Luna i Bojan predstavljaju izvođače 62. Eurosonga (7)

Podijeli na Facebook Twitter

Iako je prvi travanj sinonim za lažne vijesti, mi u maniri ozbiljnog portala nećemo obaviti lažne vijesti, već ćemo se fokusirati na detalje iz života natjecatelja triju zemalja. O kojim se zemljama to radi, saznajte u nastavku.

 MOLDOVA

Izvođač: SunStroke Project
Pjesma: Hey, Mamma!
Autori: Anton Ragoza, Serghei Ialovitki, Seghei Stepanov, Mihail Cebotarenco, Alina Galetcaia
Redni broj nastupa u prvom polufinalu: 12.

Eurovizijske povijesne činjenice

Prvi nastup: 2005.
Najbolji plasman: 5. mjesto (2005.)
Najlošiji plasman: posljednje mjesto u polufinalu (2014.)
Prošlogodišnji predstavnikLidia Isac – Falling Stars (17. mjesto u polufinalu, 33 boda)

Predizbor i biografija izvođača

Nakon trećeg uzastopnog ispadanja u polufinalu Eurosonga, moldavska televizija TRM si je uzela malo vremena da analiziraju rezultate. Neko vrijeme čak se razmišljalo o internom izboru, no nakon predsjedničkih izbora u Moldovi, odlučili su se za nešto manji nacionalni izbor. U polufinalu je nastupalo 14 natjecatelja, no samo njih osmero je izborilo finale. Nakon glasovanja žirija i publike, dvoje natjecatelja su imali isti broj bodova, no prema pravilima natjecanja prednost je imao favorit publike pred favoritom žirija, pa ćemo tako na Eurosongu po drugi put gledati trio SunStroke Project. Sedam godina nakon Osla 2010. i Runaway, na Eurosongu će otpjevati pjesmu Hey Mamma, koju su članovi benda napisali zajedno s Mihailom Cebotarencom i Alinom Galetcaia.

Osnovani još 2007. godine, ovaj osebujni trio u sastavu Anton Ragoza, Sergej Ialovitki i Sergej Stepanov je 2010. godine postao slavan čak i preko velike bare, no ne zbog svoje diskografije koliko zbog osebujnog plesa saksofonista Sergeja Stepanova tijekom nastupa na Eurosongu 2010., kada su zajednom s Oliom Tirom izveli pjesmu Runaway. Pod nazivom Epic Sax Guy nekoliko videa s njegovim solom imaju preko 16 milijuna pregleda (ovaj konkretno 25 milijuna), a internetski šaljivdžije imaju i verziju s Gandalfom iz Gospodara prstenova. Normalno, ako imate deset sati vremena. Inače, svoj prvi eurovizijski nastup su završili na 22. mjestu u finalu.

Uz 2010. i 2017., na Eurosong su pokušali otići 2009. (sa svojim bivšim vokalistom, inače moldavskim predstavnikom na Eurosongu 2012. Pashom Parfenyjem), 2012. i 2015. (imali su dvije pjesme, Lonely Day After Day). Zanimljivo, dosad su objavili samo jedan studijski album i to još 2007. godine, a 2015. osnovali su vlastitu diskografsku kuću.

And I say…
Mama, mama, don’t be so down
I am not that unfounded boy
Mama, mama don’t be so down
All it keeps going round and round
Mama, mama, don’t be so mad
If you knew me, you’d be surprised
Mama, mama, don’t be so mad
She’ll be back home till sunrise

KLADIONICE

TRENUTNI POREDAK: 35. (1.4.2017. u 15:30)
Kvote
William Hill – 100
bwin – 100
Boylesports – /
skybet – 150
bet365 – 100
betway – 66

Društvene mreže

Facebook, Instagram, Soundcloud, Twitter, Vkontakt, YouTube

Koji će biti završni plasman Moldove na Eurosongu 2017.?
 • Između 1. i 5. mjesta u finalu (1%)
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu (6%)
 • Između 11. i 15. mjesta u finalu (12%)
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu (25%)
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu (20%)
 • Neće se plasirati u finale (36%)
 • Zahvaljujemo na glasanju

  Loading ... Loading ...

   ARMENIJA

  Izvođač: Artsvik
  Pjesma: Fly With Me
  Autori: Lilith Navasaryan, Levon Navasardyan, Avet Barseghyan, David Tserunyan
  Redni broj nastupa u prvom polufinalu: 16.

