Poznati detalji maastriške kandidature – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Poznati detalji maastriške kandidature

  2 min za čitanje   2 komentara

Ovaj dan za jedne je bio veoma sretan, a za druge veoma tužan. Pola sata prije nego smo doznali kako je Rotterdam postao domaćin Eurosonga 2020., izvršni producent događanja Sietse Bakker osobno je zvao svaku stranu i izvijestio ih o uspjehu ili neuspjehu. Nekoliko sati nakon službene objave o domaćinu Eurosonga, grad Maastricht je objavio svoju kandidacijsku knjigu na mrežnim stranicama.

Kako smo istaknuli u objavi domaćina, odlučujući segment bile su tehničke karakteristike dvorane. Naime, samo 12 m visine Maastriškog kongresnog i izložbenog centra i snaga krova nisu uvjerili komisiju nizozemskih televizija da može podnijeti kapacitet tehnike koja bi bila instalirana za potrebe natjecanja.

Financijska konstrukcija

Za potrebu organizacije Eurosonga 2020. grad Maastricht iz proračuna je osigurao 6 milijuna eura, dok je provincija Limburg osigurala 6,2 milijuna eura, što bi u konačnici bilo oko 12,2 milijuna eura financiranja. Također, od ove sume trebalo bi se oduzeti oko 5,2 milijuna eura, koji su trebali biti upotrijebljeni kao pomoć u pripremama za natjecanje.

Tijekom dvomjesečne utrke za domaćinstvo, Maastricht je na kandidaturu potrošio oko 300 tisuća eura.

Popratni sadržaji

Eurovillage – bio bi smješten 12 dana u centru grada na lokaciji Sphinxkwartier, gdje su na više mjesta planirali postaviti videozidove.

Euroclub – u prvoj kandidacijskoj knjizi Maastricht je predložio da se u centru grada postave okrugli silosi, da bi kasnije promijenili lokaciju i predložili Muziekgieterij.

Ceremonija otvorenja – za otvorenje tjedna Maastricht je predložio Kuću provincije, gdje je 1992. godine potpisan Maastriški sporazum. Crveni tepih u tom slučaju bi bio postavljen na pontonske mostove diljem rijeke Maas.

Ždrijeb i Insignia – predaja ključeva domaćinstva i smještaj zemalja prema polufinalima bili bi održani u Gradskoj vijećnici.

Sastanak šefova delegacija – uzimajući u obzir kako oko dva mjeseca prije u grad domaćin stižu šefovi eurovizijskih delegacija kako bi im organizatori predstavili natjecanje, sastanak bi bio održan u Umjetničkoj galeriji TEFAF 9. ožujka. Također, ovaj datum NPO, NOS i AVROTROS odabrali su kao konačni datum dokad delegacije moraju predati svoje pjesme i planove nastupa.

0
PODIJELI ČLANAK

Rasprava2

  1. Bošnjanin — 30. kolovoza 2019. u 21:45

    Iznenađen sam koliko su “malo” novca ponudili. Mislio sam da nude vise od 15 miliona. Sviđa mi se taj njihov entuzijazam i kreativnost, ali MECC ima stvarno nizak strop. Da je visok oko 18m ne bi uopste dobijao toliki hejt od strane fanova, jer ima fin kapacitet. Cak stovise, mislim da bi onda i dobio domacinstvo Eurosonga.

  2. Štefica Judita Tanner — 30. kolovoza 2019. u 21:13

    6 milijuna plus 6,2 milijuna jednako je 12,2 milijuna. Još kad se oduzme 5,2 milijuna eura za planiranje, oni su na natjecanje mislili potrošiti samo sedam milijuna eura? Čak ni Šveđani nisu bili tako škrti.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?