Prvi rezultati Jacquesove digitalne kampanje

Podijeli na Facebook Twitter
vecernji.hr

Nakon brojnih nagađanja o mogućem hrvatskom predstavniku, krajem prošlog tjedna prekinuta je medijska šutnja i hrvatska je javnost napokon saznala ime izvođača koji će nas predstavljati na ovogodišnjem Eurosongu. Jučer je objavljeno i ime pjesme koju će Jacques izvesti na najvećoj glazbenoj manifestaciji, a s objavom naziva pjesme započela je i digitalna kampanja pod nazivom #beMyfriend.

– Kampanja je pozitivna i simpatična, a bit ću najsretniji ako fotografija koju na društvenim mrežama objavim pod hashtagom koji će uključivati naziv pjesme motivira ljude na širenje, stvaranje i obnavljanje prijateljstva –poručio je Jacques.

Sjetite se svojih prijatelja, razveselite ih fotografijom koju ćete im posvetiti, pokažite im koliko vam znače, ostvarite nova prijateljstva. Neka ova pjesma i kampanja #beMyfriend slave prijateljstvo, tu životnu radost i neprocjenjivo bogatstvo koje se temelji na ljubavi, povjerenju i međusobnome uvažavanju – poruka je Jacquesova tima.

Samo nekoliko sati nakon objave, brojni su pozitivni komentari popratili ovu kampanju izražavajući svoje zadovoljstvo kvalitetnim i zanimljivim pristupom natjecanju.  Mnoštvo se ljudi kroz samo jedan dan odlučilo na sudjelovanje i podijelilo svoje fotografije. Podršku Jacquesu pružile su i brojne poznate ličnosti kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu od kojih su neki i bivši eurovizijski predstavnici (Dalal Midhat, prošlogodišnja predstavnica Bosne i Hercegovine).

Danas rano ujutro objavljeno je kako će hrvatska eurovizijska pjesma My Friend izaći za nešto više od tjedan dana. Ova je kampanja odjeknula vrlo brzo, a za hrvatskog predstavnika čulo se i u Ujedinjenom Kraljevstvu. Britanski The Sun piše o Jacquesovom veličanstvenom glasu podsjećajući na njegovo sudjelovanje u X Factoru. Također, podsjećaju na njegove pokušaje predstavljanja Hrvatske od kojih je posljednji bio 2011. godine. Te je godine izdao svoj najveći hit Stotinama Godina, a dosad je izdao 13 albuma. Ono što ih se posebno dojmilo je njegov veliki anganžman u hrvatskoj inačici The Voicea, kada je svoju učenicu Ninu Kraljić maestralno vodio do pobjede.

Napomenimo i da će ova digitalna kampanja trajati kroz cijeli projekt Eurosonga, a nadamo se da ćete se i Vi priključiti ovoj akciji i pružiti svoju podršku ovogodišnjem hrvatskom predstavniku.

Hrvatska 2017. – forum

Komentara 11

 1. evo najnoviji info:

  1. Pjesma je na 2 jezika – engleski i 2. jezik (nisu rekli koji, očito talijanski, nije HR jezik, to je rečeno)
  2. s njim nastupa 2 instrumentalista – nije 2 chelos – 1 violinisti i 1 čelista + 2 back vokala
  3. premijera pjesme je na HR 2 u 14.h 02.03
  4. Žak zna da ide na ESC još od lipnja 2016
  5. Prvu probu imamo već 02.05

 2. @lukica znam za “Zaljuljali smo svijet” od prvog dana kad je pjesma objavljena. Najbolji i najspektakularniji finalni dio pjesme ikad.

 3. Neka misli tko sta hoce ali Jacqoues je napravio nesto maestralno. Svjestan je da o tome nastupu ne ovisi samo plasman hrvatske, prvenstveno se radi o njegovoj karijeri. A svakome kome je do karijere stalo nikada nista ne prepusta slucaju. 😊😊😊

 4. Ove godine kako god prođe, bit će dobro.
  Ako Žak radi ovakvu famu i online kampanju oko pjesme koju još nitko osim njegovog tima nije čuo, onda to mora biti ili nešto izuzetno dobro i kvalitetno, ili je Žak u totalnoj zabludi (a u tom slučaju će sprd biti toliko žestok, i svi ćemo se smijati mjesecima) 😀
  Ali imam na umu da je ovo autorska Žakova pjesma, na kojoj je radilo još 2 autora dodatno na tekstu i 3 dodatna autora na glazbi.
  Jacques Houdek – Autor glazbe
  Tony Roberth Malm – Autor glazbe
  Siniša Reljić – Autor glazbe
  Jacques Houdek – Autor teksta
  Arjana Kunštek – Autor teksta
  Fabrizio Laucella – Autor teksta
  Ines Prajo – Autor teksta
  Dakle ukupno šestero ljudi.
  Prajo j i Kunštek su vrhunske autorice. Prajo je napisala glazbu, a Kunštek tekst za ovo remek dijelo Nine Kraljić:
  https://www.youtube.com/watch?v=0ebdJm3-iZ4
  A Žak o ovoj pjesmi prića još od 2011., da ju čuva ko dragulj za Eurosong.
  Aj sretno! Sad ili nikad.

 5. @lukica

  O da!
  Očekujem pravu malu predstavu u tri minuta, punu nadahnuća, optimizma i beskrajne energije , pesmu koja će ostati dugo da se sluša i peva i koja može postati čak jedan od simbola esca , baš kao što je to i molitva na svoj način.

  Kako god bilo , siguran sam da pesma ne može da bude ni loša ni prosečna i površna . Pitanje je samo po gradaciji koliko dobra.. Neće tu ništa biti prepušteno slučaju , jer je ovo realno Žakov projekat života . On je toga svestan,Dugo je to spremao (bar deceniju) . Takav projekat je imala i Marija Šerif svojevremeno i naravno uspela , te promenila svoj život za 100 % nakon esca.

 6. @lukica ponavljam svoj post od jučer:

  1. Aj dobro ne pjeva o ljubavi. Napredak u odnosu na 90% drugih zemalja.
  2. Sam je Žak rekao da je pjesma eurovizična – čitaj himnična ili dance poskočica. Prije ovo prvo tipa “Molitva”.
  3. Doživio sam i taj dan da se složim sa @svevladstrahinja – nisam siguran da bi tolika diva Žak se išao blamirat s osrednjom pjesmom. Pa aranžirana i producirana je u Švedskoj a Žak je i do Ukrajine potegnuo ne bi li provjerio stane li na pozornicu.

 7. Imam jako niska očekivanja u vezi njegovog nastupa.
  Odlično pjeva, ali pjesma nije najbitnija. Nažalost.
  I ova kampanja je ono… bzvze 🙁
  Bar znam da ove godine ne navijam za HR, mislim navijam za HR ali ne za njega.

 8. Well Zak se stvarno trudi to je lijepo za vidjeti 😀
  @svevladstrahinja izgleda da si bio na dobrom tragu, pjesma ce biti himnicna i vjr da ce biti slicna Molitvi a to je jako dobar odabir za njeg, njegov glas i pojavu i za ovo izdanje Eurosong koje je puno sporih “srcedrapajućih” balada…

Odgovori