Razmišljamo naglas – Eurosong 2016. (1)

Podijeli na Facebook Twitter

Danas krećemo s novom sezonom komentiranja pjesama. Šestero komentatora (Bojan Petrović, Faruk Ajdinović, Luna Janić, Marija Labaš i Marin Pelaić s Eurosong.hr-a, te Tomislav Krizmanić iz hrvatskog ogranka OGAE-kluba) u iduća će dva i pol tjedna prokomentirati 43 pjesme koje se nalaze u konkurenciji za pobjedu na Eurosongu 2016. Raspored zemalja određen je nasumice, a komentare možete pročitati u karticama kad kliknete na naziv države. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.

Lidia Isac – Falling Stars

Bojan: Čini mi se kao da su autori ovu pjesmu pisali za Eurosong 2006., ali su je stavili u ladicu i zaboravili za nju. Blijedo, a kako se nalazi u prvom, jačem, polufinalu, teško da ćemo ovo slušati dva puta na velikoj pozornici Eurosonga. Vrlo vjerovatno će proći kao osoba na koju me podsjeća, a predstavljala je Hrvatsku u Düsseldorfu.

Ocjena: 4/10

Faruk: Ja i dalje vrlo ozbiljno sumnjam da je Lidia izgubljena blizanka nikad zaboravljene Darie Kinzer. Tako mi, ne samo izgleda, već i zvuči, zajedno sa ovom klišejiziranom pjesmicom, a i spotom. Samo čekamo famoznog mađioničara da ju na pozornici pretvori u Dariu. Vjerovatno će i ishod biti sličan.

Ocjena: 4/10

Luna: Ovo bi možda prošlo na Eurosongu negdje 2000.-tih, no u 2016. godini čak ni pet polugolih plesača, vatrometa i kiša iskrica ne bi joj pomoglo. Možemo li iduće godine imati Carla’s Dream ili Nicoletu Nuca za interni izbor?

Ocjena: 2/10

Marija: Danas bi svi htjeli na Eurosong, a jasno je i zašto. Tko vam garantira da ćete u budućnosti imati priliku posjetiti Stockholm ili bilo koju europsku prijestolnicu? Ono što se zaboravlja jest činjenica da je Eurosong još uvijek PJEVAČKO natjecanje i da biste ipak trebali znati pjevati. Staromodno i viđeno već mali milijun puta i nikada nije dobro prošlo. Možda da Lidia razmisli još jednom isplati li se ići na samo jednu noć, jer ovo finala neće vidjeti. Ne smije vidjeti!

Ocjena: 2/10

Marin: Moldavska Daria Kinzer ostavlja bolji dojam od svoje originalne verzije. Mislim, i dalje se radi o pjevačici s karizmom krepane sove, ali je pjesma sasvim solidna, a i ona zvuči vrlo dobro. Tipična eurovizijska, rekao bih. U nastupu samo bez ruskih mađioničara, molim.

Ocjena: 7/10

Tomislav: Ova pjesma bi bila savršena prije deset godina. Refren je najviše „ubija“, a Lidia se previše poigrava glasom… Moldova ove godine ostaje u polufinalu.

Ocjena: 4/10

Ukupna ocjena: 23/60

Prosječna ocjena: 3,83

Moldova 2016.

 • Užasna je (1) (18%)
 • Ne sviđa mi se (2) (40%)
 • Ok je (3) (33%)
 • Dobra je (4) (5%)
 • Jako mi se sviđa (5) (4%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Minus One – Alter Ego

Bojan: Ciprani nam ove godine šalju dašak dobrog rocka. Mislim da ove godine nema zime za Cipar i da će publika i žiri prepoznati ovu kvalitetu i rangirati pjesmu vrlo visoko.

Ocjena: 9/10

Faruk: Ovo je rock pjesma iz nekih razloga razmućena u dvije litre sladunjavog eurovizijskog popa koja sada zvuči prilično dosadno i nezanimljivo. Ne bih imao ništa protiv da ciparsku pjesmu poslušamo samo jednom ove godine.

Ocjena: 3/10

Luna: Ovo je mnogo bolje od one uspavanke od prošle godine, koja je prema mom mišljenju bila previsoko plasirana. Zapravo, tako mi je dobra da ju pjevam i satima nakon što ju poslušam. To je dobro, jel?

Ocjena: 9/10

Marija: Pravi primjer klasične, dobro isproducirane pop rock pjesme (bok Crna Gora). Izrazito je zanimljiva, pamtljiva, moderna i drugačija, a ja osobno uživam u ogromnoj količini energije koja ovoj pjesmi ne nedostaje.

Ocjena: 8/10

 

Marin: Izričajem podsjećaju na Yüksek Sadakat (Turska 2011.), samo što je ovo neusporedivo kvalitetnije, konkretnije i jednom riječju – bolje. Nadam se samo da se nastup neće pretvoriti u tipični rokerski svirački, jer pjesma nudi mogućnost za upečatljivu izvedbu. Jedna od onih pjesama krajnje nezahvalna za predviđanje konačnog plasmana, ali svakako držim fige za dobar rezultat.

Ocjena: 8/10

Tomislav: Super rock stvar! Sve ovisi o izvedbi uživo, ali Cipar ide u finale. To je sigurno. A ako bude sve savršeno, onda borba za pobjedničko mjesto. Naprijed dečki!

Ocjena: 10/10

Ukupna ocjena: 47/60

Prosječna ocjena: 7,83

Cipar 2016.

 • Užasna je (1) (2%)
 • Ne sviđa mi se (2) (6%)
 • Ok je (3) (26%)
 • Dobra je (4) (37%)
 • Jako mi se sviđa (5) (27%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Lighthouse X – Soldiers of Love

Bojan: Meni je ovo jako dobro, dopadljivo, slušljivo, zanimljivo, zarazno, lagano, nešto što drži pažnju i izmamljuje osmijeh na lice.  Dio kada jedan od momaka završi refren rečenicom „And let’s be soldiers of love“ mi je nekako najbolji, jer dečko zaista ima odličan glas. Vidi se da momci uživaju na sceni i da ne dozvoljavaju da se skrene pažnja s njih. Tradiciju danskih pobjeda u Švedskoj neće nastaviti, ali će svakako napraviti bolji rezultat od njihovih prošlogodišnjih kolega.

Ocjena: 9/10

Faruk: Dakle, boy bend, pjesma koja se zove Soldiers of Love… Još samo fali “jež frizura” i eto nas ponovno u ranim 2000.-tim i ovo slušamo na našim plastičnim walkmanima. Sve ovo je jako, jako neoriginalno i nezanimljivo, ili da budem precizan, vrlo staromodno.

Ocjena: 3/10

Luna: Ne Danci, mi se nismo ovako dogovorili u mom osvrtu na danske pjesme. Lijepo smo rekli da odaberete Simone ili ostanite trunuti u polufinalu. No ako ćemo sad ozbiljnije, ova pjesma zbilja nije ništa posebno, iako je bolja od Anti Social Media. Štoviše, malo ispod prosjeka, koju će od ostanka u polufinalu spasiti tragična konkurencija. Ako ništa drugo, ove godine zaustavljamo seriju danskih pobjeda u susjednoj Švedskoj.

Ocjena: 3/10

Marija: Jedno je sigurno – tradicija danske pobjede u Švedskoj je završena. Priznajem da mi je bolje od njihovog prošlogodišnjeg nastupa, ali je i dalje nezanimljivo i nemaštovito. Zato, dragi Danci, zaboravite boy bendove, opametite se i vratite već sljedeće godine s nečim boljim.

Ocjena: 5/10

Marin: Još jedan bljedunjavi eurovizijski boy bend s tekstom kojeg potpisuje bilo koja missica koja je ušla u drugi krug bilo kojeg izbora za Miss igdje. Patetičan tekst i krajnje predvidljiva koncepcija pjesme. Dobro, opće je poznato da Eurosong nije vrelo originalnosti, ali ovo je i za te niske standarde ofucano. Ali eto, makar nije Leto svet.

Ocjena: 4/10

Tomislav: Sad bih već mogli govoriti o „tipičnoj danskoj pjesmi“… OK pjesma kojoj dosta nedostaje da bih rekao da je zaista dobra, iako nemam nikakve veće zamjerke. Možda pomalo „sladunjava“… Nadam se da neće oduzeti mjesto u finalu nekoj boljoj pjesmi.

Ocjena: 5/10

Ukupna ocjena: 29/60

Prosječna ocjena: 4,83

Danska 2016.

 • Užasna je (1) (8%)
 • Ne sviđa mi se (2) (21%)
 • Ok je (3) (46%)
 • Dobra je (4) (16%)
 • Jako mi se sviđa (5) (9%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Jamie-Lee – Ghost

Bojan: Iako sam je poslušao nekoliko puta, kako bih mogao da napišem bilo kakav smisleni komentar i dalje ne znam šta da napišem. Toliko sam ravnodušan prema ovoj skladbi.  Nije loša, nego jednostavno ne ostavlja nikakav specijalan utisak na mene.

Ocjena: 5/10

Faruk: Poslije prošlogodišnjeg debakla, Nijemci se ne daju pokolebati i šalju, više-manje, žanrovski i stilski istu pjesmu. Ova pjesma je kao put BiH ka Europskoj Uniji. Iako vas svi uvjeravaju da je sve dobro, i da ništa ne fali, kad obratite malo više pozornosti, postaje vam jasno da ova pjesma ne ide baš nigdje.

Ocjena: 5/10

Luna: Plus kod ove pjesme jest da je mračna. OK, to mi zna odgovarati. Minus – pa ne možeš izgledati kao Kiki bombon i pitati tko je ovdje prestrašen, kad si i sama prestrašena kao Bambi. Ono što sam htjela reći jest da su pjesma i pjevačica, koja se fura na Lolita izgled, nespojive kao ananas i banane na šunka-sir pizzi.

Ocjena: 6/10

Marija: Sve je super, sve je za pet osim ove apsurdne odjeće i ne znam ni kako nazvati ovo na glavi. Mijenjajte to dok još ima vremena. Što se same pjesme tiče, nisam sigurna koliko je ovo dovoljno jako da se nametne za sam vrh, ali će svojom jednostavnošću i izrazito pamtljivim refrenom pokupiti bodove.

Ocjena: 7/10

Marin: Simpatičnu Snjeguljicu na LSD-u previše je ponio pun mjesec u pozadini pa zavija li zavija dok je u potrazi za duhom. Vjerujem kako se radi o duhu prošlosti dobrih njemačkih eurovizijskih nastupa, koji će se pobjedonosno ukazati na njihovom nacionalnom izboru 2017. i pomoći im da na Eurosong dogodine pošalju nešto iole slušljivo.

Ocjena: 2/10

Tomislav: Dosta je ljudi prilično nabrijano na ovu pjesmu, a ja u njoj ne vidim ništa zanimljivog… osim velikog čudnog aranžmana na glavi Jamie-Lee.

Ocjena: 3/10

Ukupna ocjena: 28/60

Prosječna ocjena: 4,67

Njemačka 2016.

 • Užasna je (1) (5%)
 • Ne sviđa mi se (2) (14%)
 • Ok je (3) (32%)
 • Dobra je (4) (26%)
 • Jako mi se sviđa (5) (23%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Sergej Lazarev – You Are The Only One

Bojan: Meni je ovo tako za neki Eurosong 2005., kao stvoreno za Kijev te godine. Iskreno, kontam da će ovo ići visoko, ali priča o nekoj pobjedi zaista nije realna. Koliko je refren dobar, toliko su strofe mlake.