  Eurovizijske povijesne činjenice

  Prvi nastup: 2006.
  Najbolji plasman: 4. mjesto (2008., 2014.)
  Najlošiji plasman: 12. mjesto u polufinalu (2011.)
  Prošlogodišnji predstavnik: Iveta Mukuchyan – LoveWave (7. mjesto, 243 boda)

  Predizbor i biografija izvođača

  Pomalo neuobičajeno rano, armenska je televizija još u lipnju potvrdila nastup i to s poprilično ambicioznim projektom. Naime, kao metodu odabira predstavnika organizirali su natjecanje koje se zove Depi Evratesil (ustvari mješavina X Factora, The Voicea Supertalenta) i pozvali Armence iz čitavog svijeta da sudjeluju. Nakon gotovo tri mjeseca natjecanja i 120 kandidata, 24. prosinca je konačnu pobjedu odnijela Artsvik Harutunyan. Dan poslije, otvoren je natječaj kojim su skladatelji mogli slati pjesme, a najbolja pjesma (Fly With Me) izabrana je u ožujku, nakon osluškivanja što je poslala konkurencija u prvom polufinalu. Autori glazbe su bračni par Lilith i Levon Navasardyan (inače producenti Not Alone s Eurosonga 2014., te autori glazbe za LoveWave s prošlogodišnjeg Eurosonga i Love s Dječjeg Eurosonga 2015.), a tekst su napisali Avet Barseghyan (voditelj Dječjeg Eurosonga 2011.) i David Tserunyan (šef pressa armenske eurovizijske delegacije). Inspiraciju i značenje pjesme možete pročitati ovdje.

  Artsvik (inače, njezino ime na hrvatskom znači orao) rođena je 21. listopada 1984. u armenskom gradu Kapanu. Kad je imala pet godina, njezina se obitelj odlučila preseliti u Moskvu, gdje je Arstvik završila studij logopedije. Godine 1992. po prvi put u životu gledala je film Tjelohranitelj Whitney Houston u glavnoj ulozi, te je tada odlučila kako se želi baviti glazbom jednog dana. Čak dvadeset godina kasnije, postaje članica grupe Jazz Parking Projectnakon čega se 2013. godine prijavila na rusku verziju The Voicea. Pod mentorstvom Pelageje dolazi do duela, gdje ispada od Andreya Davidyana. Ipak, u svoje kratko vrijeme je stekla fan bazu, zbog čega je počela objavljivati kako obrade, tako i originale, te se natjecati na raznim festivalima. Prošle godine odlučila se preseliti natrag u Armeniju nakon 27 godina, nakon čega se prijavila na Depi Evratesil.

  Fly with me high oh high, with me high oh high,
  Never stop believing that love will take us high.
  Fly with me high oh high, with me high oh high,
  Never gonna stop believing that love’s for you and I.

  KLADIONICE

  TRENUTNI POREDAK: 9. (1.4.2017. u 15:30)
  Kvote
  William Hill – 18
  bwin – 18
  Boylesports – /
  skybet – 25
  bet365 – 18
  betway – 18

  Društvene mreže

  Facebook, Instagram, Twitter, YouTube

  Koji će biti završni plasman Armenije na Eurosongu 2017.?
 • Između 1. i 5. mjesta u finalu (12%)
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu (33%)
 • Između 11. i 15. mjesta u finalu (21%)
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu (11%)
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu (6%)
 • Neće se plasirati u finale (18%)
 • Zahvaljujemo na glasanju

  Loading ... Loading ...

   FINSKA

  Izvođač: Norma John
  Pjesma: Blackbird
  Autori: Lasse Piirainen, Leena Tirronen
  Redni broj nastupa u prvom polufinalu: 7.

  Eurovizijske povijesne činjenice

  Prvi nastup: 1961.
  Najbolji plasman: 1. mjesto (2006.)
  Najlošiji plasman: posljednje mjesto u finalu (1963., 1965., 1968., 1980., 1982., 1990., 1992., 1996., 2009.) i polufinalu (2015.)
  Prošlogodišnji predstavnikSandhja – Sing It Away (15. mjesto, 51 bod)

  Predizbor i biografija izvođača

  Katastrofalni rezultati u Beču i Stockholmu ponukali su finsku televiziju YLE na temeljiti remont njihovog izbora za Eurosong Uuden Musiikin Kilpailu. Polufinala su odbačena i maknuti su žiri različitih društvenih kategorija, te su umjesto njih uvedeni međunarodni žiriji i jedna večer s deset pjesama. Iako se po brojkama na Spotifyju YouTubeu uvelike isticala Emma Sandström, zbog njezine katastrofalne izvedbe u finalu u plan su došli neki drugi natjecatelji, koji su svojom mistikom osvojili najveći broj glasova žirija i publike. Riječ je o indie pop duu Norma John, koji će sa svojom autorskom pjesmom Blackbird (Kos) predstavljati Finsku u Kijevu.

  Norma John čine dvoje najboljih prijatelja Leena Tirronen (pjevačica) i Lasse Piirainen (klavir). Svoj duo osnovali su sada već davne 2008. godine, nakon čega se Leena prijavila za prvu sezonu finskog X Factora. U samom natjecanju došla je do trećeg mjesta, a 2010. godine dobila je ugovor sa Sony Music. Uskoro je počela svoju samostalnu karijeru pod imenom Leena Ihmemaassa, no s obzirom na to da njezina tri singla i album nisu dobili željenu pažnju, ugovor je raskinut, nakon čega se opet posvetila svom duu s Lasseom. Do 2017. Leena i Lasse su mahom održavali manje gaže, te skladali pjesme za druge izvođače. Svoju glazbu opisuju kao kombinaciju jakih filmskih osjećaja, vizualnosti i skandinavske hrapave ljepote.

