Ostavke u vrhu rumunjske eurovizijske delegacije

Podijeli na Facebook Twitter
Andres Putting (EBU)

Upravni odbor nacionalne rumunjske televizije TVR danas je izjavio kako očekuje ostavke eurovizijskog tima. Čelnici TVR-a nezadovoljni su i nastupom i  konačnim rezultatom svoje države.

Za, po njima razočaravajuće 11. mjesto u polufinalu krivi su isključivo pojedinci rumunjske delegacije koji su napravili nekoliko grešaka. Naime, odbor smatra da sam nastup nije bio na razini međunarodne konkurencije i da se tu trebalo i moralo učiniti više te stoga priželjkuje i očekuje ostavke ne samo čelnih ljudi, već i svih onih koji su sudjelovali u ovogodišnjom projektu. Ako članovi eurovizijske delegacije sami u roku nekoliko dana ne podnesu ostavke, Upravni odbor će izreći sankcije.

Podsjetimo, dan nakon završetka polufinala rumunjsko izaslanstvo je izjavilo kako su tehnički problemi sa glasanjem bili krivci za neulazak u subotnju završnicu. Takav je odgovor i scenarij prvog ispadanja u polufinalu od davne 2004. godine očito razljutio čelnike nacionalne televizije koji su odlučili reagirati brzo i efikasno.

Proces traženja novih članova rumunjske eurovizijske delegacije je u tijeku, a TVR je poručio kako će ovo loše iskustvo pokušati pretvoriti u poruke i na sljedećim se natjecanjima približiti pobjedi.

Rumunjsku je ove godine predstavljala grupa The Humans sa pjesmom Goodbye te natjecanje završila u drugoj polufinalnoj večeri skupivši 107 bodova.

Komentara 8

  1. @wannabe To ćemo još vidjeti 😉 I nije samo Messi, cijela Argentina je stala uz tu odluku. A ako je i jedna država kao što je Argentina protiv Izraela, koja nema veze s Europom, onda se zna da je taj sukob Izraela i Palestine otišao pre predaleko…

  2. “As a UNICEF ambassador I cannot play against people who kill innocent palestinian children. We had to cancel the game against Israel because we are humans before footballers“, Messi.
    Eto, sam Lionel Messi odbija nastupati na izraelskom teritoriju, a kamoli da se tamo održi Eurosong, respect za kralja! 🙏🙏🙏

  3. Koje bebe ne mogu vjerovati, jedanput ne prođu u finale i odmah problem.
    Inače nije bio problem nastup, nego sama PJESMA. Rumunjci su ove godine imali bolji izbor pjesama u svom nacionalnom finalu ali je publika izabrala ovu odurnu pjesmu.
    Kriv je narod, a ne delegacija. Koji idioti ja ne mogu vjerovati…

  4. Budite sretni što ste bili 11. Jer je ovaj nastup bio jaaaaaaaaako dosadan, a pjesma slično tako. A da se mene pita, svoj prvi neprolazak u finale ste tribali već davno doživjeti.

Odgovori