Noviteti regionalnih eurovizijskih zvijezda

Podijeli na Facebook Twitter
expressmag.ba

Dok se neka nova imena na glazbenoj sceni regije nadaju iskustvu predstavljanja svoje zemlje na velikoj eurovizijskoj pozornici, oni koji su već imali to zadovoljstvo u proteklih su nekoliko tjedana vrijedno radili i na svjetlost dana izbacili nove uratke.

Zavirili smo zato u glazbene radionice nekih od bivših predstavnika zemalja regije na Eurosongu, kao i sudionika njihovih nacionalnih finala te vam u nastavku predstavljamo sve što je novo.

Regina – Zub za zub

Predstavnici Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2009., grupa Regina, nastavlja promovirati svoj album Regina 2018. Tako je prije nekoliko tjedana svojoj vjernoj publici ova 30-godišnja sarajevska grupa poklonila i spot za pjesmu Zub za zub. Glazbu i tekst nove pjesme, kao i većine prethodnih pjesama, napisao je Aleksandar Aco Čović, gitarist i jedan od osnivača grupe. On je također radio i na produkciji novog singla.

Tijana Bogićević  – Hajde onda ništa 

Srpska eurovizijska predstavnica iz 2017., Tijana Bogićević, već je oduševila publiku i kritiku izvedbama pjesama s albuma Čudo u okviru projekta Čudo! Live session. Prošlog mjeseca je još jedna pjesma s tog albuma dobila svoju live verziju. Radi se o pjesmi Hajde onda ništa koja je, po ocjenama mnogih, i ponajbolja na inače izvrsnom albumu srpske pjevačice. Dodajmo ovom kako Tijana, pored ovog, priprema mnoge nastupe širom regije kao svojevrsnu promociju ovog albuma.

Jala Brat & Buba Corelli – Mila

Dio bh. priče s Eurosonga 2016. i zasigurno jedno od trenutno najpopularnijih glazbenih imena regije, sarajevski reper Jala Brat, novu 2019. započeo je singlom Mila koji je nastao u suradnji s Bubom Corellijem. O popularnosti ovog dinamičnog dvojca govori i činjenica kako njihova pjesma u pet dana već ima 3.5 milijuna pregleda. Specifičnim načinom izvedbe Jala je zaintrigirao publiku u regiji, a ova pjesma je zanimljiva i po tome što je prva koja ima službene titlove za one koji nešto teže razumiju tekst.

Sergej Ćetković – Dio života 

Predstavnik Crne Gore na Eurosongu 2014., Sergej Ćetković, publici je za novogodišnje praznike poklonio dugoočekivanu ekranizaciju pjesme Dio života s njegovim albuma Moj svijet kojim je oduševio regiju. Crnogorski kantautor je i u ovom spotu pokazao zašto ga vole ljudi svih generacija, a spot obiluje prekrasnim prizorima i neponovljivom emocijom po kojoj uostalom Sergeja i prepoznajemo.

Laka i Mirela feat. Tarik – Za pravu raju (EYOF 2019.)

Olimpijski duh se vraća u Sarajevo u veljači ove godine, nakon 35 godina, i to kroz Olimpijski festival mladih kojeg će ugostiti glavni grad BiH. Za službenu pjesmu EYOF-a 2019. pobrinuo se predstavnik BiH na Eurosongu 2008., osebujni Laka. Njemu su se u osmišljavanju olimpijske himne Za pravu raju pridružili Mirela i Tarik, a spot sniman u olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samarachn” okupio je i 200 volontera.

Komentara 1

  1. Tijanin album je nesto sto je trebalo regionu, pesme i njena izvedva su san snova. A koncerti… magija! Bio, doziveo i jedva čekam opet!
    Džalina pesma je kul, gotivim njegovu muziku…

Odgovori