  You sang when he was in my bed
  You sang when my heart sang
  Now you remind me of something I’ll never have
  So blackbird don’t sing
  Blackbird don’t sing

  KLADIONICE

  TRENUTNI POREDAK: 20. (1.4.2017. u 15:30)
  Kvote
  William Hill – 50
  bwin – 50
  Boylesports – /
  skybet – 50
  bet365 – 40
  betway – 33

  Društvene mreže

  Facebook, Instagram (Lasse), Instagram (zajednički), Twitter, YouTube

  Koji će biti završni plasman Finske na Eurosongu 2017.?
 • Između 1. i 5. mjesta u finalu (9%)
 • Između 6. i 10. mjesta u finalu (8%)
 • Između 11. i 15. mjesta u finalu (18%)
 • Između 16. i 20. mjesta u finalu (18%)
 • Između 21. i 26. mjesta u finalu (20%)
 • Neće se plasirati u finale (27%)
 • Zahvaljujemo na glasanju

  Loading ... Loading ...

  Komentara 110

  1. 1. Moldova
   2. Armenija
   3. Finska

   Molodva – vesela, plesna pjesma. Ovaj njihov ples s nogom mi je simpatičan i super je što su back vocali u vjenčanicama. Nadam se da će proći u finale.
   Armenija – zanimljiva pjesma. Nije mi nešto, ali me stalno privlači da ju poslušam a ne znam zakaj. Mogla bi proći u finale.
   Finska – valjda sam jedina kojoj je ova pjesma dosadna. pjevačica ima super glas i dobro to vokalno zvuči ali meni osobno je dosadno. Nadam se da neće proći ali nekako mislim da će ipak proći

  2. @blink to za Potjeru nisam vidjela ali sam znala za koju zemlju je nastupila pobjednica prvog Eurosonga. A natjecatelji nisu!

  3. MY FRIEND
   Nastavljamo s predstavljanjem vrhunskih glazbenika koji će uz našeg Jacquesa predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem 62. natjecanju za pjesmu Eurovizije u Kijevu!
   EMANUEL PAVON uspješan je hrvatski mladi violončelist, student Glazbene akademije u Zagrebu. Svoj izniman glazbeni talent Emanuel je do sada dokazao na mnogim državnim i međunarodnim gudačkim natjecanjima, pa je tako, između ostalog dobitnik jedne prve i jedne druge državne nagrade iz violončela. Eminentni glazbeni pedagozi ubrajaju ga među najtalentiranije mlade violončeliste. Veselimo se što će svoj talent predstaviti i na velikoj eurovizijskoj pozornici! 🙂

  4. Rumuniju sam izneverovao 😮 ne znam ko mi je od njih dvoje iritantniji niti ko može da sedne i da uživa u tome….
   Bukvalno, ali bukvalno Robin i Francesco odvratili publiku od suicidnih namera. Bilo je jos par dobrih izvođenja ali generalno, da sam bio tamo našao bih nešto da se isečem i iskrvarim…

  5. Očito se ono najbolje ostavilo za kraj 😀 Evo i Robina, odličan nastup, sviđaju mi se i ove malo duže note, kad pusti glas, što i nije radio na Melodifestivalenu 🙂 I da, jedini nastup u kojemu je publika praktički kroz cijelu pjesmu pjevala 😀 Ne bih ništa htio pretjerano govoriti oko pobjede, ali Švedska ove godine ima vrlo vrlo dobre šanse, Top3 je po meni jako izgledan i realan 🙂

  6. Ne znam je li to zbog toga što je lošija kvaliteta zvuka, no Ilinca mi je na momente djelovala baš ”out of tune” … Ne znam, meni i dalje ova pjesma ide na živce, tako da neću više ništa o njima pisati 😀
   Finkinja ponovno odlična, koliko se uspjelo čuti od ljudi… Nije mi jasno kako ljudi mogu pričat za vrijeme nastupa toliko glasno da na momente ne čuješ ni pjevača, strašno…
   Maltežanka korektna, no neće proći u finale, po meni premonotona i pomalo dosadna pjesma, a sve isto vrijedi i za Čehinju.
   Norveška mi se svakim ponovnim slušanjem sve više i više sviđa, nadam se da prolazi u finale 🙂
   Ma koliko god se Omar trudio, jednostavno je publika shvatila da ništa u ovoj pjesmi nije toliko dobro da bi ih potaknulo da promijene mišljenje haha (trebalo mu je 11 dislajkova da bi dobio prvi lajk 😛 ) U jednom trenu, kad je uzeo onaj stalak što drži mikrofon, sam mislio da će publiku gađati time ahaha 😀

  7. Slažem se s @arcticmonkey u pogledu Bugarina, iako mi nije ništa posebno njegova pjesma, vokalno je odradio odlično. A perfektno je otpjevala i Lucie, emociju je prenijela u potpunosti, za vrijeme nastupa sve su me trnci prolazili, odlična je <3
   Eh Francesco, a gdje je gorila? 😀 Ljudi sve što znaju je reći ''Ale'' i pokazivati rukama (ponekad i pogrešno) haha, nadam se da neće pobijedit …
   Ma je'l moguće, Jana pjevala na playback?! Ovo je veliki minus za Makedonce, nisam to očekivano nikako …
   Nije mi jasno zašto Danska ne stoji dobro na kladionicama, ni zašto ju većina fanova baš i ne voli, no Anja je ponovno odradila vokalno super i ne bih imao ništa protiv da ju vidim na lijevoj strani u finalu, čak i u borbi za Top5 🙂
   Ono čega se bojim u pogledu Francuske je sami nastup. Lijepo je to ona otpjevala, iako im onaj revamp po meni nije trebao, ali ta scenska ''umrtvljenost'' bi ih mogla koštati nekog boljeg plasmana…
   Lijepo je vidjeti publiku kako pjeva zajedno s Levinom, baš mi je drago zbog nje i nadam se da neće biti pri dnu u finalu 🙂

