Națională 2017. bude način kojim će odabrati svog predstavnika, tako smo bili u prilici krajem veljače u polufinalu slušati 19 skladbi od kojih je stručni žiri izabrao deset koji su se u finalu borili za laskavo priznanje predstavnika Rumunjske na Eurosongu 2017. Odlukom glasova publike kartu za Kijev su dobili Ilinca ft. Alex Florea s pjesmom Yodel it!.

Ženski dio ovog dua Maria Ilinca Băcilă rođena je 17. kolovoza 1998. godine u mjestu Târgu Mureș u glazbenoj obitelji. S izučavanjem glazbe počela je kada je imala samo sedam godina, a može se pohvaliti i sudjelovanjem na brojnim glazbenim festivalima.  Kada je imala 14 godina, prijavila se na rumunjsku inačicu X Factora, gdje je kao članica četveročlanog benda stigla do live emisija. Dvije godine kasnije prijavila se i na drugi talent šou The Voice, gdje u dijelu zvanom Blind Adution oduševljava žiri s izvedbom pjesme Cowboy’s Sweetheart od LeAnne Rimes. Pod vodstvom pjevačice Loredane, Ilinca je stigla do polufinala. Zanimljiva i osnovna činjenica u vezi sa ovom mladom pjevačicom je ta što je ona jedina jodlerka u Rumunjskoj.

Njen kolega iz ovog dueta je 25-ogodišnji Axel Florea iz mjesta Constanţa, inače najveće rumunjske luke. S pjevanjem se počeo baviti s 16 godina kada ga je Mihai Traistariu, rumunjski predstavnik na Eurosongu 2006., otkrio i poslao na glazbeno školovanje i pomogao prilikom sudjelovanja na glazbenim festivalima. Kao i njegova partnerka iz dueta, i Alex je pojavio i u X Factoru i The Voiceu, gdje u potonjem 2015. (peta sezona) stigao do polufinala. Trenutačno je na master studijima teatra na Faculty of Fine Arts.

Yodeleeii
Sing it up, sing it baby
Yodeleio
Gonna act really crazy
Yodeleeii
Sing it so I can hear ya
Yodeleio
Just shout it baby
Yodeleeii
Wanna hear this now
Yodeleio
Gonna act really crazy
Yodeleeii
Shout it out, sing it back yeah
Yodeleio

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 13. (30.3.2017. u 21:00)
Kvote
William Hill – 26
bwin – 19
Boylesports – 26
skybet – 41
bet365 – 17
betway – 21

Društvene mreže

Ilinca: Facebook, Twitter, InstagramYouTube

Alex: Facebook, TwitterInstagram

anketa 635

Koji će biti završni plasman Rumunjske na Eurosongu 2017.?

Ukupno glasova: 147

 • Između 11. i 15. mjesta u finalu [42 / 29%]
 • Neće se plasirati u finale [33 / 22%]
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu [30 / 20%]
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu [18 / 12%]
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu [16 / 11%]
 • Između 1. i 5. mjesta u finalu [8 / 5%]

 ESTONIJA

Izvođač: Koit Toome & Laura
Pjesma: Verona
Autor: Sven Lõhmus
Redni broj nastupa u drugom polufinalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 1994.
Najbolji plasman: 1. mjesto (2001.)
Najlošiji plasman: posljednje, 18. mjesto u polufinalu (2016.)
Prošlogodišnji predstavnik: Jüri Pootsmann – Play (18. mjesto u polufinalu, 24 boda)

Predizbor i biografija izvođača

Eesti Laul ponovno je bio način po kojem su Estonci birali svog predstavnika za ovogodišnji Eurosong, a da je interes glazbenika za ovo natjecanje veliko pokazuje i rekordan broj pjesama koje su prijavljene za sudjelovanje – riječ je o 242 pjesme. Ukupno 20 ih se našlo u samom natjecanju, a najviše sreće da kartu za Ukrajinu dobiju imali su duo Koit Toome & Laura s pjesmom Verona, autora Svena Lõhmusa.

