[Prva proba] Irska, Cipar

Podijeli na Facebook Twitter
M&M Production Management

I posljednje dvije zemlje sudionice prvog polufinala ovogodišnjeg Eurosonga dobile su priliku po prvi put isprobati eurovizijsku pozornicu u Altice Areni. Radi se o Irskoj i Cirpu čiji su predstavnici zatvorili ovaj ponedjeljak što se službenog dijela proba tiče. Spomenimo i ovdje da sve detalje iz press centra, uz sva zakulisna zbivanja, možete pratiti na profilu naše Lune Janić.


 Irska

Irski predstavnik Ryan O’Shaughnessy nastup započinje s gitarom u rukama i na središtu pozornice, a fokus se nakon nekoliko sekundi s njega prebacuje na djevojku koja sjedi za klavirom. Nakon prvog refrena, na pozornici se pojavljuje par kojeg vidimo i u Ryanovom spotu, a koji sjedi na klupi. Nastup završava lažnim snijegom koji pada po pozornici. Vokalno, irski predstavnik je bio solidan uz nekoliko vrlo klimavih momenata tijekom pjesme na kojima mora poraditi.

Andreas Putting

 


 Cipar

Posljednja će u prvom polufinalu nastupiti uzdanica Cipra na Eurosongu 2018. atraktivna Eleni Foureira koja je donijela mnogo energije u Altice Arenu. Nastup koji mnogi opisuju kao “nevjerovatno dobar” počinje igrom sjenke i lasera, a nastavlja se uz mnogobrojne vizuelne efekte, te naravno neizostavnu pirotehniku. Uz Eleni na sceni su i četiri plesačice, a iza scene je jedan skriveni prateći vokal. Vokalnim nastupom ciparske predstavnice njena delegacija može biti relativno zadovoljna, iako u nekim trenucima nije zvučala najuvjerljivije. Press centar je posljednju današnju probu nagradio dugim i glasnim pljeskom.

Andreas Putting

 

 

 

Komentara 26

 1. Čisto primjedba,u finalu će biti krvi, budući da Izrael sve više tone kao i Bugarska i Češka, a Belgija i Estonija su još prije pale. Ukratko glavni favoriti su puknuli i kladionice su u potpunom neredu. Australija se nekako progurala na 2. a Norveška na 4. mjesto. U svakom slučaju ovo će biti najnapetiji Eurosong još od 2011. budući da se pobjednik ne nazire uopće.

 2. Ljudiiiii, Franka za sad drži DRUGO mjesto po favoriziranju današnjih 9 nastupa.
  Anketu je riješilo 1300 ljudi. Prvo mjesto Cipar (31%) , HRVATSKA -drugo mjesto (17%)
  Grčka me iznenadila…tek je četvrta.

 3. @angelo96 Sama pjesma po sebi je jako dosadna. Nadalje, riječ je o baladi, a na pozornici njih dvojica plešu kao da je riječ o “Monsters” od Saare. Jedino što je kod njega dobro je glas, ali to je u prvom polufinalu kud i kamo nedovoljno za pričanje o ikakvom prolazu, po meni 🙂

 4. @arcticmonkey Pjesma se ni meni ne sviđa. Dao sam joj kad je bio RN 2/10. Al ne znam energično mi je pa mi se dopada nastup. No i dalje ne mogu smisliti pjesmu.

 5. Samo neko da mi objasni sta je to genijalno u ovih 15 sec nastupa Kipra? Njeno telo i kosa jedino… Igracice su kao i sve druge, pokreti nista novo i senzacionalno. Pesma totalni tres…

 6. @escbote Razumijem, ali ne mora niti na sve. Istina postoje homofobi ovdje al njih treba zanemariti. Stoga ne palim se već samo nešto govorim.

  No u istom komentaru moje viđenje proba:
  9.Makedonija- vokalno bezveze i nastup je dosadan.
  8.Finska- ovdje ću dobiti zaisto dosta hejta vjv; ali ne razumijem hype. Ponovno nabacivanje previše toga i me no likey.
  7.Armenija- puuuunooo više očekivooo. Nažalost vrlo malo dobio. Vokalno korektno.
  6.Irska- staging je stvarno okej, ali ukupno blah. Nisam niti puno očekivao tako da dobro.
  5.Grčka- Lijep ugođaj na pozornici, vokalno solidno al treba još to malo popraviti.
  4.Austrija- izgleda kao dobro smišljen nastup. No, ne mogu više dati komentara jer se vokalno štedio.
  3.Švicarska- nisu 2. Jer nisam vidio baklje :). Ovo realno zaslužuje finale.
  2.Cipar- Vokalno štekaje, ali nastup je zbilja energičan.
  1.Hrvatska- ne jer je Hrvatska u pitanju, nego jer mi se stvarno najviše sviđa. Uz to smatram da je ovo najbolja vokalna izvedba prvih proba zasad.

 7. @wannabe Potpuno se slažem s tvojim komentarom u vezi Irske zaboravio si još napomenuti da nastupa prije Cipra tako da će pasti u zaborav.@endlessly nisam nikakav hejter Irske ali smatram da ima boljih pjesama od Together koje zaslužuju mjesto finale ☺

 8. Ja nisam homofob i Irska mi nije zbog toga loša već mi je pjesma dosadna. To nema nikakve veze s njegovom orijentalnoscu. Tako bi onda sa svakim natjecateljem koji je homoseksualac. Evo primjera, meni je Rise Like a phoenix fenomenalna pjesma.

 9. IRSKA
  plus: nije u balonu..
  dodatni plus: tol’ko je u fazonu da nije ni doživio plesače koji su uneredili pozornicu 😀
  Al stvarno.. ako ovi plesači tako žestoko plešu na ovu baladu, onda ne znam kako bi plesali na neku bržu i agresivniju glazbu.. eto Saari odmah rezervnih Monstersa..
  CIPAR
  EleniiiiiiI!!!! No, iskreno.. mene ovo uopće ne iznenađuje.. na svakom live nastupu u dosadašnjoj karijeri, a osobito na MAD tv nastupima imala je briljantne koreografije.. to isto je prenijela u Lisabon.. briljantno!!! Plesna strana joj je jednako dobra, ako ne i jača, od one pjevačke..
  Eleni vodi Cipar u Top 10.. GOOOOOOOO!!!

 10. I ptice na grani znaju koliko mrzim Fuego, ali tko god smisljao nastup kapa dolje. Ne vidim ju ipak visoko. Irska nije loše ali dosadno.

 11. Hrvatski spot (za sada) na anketi wiwibloga nosi DEVETO mjesto od 43 moguća. Glasovalo je 2700 ljudi.

 12. @escfan Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali zanima me po čemu je Irska PREloša?
  Dečko je vokalno dobar, jako dobar. A plesači su jako dobro izveli svoju ulogu.
  Ja bih prije rekao da je nastup PREdobar.
  Volio bih da se Irska provuče kao deseta. Nije to loša pjesma.

 13. Mislim da se Cipru smiješi najbolji rezultat unazad pa dosta dosta dugo. stvarno im držim fige.
  Što se tiče Irske, pametnije dogodine.

Odgovori