  8. Ne treba nam snimak sa kvalitetnim zvukom da čujemo da skoro svi pevaju preko pesme koja šiba, a oni malo pevuše… Bugarin mali izdominirao i na lošim snimcima, nema tu filozofije…

  9. zašto uopće pričate o lošim live izvedbama, ako na internetu ne postoji kvalitetan video gdje se zaista može čisto čuti vokal od pjevača….to su sve snimci iz publike snimljeni s mobitelima …pls budite realni

  10. @escfan Potpuno se slažem za sve pomenute. Što se tiče Blanche, nekako se nadam da je to zbog klubskog ambijenta ili je možda korektnija izvedba bila tehnički nemoguća, u suprotnom leti mi iz top 5… Ceo život obožavam muziku i omiljeni pevači su mi oni koji uživo zvuče bolje nego na albumu tako da… 😉

  11. Od objavljenih videa s London Eurovision Party zasada rekao bih da je Blanche, nažalost, baš podbacila 🙁 Glasom ovo nije ni približno onoj studijskoj spot verziji, najveći minus :/
   Kasia odradila perfektan nastup, bez zamjerki (najveći plus), Slavka neću ni komentirat, Manel došao i odradio, sasvim korektno, ali jednostavno nema pjesma kapacitet za neki veći uspjeh.
   Nathanova A capella verzija mi se dosta svidjela 🙂
   Latvijka pokušava nešto podići publiku da pjeva s njom i plješće i to je ok, ali i dalje me ništa posebno u toj pjesmi ne privlači, a Ukrajinci uz to što nemaju dobru pjesmu, su još jednom pokazali da glavni pjevač i ne zvuči dobro uživo…
   U iščekivanju sam Robina 🙂

  12. @arcticmonkey apsolutno si u pravu. Što se više svađa i vrijeđa, to se više otkriva. I zato je sad strateški zašutio. Jer ako se nastavi prepucavat, samo potvrđuje tko je. Svevlad 1000%
   Pokušao je s više načina i sad se pokušao profurati kao Kosovar. Hahahha #dijagnoza

  13. Za pocetak ime mi je Adrian (to znaju stariji clanovi sa koje sam komunicirao pre) 🙂 Ja sam ovde tek od nedavno kao aktivan ucesnik na razgovori ali sam kao pasivan posmatrac prisutan uvek. Napravim profil oko nova sezona na Eurosong i kad zavrsi ugasim. Tako vec nekolike godine 🙂 Neki su zaljubljeni u Svevlad pa ga vide svugde “you only see what your eyes want to see” 😉 @sasha verujem da ce se tvoj decko vratiti pre ili kasnije, istraj u ta borba 😀

  14. Rekoh ja prvi juce u svom prvom kom ovde da je to on, evo sad kada se pravda tu je ocajan srpski kao… 😉 Elem strasno sam razocaran sta je doneo ovaj London. Aj sto Slavko mucenik peva skoro pa na plejbek ali koji sok da Blanche nema u pesmi dok ne krenu da pucaju vokali tj snimak pesme. 😲 Isto će biti i sa Janom vrv…

  15. @sasha ja mislim da je on tu već bio i prije , samo je ovo ažuriran profil , nez , nije me ni briga iskreno

  16. @kero kad je Svevlad u pitanju, sve je moguće. Sjeti se njegova dva pokušaja da se vrati prije ovog….
   Ja sam tu redovito, već godinama i Kosovo nisam nikad vidio. Pojavio se prije 2-3 tjedna, točno se sjećam. Kad je eskaliralo sa Svevladon.

  17. @sasha Račun otvoren prije 18 dana. Od 42 komentara…25 ih je zadnjih 5 dana. 🙂 Malo sam brojao hehe… Ne znam je li Svevlad,ali bio on ili ne,meni Kosovision ne smeta. 🙂 Trenutno nisam prmjetio ništa pretjerano nepristojno da je objavio tako da…sretno mu bilo.

  18. Svevlad, ne forsiraj smajliće. Proziran si. Koliko si mislio da ćeš gmizat neprimjetno među nama?

   S prošlim nickom si pokušao sve oslovljavati sa “Vi” pa te redakcija prokužila po retorici, sad si se opet sam otkrio hahahahah
   E čovječe koje si ti dno bez života…. neviđeno.

  19. @sasha vjeruj mi da ovo nije on , pa KOSOVO je tu dosta dugo , i kao i ja i ti imao je i on svađanja sa svlevladom , sumnjam da bi se svevlad pravio da je kosovar , nema šanse , tako da si ipak malo pretjerao haha

  20. @angelo96 kladim se, ruka u vatru da je ovo 3. pokušaj Svevlada. Znam kada je Kosovo počeo komentirat. Taman kad je Svevlad banniran. Uostalom, ni Svevlad sam ne zna koliko fejk nickova ima.