Ocjena: 5/10

Faruk: Tradicija da mi se ozbiljno ne sviđa favorit kladionica se nastavlja i ove godine. S obzirom da pjesme ocjenjujemo isključivo i jedino vodeći se subjektivnim (!) stavom prema njima, a temeljem moje valjda uređene averzije prema ovim anemičnim “modernim pop” pjesmama koje ciljaju vrlo nisko, praktično na široke narodne mase, jednostavno se ne mogu natjerati da mi se ova pjesma svidi za veću ocjenu.

Ocjena: 5/10

Luna: Sergej, očekivala sam više od tebe. 🙁 Ovo je više prigodno za Eurosong 2005. i 2006. godine, a ne za 2016. godinu. Meni osobno malo iznad prosjeka, ali ipak ne toliko zanimljiva pjesma. Šteta, jer je Sergej karizmatičan i jako dobar pjevač.

Ocjena: 6/10

Marija: Da se radi o 2006. godini ovo bi bio pun pogodak, ovako je činjenica da Rusija nema najkvalitetniju pjesmu ove godine. Kakav bi to Eurosong bio da oni nisu favoriti za pobjedu pa će tako Sergey u samoj završnici biti na samom vrhu ili barem jako blizu njemu i to zahvaljujući scenskom nastupu koji će odraditi svoje, popularnosti samog pjevača i činjenice da se ipak radi o ruskoj, a ne o, recimo, portugalskoj pjesmi.

Mišljenja sam da će to ipak biti –  nezasluženo.

Ocjena: 5/10

Marin: Kaznite me upotrebom bilo koje sprave iz ere španjolske inkvizicije, ali meni se ovo jako sviđa. U usporedbi s prošlogodišnjim „Herojima“ ovo je, kako bi narod rekao, televizija u boji. Catchy stvar koja ispunjava sve parametre za pobjedu. Je li iluzorno da očekujem da se politika ne umiješa? Naravno da jest, ipak je to Eurosong. Ipak, pobjednički materijal.

Ocjena: 10/10

Tomislav: Priznajem, pjesma je dopadljiva, ali mi nikako nije sjela… Previše je zaista kvalitetnih pjesama ove godine s priličnim odmakom od apsolutne komercijale. Iako je većini ova pjesma favorit, mene nije osvojila. No, ako ću suditi prema prošlogodišnjem pobjedniku, Rusija ove godine ima najveće izglede za pobjedu. Šteta.

Ocjena: 6/10

Ukupna ocjena: 37/60

Prosječna ocjena: 6,17

Rusija 2016.

 • Užasna je (1) (8%)
 • Ne sviđa mi se (2) (9%)
 • Ok je (3) (21%)
 • Dobra je (4) (24%)
 • Jako mi se sviđa (5) (38%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...
 • Poredak prve grupe trenutno izgleda ovako:
  1. Cipar 47/60
  2. Rusija 37/60
  3. Danska 29/60
  4. Njemačka 28/60
  5. Moldova 23/60
 • Najstrožim komentatorom danas se pokazao Faruk, a najblažim Bojan.
 • Podijeljene su dvije desetke, jedna za Cipar (Tomislav) i jedna za Rusiju (Marin).

Komentara 157

 1. @fromrussiawithlove pa tko je sporio da pojedinac ne moze odluciti koga ce usluziti a koga ne temeljem svog vjerskog uvjerenja?
  Pa u svakoj zemlji, i najvecim demokracijama postoje takve subskupine koje takodjer imaju pravo na izbor.
  Ja govorim o ustavnoj kategoriji, drugim rijecima ako te neki maticar ne zeli vjencati zbog svojih uvjerenja (slucaj u Floridi), imas tisuće drugih matičara da biraš koji će te vjencati jer tvoje pravo na brak je ustavna premisa iznad saveznih zakona. Do prosle godine to nije bilo tako.
  Ustavom su ti zajamcena socijalna, zdravstvena i fiskalna prava. A ja i profesionalno i privatno podrzavam pravo pojedinca na izbor zeli li participirati u necemu ili ne.
  Na aktivistima je da ustraju radi pregovaracke pozicije jer im je to i zadaca za druge borbe u buducnosti.
  Anglosaksonsko pravo (uzi segment trgovacko pravo) mi je struka.

 2. @sasha

  evo te te Ameike koje su ti puna usta.. 🙂

  Novi zakon: U Misisipiju kompanije mogu da odbiju usluge homoseksualcima

  Guverner Misisipija Fil Brajan potpisao je danas zakon koji dozvoljava javnim i privatnim kompanijama da odbiju, ako je to protivno njihovim vjerskih ubjeđenja, pružanje usluga homoseksualnim parovima.

  Brajan je potpisao zakon o zaštiti prava vjernika, uprkos protivljenju organizacija koje štite prava seksualnih manjina i nekih privrednika. Pojedine konzervativne i vjerske grupe podržale su zakon.

  Kako se navodi, cilj zakona je da zaštiti one koji vjeruju da se brak može zaključiti samo između jednog muškarca i jedne žene, kao i da se seksualni odnosi mogu odvijati samo u takvim brakovima.

  Novi zakon dozvoljava crkvama, vjerskim organizacijama i privatnim kompanija da odbiju pružanje usluga ljudima koji krše ta ubjeđenja.

  Zaposleni u javnim preduzećima mogu mogu da se opredijele, mada zakon predviđa da javna preduzeća moraju da usluže svakoga.

  Druge američke države takođe su razmatrale donošenje sličnih zakona.

 3. Veći dio komentara nije uklonjen, očito nitko nije kažnjen, a većina bi trebala biti, da ne spominjem činjenicu da je jedna osoba već odavno zaslužila doživotni ban sa stranice. Sve to potvrđuje da eurosong.hr uredništvo, novinari, svi koji su uključeni u projekt zaista jesu dno dna hrvatskog novinarstva i novinarstva općenito.

  Ne želim ni razmišljati koliko ljudi otjerate sa stranice i koliko je ljudi odustalo od komentiranja i čitanja vijesti jer ovdje uvijek vlada anarhija, predvođena intelektualno siromašnim ispljuvkom čije ime ni neću spominjati. Sramite se.

 4. Ajde,prestali su.Ljudi se trebaju naučiti poštivati tude mišljenje a ne nametati svoje kao jedino ispravno,čak i kada je ispravno to što govore uvijek se treba poslušati drugoga

 5. Putko,nemas ti blage veze.

  Postajes dosadan sa istim forama. Hahaha. Evo tetka sam. Evo nosim haljine. Potvrdjuje za Bozu. Mislis da si mi pogodio,profa?! Hahahha.
  Ja i dalje imam misljenje da si ti jako nesretna i emocionalno neispunjena osoba koja parcijalno pokusava nadomjestiti preko foruma i portala. Osoba koja je kao kameleon, koja nema cak ni hrabrosti reci da gleda esc, a koja zivi ESC kao niko drugi
  Opusti se, uzivaj malo. Razumijem da nemas sa kim privatno da popricas o ESC- u, pa ovdje visis. Naravno, da bi bio drustveno prihvatljiv i vodio kakav takav socijalni zivot, morao si da prihvatis matricu Dveri. To su osobe koje se prilagodjavaju, a nemaju hrabrosti da stvore zdravo socialno okruzenje koje ce ga prihvatiti onakvog kakav je sa svim manama i vrlinama.

  Hvala, Putko, na lijepim zeljama. Cujemo se opet za par dana. Svako dobro i tebi, Brano. Cuvajte se visokog pritiska i stedite srce i bez straha i stresa. Nece niko otkriti da ste stravstveni ljubitelj i gledalac Eurosonga hahahha

 6. šejtane
  tvoj problem je što si baš ono prava tetka a hteo bi to javno da kažeš da si tetka…. a ha haaaaaaaaaa ..ali eto ne možeš to da uradiš i svakim danom tvoje frustracije sve veće i teže , uz nehebicu to deluje pogubno na tebe i tvoju psihu. Hajde ti na ulicu , na prajd ..traži svoja prava 🙂 džabe ti pišeš ovde, skupi muda koja nemaš pa hajd na ulicu 🙂
  Dijagnoza ti je Božo Vrećo … a pa da , to ti je i uzor u životu a ha haaaaaaaa ….. pa ništa , moraćeš da se oblačiš kao i on.
  Inače, upotreba pravih imena je strogo zabenjena , nemoj da ti se to ikad aviše desi ovde. Da ti ja ne bi koristio pravo ime, a znam ga, jer mi vidiš nije bilo teško da doznam kako se zapravo zoveš.

 7. Postovani i uvazeni,Branimire

  Svi mi jako znamo vase velika dostignuca u razvoju nauke i vasem velikom dolrinosu iste. Vas cijenjeni i nesebicni angazman na prenosenju znanja hahahhaha. POSTOVANI
  Mi,ovdje prisutni,minorni,nebitni,tetkasti,neobrazovani, vam se izvinjavama. Vi ste nas Zeus
  Apoleon.sve naj,naj

  Hahahah. Salu na stranu. Svu tu pricu vec znamo. Sebe istices,druge unizavas. Vec vidjeno. Iste kvalifikacije prema svima.
  Potrudi se malo i budi inovativan
  Razumijem da moras kriti i glumiti da ne volis ESc kako pobogu ne bi skontali da si gay. Ah,nas muzevni Branimir, koji krisom cita ovaj portal i stidno ostavlja komentare inkognito hahaha
  Branimire, uzivate u ESC-u kao prava tetka.
  Branimire,narucite jednu psihoanalizu o sebi. Lijepo je nekada vidjeti i sta stucna osoba kaze
  Branimire,jako ste frustrirani i nesretni, koliko god da pokusavate da prikazete nama ovdje drugacije.
  Covjek u tim godinama, a takva emocionalna hendikepiranost.
  Svako dobro,Branimire.
  Do narednog puta kada cemo opet cuti vasa velika dostignuca i znanje iz oblasti Astrologije,Politike,Sociologije,Politologije,itd…

 8. @fromrussiawithlove a ti to mene znaš? Pa hajde tetko reci tko sam ja! Ja sam barem rođena tetka sa svim atributima žene, a šta si ti?
  Ja sam nedostižna tebi i tvom jadu. Živim u Europi, putujem, uživam u životu… sve ono što ti ne možeš pa tu obitavaš.
  Vidi se kako provodiš život, prava gay tetka koja tu godinama visi non stop i troši si dane…. jad jadni.

 9. @fromrussiawithlove džabe se sarkastično smiješ jer ja jesam pobornik Karla Marksa i premise “Od svakoga prema mogućnostima, prema svakome prema potrebama.” Čestitke Rusiji na pokušaju stvaranja komunističke utopije, ali je napravila tiranijski logor za neistomišljenike. Molim te, pročitaj značenje prirodnih prava i duha individualizma kao zapadne kreacije, iz koje proističe da seksualna orijentacija, vjersko opredijeljenje i slične stvari trebaju da ostanu u privatnoj sferi, ali da javno ne smiju biti diskreditovani i diskriminisani, i da moraju imati jednaka prava kao svi građani. Problem je što LGBT populacija nije zakonski ni ustavni prepoznata i kao takva nije zaštićena od diskriminacije jer javno mogu prihvatiti sebe. Krećući se tvojom logikom ni crnci ne bi smjeli biti na TV-u ili u javnom prostori jer su u prošlosti bili robovi, niti bi se žene smjele zaposliti ili politički aktivirati jer trebaju ostati kod kuće i rađati i odgajati djecu jer je tako bilo u prošlosti. Odnos prema tradiciji je isto tako stvar pojedinca, a ne državno pitanje. Takođe sam protiv izrugivanja Rusa i svega što je rusko. I to je što ću zadnje reći tebi i tvome strahu od toga “šta će selo misliti”.

