Niall Horan ipak neće predstavljati Irsku?

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: RTÉ

Prije samo par dana eurovizijskim svijetom proširio se trač o Niallu Horanu kao potencijalnom predstavniku Irske na Eurosongu 2019. Iako je ideja da se to i ostvari bila i više nego primamljiva, čini se kako se ipak radilo o lažnim vijestima (engl. fake news).

Izbrisana vijest

Trač je kao vijest prvi javno objavio popularni portal EscXtra, a uskoro su vijest o Niallu prenijeli i mnogi drugi eurovizijski portali uključujući i Eurosong.hr. Naime, priča se počela širiti zahvaljujući screenshotovima navodno objavljene te potom izbrisane vijesti Irish Mirrora u kojemu se navodi kako je irska radiotelevizija RTÉ interno odabrala bivšeg člana boybanda One Direction Nialla Horana da ih predstavlja na predstojećem Eurosongu u Tel Avivu.

Razotkrivanje istine

Ipak, eurovizijski portal Wiwibloggs bio je skeptičan vidjevši screenshotove te je odlučio kontaktirati glavnog urednika za online verziju Irish Mirrora Brynmora Pattisona. Na svom Twitter profilu Pattison je izjavio kako Irish Mirror nikada nije objavio niti izbrisao takvu vijest.

Pattison je u svojim statusima pokušao upozoriti na problem fake newsa te je dao smjernice za njihovo prepoznavanje. Kao zaključak Pattison poručuje: “Ne vjerujte svemu što pročitate!”

 

Komentara 6

  1. Joj opet pr drame iz irske… kao prosle godine s onom kakti ruskom gej antipropagandom…..

  2. isuse bože i bolje
    niall radi sličnu klišej glazbu kao i ovaj ryan, ne želim čuti istu pjesmu ove godine od iste zemlje

Odgovori