  21. @kero fascinatno mi je koliko se taj jad može nisko spustiti. Skužio sam ga 3 puta odkad se pokušao vratiti i redakacija ga bannirala, a zamisli na koje dno se lik spušta da priča ko Albanac i tu iz Google Transalatea kopira tektove )ko neki dan) hahahahahhahahaha

  22. @sasha Ubij me,al moram komentirat. 😀 Jedan sam od onih koji najviše ovdje prati kometare i samu stranicu i ne mogu reći da se s tobom ne slažem. Kosovo je gotovo prije 2,3 tjedna bilo neprimjetno s komentarima..1 komentar dnevno (vrlo kratki komentari)…a ovdje još priča o nacionalnosti. Ne znam. Možda nije orginalni Svevlad,ali možda je novi Svevlad. Kosovo nikada prije nije toliko hvalilo Tijanu ili nedaj Bože spominjalo Srbiju jer ipak i u imenu “Kosovo predstavlja Kosovo kao zasebnu državu čije je ime računa i bilo plan-prestaviti Kosovo kao zasebnu državu.

  23. Hahahahahha redakcijo, @kosovision je Svevlad. Sad je sve jasno. Pravi se Kosovar / Albanac. Jao koji jad hahahahaha
   Dakle ovakva retorika je samo njemu svojstvena pa se nakon 3-4 pokušaja gdje je bio odmah prpoznat, kamuflirao u Kosovara.
   Ah, bilo je i za očekivati jer tko bi branio Svevlada, nego on sam sebe.
   ……….
   Svevlad, ne drma mene ništa. Aj nađi si život. Ovdje si nepozvan i nisi dobrodošao. Znam da nemaš života, pa si primoran ovako kamufliran dogmizati. Jao ahahahhahaa koja dijagnoza

  24. @sasha ahaha drma te kompleks Srbija, kompleks Balkan 😀 Taj “duboki” Balkan je iznedrio 3 pobede na Eurovision u zadnjih 10ak godini zato respect 😉 Uz postovanje na Macedonia & Bulgaria ali Srbia je ta koja zna napraviti prava procena, pobedila je, a i vise je bila u top nego u bottom u svoja istoria na Eurovision 😉

  25. @kosovision da, to je itekako relevantno. Dvije zemlje prije Srbije su ocijenile da pjesma nije dovoljno jaka / kompatibilna da bi ju odabrali za svoje izvođače. I bili su u pravu jer pjesma doista nije dovoljno jaka niti upečatljiva.
   Pomiri se s tim. Znam da si duboko u Balkanu ali moraš se pomiriti s tim da svako ima pravo na svoje mišljenje, bez obzira sviđalo se tebi to mišljenje ili ne (to ti se zove demokracija).
   @arcticmonkey postoji pouzdana informacije jer su sami autori za Wiwibloggs rekli da je pjesma bila na natječaju u Makedoniji i Bugarskoj prije Srbije.

  26. Ma de molim te prestanite bacati hejt na Sloveniju. Pjesma im je jako dobra i emocionalna.Da bi Švedska ili Bugarska poslali ovo svi bi govorili “OML WINNER” … Samo zato što nije BQL pobijedio ne znači da je pjesma loša.
   Omar će nas sve lijepo iznenaditi sa svojim nastupom. ☺❤

  27. Apsolutno najvaznija info na Eurovision 2017. da srbijanska pesma odbijena od Macedonia & Bulgaria 😀 To je taj “nivo” koji kazu ja ne razumem – sujeta 😉

  28. Apsolutno ne postoji pouzdana informacija da su Bugarska i Makedonija odbili “in too deep” 😂 Barem ne zato sto je pesma losa!!! Veća je mogućnost da je sama pesma njih odbila s obzirom na predstavnike koje su izabrali. 😉

  29. Eh nema neke velike razlike al čuje se da je jača glazba u pozadini. Ne znam zašto toliki hejt na tu pjesmu Bože pa nije toliki očaj koji ne možeš poslušat

  30. Sloveniji ni Melania Trump nemre pomoć da se dokopaju finala. Toliko plain pjesma s toliko isfuranom melodijom i tekstom da ne može gore. To bi eventualno imalo šanse u godini kad je Johny Logan pobjeđivao, daklem 80 i neke.
   ……………
   Makedonija ima pamtljiv refren i stilski je pjesma odmak od svega, neki electro-pop koji sam po sebi nudi simpatičan funky nastup. Pjesma je drugačija i pomalo uvrnuta (što je dobro). Stilski može proći u svakoj zemlji zapadne Europe. Makedonci će sigurno biti solidno plasirani. Dodatni + je to što se radi o plesnoj pjesmi u moru balada.
   ……………
   Što se Srbije tiče, nije to loša pjesma, ali nije ama baš ništa posebno. Nemojte zaboraviti da su tu pjesmu prethodno odbile i Bugarska i Makedonija koje obje imaju neusporedivo jače pjesme (posebno Bugarska).
   Srpska pjesma nema niakkve drame u sebi, nit emocije. Radi se o klasično sklepanoj pop pjesmici.
   ……………
   Žak, uz Nizozemsku može ostat na dnu ili otići do vrha. Sve ovisi o nastupu i kako će publika prihvatiti taj paket popa i opere. Dobar je signal što je izjavio da nastup neće biti nikakav cirkus, da nema šminke, pola/pola Pavarottia i sličnih gluposti.
   Ako uspije stvoriti atmosferu na nastupu s ovim vrhunskim gudačima u kombinaciji sa svojim glasom, top 5 mu ne gine.
   Zašto ga ja nemam u top 10? Jednostavno zato što se meni pjesma ne sviša. Mogao je on puno modernije i bolje. Ne hejtam plasman jer sam svjestan da ima ogroman potencijal u sebi, ai hejtam pjesmu jer sam ju jedva 3 puta preslušao.