Ljepši dio dua Laura Põldvere ima 28 godina i rođena je u mjestu Tartu. Njena glazbena karijera započinje 2005. godine kada je sudjelovala na tadašnjem estonskom izboru za Eurosong, Eurolaul, s pjesmom MoonwalkIako je kraj natjecanja dočekala na drugom mjestu, Laura je ipak otišla na Eurosong 2005. koji se održavao u Kijevu i to kao članica grupe Suntribe s pjesmom Let’s Get Loud. Djevojke nažalost nisu uspjele proći u finale, jer su natjecanje završile na 20. mjestu u polufinalu. To nije pokolebalo Lauru i ona se ponovo prijavila za sudjelovanje na Eurosongu dvije godine poslije, ali je natjecanje u svojoj zemlji završila na trećem mjestu. Godine 2007. objavljuje svoj prvi studijski album i upisuje studije na poznatom Berklee Colleageu u Bostonu. Drugi album objavljuje 2009. godine, dok je 2011. objavila i svoj prvi kompilacijski album. Laura je i prošle godine pokušala otići na Eurosong, ali joj je pobjeda u superfinalu  s pjesmom Supersonic izmakla (ovim putem vas podsjećamo na naš intervju s ovom pjevačicom). Ove godine vraća se obogaćena za jedan muški vokal, što joj se očigledno isplatilo jer će se nakon 12 godina vratiti u Kijev.

Koit Toome (ili na hrvatskom jeziku Zoran Tomić 🙂 ) je 38-godišnji glzabenik iz Tallinna, kojeg eurovizijska publika i te kako poznaje jer je 1998. godine već predstavljao Estoniju, kada je u Birminghamu s pjesmom Mere lapsed natjecanje završio na 12. mjestu. Prije ovog nastupa na Eurosongu i prvog solo albuma, Koit je član pop dua Code One s kojim je osvajao glazbene top ljestvice u svojoj zemlji. Godine 2007. sudjelovao je i pobjedio u estonskoj verziji Plesa sa zvijezdama, a svojim glasom je na estonskom jeziku oživio i lik Lightninga McQueena, animiranog junaka iz filma Cars. Pored glazbene karijere, Koit ima vrlo zapažene uloge i u mjuziklima kao što su Dance of the Vampires, Les Misérables, Miss Saigon i mnogi drugi.

We are lost
lost in the crowd of the street
we are lost
like two sailing boats in the sea
we are lost
`cause sometimes we building and burning down love
we are lost our Verona

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 17. (30.3.2017. u 21:00)
Kvote
William Hill – 34
bwin – 26
Boylesports – 26
skybet – 51
bet365 – 34
betway – 29

Društvene mreže

Laura: Facebook, Instagram, Pinterest, SoundCloud

Koit: Facebook (profil), Facebook (page), Instagram, YouTube

anketa 636

Koji će biti završni plasman Estonije na Eurosongu 2017.?

Ukupno glasova: 145

 • Između 11. i 15. mjesta u finalu [35 / 24%]
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu [30 / 21%]
 • Neće se plasirati u finale [28 / 19%]
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu [25 / 17%]
 • Između 1. i 5. mjesta u finalu [14 / 10%]
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu [13 / 9%]

 SRBIJA

Izvođač: Tijana Bogićević
Pjesma: In Too Deep
Autori: Borislav Milanov, Joacim Persson, Lisa Desmond, Johan Alkenaes
Redni broj nastupa u drugom polufinalu: nepoznat

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 2007.
Najbolji plasman: 1. mjesto (2007.)
Najlošiji plasman: 11. mjesto u polufinalu (2013.)
Prošlogodišnji predstavnik: Sanja Vučić ZAA – Goodbye (Shelter) (18. mjesto, 115 bodova)