 10. a ha haaaaaaaaa
  e jadna ti mati … šejtančiću … pa ti se dečko ispod nivoa bednog od onog u glavi pa nadalje.. 🙂
  kad budeš imao i postigao bar 10 deo od onog šta ja jesam , ja ću ti i na tome čestitati .A do tad, ostaj ti meni zdravo dobro u toj tvojoj nedođiji i uživaj sanjajući da ćeš dobiti gay prava, dostojna jedne gay tetkice …. ha ha..to je san svake balkanske tetkice, pa i tebe! 🙂

  Ovde sam intezivno 4 meseca u sezoni baš kao i TI i svaki drugi koji je ovde registrovan… Posle sam 8 meseci u svojim ne malim obavezama koje obavljam besprekorno a na zadovoljstvo radnog okruženja i kolega koje ti ne možeš ni da odsanjaš a kamoli imaš stvarnom životu .. vrlo često na putu van zemlje … stoga tako nesotvarene osobe kao ti u svakom smislu i misle da drugi neko nije postigao ništa ako oni nisu .. A ti si jedan od tih školskih primeraka maleckih nebitnih osobica iz Balkanskih gudara koji sanjaju svoj san o gay pravima… i tako dok to sanjaju , postaju starije i ružnije , pune kompleksa i frustracija sa proaktivnom nehebicom 🙂

 11. Nesebicni . Bitno je da ti to tako kazes. Ko god kaze suprotno od onoga sto ti mislis, onda slijedi masa epiteta i uvreda.
  Ti eto pripadas jednoj i kao intelekatualno sferi. Boze ti mene sacuvaj kakvi su nam i intelektualci sa tobom kao pripadnikom
  Daleko si ti matori od sire slike. Uzak si ti po toj desnoj organizacijskoj struji po kojoj se kreces kako bi opstao na tom tvom radnom mjestu
  O tebi si ti sam sve rekao vec odavno. To svi ovdje znaju.
  Moja percepcija tebe,mada te to ne zanima,je da si jako nesretan i emocionalno hendikepiran. Manjak pruzene ljubavi i manjak dobivebe ljubavi upravo napravi psiholoski osobu kao sto si ti.
  u dubini sebe jako nesretan,sa potrebom isticanja i ,,vodjenja,,zivota pp forumima.

  Prodje ti zivot viseci i piskarajuci po ovim stranicama.

  @corona
  A covjek luta i luta. Ne shvata da se ovdje zabavljamo i da kad prodje esc nas nema. Obradovao se ovolikom prilivu novih clanova. Opet ce biti jadan kada se zavrsi ESc i svi nastave svoje zivote, a on ostane sam ovdje hahah

 12. @corona
  ti si samo jedna mala izfrustrirana tetkica , kaj ne… iz Hrvatske a ha haaaaaaaaaaaa
  zato ćuti i pokri se tim klempavim ušima jer i za disi nisi . … a kad porasteš i postaneš neko i nešto u društvu i okruženju na Balkanu gde živiš , (mada to realno i ne može da se desi ) , onda se javi ovde meni na raport..
  Ovako kao forumska tetkcia možeš da blebećeš do sudnjeg dana… ali ništa ti to ne vredi. Tvoje reči nemaju težinu , beznačajan si kao bilo kakva pojava , pa čak i u virtuali .
  Još kad bi znali ljudi ovde gde i kako ti ti živiš , smejali bi ti se tri dana.. ali hajde neću o tome , nije za javnost.

 13. To ti je mentalni sklop jedne osobe koja zivi u zemlji koja ima najslabiji standard u Europi. Gdje zakoni ne vrijede. Gdje vlada kaos i u vecem dijelu zemlje siromastvo. Tako da @fromrussiawithlove mene ne iznenadjujes. Ben Afflec sliniša

 14. @ajan mozes li zamisliti da je s Kosmopoljem netko u vezi. Pa tko bi trpio to?!?
  Kosmopoljev je doseg skrivanje po rupama jer inace da ima nekog ne bi ovdje visio 0-24

 15. Svi morate znati gdje @fromrussiawithlove zivi, u kakvom se okruzenju krece jer takvi su mu i stavovi.
  To je isto kao da se cudite nekom domorocu iz zemlje treceg svijeta sto ne razumije mnoge procese.
  @fromrussiawithlove zivi u svom malom svemiru I ZA BOLJE NE ZNA, vec mu je dobro tako kako je.
  Sto bi ovekivali drugo od nekog tko dobar dio godine provodi ovdje barem 5-6 sati dnevno? – Da nema zivota.

 16. Marks …. a pa dobar ti je nik name 🙂 a ha haaaaaaaa
  Ne ja pripadam onom krugu gay priče i lobija koji apsolutno negira potrebu za svim lažnim pravima za tu populaciju . to je stvar isključivo za 4 zida. I nigde više. Šta koga briga šta ja radim i šta ću da radim u krevetu . Niti mene zanima šta neko drugi radi. Ali da ja kao manjina u civilizaciji tako bezobrazno, bahato pod svim lažnim izgovrima parava i sloboda namećem svoj manjinski stav civilizaciji koja je apsolutno većinski heteroseksualna.meni ne pada na pamet. Niti većini ljudi naše orijentacije koji su ostvareni karijerom , ugledni i slično .
  Onaj ko hoće da se blamira javno neka to uradi .Njega kao takvog zakon neće i n e može zašiti od BLAMA. a ne može ni od mnogo čega drugog , pogotovo od otkaza na pslu , pod izgovorom neke nove sistematizacije radnih mesta , naprimer.
  Pema tome d ta priča je čista propaganda sotonističkog lobija koji koristi LGBT zajednicu da bi koliko sutra u zapadnom svetu pod krinkom NWO oni toplo preporučili i uveli ” svi smo jednaki” … samo sa još gorim stvarima koje bi se tu nadodale..
  Onaj ko to sve prihvata taj je i LUD i NENORMALAN , bio on gay osoba ili str8 osoba. Jer to je antiteza ovoj civilizaciji , i ne može postati glavnom tezom , NIKADA.
  Što bi se ja pridružio promovisanju nečega i nekom lobiju iza kojeg stoje najcrnje i najrigidnije osobe koje hodaju planetom , i što bi moja privatnost trebala da postane javna za bilo koga.. svašta.

  @ajan
  ti si jako jako naivan, nemaš svoje ja, povodljiv si ekstremno a i nedovoljno si obrazovan u svakom slučaju . Uopšte mi nije đir da raspravljam sa tobom, jer si ispod nivoa bilo koje komunikacije koja uključuje široki spektar svih mogućih znanja i informacija, a što važi za većinu vas ovde.
  Suviše si komfuzan , jednostran i površan. Ne možeš da sagledaš širu sliku , nego blebećeš neku priču o gay pravima koja ti je bitna jer si ti gej. A ja ti kažem i da ti sve to daju tu gde živiš , ti opet ne bi smeo da nos pomoliš i budeš sve to što bi hteo javno . To ti niko neće nikad dati . I nigde.

 17. Nesebicni, na osnovu par klubova donosis misljenje o drzavnom upravljanju i zakonima???ozbiljno???
  To sto se ti kreces po takvom okruzenju i sto si kopirao stajaliste organizacije Dveri kako bi za sebe rekao sa si ,,normalan,, ne znaci da si to i zaista.
  To sto ti nemas voljene osobe koju bi zagrlio i poljubio je nesto sasvim drugo. Strah od svoje vlastite sjene.
  Vise postujem i ,,tetke,,koje imaju onu stvar da se bore za svoje ideale nego takve koji se kriju po organizacijama glumeci ono sto nisu i pljuvajuci protiv onoga sto su zaista to.
  Ovdje si sve ono sto nemas m… da bude javno.
  Opusti se . VOLI NEKOGA I nadji nekoga da te voli. MANJE ces biti fruatriran i ogorcen.Vjeruj da nesta i taj strah.

 18. @fromrussiawithlove ja ne mogu vjerovati da sam sebi pljuješ u usta, da si zadovoljan životom u sjenci i da smatraš svoju seksualnu orijentaciju nenormalnom. I da imaš srama ovdje drugim homoseksualnim osobama zatirati njihovu slobodu kroz glorifikaciju Rusije, heteroseksualnog braka i blindiranih tajnih gay klubova. Neviđeno. Ovo je tvoj personalni stav i problem, a ne tema za javnu raspravu. Laku noć!

 19. @sasha ….mahanje zastavom koja nema nikakvu poveznicu sa događajem treba osuditi, isto kao i taj poljubac koji spominjete, jer ovo je festival kojeg ljudi gledaju radi pjesama…tako da treba isključiti iz kadrova bilo kakve poljubce, s obje strane….pobjeda Conchite je bila po meni namještena, složio bih se Kosmopoljom po tom pitanju. Previše je pjesma bila osrednja, da bi pobijedila…a činjenica je da su ljudi imali popriličnu nakazu vidjeti na sceni, a pobijeda je bila izrežirana, prvotno zbog toga da bi se o tom izgledu pjevačice pisalo poslije u svim novinama…nametanje nečega, a da se i nije bit samog događanja…nigdje nisam vidio naslov: lupam ”ove godine na esc pobijedila austrijska pjesma Rise like a Phoenix”…već je samo njegov izgled (iz kojeg se dalo zaključit koje je orijentacije) bio na svim naslovnicama…. Što se još tiče ovih LGBT zastava i Rusije, pogledaj nastup Ruskinje Poline Gagarine u polufinalu ( https://www.youtube.com/watch?v=Q2gbKglCL5s ) …eto pogledaj na 0:45 i reci mi da li su ti ljudi slučajno tamo i da li ih slučajno mirno drže, da se što bolje vide u kadru….mislim svi znamo da se inače maše zastavama, nezz zašto ovi ne bi isto, ali ajde…..koliko vidim u finalu toga nema, jer su Rusi pretpostavljam reagirali….prebitan je to kadar da bi bilo slučajno….a da zaključim…mislim da ovakvim igrama nije mjesto na ovakvom festivalu, nek aktivisti idu po sudovima i po parlamentima i nek tamo traže svoje slobode…..dobro je rekao jedan komentator ispod….što bi trebali sad svi heteroseksualci izmisliti svoju zastavu i mahati s njima na festivalima i paradirati po gradu? ulice i festivali nisu riješenje, niti su kod nas ikad bili što se tiče tog pitanja….

 20. @corona
  @ajan

  ne lupajte , niste bili tamo , nemate veze sa životom … Sve postoji u Rusiji i velikim gradovima.. uključivo i vrhunske gay klobove. Naravno na uluzu ne piše ” ovo je gay klub” …
  Propaganda LGBT zajednisi je zabranjena zakonom , prajdovi ili bilo šta slično . Nema ljubljenja pedera na ulici , nema držanja za ruku itd…
  šta tu nije jasno ? … i šta tu nije normalno ? Samo pederima tetkama je to problem , pa ljubite se po Zagrebu , Sarejevu ili gde god… pa da vas vidim..ako vam se ne sviđa put pod noge i pravac preko bare negde… što dalje to volje 🙂

 21. U Rusiji za kog uopće posumnjaju da je gay, pitanje vremena gdje će bit sačekuša. A da ne pričam o ostaloj diskriminaciji.
  @fromrussiawithlove ja doista mislim da nisi svjestan što uopće pričaš hahahahaah hahahahahahah ajme koji si ti lik. Dijagnozica samo tako.