  31. Pa na prvo slušanje nisam dobio neki dojam. Kao da su mi upaljene dvije pjesme na youtubeu jer teško mi je uklopiti tu pjesmu u novu muziku. Spot je dobar,osjećajan…on me posjeća na Robbie Williams . Kada Eurosong.hr izbacii članak o novoj slovenskoj verziji budem napisao bolji komentar. 🙂

  32. Ne da mi se prevoditi komentar pa ću samo zalijepiti ovdje jedan komentar koji sam posto u Facebook grupi

   For me first version was already an amazing song full of emotions. This one elevated it even more for me at least. Similar thing happened with UK’s revamp 🙂 First version was flat but emotional, second final version was pure SLAYAGE while still being emotional.
   Slovenia has my support no matter what, not just because we’re neighboring countries and people really need to pay attention to the lyrics because they make the song even more full of emotions. 😊💗

  33. @eurovisionaddict Pa da, mislim da je 37 dana prije Eurosonga ići mijenjati pjesmu, odnosno raditi neku drugu verziju pjesme zabranjeno, tako da ono što Slovenci trenutno imaju je 99% i prava pjesma koju će Omar pjevati na Eurosongu…

  34. Meni nije najjasnije sta ljudi vide u makedonskoj pesmi, koji to vrhunac ona ima? Najlosiji deo pesme refren koji je jako tanak i njen glasić mi tu nesto zasmeta. Nije sto sam iz Srbije niti sto mi se nasa pesma mnogo sviđa, nemam problem da kazem kada mi se ne sviđa nasa pesma (a sviđale su mi se samo molitva, oro i lane) 😊 ali tvrdim da će SRB biti bolje plasirana od MAK kao i da će Tijana biti u top 10. Naravno samo ako nastup bude moćan i uverljiv!!! Meni je sada u top 5 i najvise je slusam pored Bugarske, Svedske i Belgije. Mađarska mi je 8-10, Makedonija 12-15, HRV i SLO 15-20.

  35. @kero Slažem se. Isto tako bit će zanimljivo vidjeti uživo i Almu i Blanche, a baš me zanima i hoće li Robin doći sam ili u pratnji plesača i kako će sve to izgledat 🙂

  36. Ja nikako zavolit’ makedonsku pjesmu :/ srpska mi bila prvih par slušanja odlična al sad mi već dojadila eh
   A kad će nova verzija slovenske pjesme 😮 ??

  37. @kosovision i kako je krenulo, nakon proba i Hrvatska će preteći tvoju dragu Tijanu. To je jasno ko dan. I to mi je super, baš kao što je i Svevladu smisao života pljuvanje po Hrvatskoj. Hahahah :-*

  38. @kosovision naslađujem se, samo ti nisi na tom nivou da to isčitaš između redaka.
   ……
   @angelo96 Mali Bugar će sigurno razvaliti na sceni. Ima fantastičan tim, jako dobro pjesmu, prekrasan glas i k tome će klinke i mame masnovno glasati za malog slatkog s razmaknutim zubićima. Bugarska, kao i prošle godine, i ove je pošteo zakucala.
   Švedska ima nastup. Nemoj zaboraviti da je upravo međunarodni žiri podijelio Robinu maksimalne bodove i osigurao mu pobjedu. Ovo je pravi eurovizični nastup i Švedska uz sav skandinavski lobi i 12-ice koje će prštati, ide na vr.
   ………
   Estonija je meni i dalje trash, ali mi se taj trash sviđa. Baš je onako sladunjava, melodična, umjetna i ostaje u uhu. Taman za ESC publiku.

