Ovo je pet najlošijih nastupa Eurosonga 2019.!

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Nakon sakupljenih svih Vaših glasova i računanja prosjeka istih, danas ćemo Vam otkriti pet nastupa koji su po Vama bili najlošiji ovogodišnji nastupi! Prosjek ocjena je zaokružen na dvije decimale (ili tri ako je potrebno), a ocjene su se kretale od 1 – 5.


Irska

Prosjek ocjena: 2.23

Iako se Sarah McTernan nalazila u težem polufinalu i nastupala na nezavidnom drugom mjestu, ovakav potop kod žirija i publike sigurno nije očekivala. Ostvarila je najgori rezultat Irske u povijesti, sa manje osvojenih bodova nego broj po kojem se i zove njezina eurovizijska uzdanica. Štih pedesetih u kojem je nastupala nije oduševio ni naše komentatore, pa su samo Bojan i Bartol dali neutralka za Sarah, dok su svi ostali dali tužića.


Njemačka

Prosjek ocjena: 2.09

I dok se irski nastup možda i mogao izvući iz najgorih ovogodišnjih nastupa, već za vrijeme samog finala Eurosonga bilo je jasno da će se Njemačka pronaći u ovom društvu. Iako ju je od posljednjeg mjesta u finalu spasio žiri, publika im nije dodijelila niti jedan bod, a ni vi niste bili previše darežljivi s dodijeljivanjem ocjena za S!sters. (Pre)jednostavan nastup koji je fokus stavio na njihovu vokalnu koheziju koja nije oduševila mnoge jednostavno ovaj puta nije bio dovoljan za veću ocjenu od dvojke, a s vama su se složili i komentatori koji su svi dali tužića za ovaj nastup.


Belgija

Prosjek ocjena: 2.08

Već drugu godinu zaredom Belgija se prije Eurosonga nalazi u vašem TOP15, i već drugu godinu zaredom bezidejnim i dosadnim nastupom izigraju i vaše i naše nade da će se vratiti na uspješni put kojeg su imali od 2015. do 2017. godine. Uplašeni Eliot u odjeći Pokémon trenera nije imao nikakvu potporu od bubnjara na pozornici, a nastupu nije pomoglo ni loše kadriranje i prejednostavni backdropovi. Belgija je također dobila sve negativne ocjene od naših komentatora.


Finska

Prosjek ocjena: 2.01

Nakon objave da će za Finsku nastupiti Darude, bilo je za pretpostaviti da bi uz bilokakvu pjesmu i nastup ovaj izvođač mogao proći zbog megapopularnog memea. Ta se teorija pokazala krivom čim su došli potpuni rezultati prvog polufinala i bilo je evidentno da Finska nije bila ni blizu prolaska u finale. Dapače, ovo je najgori rezultat Finske na Eurosongu ikada, i još jedan dokaz nakon Poljske prošle godine da DJ-evi na pozornici ne pridonose  dobrom plasmanu države. Kao svijetlu točku nastupa mnogi su ipak izdvojili plesačicu, ali ni to nije bilo dovoljno da se Finska makne s predzadnjeg mjesta u ovom projektu. Finska je dobila samo dva neutralka i to od Faruka Milke, dok su svi ostali komentatori dali tužića.


Crna Gora

Prosjek ocjena: 1.95

Jedina država koja je ove godine imala prosjek ocjena ispod 2.0 je Crna Gora. Simpatični mladići i djevojke iz D-Molla bili su vokalno prilično neujednačeni, dok je opći konsenzus bio da bi bilo puno bolje da su ostavili nastup s nacionalnog finala, ali uz novu verziju pjesme. Od odjeće preko koreografije do vokala, sve je davalo dojam neke srednjoškolske produkcije a ne visokoproduciranog nastupa kakav se traži na Eurosongu, stoga ovakav rezultat Crne Gore i nije baš neočekivan. Od svih komentatora, samo je Milka bila dovoljno blaga da im da neutralka.


Zanimljivosti

Belgija i Njemačka se dosad nisu našle niti jedanput u Bottom5, iako su obje države bile prilično blizu Njemačkoj 2017. je bila jedno mjesto iznad petog najgoreg, dok se isto dogodilo Belgiji 2018. godine.

Finskoj je ovo treći puta u najgorih 5, a Irskoj i Crnoj Gori drugi put. Sve države su jedanput bile zadnje (Finska 2015., Irska 2016. i Crna Gora 2019.)

Također, ovo je drugi puta da je Crna Gora dobila ocjenu ispod 2.0, a iako je Slavko Kalezić 2017. imao puno nižu ocjenu od 1.679, nije bio posljednji te godine

S ovim prosjekom ocjena Dmoll bi i prošle godine bio posljednjeplasirani. Podsjetimo, Gruzija je prošle godine bila zadnja s prosjekom ocjena 1.971.

Posljednjih 5 država ukupno je dobilo 203 jedinice, a samo 31 peticu. Od te 31 petice, čak 11 ih je dobila Irska.

Komentara 13

  1. Mislim da nikak ne može biti gore od Hrvatske. Rokov nastup bi trebao ići u anale najgorih nastupa Hrvatske na Eurosongu. #neponovilose

  2. Meni su najgori Island, Portugal, Crna Gora, Njemačka, Danska, Austrija, Hrvatska, Irska, Finska, Armenija.
    Šteta da je Belgija tu.

  3. Zamijeniti Njemačku sa Hrvatskom i to je više-manje to. No, eto, Hrvatska se našla više jer je ovo ipak hrvatski portal, inače bi bila u ovom društvu 😅

  4. Definitivno jedni od gorih nastupa. Meni su najgore bile Njemice bez dileme. Zatim Latvija, Irska, Finska, Crna Gora…. Belgija mi ipak ne spada u ovo društvo.

  5. Po mom misljenju najgori nastupi ove godine su bili nastupi Belgije, Crne Gore, Hrvatske i Finske. Crna Gora potpuno zasluženo na zadnjem mjestu, ali Hrvatska je stvarno imala jedan od najgorih nastupa. Mislim dizanje plesaca sa anđeoskim krilima uvisinu…😶

  6. Joj kako mi je drago da Portugal nije u ovom društvu. Crna Gora, Finska i Belgija zasluženo tu. Njemačka hajde nisu vokalno bile loše, a Irska mi je bila simpaticna.

  7. Irska mi je jedna od rijetkih pjesama sa ovogodisnjeg Eurosonga koju i dalje slusam, pogotovo kad hocu da mi nesto popravi raspolozenje. Nije ipak sve ni u plasmanu 😊

Odgovori