 22. Nesebicni,ne valjaj gluposti. Trebas znato kad je dosta. Ispade da je Rusija raj na zemlji hahahah. Bog ti pomogao kada ti pricas nama o ruskim zakonima i postenju. Voli je, niko ti ne brani. Ali ne lupaj toliko gluposti o kaznama i zakonima. Diktatorski rezim blazeg oblika od Sjeverne Koreje

 23. @fromrussiawithlove ne izmišljaj, gledamo svakodnevno iako preko cenzure kako prolazi gay populacija u Rusiji. Ništa klubovi, neka samo netko sazna da si gay. Sibir ti ne gine. Hahahahaha

 24. @corona
  a ha haaaaaaaaa. ne brini ne bi … bio sam u Moskvi tri puta u poslednjih 10 ak godina… čak i u gay klubovima koji su elitistički sprma mnogih u navodno gay frendli orijentisanoj zapadnoj Evropi .. dlaka s glave nikom ne fali … jedino vidi što nisam nosio nikakv transparet po ulici i vkao videte ja sam gay , ha haaaaaaaaa..tada mi ljubozno prišli policajci, oduzeli momntalno transparent i odveyzi njihovim vozilom u prviu stanicu i naplatili novčanu kaznu . To je sve.Ali pošto sam ja normalna gay osoba , a ne tetka , onda mi takvo šta ne bi palo ni napamet da promovišem bilo gde na ovoj planeti .

 25. @sasha
  Pa nikakv problem u Rusiji nemaju osobe koje pripadaju LGBT zajednici .Ruski zakoni su vrlo precizni , svako ima pravo na zaštitu kako ličnu fizičku , tako i na poslu ..ne može biti neko otpušten pod izrekom što je gay…
  U Rusiji je sve isto kao i u većini zemalja sveta , samo je u javnosti zabranjena gay propaganda, lobirranje, reklamiranje. Sistem je u društvu ” ne govori – ne pitaj ” …upravo takav sistem je bio do nedavno u vojsci SAD-a.
  Rusko društvo i civilizacija je svesno svega ali se nema potrebe to glorifikovati u jednom društvu kao da je poželjno i normalno . To je osnovna razlika u odnosu na zapadno društvo . I to je dobro , odličan obrazac kad te zakon ipak štiti , ali nećeš moći mahati dupetom na ulici da si to što jesi. To je tvoja intima i tvoj problem za 4 zida.
  Što se tiče ostalih prava, ona neće nikad biti dozvoljena ( bar ne većina) , a koja bi bila pandam bilo čemu što proističe iz pravog heteroseksualnog braka. To se ne postavlja kao pitanje, niti će ikada.. i to ima veze sa Pravsolavnim Hrišćanstvom .

 26. Iko sam gay osoba , nikad neći stati iza lažne promocije i širenja lažnog vapaja o ugroženosti LGBT populacije i potreba za svim njihovim pravima i slobodama, koje šta više ugrožavaju kao takve slobode , prava i tekovine na kojima je zasnovana naša heteroseksualna civilizacija . Ak osam gay osoba, to me ne sprečeva da sam konzervativan, tradicionalista, hrišćanin, moralan nadasve u svakom smislu .
  Radije ću tražiti da se u mojoj drzavi podrži natelitet , da majke sa trećim deteom dobiju plate, sa drugim detom platni dodatak.Da se svakom mladom bračnom paru obezbedi skroma krov nad glavom.Da se bar jednom bračnom partneru obezbedi siguran poao.
  sigurno mije pres talo do toga, nego do škrtih i sebičnih homoseksualnih sloboda koje su do te mere iritantne dda ni meni kao gay osobi ne prija da vidim istomišljenike koji bi se hteloi žvaliti na ulici , tucati ceo život i dobiti pravo da posvoje dete i da dobiju penziju od partnera ..
  Hvala bogu pa postoji Ruska Federacija koja je svetionik u odbrani normalnog u ovoj civilizaciji . A bogme ima i imaće podršku mnogih velikih zemalja u svemu tome.

  Ovi koji se busaju u prrsa , da im trebaju prava, ne mogu dobiti ono elementarno pravo da zaštite sebe na svom radnom mestu .Iako na zapadu zakom štiti nekog od otkaza , poslodavacu je dovoljno samo da izmeni sistematiciju radnih mesta i neku gay osobu ako želi ukloni odatle.Ne nećemu niko reći , da ti si dobio otkaz zato što si gay. Rupa u zakonu ima koliko hoćeš . nijedan zakon te realno tu ne može zaštiti da bi ti sigurno zaštitio u sačuvao svoju egzistenciju . Čak ni u Americi .

 27. @sasha

  da to je bizarna realnost…. ali ipak realnost , umiro ti ili ne 🙂 .. nemoj brinuti oko toga mnogo, dobićeš verovatno priliku 🙂 hteo ili ne.. obično se takve prilike dobijaju kad se najmnje nadaš …samo se dese, a onda si zatečen..

  mnogo je kasno a ovo je jako široka tema …. a nadsve da bi se baš kompletno sve razumelo eshatološko znanje i informisanost više nego nužni svakom . Stvari izlaze iz domena svakodnevnog ili priče o samom escu u užem smislu ..

 28. ForzaVD

  Tako je ..niko ko je normalan muškarac danas neće reći da prati esc ( ne mislim na jedno veče ..pa čak ni to …. ) jer to danas važi kao gay festival za promociju raznih neprimerenih i nepojavnih prikaza koje nemaju veze sa opštim civilizacijskim obrascem na planeti . Zapravo hoću i reći da na ovaj način na koji mi to radimo ovde , strš ljudi i strš muškarci posebno ne prate , niti cene esc. Taman toliko kao ni umetničko klizanje.
  Danas ko kaže da prati esc i to još da je fan , on dobija momentalno etiketu gay osobe, čak i ako nije.
  Zato nekom spomenuti javno da se ovo prati , pa još i na ovaj način automsatski znači doćiveti blam u društvu. Najmanje to .

 29. Zapamtite proročanstvo koju je izrekao veliki mislilac @fromrussiawithlove na fan stranici eurosong.hr, a tiče se svjetskog poretka
  Hahahahahahaha, koja bizarnost. Hahahahahahahaa, umirem

 30. Poenta je u sledećem. Nikada nećete dobiti tu mogućnost da proširite razna nastrana ” jevanđelja ” po svetu , a garant za to će biti Rusija i dobar deo zemalja koji će joj prići kao jedan kroz jedan.
  Tamo gde budete pokušali to da širite kao npr u UKR i na ma kojoj tački sveta a koja je u interseu Rusije , dobićete opomenu , ako se o tooglušite imaćete i rat , koji ćete izgubiti .
  Ta era kada ste po svetu sejali svako zlo , je završena , a sve u ime zapadne demokratije. To vi svi jako dobro znate i osećate svakim danom sve više. . Od sada ćete polagati mnoge račune za sve ono što kanite raditi ili što bi ste radili , van vašeg dvorišta , samo na jedno mesto . Zove se Moskva.
  Kod vas možete da sprovodite otvorenu sodomu i gomoru i da je uvijate u razne šarene i roze celofane i da svako ” g-vno ” nazivate sladoledom , ako hoćete , ali samo kod vas… no sa širenjem toga jada , odgovaraćete momentalno gde i kad zatreba.

 31. @fromrussiawithlove da brate…mene pravo sram rec da pratin esc javno….al oke vjv ga ne bi ni ja pratija da ne dolazin iz obitelji u kojoj se svake godine gleda eurosong…..kako god ja jos ne kuzin zasto ja u ponoc ode raspravljan a ujutro iden na faks ??

 32. @fromrussiawithlove uopšte nisi shvatio poentu moje priče i samo izvrćeš moje riječi koje ne kontaš. Preporučujem tekst sutkinje Vrhovnog suda SAD-a, Ruth Ginsburg povodom referenduma o gay brakovima u Kaliforniji iz 2007. godine koliko me pamćenje služi. I za opštu kulturu, SAD imaju 50 saveznih država, jednu prekomorsku pridruženu teritoriju (Portoriko) i distrikt Kolumbiju. Za istorijsku odluku su već ostali rekli.

 33. @fromrussiawithlove upravo suprotno. Eurosong je festival koji mnogi gledaju ali ne priznaju ga gledaju.
  Gledaniji je od dodjele Oscara i odmah je po prosjeku iza SuperBowla kao najgledanijeg eventa na svijetu svake godine.
  Samo nogometno prvenstvo svake 4 godine (finale) ima te brojke.

 34. @sasha vidis da ne prati. To je bilo historijska odluka za SAD.
  Dok se mnogi ti ,,borci,, bore protiv ,, Zapada,, ujedno im se dvoristu nizaju skandali vjerskih vodja. Dok se ppzivaju na tradicuju, pucaju brakovi ko ledenice, a nizu se ljubavnice i vanbracna djeca. Sve po tradiciji i borbi protiv zapadnih vrijednosti
  TO sto neki predstavljaju taksi vozace do satelita, ne znaci da su tehnoloski broj 1 u svijetu. Servis je servis

 35. Evrovizija treba da bude porodični muzički festival , a ne poligon za promovisanje nastrnosti , i to u prvom kadru. To su donele te agende, ali mene lično to ne zanima .ESC je doživeo navodno veliku polpularnost i najveću omraženost od kada postoji , upravo u poslednjih 10 ak godina od kada se promiviše kao gay festival .
  to svaka str8 osoba danas zna, a svi ovde prisutni najbolje da sprovedu eksperiment.Neka objave svojim str8 prijateljima , posebno muškarcima ( ako takvih imaju , pošto su većinom ovde gay osobe) da prate i gledaju esc, pa će videti kakvu reakciju dobiti i kako će im se isti nasmejeta u facu .
  Odavno pratim esc, taj problem ne da nekada nije postojao , nego je esc bio cenjen kod svih.. danas to nije slučaj . To je najomraženiji muzički događaj sa kojim se većina ljudi sprda na sve moguće načine a oni koji je gledaju , njih ismejavaju . A kao kruna svega je upravo Končitina pobeda, gde jedna prikaza sa nenormalnom pojavnošću kao pobeđuje u jednoj nameštenoj priči koja se zove agenda NWO … ..

  Odavno nikom iz str8 krugova ne govrim da pratim esc detaljno . Taman posla. Em me je sramota , em je presmešno .

 36. @ervol pa to je tvoj dojam. Meni nisu eksponirani. Eurosong gledam zbog pjesmama, a najviše zbog dodjele bodova na kraju jer mi je to najzabavniji dio. To vječno darivanje bodova susjedima, ne davanje bodova zbog političkih razloga, iznenadnih favorita, loših izvedbi uživo… sve mi je to čisti fun.

 37. @sasha okej izgleda da smo se previse makli od sustine…. Pusti 2000-u nego mene zanima zasto su oni sad toliko bitan i toliko felik faktor u eurosongi znaci sad ovog momenta pa skoro i najbitnini (vise od pisama) i nemojte mi molim vas o diskriminaciji pa jb**mater koliko san se ja puta nasa diskriminiran zato sta mi je mater “cetnikusa” a zivin u gradu koji bombardiran od istih i ne smis rec ric srbija a onda ocekujete da gay populacija nece bit diskriminirana ….bit ce vazda al nisu oni jedini….

 38. @fromrussiawithlove pobrkao si lončiće. Upravo prošle godine su izjednačena gay prava u sve 51 države SAD-a. Povijesna odluka Vrhovnog suda SAD-a. Pratiš ti uopće medije? Pa to je vijest godine bila.