  39. @kosovision Hrvatska je JEDINA zemlja nepobjednica u kojoj se održao Eurosong. 😛 🙂 Imamo i mi nekih hvalisavih priča za našu Hrvatsku. 🙂

  40. @sasha Mudrost. Srbija smisao na tvoj zivot 🙂 Taj “flop” na kladionice koji Srbija dozivela od 3. do 15. mesto , Hrvatska nikad nije ni dozivela 🙂

  41. @sasha Prva Bugarska? 🙂 O,pa super. Švedsku neću komentirat jer svi imao drugačiji stil,al meni Švedska nije ni u top 20 😀 Italija je okej za 3. (top5) Mađarsku si isto dobro postavio,meni je negdje isto u top 10. Makedonija..isto kao Švedksa :/ i dalje mi nije ništa zanimljivo u toj pjesmi. Belgija <3 top1 Znači za Estoniju si promijenio gledište. 🙂 Pa da,zaslužuje bit u top 12 pod sigurno. UK isto dobar odabir..možda bi joj čak dao i više šanse,negdje top 6. Nizozemska? Hm,hm 🙂 Rumunjska..pa negdje i meni u top 12-14

  42. I drago mi je da Makedonija kontinuirano napreduje na kladionicama. Predobra pjesma koja može imati super groove scenski nastup. Na rubu su top 10.
   ….
   Srbija naravno pada i dalje i trenutno je 15., naravno, publika shvaća da ta pjesma jednstavno nema kapacitet – nikakav vrhunac, nikakvu dramu, samo repetitivno ponavljanje refrena. Ah, kad se sjetim kako je Svevlad svaki dan kopirao tu po sajtu link na kladionice, dok je Srbija prije objave pjesme bila 3. hahahah, a onda nakon objave FLOP!
   …….
   Moj trenutni TOP 10:
   1. BUGARSKA (borba za 1. mjesto)
   2. ŠVEDSKA (borba za 1. mjesto)
   3. ITALIJA
   4. MAĐARSKA
   5. MAKEDONIJA
   6. BELGIJA
   7. ESTONIJA (jbg. guilty pleasure)
   8. UK
   9. NIZOZEMSKA
   10. RUMUNJSKA

  43. Antun Stašić je akademski glazbenik i virtuoz na violini. Bio je wunderkind ko dijete. I svirat će na Stradivari violini iz 1800 i neke…
   Miriši mi to sve na dobru izvedbu uživo. Žaka neće pojest trema, jer on će pojest nju.

  44. Žak objavio lika koji će svirati violinu na svome Facebooku – Antun Stašić

  45. Moldavija – obozavam! Nadam se prolasku, publika ce sigurno glasati. I da se razumijemo, u onom proljevu iz 2010. samo je saxofon valjao, ovo je stoput kvalitetnija i jaca pjesma od one.
   Armenija – proljev od pjesme, ne zelim je u finalu jer mi u vise dijelova vuce na Madonnu.
   Finska – MASTERPIECE! Prolaz u finale siguran, a tamo sumnjam u visok plasman, jedino ako je skandinavci spase. 😊

  46. Ajmo brzinski:
   Moldavija – nije balada, znači dobro je.
   ….
   Armenija – ide mi na (…). Trash. Spot iz ’91.
   ….
   Finska – nit smrdi nit miriši. Nastup i izgled pjevačice puno upečatljiviji od same pjesme.
   …..
   @arcticmonkey u pravu si. Ovaj iz Kosova toliko zdušno ovdje jedini brani Svevlada da se nameću samo dva zaključka: ili ga Svevlad štema, ili @kosovision ustvari jest neki Svevladov alter-ego )s obzirom da ih on ima prenekoliko) hahahahah

  47. Sve tri pjesme mi se sviđaju. Moldavija je super za neke tulume i moderna je, stvarno mogu ovo vidjeti na radiju.
   Artsvik ❤☺ Perfekcija 🙂
   Blackbird je super pjesma i zaslužuje otići u finale.

   1) Armenija
   2) Finska
   3) Moldavija

   Bilo mi je teško rankirati ove tri pjesme jer su mi sve jako zanimljive. 🙂

  48. Ukratko- za svaku pjesmu nešto izmiješano. Moldavija, Armenija i Finska imaju jako dobre pjesme, ali ne znam je li u njima nešto posebno.

  49. a kad vec spominjemo stari clanovi, zna li neko gde je Vladimir? isto decko iz Srbija, dugo bio ovde sad nema ga?

  50. @arcticmonkey ***kad se potrudim razmisljam na gramatika i pravopis ja umam lepo da pricam srbski, medjutim vrlo cesto mi se ne da, jer razgovor dinamika, nema se vremena, bitno da se shvati smisao na moje reci, osim toga meni je majka srbkinja, otac albanac.
   ***nista lose u svevlad, vrlo ziva diskusija sa njim, zanimljiva pre svega, uvredi te onoliko koliko dozvolis, sa njim se moze i lepo i ruzno, a ja sam zavisi kako koji dan 😀 ali nikad nista licno.
   ***ni ja nisam ovde dugo, kao aktivan ucesnik na razgovori, ali kao pasivan posmatrac jesam. uglavnom sezonski, svaku godine u isto vreme, kad pocinje sezona na eurosong pa dok se ne zavrsi onde se ugasim

  51. @angelo96 E ni ja ne planiram puno ulaziti u diskusije, još manje pravdati se ali pratim zaista od prošle godine, a ovo “godinama” je rezultat toga sto sam citao komentare nekih ljudi koji su pisali kako je on tu 8 godina i x puta banovan 😉 Za ove ***** priznajem nisam čitao pravilnik, biću finiji 😉

  52. @arcticmonkey Strašan si. 🙂
   Čuj rečenice:
   “Pratim ovu stranicu neko vreme ”
   i ove
   ______
   “meni se čini, onaj vampir lik iz Srbije koji vas (z****ava) već godinama.”
   >>>>godinama<<<<Kako znaš da je godinama,ako si s nama kako kažeš neko vrijeme. 🙂
   Al dobro.
   Mora sam komentirat. Što mogu? 😀 Jače je od mene.