Predizbor i biografija izvođača

Otkako je u listopadu urednica zabavnog programa srpske nacionalne televizije RTS Olivera Kovačević potvrdila da će Srbija imati svog predstavnika na ovom natjecnju, do početka veljače ni slovo “a” se nije moglo čuti iz ove televizije o Eurosongu, da bi za kratkim priopćenjem javnost obavijestili da će početkom ožujka predstaviti izvođača i pjesmu. Mnogobrojna nagađanja i pisanja medija, RTS je prekinuo predstavivši Tijanu Bogićević kao svoju ovogodišnju uzdanicu za Kijev. Tom prilikom su objavili kako će autori pjesme biti Borislav Milanov, Bo Persson, Johan AlkenasLisa Ann-Mari Linder, dok su nekoliko dana kasnije isječkom pjesme predstavili njen naziv In Too Deep. Na kraju su na svojoj internetskoj stranici 11. ožujka predstavili kompletnu pjesmu i spot.

Ovogodišnja predstavnica Srbije na Eurosongu Tijana Bogićević ljubav ka glazbi iskazivala je još u periodu kad je bila dijete, prvo nastupajući na školskim priredbama, a kasnije i kao članica hip hop i dance grupe Chess. Devet godina je kao prateći vokal pjevala uz poznatog glazbenika Vladu Georgieva, a prvo sudjelovanje kao solist imala je na Beoviziji 2009. godine. Pjesma Tražim, koju je objavila 2010. godine, je u njenoj matičnoj zemlji postala veliki hit i često se može čuti kao izbor za interpretaciju mnogih natjecatelja u raznim glazbenim talent šou programima. Nastup na Eurosongu joj nije stran jer je već 2011. godine nastupala uz Ninu Radojičić kao prateći vokal. Ova 35-godišnja Novosađanka, trenutno živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, a sa njenim mužem Markom Robertsonom, umjetničkog imena Sing-Sing, pjeva u bendu King Of HeartsUpravo je jučer ovaj duo objavio mirniju r’n’b verziju pjesme In Too Deepa Tijana je nedavno u razgovoru za naš portal rekla kako se raduje predstojećim događanjima i kako planira maksimalno uživati u cijelom eurovizijskom iskustvu jer je to, prema njenim riječima, “once in a lifetime iskustvo”.

Won’t somebody save me tonight
Feels like I’ve been sentenced to life
I’m falling so deep
I’m in too deep
I’m falling so deep
No escape, in over my head
Struck by every word that you said
I’m falling so deep
I’m in too deep
I’m falling so deep

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 14. (30.3.2017. u 21:00)
Kvote
William Hill – 26
bwin – 26
Boylesports – 17
skybet – 34
bet365 – 19
betway – 21

Društvene mreže

Facebook (page), Facebook (profil), InstagramTwitter

anketa 637

Koji će biti završni plasman Srbije na Eurosongu 2017.?

Ukupno glasova: 176

 • Između 11. i 15. mjesta u finalu [49 / 28%]
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu [43 / 24%]
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu [39 / 22%]
 • Između 1. i 5. mjesta u finalu [23 / 13%]
 • Neće se plasirati u finale [15 / 9%]
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu [7 / 4%]
0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava17

 1. BlueDevil — 5. travnja 2017. u 17:39

  1. Srbija
  2. Rumunjska
  3. Estonija

  Srbija – odlična pjesma
  Rumunjska – zanimljiva kombinacija jodlanja i repanja. Oba izvođača su jako simpatični i nadam se da će proći u finale
  Estonija – referen je zarazni, između njih dva uživo nije bilo kemije (možda na eurosongu bude više kemije između njih dva)
  Sve tri vidim u finalu

 2. fromedly — 31. ožujka 2017. u 20:09

  1) Estonija
  2) Rumunjska
  3) Srbija
  Sve tri pjesme su mi dobre. Estonija i Rumunjska su u mom TOP 10, a Srbija u TOP 15. Volio bih kad bi tako bilo i u konačnici, iako se ne bih ljutio ni da Srbija završi u TOP 10

 3. TheTDChronicler — 31. ožujka 2017. u 11:13

  Hrvatska nastupa 12. u drugom polufinalu ?