 39. @misanthrope
  nešto si ti dečko jako pobrkao lončiće

  nisu zapadne vrednosti , vrednosti gay ljudi … zapadna civilizacija je nešto drugo ..u njenoj osnovi je nešto šire od istospolnih odnosa. Pa čak ni na zapadu u USA naperimer gay osobe nemaju ista prava u svakoj od 51 savezne države. Negde su ta prava na nivou kao i kod nas i manje… Ali ne postoji samo zapadna civilizacija planeti i ne može ista da nameće svoju samovolju nekom drugom.
  Naročito ako je to povezano sa religioznim i verskim principima. Na planeti postoji više rasa, više civilizacija, više religija. Ne mogu se lažno objediniti sve i da hoće.
  A što se tiče zapadnih vrednosti i tehnolgije … ne znam gde je granica DANAS? Koliko znam amerikanci skoro deceniju ne idu i ne mogu da odu ni do svojih satelita ni do orbitalne stanice ako ne polete sa ruskim tehnološkim dostignućima i to ne iz Amerike ili EU nego sa ruskog poligona i kosmodroma u Bajkunuru …. ima takvih primera jako puno …da ti ne nabrajam…

 40. @ervol ESC je oduvijek bio posebno popularan u gay krugovima. Najveći fanovi su iz gay populacije. ABBA je zaštitno lice gay populacije koja je isplivala iz Eurosonga još prije 40 godina. Nije to do 2000.
  U današnjem svijetu multimedije i neusporedivo brže dinamike i komunikacije, gay fanovi su samo došli više do izražaja kao najveće grupe fanova…

 41. @fromrussiawithlove to je ustavna kategorija u državama zapadne Europe. Nema tu rasprave.
  U Hrvatskoj je pak zakon o istospolnim parovima donesen prije par godina i apsolutno nikakvog značajnog utjecaja na proračun nema. Istospolni parovi imaju sva prava koja sam naveo, tresla se brda – rodio se miš.
  Da bi to postigli trebalo im je 15 godina aktivizma, ali postigli su.
  Svaki građanin koji je uredni porezni obveznik ima pravo na mirovinu, zdravstveno osiguranje, besporezni prijenos imovine supružnika /partnera, podjelu imovine nakon razlaza, baš kao i ljudi u braku te izvanbračnoj zajednici.

 42. Kosmopolj,
  ja sam rekao da je Sergej “pomalo nekarizmatičan” nikako “totalno nekarizmatičan” i da, u pravu si, to je samo moje osobno poimanje i doživljavanje nečije karizmatičnosti i ništa više od toga. Pa tko god od nas dvojice bio bliži istini, mislim da se slažeš da to neće Sergeju puno ni odmoći ni pomoći u njegovoj pobjedi na ESC.

 43. @sasha koji dio ti nije jasan u “song contest” znaci nije homo contest ni contest of diference i sve je bilo super do 2000 i neke dok se nisu pojavile puste “zastave” al dobro i tu je bilo sve pod kontrolom dok nije dosla pobjeda cochite di je sve enormno skrenilo :/

 44. Ma džaba vam je to sve , nećete to sve dobiti NIKAD , čak ni na zapadu , jer je to nemoguće za primeneti sve.A pogotovo što državu treba da udari po džepu jako mnogo . To je dnostavno nije ukalkulisanu i sistem , a drugo sva ta prava ne proističu iz istspolnog odnosa da bi se mogla ostvariti .
  Suviše smo mi došli gospodo na kraj ovog civilizacijskog poretka, da bi priča o gejevima bila toliko važna. U to budite uvereni .
  Da bi se takve stvari menjale i da bi obuhvatile celi svet, mora na planeti da se desi veliki masovni holokaust. To se ne ostvaruje mirnodopski . A kad se to desi , samo je deo šireg konte4ksta svih antagonizama na planaeti . Onda to sve jedno ne može da se uspostavi , jer realno ne postoji ni “civilizacija ” koja je dovela u poziciju sve na planeti.
  Dakle uopšte to pitanje ne može da se reši nikakvim agendama, zakonima , koje bi neko nekom pokuašavo da nametne iz bilog razloga. Sve to ide u jednu široku sliku koja donosi veliki rat.

 45. @misanthrope svaka ti je na mjestu. Licemjeri koji koriste “izmišljotine” zapada u svakodnevnom životu, a istovremeno pljuju po istome. Pljuju u tanjur iz kojeg jedu.

 46. @ervol Eurosong su različite nacije, različite kulture, različite pjesme, različiti stavovi, različiti ljudi.
  To što ti kažeš je tvoj dojam. Ja sam na svakom Eurosongu do sada vidio da ljudi jednostavno opušteno uživaju.

 47. @fromrussiawithlove ako je dvoje ljudi cijeli život zajedno živjelo i zajedno privređivalo PLAĆAJUĆI POREZ državi uplatama u državni proračun temeljem dohotka, onda imaju pravo na prava od te države. U Hrvatskoj i kompletnoj zapadnoj Europi to imaju decenijama. Niti će to uzrokovati deficit u proračunu, niti enormno povećanje socijalnih rashoda.

 48. Nikada te niko nece razumjeti dok slicno ti ne dozivi na vlastitoj kozi. To sto ti mialis da je u svijetu tako, grdno se varas. Nije. Ppgledaj svoje okruzenje i stvavove tvoga okruzenja i bice ti jasno. Pretpostavljam da nisi ozenjen, ali kada budes, vidjeti ces kakve se pravne prednosti moze tvoj bracni drug da ostvari, a kako drugi ne mogu.
  Ti i kao vjernik trazis svoja prava, boris se, a osporavas drugome. Necu ni da spominjem stajalista religije o govoru mrznje, prevarama,laganju itd.
  SODOMA I GOMORA SE CESTO KRIJE UPRAVO MEDJU ONIMA KOJI NAJVISE NAPADAJU I OSUDJUJU

 49. Suština demokratije jeste ostvarivanje prava manjina i sprečavanje tiranije većine. A pod tim se podrazumjeva ostvarivanje jednakih prirodnih prava za SVE. Ne vidim poentu u raspravi sa ljudima koji se ježe na zapadne vrijednosti, a istovremeno koriste zapadnu tehnologiju, gledaju zapadnjačke emisije koje su nastale zahvaljujući progresivističkom zapadnom duhu (još jedna preporuka Protestantska etika i duh kapitalizma, Maks Veber, ili još bolje interpretaciju sociologije Maksa Vebera od strane srpskog teoretičara Mihaila Đurića izdanu od strane Matice hrvatske).
  Živjeli u znanju! ✊

 50. @sasha sve stoji ali kao sto rekoh ako neko oce nesto postic puca drito…znaci nek idu prosvjedovat u drzavne vrhove a ne na show koji se bavi muzikon

 51. @sasha

  ” radi se o tome da gay osobe traže elementarna i mnoga egzistencijalna ljudska prava koje hetero osobe imaju.
  Brak, zdravstveno osiguranje, prijenos mirovine, nasljeđivanje…
  Npr. neki gay par živi zajedno 30 godina i jedno od njih umre. Drugi partner/ica mora imati pravo na sve ono na što ima i hetero par: prijenos mirovine, imovinska prava, pravo posjete u bolnici kod intenzivne njege, pravo na nasljeđivanje i sl… a to u nekim zemljama još nemaju ”

  Ne može to sve….. kako gay osoba ima pravo da nasleddi penziju od bračnog partnera? , kad je to namenjeno ženama , koje su i braku rađale decu i doprinele civilizaciji na taj način , između ostalog…. Na osnovu čega će gay osoba to da zasluži ?
  Drugo , ko ima danas u svetu ceo taj sistem da plati , kad ni one bogatije zemlje ne bi mogle izdražti takav pritisak , to su ogromni novci da bi se takvi troškovi pokrili … to je nemoguće ostvariti u praksi…

  Ne mogu da imaju ta prava sva, jer to ne prističe iz prirode odnosa… i nemoj lagati da je tako na zapadu , sem možda u par zemalja… to nije obrazac ponašanja ni u većini zapadnih zemalja …

  Nasleđivanje je već rešeno …. ako je neko nekom tastamentom ostavio uz svedoke ili je neko nekom bio hranilac, taj dobija nasleđe.Neće te niko tada pitati da li si gay ili nisi … Tako to je najlakše i ne zavisi ko je kako orijentisan..

 52. @ajan svit te pravi ludim imaju oni vec sve isto koliko i hetero osobbe i misas skroz dvi razlicite stvari sta se tice navijaca po ulicam i gay pridea…i nemoj sad misat vjeru u ovu aj molin te….

 53. @ervol Eurosong gleda 200 milijuna ljudi širom svijeta. Kao koncept Eurosong je: različitost, pluralizam, tolerancija, zabava – ponavljam, pogledaj službene slogane svake godine. To je koncept, da se poštuje različitost.
  Sjeti se govora Conchite nakon pobjede na pozornici Eurosonga u izravnom prijenosu.
  Ako ti je nešto normalno i prihvatio si onda to niti ne primijetiš na TV-u. Ne smeta te.

 54. @ivancavarswe Den Vilda

  potpisujem ti sve za Rusiju , osim da Sergej nije harizmatičan ( to pre ide pod ukus u odnosu na nečiju pojavnost) . On je zapravo jedan od najharizmatičniji na ovom escu i baš zahvaljujući tome i nastupu , verovatno će i pobediti . Sigurno to nije savršena pesma, ali u ovoj konkurenciji , realno i jeste , pogotovo ako posmatramo ceo dojam , koji će doći a ne pesmu u užem smislu .

 55. Eto sada nesebicni gen zna i moje stavove hahahah
  Covjek cuo da mi je Turska draga, a povezao valjda da odmah podrzavam diktatorske rezime i lopove. Nisam ja kao ti. Ne pada mi na pamet braniti persone olicene kao diktatori
  TI KAO DA NE PRATIS FUDBAL
  UEFA je uvela borbu protiv rasizma, ali kao borbu protiv diskriminacije crnaca. Sjeti se bacanja banana. Sigurno nije niko to bacao bjelcima. Naravno da to vazi za sve
  Pa ne traze homoseksualci da imaju nista vise od tebe. Trazi se da imaju isto ono sto ti imas jer to tako stoji. pa nisu se zene borile za cvijece da imaju za 8. Mart vec da mogu raditi i da mogu glasati kao i muskarci
  Logika ti ide tako kao da se kaze sta navijaci imaju navijati gradskim ulicama i nosati zastave,neka to propagiraju samo na stadionu
  Sta religiozni ljudi imaju isticati svoje oznake i molitve, neka to rade u vjerskim objektima i kucama

  Meni to ne smeta. Svako neka istice kako hoce, samo da ne namece i ogranicava drugima

 56. @sasha i oce to dobit puten eurosonga….nece jer u svedskoj npr di se organizira to je normalno vec….a u hrvatskoj npr i slicnin zemljama to prati jako malo ljudi a ti koji prate ni ne idu za gay-evima vec gledaju iz zabave tako da tu nemaju koristi…uostalom sta nisu dovoljni gay pride-ovii koji ako tako gledamo imaju 100% veci ucinak

 57. @ervol radi se o tome da gay osobe traže elementarna i mnoga egzistencijalna ljudska prava koje hetero osobe imaju.
  Brak, zdravstveno osiguranje, prijenos mirovine, nasljeđivanje…
  Npr. neki gay par živi zajedno 30 godina i jedno od njih umre. Drugi partner/ica mora imati pravo na sve ono na što ima i hetero par: prijenos mirovine, imovinska prava, pravo posjete u bolnici kod intenzivne njege, pravo na nasljeđivanje i sl… a to u nekim zemljama još nemaju

 58. Ako u svim pravima , naročito ovakvim kako sotonističke agende promovišu NEMA GRANCA, svet postane Sodoma i Gomora vrlo vrlo brzo . Tada je sve nenormalno , normalno . To je ono kad nemoralna i nenormalna manjina nameće obrazac ponašanja civilizacijskih razmera , pod krinkom sloboda, prava , demokratije i bla bla… ha haaaaaaaaaa
  E to može samo da prođe na zapadu ( ni tamo svugde) , koji se urušio već i odrekao svoje crkve masovno.
  Dobar deo sveta neče deliti taj sistem vrdnosti NIKADA .

