Odustanak na “Dori 2019.”, tko je upao u konkurenciju?

Podijeli na Facebook Twitter
Photo: Nel Pavletić (PIXSELL)

Hrvatska radiotelevizija prije nekoliko je minuta objavila kako jednu od 16 izabranih pjesama nećemo čuti na Dori 2019Riječ je o pjesmi Brod bez imena autora Eduarda Botrića i Matka Šimca, koju su u Opatiji trebali izvesti Četiri tenora. Razlog za otkazivanje nastupa jest prije dogovorena obveza

– Jako smo se veselili nastupu na Dori, te nam je izrazito žao što smo, zbog obveza koje nismo mogli pomaknuti, prisiljeni otkazati svoj nastup na povratničkom izboru hrvatske pjesme za Pjesmu Europe – izjavili su za HRT-ovu stranicu Četiri tenora. Žaljenje zbog ovog odustanka izrazili su i s HRT-a, jer bi prema njihovom mišljenju ova grupa pridonijela glazbenoj raznolikosti u Opatiji.

Tko ih mijenja?

Prema pravilima Dore, njihovo mjesto trebala je zauzeti pjevačica grupe Pavel Tonka s pjesmom Don’t Say You Love Me, međutim i ona je odustala. Tako će na njihovo mjesto doći pobjednica druge sezone Hrvatska traži zvijezdu Kim Verson s pjesmom Nisam to što žele.

Zbog ove situacije, HRT je izabrao nove dvije zamjene, a to su:

 1. Patricia Gašparini – Pretend (P. Gašparini/O. Novaković/D. Scholz)
 2. Eni&Vjeko – Čudo (B. Kovačić)

Podsjetimo, za Doru 2019. odabrane su ove pjesme:

 • Elis Lovrić – All I Really Want (E. Lovrić – E. Lovrić – E. Lovrić/O.Dešić)
 • Luka Nižetić – Amorero Brutalero (B. Mihaljević – M. Mihaljević – B. Mihaljević)
 • Gelato Sisters – Back To The Swing (T. Hrelec – T. Hrelec – T. Hrelec)
 • Beta Sudar – Don’t Give Up (P. Martinjak – P. Martinjak/M. Johansson – P. Martinjak)
 • Bernarda Bruno – I Believe In True Love (D. Rapotec Ute – T. Bon/B. Brunović – D. Rapotec Ute)
 • Domenica – Indigo (T. Huljić – V. Huljić – L. Škaro/T. Huljić)
 • Manntra – In The Shadows (M. Matijević Sekul/M. Kolarić/B. Kolarić – M. Kolarić/M. Matijević Sekul/B. Kolarić – M. Matijević Sekul)
 • Kim Verson – Nisam to što žele (K. Verson – K. Verson – S. Pasarić)
 • Jure Brkljača – Ne postojim kad nisi tu (M.D. Rus – M.D. Rus – M.D. Rus/M. Blum)
 • Ema Gagro – Redemption (A. Björkman/A. Pupavac/K. Persson/E. Gagro – A. Pupavac – A. Björkman/A. Pupavac/K. Persson/E. Gagro)
 • Lea Mijatović – Tebi pripadam (I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić – I. Ivanović/M. Vojvodić)
 • Lidija Bačić Lille – Tek je počelo (D. Dumančić – Fayo – B. Đurđević)
 • Jelena Bosančić – Tell Me (J. Bosančić – J. Bosančić – J. Bosančić/A. Devčić/H. Domazet)
 • Lorena Bućan – Tower of Babylon (T. Huljić – V. Huljić/I. Huljić –L. Škaro/T. Huljić)
 • Roko Blažević – The Dream (J. Houdek – J. Houdek/C. Mason/A. Čubrić – I. Škunca/F. Gjud)
 • Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić – Vrijeme predaje (A.T. Eterović – L. Čeči Baksa – A.T. Eterović)

Komentara 15

 1. Šteta. Baš sam se veselio nastupu 4 tenora. :(((

  Jel znate jel moraju sad ove rezerve se spremati u smislu da imaju spreman nastup i sve ako zatreba, i moraju li čekati uz mobitel da ih pozovu i kako to ide uopće?

  I kaj je bilo sa ovom prvom što je bila rezerva prije Kim jel odustala i ona?

 2. @pabloncrnich Samo su dvije opcije u kojima Kim može pobijediti.. 1. u tvojim snovima.. 2. ako se na izboru odigra balkanski show sa skupim papirićima ispod stola 😛
  A dok se za ovo s Huljićem slažem.. ako ne pobijedi, odmah ću početi kružiti priče o teorijama zavjere.. inače. najlakši način da se opravda eventualni neuspjeh 😀

 3. Sad ka Kim rasturi i pobijedi na kraju. Bit ce genijalno. Vec vidim scenarij. Zakic I Huljic ludi ko sibe siju sito i reseto i po hrtu i pobjednici i organizaciji i u piranje dovode namjestanja i glasove publike. Jao, sapunjara koje se ne bi nijedna tv kuca posramila. 🤣😂🤣😂😂😂😂😂

 4. Jako bi puno glasova iz Dalmacije baš njima otišao. Sad će biti zanimljivo vidjeti kako će publika rasporediti svoje glasove.

 5. Sumnjam da će Kim biti u igri za pobjedu (osim ako joj je baš ova pjesma najbolja u karijeri), ali bolje imati nju, nego moliti se da kojim slučajem 4 tenora, ne pobjede.

 6. Odlična stvar je što su odustali, jer takve pjesme kao njihove ne prolaze na Eurosongu. Također mi je drago zbog Kim, ona će sigurno imati bolju pjesmu od njih 🙂

 7. Hvala bogu da su odustali.
  Kim nije neki ultra eurovision material, al skroz je solidna tako da ocekujem pristojnu pjesmu, al ne vidim ju na eurosongu ove godine.

 8. @kazahstan Mislim da su to samo špekulacije, ili želja da se nečije ime istakne više od ostalih. Sumnjam da je itko tko je čuo pjesme (mali krug ljudi) uopće pričao uokolo da se to proširilo do novina. Znaš, novine moraju o nećem pisati, pa i izmišljati vijesti ako nemaju o čem pisat.

 9. Pa dobro. Ne žalim. Žalim jedino za tim što je i Tonka odustala, pošto me je zanimala njena pjesma. Ovako upada Kim Verson. Naziv njene pjesme mi zvuči kao neka ”Coming out” story, ili neka priča ala francuska ”Roi”.

 10. Nije mi žao zbog njihovog odustajanja, štoviše bojao sam se da bi ih televoting čak mogao progurati do pobjede.
  U Jutarnjem je inače neki dan pisalo da se priča po kuloarima kako je najveći favorit Lorena Bućan, to tvrde oni koji su imali priliku čuti pjesme.

 11. Ajme super. Nisam neki preveliki fan Kim Verson, ali mislim da je i Nikita bolja od 4 tenora. Super je počeo utorak.

Odgovori