 4. ataše — 31. ožujka 2017. u 00:09

  evo ovaj vikend – najvjerojatnije subota, moje mišljenje (čitaj pljuvanje) svih 43 pjesme ove godine

 5. ataše — 31. ožujka 2017. u 00:01

  prateći vokali 1993 za RUM je kultna SLO grupa “pepel in kri”

  HR dala zasluženih 12 bodova upravo RUM

 6. ataše — 31. ožujka 2017. u 00:00

  evo prvih nastupa RUM i EST u polufinalu eurosonga 1993:

  EST:

  https://www.youtube.com/watch?v=GrUEst-UY4w

  RUM: – bogovska pjesma:

  https://www.youtube.com/watch?v=6qPEzc2aEY4

 7. Marko — 30. ožujka 2017. u 23:59

  1) Rumunija
  2) Srbija
  3) Estonija 🙂

 8. ataše — 30. ožujka 2017. u 23:59

  koliko ja znam i EST i RUM su imali prvi nastup u polufinalu Eurosonga 1993

 9. KOSOVO — 30. ožujka 2017. u 23:37

  From Republic of Kosovo:
  (1) Serbia
  (2) Estonia
  (3) Romania

 10. Sasha — 30. ožujka 2017. u 23:30

  RUMUNJSKA – simpatična trash pop pjesmica koja će isto tako pokupiti simpatije alpskih zemalja: Austrija, Švicarska, Njmačka, Slovenija, dio Italije… uostalom, Eurosong voli duete. Top 10.
  ……………..
  ESTONIJA – staromodni duet koji melodijski uopće nije loš. Osnovni je problem što hladni Estonci nikako da u ovom duetu proizvedu neku kemiju između sebe. Ovo kao da je duet lezbe i pedera koji su još u ormaru. Ona je pretvara da je sva ženstvena, a on neki mačo frajer. A realnost je – ona mašta da licne neku trebicu, a on da popljuga nekog tipu. #NoHate
  Da ovu pjesmu kojim slučajem pjeva neka mediteranska zemlja (npr. Grčka) s obzirom na mentalitet, tu bi iskre frcale na sceni. Ovako, sve je nekako umjesto, fabricirano.
  Ako im kojim slučajem uspije nastup u Kijevu, pjesma bi mogla iznenaditi i plasirati se vrlo visoko.
  Može vrlo visoko ali može i vrlo nisko.
  …………..
  SRBIJA – tresla se brda, rodio se miš. Nakon pompoznog snippeta sa instrumentalom, fanovi i kladionice očekivali su jako jako puno. Uključujući mene. Kad je napokon pjesma izašla, mnogi su se nemalo iznenadili tj. razočarali.
  Pjesma je istog trena flopnula 10 mjesta unazad na kladionicama i najveći je flop od objave.
  Problem srpske pjesme je što je monotona, repetitivna bez ikakve drame i vrhunca (za razliku od recimo Molitve).
  U pjesmi se ništa ne događa, osim ponavljanja mlakog i pomalo izlizanog refrena. Instrumental je prekriven Tijaninim glasićem koji je lijep, ali tko bi ovu pjesmu zapamtio u moru sličnih urbanih pjesama ove godine?
  Kad je pjesma potkapavitirana, obično se pokušava to nadomjestiti (cirkusom) nastupom. Mislim da na tu kartu će Srbija morati igrati ove godine. Zaključak: pjesma nema kapacitet.
  Kao što su Wiwibloggovci rekli namon što su čuli pjesmu – Srbija, vrijeme je za Jelenu Karleušu ili Sašu Kovačevića.
  Od 15. do 23. mjesta.