 59. Realno govoreći, ovdje samo dvije pjesme i zaslužuju detaljnu analizu i komentar, a to su Rusija i Cipar. Evo kako sam ih ja poredao:
  1. RUSIJA. Svatko ima pravo na svoj ukus i mišljenje, ali realno govoreći Rusija je u ovoj skupini neusporedivo najbolja pjesma. Ne znam zašto se komentatori Eurosong.hr uporno pozivaju na 2005./6. godinu, kao pjesma se stilski uklapa u to razdoblje…pa ovakav tip dobrih pop uradaka se uvijek uklapao i uklapat ce se u bilo koje razdoblje ESC. Ne volim kad se Eurosong ukalupljuje i veze za nekakve “moderne” ili “zastarjele” trendove, to je upravo ono sto i uništava srce i dušu eurosonga…Ruska pjesma je jako dobra pop pjesma, pisana za Eurosong odnosno za pobjedu na Eurosongu, pjevač ima jako dobar glas i pravi je profesionalac, scenski nastup ce biti odličan, i sasvim je logično da je prvi favorit za pobjedu. Nije ovo savršena pjesma ili jedna od onih za koju bih mogao reci da spada medju najbolje ikada, daleko od toga….Zamjerka ovoj pjesmi je da se u refrenu osjeti jedan pad (kao da skladatelji nisu imali inspiraciju pa su to nekako na silu isproducirali) i pomalo Sergejeva nekarizmaticnost. Prije objave ijedne pjesme, nisam mislio da ce Rusija biti glavni favorit za pobjedu (imajuci u vidu politički status Rusije), ali s obzirom na nedostatak konkurencije ona taj epitet opravdava. Rusija je pobjednik dok se ne dokaze suprotno.
  2. CIPAR. Dobra pop-rock pjesma, jedan klasik s pamtljivim i slusljivim refrenom. Naravno, osjeti se švedski utjecaj u produkciji…Prednost Cipra je sto ce se izdvojiti s obzirom na rockerski nastup, s druge strane opet ne mogu reci da je ova pjesma nesto posebno. Ovo je jedna od pjesama čiji plasman u potpunosti ovisi o izvedbi uživo, tj. moze biti pri dnu ljestvice, a moze lako i u TOP10. Nisam ih slušao uzivo, pa mi je tesko dati tocnu prognozu, ali ovako rekao bih da ce to biti plasman izmedju 10. i 15. mjesta.
  3. DANSKA. Ah sto reci, nista novo od Danaca, tvrdoglavi su ko mazge. Ma jednostavno im se ne da igrati glavnu ulogu na ESC, pa su se očito odlučili par godina odmoriti. Jedna potpuno isfurana pop pjesma s 3 zgodna dečka. Da, i naslov:” Soldiers of Love”, ma mozes misliti…Jedan jeftini pokušaj obmane širokih masa, rekao bih. U nekakvim normalnim okolnostima ne bi smjela proći u finale, ali s obzirom na jako losu konkurenciju, Danska moze u finale, a tamo to je negdje iza 20. mjesta.
  4. NJEMAČKA. Ova mi se pjesma uopće ne svidja i nikako mi nije jasno kako na kladionicama tako visoko kotira. Studijska verzija i zvuci nekako, ali riječ je o jednoj potpuno amerikaniziranoj i na silu napisanoj pjesmi koja nema nista eurovizijsko u sebi. A jos izvedba uzivo, glas pjevačice i scenski nastup-jedan potpuni nesklad (potpuno se slažem s komentatorima Eurosong.hr). Prosle sam godine negativno komentirao Njemačku i onaj iritantni glas od Ann Sophie i pogodio sam da ce biti zadnja. Neće ni Jamie-LEE bit puno bolja, dapače jos jedno potencijalno zadnje mjesto.
  5. MOLDAVIJA. Boze sačuvaj- evo to je sve sto imam pametno reci za Moldaviju. Jos kad pjeva uzivo, to je katastrofa svjetskih razmjera.

 60. @fromrussiawithlove zato živiš i djeluješ tamo gdje živiš. I budi sretan tamo, kao što sam i ja sretan ovdje. Najbitnije je da budemo zadovoljni svojim životom jer kad je čovjek zadovoljan onda nema potrebu za frustriranim uvredljivim ispadima, bez obzira vjeruje li u Sotonu, Isusa, Supermana, Cecu ili nekog trećeg.

 61. “Obožavam” debilne izjave o masoneriji, sotonističkim krugovima, kultovima i ne razumijevanje značenja Boga. Dok se krene tako odmah se zna da nije riječ o ozbiljnim ljudima i kvalitetnom otvaranju neke priče. Ono što se na Zapadu dešava jeste civilizacijski razvoj koncepta prirodnih prava. I ako stvarno želite razumom razumijeti odumiranje religije (kao institucije, potpuno drugačiji pojam od vjere), pravo pojedinaca na slobodnu radnju koja ne ugrožava druge pojedince, preporučujem vam djela od Tomasa Hobsa, Žan Žak Rusoa, Džon Loka, Raula Žirardea, Bronislava Malinovskog, Klod-Levi Strosa. A o svom načinu svog ponašanja čitajte u knjizi Jovana Cvijića, Balkansko poluostrvo. Živjela prirodna prava! ✊

 62. @ajan ali tu se radi o drustvu opcenito…oni se bore protiv nasilj diskriminacije i rasizma itd….ali sta se tice homoseksualca to je njegov osobni stil zivota….oni nisu za nista uskraceni za razliku od hetero osobe…@ajan i @sasha to vam onda dode na isto ko da hetero osobe osmisle svoje zastave i nose ih po ovakvim manifestacijama i izjasnjavaju svitu svoju orjentaciju…to da su oni bili diskriminirani i jesu u proslosti ali vise nisu…po svitu se zaposljavaju ki hetero osobe zive istin nacinom o cemu onda pricamo za sta se bore….ali idemo pre daleko moja poanta je da oni slobodno to prpagiraju na eurosongu u publici i sve to ali suvise je da sama organizacija showa to propagira…virovali ili ne pada im reputacija s tim…morete recc sta ocete ali tako je

 63. @ajan cilj aktivizma je npr. upravo to da jednog dana istospolni par može šetat gradom držeći se za ruke poput i heteo para, a da ih nitko živ ne doživljava jer je društvo to prihvatilo.
  To je u zapadnoj Europi potpuno normalno. Društvo je evoluiralo. Bilo gdje u Skandinaviji ili zapadnoj Europi možeš biti što god hoćeš dok god ne ugrožavaš nekog drugog. Pluralizam je cilj. Pluralizam u načinu života, mišljenju, stilu, sustavu vrijednosti… a na nama je da odaberemo što nam odgovara a što ne.

 64. @sasha apsolutno. To je problem generalizacija i superiornoti nekoga u odnosu na duge. TESKO JE nekima objasniti da to nije ,,mahanje,, ljudima sa kim se ko jb. To je pravo slobode da uhvatis ruku partnera, a da ti tradicionaliati ne moralisu. To je pravo na slobodu da iskazes da imas partera,a ne partnerku. Necu ni da spominjem prave stvari oko zdravstvenog osiguranja,kao i penzionog fonda itd

 65. @ervol aktivizam postoji da bi se skrenula pažnja na potrebu izjednačavanja u društvu, a ne da netko eksponira svoj seksualni život.
  Homo osobe imaju pravo na brak, to nije privilegija. Privilegija bi bila kad recimo homoseksualne osobe ne bi trebale plaćati porez, kao što crkva ne plaća.
  Aktivizam ima za cilj izjednačiti prava društvenih skupina, skrenuti pažnju na nedorečenost zakona, diskriminaciju i sl… ne samo u području seksualnih prava već recimo i kod zaštite prirode (npr. GreenPeace), zaštite socijalno ugroženih osoba (razne nevladine udruge)…

 66. Pa propagirajuti ti protiv rasizma i protiv huligana. Propagiraju ostenu igru i zajednitvo. Borba za jednakost je borba protiv svake vrste diskriminacij, a ne smo one koju ti posmatras.

 67. SADA MORAN NAPOMENIT DA MI JE ŽA STA SAN ZAPOCEA OVU TEMU JER IMAN GRIŽNJU SAVJEST…OĆITO SAN ZAPOCEA SVADU

 68. @ajan
  Roditelj je ili sposoban odgajati djecu ili nije, bez obzira na seksualnost. Teza da su hetero parovi prikladni, a homo ne za odgajanje djece je banalna ispod svake razine. Čemu onda dječji domovi puni djece, disfunkcionalne obitelji, loši brakovi… No, ovo nije mjesto za takve rasprave.

 69. @sasha a reci mi sad da li olimpijske igre, svjetsko prvenstvo u nogomet, svjestsko prvenstvo u rukometu ili neko drugo natjecanje propagira ideje u korist homoseksualcima ili bilo kojoj drugoj zajednici (doduse, ja njih ne smatram zajednicom vec normalnin ljudima koji nemaju nikakav poremecaj…samo ocito imaju potrbu izrazvat s kojim spolom se je**)…zasto onda bas eurosong to triba propagirat???
  @fromrussiawithlove tebi samo moran reć svaka cast na komentarima koji stoje i kojima se divim 🙂

 70. Da se upletem i ja. Jadno je to ako nam Rusija stoji na odbrani ljudske rase kao i ostale istocne zemlje. Izmedju istocnih tradicionalnih vrijednosti rado biram zapadne standarde i demokratske vrijednosti. Vi slobodno praktikujte iste. To sto pojedini ne znaju sa djecom je njihova stvar. Ima nekih koji znajuda odgajaju djecu. Ima i onih koji bolje brinu o djecu od vecine ovih koji se bune.

  Prica o promocijama, pa eto ti hoces da ti se promise tradicionalne vrijednosti. Da nameces svoje vidjenje. Ko te tjera da gledas? Meni kada dodje onaj dio koji ne volim jednostavno ignorisem i preskocim.
  Ne sudi drugima, da ti ne bude sudjeno

 71. @fromrussiawithlove tvoj način komunikacije i etiketiranje govori u potpunosti kakva si osoba i koliko poštuješ sugovornika u komunikaciji. Bez obzira što o nekom mislio, ne pada mi na pamet da se na taj način odnosim prema ljudima. Moj sustav vrijednost proizlazi iz mog životnog iskustva, on može biti dijametralno suprotan tvom, što je sasvim uredu, jer ljudi se razlikuju.
  Razlika je također u tome što ja tvoje mišljenje poštujem, a ti nisi u stanju prihvatiti da netko drugi misli drugačije već ljudima imputiraš etikete i vrijeđaš ih indoktrirani, naivni, i sl…. Taman da i jesu, to nije tvoj problem.

  Pozz

 72. Odabran je pogrešen način za promociju LGBT zajednice. A još gora stvar je ta što se on nameće većini kao nešto normalno i prirodno. Ne , to je čista laž i bezumlje .A cilj je onaj koji sam opisao u mom prethodnom postu … Kako će to sve završiti , isto je poznato . Na smetlištu istorije.

 73. @ervol ništa danas što okuplja mase nije bez politike. Niti olimpijske igre, niti svjetska prvenstva, niti dodjela Oscara… teorija je jedno – realnost nešto sasvim drugo. Baš zato, ako ti se nešto ne sviđa, ok to je tvoj stav, ali ne znači da bi to trebalo ukinuti.
  @fromrussiawithlove ne brini o mojim pro-zapadnjačkim stavovima kao što ja ne brinem o tvojim pro-ruskim.

 74. Svet , ovaj svet je mnogo kompleksnije mesto od pro zapadnih agendi NWO , koje su mahom pod okriljem sotonističkih klanova poput lobanja i kosti i mnogi drugi …. ili u čijoj osnovi je Čovek kao Bog. A njima -ljudima upravlja i treba da upravlja ta ista elita koja je iskreirala to što jeste .
  Od toga nema ništa , pogotovo ne tako kao su oni zamislili , da bi širili ta svoja ” jevanđelja ” po svetu . Da bi se takav NWO napravio mora da bude prvo nuklerani rat.A ak ose on desi , onda neće biti nikakvog poretka pogotovo ne njihovog NWO.