  53. @kosovision Potpuno realna kontra, poštujem. 😀 Moji argumenti, nekad pišeš na čistom spskom nekad se frljaš preterano, nisam te primetio ove godine dok nije on dobio ban i još dođeš pa ga braniš u nekim komentarima. Kako god, živ bio 😉

  54. Meni žao što se ljudima ne sviđa Finska. 🙁 🙁 🙁 Pjesma je najkompletnija od svih. Jedino eto možda je prikladnija za 90-te godine kada su te vrste pjesama bile popularne. Ja iskreno navijam da uđu u top 5.

  55. 1. Moldavija – ide u final sigurno!
   2. Armenija – ja ovo ne bih želio vidjeti u finalu, al me ne bi čudilo da uđu.
   3. Finska – bez finala 10000000%. Toliko je dosadna pjesma da dobivam suicidalne misli dok je slušam :/

  56. jeftino, kičasto i smarajuće
   MOL ARM FIN

   ali aj nije los ritam moldavaca, fora je stvar ali za slusat po doma…
   Armenija e fkt ne znam sve je to nesto sve a nista…
   Finci, hmm kuzim da umjetnost, lijepa balada ali previse crno i depra… tako da u finale prolazi samo armenija i svi znamo zasto ali et

  57. 1. Armenija – ODLIČNA pjesma, nešto što ne čuješ svaki dan 😀 druga mi je ove godine
   2.Finska – Otkad je izašla obožavam ovu pjesmu, stihovi i glazba predivni, kao što je netko rekao- remek djelo, nikako mi nisu napustili top 10, u top 5 su mi 🙂 treći :)) Ali bojim se da neće u finale, što je tužno 🙁
   3.Moldova- meh

  58. Pozdrav dobrim ljudima! Pratim ovu stranicu neko vreme jer jedina diše u regionu pa reših da se prijavim. Utisci:
   I Ovde se previše spominje Srbija i na temama koje se ne bave tom zemljom. Što i ja sad radim al jbg 🙂
   II Ovaj lik iz samoproglašene republike Kosovo je, meni se čini, onaj vampir lik iz Srbije koji vas (********) već godinama. Napravio i ovaj profil da se svađa sam sa sobom 😉
   III Tekstovi su onako… može bolje, zanimljivije… 🙂
   Što se tiče ove teme, meni upravo Moldavija i Jermenija pored Rumunije, Litvanije, Albanije, Belorusije, Estonije, Letonije, Crne Gore i Islanda spadaju u kategoriju ajde bre beži… To zaista ne mogu da slušam. Dok mi je Finska u top 10, pesma je prelepa ali objektivno nema šanse ni za top 20.

  59. 1.Finska- jedino R-E-M-E-K djelo na Eurosongu 2017. U početku sam je podcijenio,ali s vremenom sam je toliko zavolio i uvidio kvalitetu i osjećaje,tekst,nastup,sve na mjestu. Pjesma je dostojna biti u top5.
   2.Armenija-pjesma izmješana, pomješana,ali i dalje zanimljiva. I s milijun slušanja-i dalje možemo nešto novo primijetiti,zamijetiti. Malo mi muzika unosi negativnu atmosferu jer nisam navikao na takve pjesme,ali je orginalna do Marsa. Ja joj želim top 10 u finalu. Ta pjesma je kao od Jamale-ili ti se sviđa ili ne sviđa.
   3.Moldova-neozbiljna pjesma sa primamljivim instrumentalom…finale je tu, negdje top14-top20.

   @escfan Prekrstio si Moldovu u Rumunjsku? 😀 Hehe.

  60. 1. Moldavija
   2. Armenija
   3. Finska
   Moldavija odlična pjesma , koja odskače od ostatka , ne mogu reći da će sigurno u finale , ali svakako bi to volio.
   Armenija mislim da će imat odličan nastup i da je finale osigurano , pjesma nije toliko loša , iako se na prvo slušanje čini ko potpuni kaos.
   Finska isto ima korektnu pjesmu , malo dosadnjikavu , finale upitno

  61. 1. Finska
   2. Rumunjska
   3. Armenija
   Finska ove godine ima odličnu pjesmu, koja bi mogla ostati jako nezapažena, nažalost 🙁 U moru balada meni se njihova posebno sviđa, a otkad je objavljena ne napušta moj Top10. Iako joj kladionice ne daju prevelike šanse, nadam se da će Finska naći svoje mjesto u lijevoj polovici finala 🙂
   SunStroke Projekt se vratio i to s, budimo realni, lošijom pjesmom nego 2010. godine. Meni osobno se isto sviđa, u Top15 mi je, no sudeći po kladionicama, a i samom redoslijedu nastupanja, očekuje ih teška borba za ulazak u finale…
   Armensku pjesmu nikako ne volim i nadam se da neće proći u finale … A na kladionicama je po meni nerealno visoko.

  Odgovori