 11. SwedenEurovisionFan — 30. ožujka 2017. u 23:22

  1. Srbija
  2. Estonija
  3. Rumunjska
  Tijana ima jako dobru, modernu pjesmu, kojom će zasigurno osvojiti puno publike U mom je Top10 i volio bih ju na jednoj od tih pozicija vidjeti i u Kijevu 🙂
  Estonska pjesma mi sve više i više raste u očima, jednostavno svakim drugim slušanjem postaje mi sve bolja 🙂 Da, slažem se da kemija između njih i nije bila na nivou na nacionalnom finalu i nadam se da će to promijenit. Jer potencijala za Top15 sigurno imaju 🙂
  Rumunjsku ne bih htio vidjeti u finalu nikako. Njezin glas i to jodlanje mi ide na živce, totalno sam alergičan na takvu vrstu pjevanja 😛

 12. Vix — 30. ožujka 2017. u 22:45

  ZANIMLJIVOSTI
  ______________
  Nakon prvih 5 Luninih i Bojanovih predstavljanja pjesama došli smo do rezultata:
  Predstavljeno je 15 zemalja.
  U finale ne bi po rezultatima trebali proći:
  San Marino(78%),Irska (51%),Bjelorusija (40%),Nizozemska(40%),Hrvatska (36%) ,Latvia(33%)
  Također,Španjolskoj ankete Eurosong.hr-a predviđaju zadnjih 5 mjesta u postotku 94%
  U top10 po vašim odgovorima trebali bi proći:
  Italia(95%),Belgia(86%),Australia (67%),Francuska(61%),Azerbajdžan(50%)
  U top5 vidite od ponuđenih 15 zemalja iz projekta predstavljanja(1,2,3,4,5)
  Italija(82%),Belgia(60%)
  Podaci su bazirani tako da su uzeti u obzir za top 10 svi rezultati viši od 50%,za top 5 viši od 30% te za ostanak u polufinalu podaci viši od 30%…što znači primjerice da Dansku nisam spomenuo jer:
  34% je želi u top 10,a 15% je ne želi u finalu.
  Tu je ovih 15 zemalja: Austral/Latv/Azerb/Irsk/Hrv/Dansk/Bjelorus/Ital/UK/SanM/Mađar/Belg/Španj/Fr/Niz.
  Mađarskoj finale želi 85% ljudi bilo to prvo ili zadnje mjesto u finalu.
  _________
  Rezultati su od jučer navečer. PS Hvala ekipi Eurosong.hr-a na anketama koje nam prikazuju kako javnost misli. 🙂

 13. Ro — 30. ožujka 2017. u 22:17

  1. Rumunjska
  2. Estonija
  3. Srbija
  Rumunji su mi u top 10 , pjesma mi je legla na prvo slušanje , nadam se da će ući u finale i tamo zauzet barem mjesto u top 15.
  Estonska pjesma nije loša , no fali mi kemije između njih dvoje , jedna od onih zemalja za koju jedva čekam vidjet probu da bi znao sa sigurnošću dali će imat šanse za finale ili ne
  Srpska pjesma je kvalitetna i vrlo je moguće da završi i ispred Rumunjske i ispred Estonije , no meni eto ništa posebno , ali vidim da ju drugi ljudi vole tako da ne sumnjam da će u finale

 14. Vix — 30. ožujka 2017. u 22:11

  Eurosong.hr se pretvorio u noćni klub. 🙂 Nema više po danu članaka. 😛
  ___________
  1.Estonija-obasuta osjećajima,divan duet, toliko ranjivo,nevino,predivna pjesma (top10-top15) im želim od srca.
  2.Srbija-Moderna,ali pozitivno neobična pjesma s mnoštvom zanimljivih elemenata(siguran joj je top10-top15 u finalu)
  Meni je osobno srpska pjesma najbolja balkanska pjesma ove godine(Sloveniju ne ubrajam.) Žao mi je što se Bosna ne natječe.
  3.Rumunjska-finale sigurno,ali neko bolje mjesto hmm…Više od top12 ne bi smjelo biti (negdje top13-top20)

 15. Ero — 30. ožujka 2017. u 22:01

  Nemam pojma kako da ove 3 rangiram. Al ono, nemam blage veze!! XD

  Može se desiti da sve 3 prođu u finale, a može biti da niti jedna ne vidi finala!

 16. Eurovision Kosovo/Kosovë — 30. ožujka 2017. u 21:56

  1. Rumunjska
  2. Srbija
  3. Estonija

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?