 75. @fromrussiawithlove isuseee to sad sta si reka ka da je iz mojih usta izaslo ahahahah ugl….@sasha a di je sad to da eurosong nije političko natjecanje pa daj molim te kao sto vec rekoh esc se triba drzat pisama i izvodaca ka sta je radija izvorno 1956.*+-e a ne ni gayeva ni politike!

 76. @fromrussiawithlove misli što hoćeš, meni sasvim nebitno.
  @ervol ne mislim raspravljati u nedogled jer nema smisla. Meni ne smeta, i ne bunim se. Ako ti smeta, prešaltaš program, kao i ja kad mi nešto ide na živce. Čist račun, duga ljubav.

 77. @ervol napisao sam zašto se konkretno zviždalo Rusiji prošle godine. Dakle, ljudi su imali razlog jer su trzavice između EU i RUS bile na izrazito visokoj razini zbog spomenutih razloga.
  Niti jedne druge godine nisam primijetio da se bilo kome zviždalo.

 78. Za opštu promociju LGBT zajednice n anačin kako se to NAKARADNO radi , ” krivi ” si lobisti NWO koje predvodi Vatikan , lično . Svi upućeni jako dobro znaju , da njima apsolutno nije stalo do promovisanja nikakvih prava pojedinaca pripadnika LGBT zajednice , nego je to samo paravan za ono što oni žele da urade: ukinu zapadnu hrišćansku crkvu kao takvu , pri čemu je ta agenda na vrhuncu upravo sada , od kada je došao zadnji papa u istoriji katolika ( uputite se malo , ima mnogo toga čak i na internetu) , da bi se pod krinkom “ujedinjenja” što više drugi religija podčinilo ekumenizmu. Zašto je to potrebno i zašto je to sada tako sve učestalo.Upavo zato , što je za njih kraj ovom poretku na izmaku i što bi oni da ga zamene sa NWO…. jedna svetska država, jedna vlada , jedna policija, svi su isti (pa koja budala u to može poverovati) , ali im je potrebn ai jedna crkva. A u osnovi te crkve je novi mesija, kojeg čekaju samo jevreji. Jel tako? Jeste. Vrlo uskoro će se pojaviti taj lik na sceni . On je već tu , i samo se čeka prilika da istupi javno preko UNa.

  Tome svemu kao prepreka stoji Rusija i svi narodi koji će biti jako puno koja će ona povesti za sobom. To su merila i vrednosti koja su antipod svega što stiže i što će stići sa zapada. I zapad će taj rat izgubiti .
  Zašto je toliko dugo potrebno veličanje parava LGBT zajednice ali ne samo toga… uskoro će oni promovisati i vrdnosti pedofilije i zoofilije.. Potpuno izvesno.I sve je pod krinkom lažnih prava i sloboda. To se dešava jer novi mesija a ustvari Antihrist lično namerava da proglasi religiju , koja će sve dozvoliti . I brak između sina i majke, oca i ćerke … apsolutno sve će biti dozvoljeno.
  Rusija sve to neće dozvoliti . Naprotiv.
  Dakle radi se o velikoj obmani zapadnog hrišćanskog puka , koji će do te mere izdati svoju crkvu , svoje hrišćansko tkivo , da će se odreći i sami sebe , samo da bi se dodvorili njihovom novom gospodaru i lažnom mesiji.

  To je to vreme i ono dolazi . Ustvari već je došlo , i samo se čeka da sve pukne .

 79. @sasha joooj od svega bas to vidis…ajmo ne ici na siroko u neke psihholoske teme vec pricamo usko i jedino o eurosongu ode…@vitalijklichko e s tobom se slazem to sta si napisa za ruse na eurosongu…to o tom niko ne smi ni rici reci…uvik se tako ponizava Rusiju i ruske predstavnike toliko o tome “song contest” a da se tako skupi 1000 ljudi i dode prid arenu u kojjoj se odrzava esc i da se zvizdi gay-evima to bi ispa opci haos i oni bi svi bili homofobi zar ne @sasha??

 80. @ervol a ti pod obitelj smatraš samo hetero obitelj?
  @vitalijklichko jasno je zašto se prošle godine zviždalo Rusiji. Zbog okupacije Ukrajine. Pa zatp su i saknkcije od EU prema Rusiji i obrnuto na snazi. Suvišni komentar.
  Niti jedne druge godine se Rusiji se nije zviždalo, dapače.

 81. Jeste, jeste. Podstiče se jednakost, a zviždi se svakom Rusu koji prođe kraj pozornice, a kamoli da se na nju popenje da otpjeva.

  Ja apsolutno i bezrezevno podržavam ovo što je napisao @ervol .Eurosong je tradicija duža od 60 godina, a ovo što razni OGAY, LGBT i slični klubovi rade je praktično pokušaj kidnapovanja Eurosonga od nas i prisvajanja toga nekom drugom. Nemam ja ništa protiv nikog, al se ne smije dešavati da se Eurosong podredi bilo kojoj kategoriji, da se izvođači ulizuju bilo kojem političkom ili ideološkom pokretu.

 82. @sasha vidi, sve u svojim granicama….to je natjecanje koje prati neki 200 milijuna ljudi i mislin da dosta njih dili moje mišljenje jer je to isprvo obiteljski show, i jeli esc ikad to toliko promovirao od 1956 od kad je nasta pa sve negdi do 2000 i neke….pa zasto to sada toliko. Uostalom neka oni to promoviraju..no problem ali samim tim zapostavljaju heteroseksualce…sta ne vidis da je to uzelo previse maha i da se cilo natjecanje vrti oko njih….e to me ljuti. Radi se o song contestu i na njemu je prvo da promovira pjesme europi i svijetu i izvodace a ne da se bavi pitanjem spolne orjentacije.

 83. @ervol ja sam dosta dugo vremena zbog školovanja živio u inozemstvu. U Europi velika većina ljudi nema ništa protiv promoviranja ljubavi, bez obzira na seksualnu orjentaciju.
  Upravo zbog nekoliko zaostalih netolerantnih društava, na velikim koncertima i manifestacijama se često promovira jednakost i tolerancija. Zato ti Eurosong često ima slogane tipa “Bilding bridges” ili ” Let’s come together”.
  Osnovni problemi koji bi te recimo trebali kao čovjeka smetati su: društvena nepravda, hrpa siromašnih ljudi, korupcija u društvu, nepotizam, nasilje, izostanak perspektive u društvu u kojem živimo…
  To što se jedan medij između ostalog koristi za promicanje ljudskih prava i jednakosti – to je samo pozitivno.

 84. @sasha mozda si me kriv skuzija…nije problem u tome sta se dvi homoseksualne osobe ljube…vec je problem u tome sta se to toliko istice…a dosad se nije nikad toliko isticalo heteroseksualstvo….a reci da euro song danas nije homoseksualiziran je lagati…. a sto se tice toga da otovrena gay osoba (conchita) pobjedi protiv toga nemam nista, ali mislim da to nije bilo fer s obzirom da dosta dosta ljudi conchitina pisma nije bila nista special za razliku od drugih dapace bilo je i boljih po mom misljenju

 85. @misanthrope da odlično si to napisa, eto to mi je nekako jedini razlog zašto bi volija da Rusija pobijedi jer nekako mi se čini da bi to tamo bilo sve manje istaknuto.

 86. @ervol evo ja ću ti odgovoriti

  1.) To što je tebi neumjesno vidjeti dvije žene ili dva muškarca da se ljube a u isto vrijeme ti je potpuno uredu vidjeti hetero par da se ljubi u PrimeTimeu na TV-u, to je tvoj problem i govori o tvom svjetonazoru.
  Velikoj većini Europljana to nije nikakav problem.
  …………………………………………….
  2.) Po tebi je ljubljenje hetero para tradicija, a homo para nije? Višestoljetna tradicija je bila dugo da i žene nemaju pravo glasa, da su crnci robovi, da je brak svetinja… Danas je iapk ta “tradicija” u narodu prekinuta; žene su u civiliziranom svijetu ravnopravne; crnci su jednako vrijedni i poštovani kao i druge rase, a 60% hetero brakova završi rastavom.
  ……………………………………………
  3.) Na tom istom Eurosongu je 1998. pobijedila trans osoba Dana International, pa onda 2014. Conchita koja je predvodnik LGBT zajednice. Kako to milijunima ljudi u Europi nije smetalo što su to dvoje biološki muškarci koji žive kao žene (Dana) ili su openly gay (Conchita)?
  …………………………………………..
  4.) Nemoj na temelju ovog zaključivati da sam gay, jer da jesam ne bih se tog sramio niti skrivao jer se krećem među urbanim i tolerantnim ljudima. Ovdje je osnovno pitanje ljudskih prava sloboda, a ne što se Peri Periću iz Dalmacije sviđa ili ne da vidi na TV-u. Nije umjesno niti silno nasilje u većini filmova kojima smo izloženi, pa opet – ako ti se ne sviđa, ne gledaj to. Dvoje ljudi koji se ljube ne može nikome naštetiti i ne predstavljaju opasnnost za tebe ili bilo koga drugoga.

 87. @ForzaVD slažem se s tobom i ne sviđa mi se homoseksualizacija Euro Songa. Ali meni uopšte taj famozni poljubac nije problem, jer ako se prikazuju heteroseksualna osjećanja onda se isto tako mogu prikazivati i homoseksualna (i svi znaju da je to učinjeno zbog anti-gay politike nekih zemalja, na čijem čelu je Rusija). Prava homoseksualaca su u većem dijelu Evrope izborena i smatram da ona trebaju da se nalaze u privatnoj sferi, kao i heteroseksualni odnosi, vjerska pripadnost itd. Meni na Euro Songu više smetaju zastave duginih boja, koje ne pripadaju nijednoj državi, već označavaju seksualnu orijentaciju. Ljudi sada trebaju ići mahati tamo krstovima, križevima i polumjesecima da se zna njihova vjerska pripadnost , na festivalu muzike. To je prije svega međudržavno muzičko takmičenje, sa dugom tradicijom. Nisam homofob, niti nemam ništa protiv homoseksualaca, dapače mnoge gay osobe su dale veliki doprinos razvoju, kvaliteti i modernizaciji Evrovizije.

 88. POTPUNO NE VEZANO ZA TEMU:
  Evo došlo mi je ovo reći neću više mucat po tom pitanju…unaprid da kazem da ovin puten ne zelin uvridit homoseksualno orijentirane osobe, a ako se neko nade uvriden, unaprid se ispricavan…ugl. neman ništa protiv gay osoba i znan da ih ima ogroman broj u esc publici i neman nista protiv toga sta se skupi njih 200 na eurosongu u areni sa pustin gay zastavama….ali ne mogu pojmit ovo sta je bilo na zadnjem eurosongu….to da se sami show eurosong ukljucija u sve to i onda u onom intru pusta ljubljenja istospolnih parova i sve to….pa j**emu mater ja mislin da je eurosong nekakvo pristojno natjecanje koje drzi tradiciju i nema nista sa gay-evima. S jedne strane pola europe divi se tom natjecanju kao umjetnost i sve to stoji, a s druge strane po europe i svita ga naziva paradon kića i izrugiva se, sta me kao obozavatelja smeta i ja mis da bi se u EBU-u tribali malo udostojit i to pogurat u drugi plan a ne vako!!!!! (JOŠ JEDNOM, NE ŽELIN DA SE IKO ODE NAĐE UVRIĐEN!)

 89. HRT bira hrvatskog predstavnika na Euroviziji mladih glazbenika 2016. godine.

  Pozivamo soliste na svim instrumentima rođene poslije 1. siječnja 1997. da sudjeluju u nacionalnom natjecanju. Najbolji glazbenik predstavljat će HRT na Euroviziji mladih glazbenika koja će se održati od 28. kolovoza do 4. rujna 2016. u Kölnu.

  Pravila odabira možete naći ovdje.

  Prijave za Euroviziju mladih glazbenika 2016. šalju se na e-adresu: mladi_glazbenici@hrt.hr do 15. travnja 2016.

  Molimo vas da uz priloženi životopis u prijavi navedete:
  – Ime i prezime
  – Datum rođenja i državljanstvo
  – Program, ime korepetitora
  – Vaš kontakt: adresa, telefon, mobitel, e-mail

 90. Moldavija – mogu se samo složiti sa RN ekipom da su Moldavci pogriješili deceniju;
  Kipar – nije moj fah uopšte, tako da mi ova pjesma ne prija nimalo. Ne ulazim u kvalitet uopšte;
  Danska – najgora pjesma ove godine zbog kojih se ovo takmičenje i naziva trash takmičenjem ili trećerazrednim takmičenjem. Čvrsto navijam da ih ne slušam dva puta;
  Njemačka – najbolja od ovih pet ponuđenih. Prelijep glas, melodična muzika, preslatka misteriozna Jamie-Lee opsjednuta animom;
  Rusija – čista limunada (bez šećera), slična ruskoj pjesmi predstavnici iz 2011. godine. Neopravdano cijenjena, precijenjena. Svaka čast na neorginalnim 3D efektima. Takođe su mogli naći manekenku sa bar nekim glumačkim sposobnostima.

  TOP 5/43:

  1. Njemačka;
  2. Rusija;
  3. Kipar;
  4. Moldavija;
  5. Danska.

 91. Od navedenih pjesama moj poredak izgleda:
  1. Njemačka – 10/10, u mom Top3, odlična stvar, ima ono nešto i stvarno bih volio i da pobjedi! 🙂
  2. Rusija – 7,5/10, u mom Top10, svi već znaju da su jedni od glavnih favorita za pobjedu pa ne bih previše duljio osim rekao da ne vjerujem da će na kraju i pobijediti.
  3. Cipar – 7,5/10, u mom Top10, jedna prava rokerska stvar i drago mi je da se Cipar vraća puno boljim pjesmama 🙂
  4. Danska – 7/10, 11. mjesto po meni, nadam se prolasku u finale, puno bolje od lani
  5. Moldavija – 6/10, nadam se da će proći u finale jer to po meni zaslužuje, a tamo će zauzeti jedno od zadnjih 5 mjesta.
  Uglavnom, sve ove pjesme bih želio slušati i u finalu 🙂

 92. Ma nije Evropa Švedska ni Skandinavija. Ne postoji za ex sssr devojčice i ostale ljude niko sem Sergeja.A ostali nek mu daju samo neke srednje bodove, a davaće i više svakako … ( ne mora svaka zemlja) …on je ovaj esc osvojio . Samo se čeka formalnost u maju da se proglasi pobednikom u finalu .
  Ne postoji oduzimanje poena po osnovu pola …. samo pesme se nameću .
  Ja francusku pesmu obožavam, ali znam da neće završiti u top 5 …jer nema mnogo elemenata za to .. objasnio sam zašto . Ak ose to i desi , možda zakači to 5 mesto . Pre Srbija ima šanse da bude u top 5 nego FRA.

 93. @ozis
  Koliko sam čuo srijeda ili četvrtak. Inače, spot “Lighthouse” radi Philatz, a on radi samo s najboljima. Evo par njegovih uradaka (Gibonni, Maja Keuc, Vatra…)
  …………..
  Gibonni, Žeđam – https://www.youtube.com/watch?v=6PCA8p762o4
  …………..
  Gibonni, 20th Century Man – https://www.youtube.com/watch?v=B8DyjDBWduk
  …………..
  Vesla – https://www.youtube.com/watch?v=yaKvffSeG94
  …………..
  Planetopija – https://www.youtube.com/watch?v=x9aBbw8Jm8M
  …………..

 94. @fromrussiawithlove ne možeš biti više u krivu.
  1.) Meni je Francuska osobno najbolja pjesma u ovogodišnjoj konkurenciji. I postoji nastup uživo i sve mi skupa izgleda jako solidno i dobro posloženo. Ne kažem da će Francuz pobijediti (to si krivo shvatio) ali će završiti kao recimo Mađar 2014 s “Running” – znači vrlo solidno. Moguć top 5. Kao muški izvođač sigurno uzima dio bodova ostalim muškim izvođačima.
  2.) Šveđana ne možeš uspoređivati s Rusom iz jednog elementarnog razloga – Šveđanin je dijete i imaju svoju dječju ekipu. Dakle djevojčice od 10 do 17 su top mašinerija i pale se na takve sitne, nerazvijene, neuhranjene klince poput malog Šveđana. Ta ekipa će Šveđanu većinom davati bodove. Jedino će od njih bodove i dobiti. Što ne znači da će biti u top 5 (neće sigurno) ali on svoj target publike ima i ta mu je publika naklonjena. To su djeca koja prije okinu na malog Šveđana, Justina Biebera, One Direction i sličnu ekipu, nego na bilo koga drugo.
  Rus je odrastao čovjek s karijerom.

 95. @sasha

  pojavio si se ovde nekako iza Oblaka , 🙂
  Samo ti čekaj probe ( mada se na njima ne vidi ni približno ono što u direktnom prennosu iduu , ali opet dovoljno toga) …. dakle ko čeka taj dočeka. 🙂

  Što se tiče FRA i SWE , odmah ću ti uputiti kritiku , bolje reći repliku. Ti nemaš svoj izgrađen stav oko esca generalno , to se vidi baš na ovom školskom primeru , gde pominješ kao glavne konkurente FRA i SWE. Naravno to si rekao potpuno izmanipuulisan ( svesno ili ne) od starne kladionica.
  Odmah ću ti reći da mu to neće biti nikakvi konkurenti .Francuz uživo vrlo slabo peva, to je ok pesma ali ništa više od toga , jedna obična brojalica , koju žiri ne ceni. Melodija je zarazna.A publika nema neku preveliku naviku da glasa za Francusku , kao luda nikada, ..kad je išla Angun sa još boljom pesmom, neslavno je prošla. Tako da je FRA u top 3 do 4 na kladama potpuni uljez ( za top 5) ..a vrlo verovatno uljez i u top 10.
  Po meni lično zaslužuje negde 6, 7 do 8 mesto ove godine , najniže do 12.
  Šveđanin je trojanski konj kladionica.Taj ne da neće biti u top 5 , nego 99 % ni u top 10. Niti jedan element pesma nema za dobar plasman, ni kod publike a kod žirija , još i više. A te devojčice koje upravo pominješ plus većina gay devojčica su odlepile upravo na Sergeja.

  Jedini relativno jak konkurent Rusiji ove godine biće Australija , ali ništa da bi ga ugrozilo .Ukrajina će dobiti lepu hrpu bodova, verovatno, ali nije konkurent Rusiji . I više ne postoji ni jedna pesma koja se može nazvati čak ni relativnim konkurentom Sergeju. Sasvim je druga stvar što će nekolio pesama dobiti dosta bodova , ali ako pričamo o onoj pravoj konkurenciji u odnosu na rusku pesmu u svim okolnostima kakve jesu , njih nema.

 96. Ma neće nastup Sergeju biti problem on je u Rusiji zvijezda i na nastupu ce i zaraditi najviše bodova,a to da ce Francuzi biti tu negdje iza u televotingu to da

 97. Ja nemam ništa protiv ruske pjesme. Dapače…
  Samo prije nego što Sergeya proglasim favoritom br. 1, želim vidjeti nastup uživo = pjevanje + koreografija, što je jako naporno za kvalitetno uskladiti i odraditi za bilo koga.
  Sve to izgleda vrhunski isproducirano u spotu ali još niti jednim live nastupom do sad nije pokazao nešto extra.
  Od konkurenata koji će mu uzimati bodove vidim Francuska i Švedska.
  Francuz je jako simpa i ima izvrsnu pjesmu. Nema blok ali osvojit će hrpu bodova.
  Šveđanin ima mašineriju djevojčica i ostale televoting prištave teen ekipe iza sebe.

 98. Realno da ovu pjesmu stavimo u neku od prošlih godina ne bi pobijedila,a ovdje to već ovisi i o konkurenciji koja je ove godine slabija.Recimo,Polina je prošle godine bila druga,a da je nastupala ove sa Milion voices odnijela bi uvjerljivo pobjedu.Tako da ,sve ovisi i o konkurenciji u konacnici

 99. Pa koga boli dupe što je vama bolja Polinina pesma… svaka godina druga tura.. , zašto to uopšte neko pominje.
  I Dimina pesma iz 2006 sa 2 mestom je za većinu bila bolja od one iz 2008 sa 1 mestom.
  Bitno je da se ruska pesma hejtuje svake godine. . Kad je Polina trebala da pobedi prošle godine opet su na forumima govrili vrlo rado , neće ona ni u top 3 , to je izlizana fora.. ” Rusija i pesma o miru ” …. ma neće to biti ni u top 10 , aneksija Krima itd… vidi vraga, Polina druga, umalo pobedila Monsa.

 100. A sto se tiče Rusije,sve i da pobijedi ove godine, vecini ljudi je od ove pjesme bolja Milion voices ili What if npr.

 101. Pa sad možda kao Rusija ne bi trebala da pobedi , ove godine, sa ovom pesmom, ali isto tako je jasno da nema kompletnije evrovizijske pesme sa nastupom koji tek sledi, a koja može da zaobiđe rusku pesmu ( baš ovakava kakva je) i postane prva. To sigurno nije ni jedna od navodno ” kvalitetnijih ” pesama tj balada. Ima ih nekoliko. Jedne drugu će da potru , izdvojiće se možda samo jedna ili dve ali ne preterano.

  Obično se kaže da neko ima teorijske šanse da pobedi , pre esca, ali ovde se bezpogovorno može reći da postoje samo teorijske šanse da Rusija ne pobedi.

  Ne dakle ni toliko što je to najsavršenija pesma ( a nikad nije ni bilo te najsavršenije pesme na escu ) , nego zato što joj ostale pesme ne mogu prići , posebno ne kod publike , gde će Sergej osvojiti trijumfalnu ubedljivu većinu . Rekoh žiri kako glasa u novoj eri esca, kada je sve bitno , pa se ceni kod većine sam nastup i ukupni dojam od onog što je jedna pesme u najužem smislu.

  A da ne govrimo što Rusija startuje sa ovakvom pesmom i sa ovako popularnim pevčem , posebo u ruskom govrnom području i na prostiru ex sssr , sa bar 180 poena ( publika plus žiri) . Pa vas ja pitam ovako , logično … ( bez obzira na nečiji ukus odnosno neukus) a koja to zemlja ove godien ima u startu , s obzirom ko zastupa Rusiju ove godina i sa kakvom pesmom.

 102. Od ovdje ponuđenih 5 pjesama najviše mi se sviđa Rusija, ali ne zato što mislim za rusku pjesmu da je fantastična, nego zato što mislim da su ostale četiri lošije od nje (naročito me je Njemačka razočarala). Sergej je simpatičan momak i od Rusa očekujem spektakularan scenski nastup kako bi njime zakamuflirati nedostatak koji im ima sama pjesma, a to je da zvuči prilično šuplje. Hoće li Rusija pobjediti ove godine? Ne sjećam se kad se posljednji put dogodilo da dvije godine za redom pobjede isti tip pjesme i izvođača. A ovdje je sasvim očito da Rusija nastoji kopirati prošlogodišnju pobjedničku formulu. Publika bi to i mogla progutati, ali bit će zanimljivo vidjeti kako će na to reagirati nacionalni žiriji.

 103. Moldova – užasno dosadno, nemaštovito i beat je totalno isfuran. Kada će pjevaći naučiti da beat od Euphorie više nikada i nigdje neće upaliti???
  Cipar – definitivno najbolja pjesma u ovoj petorki. I da, ljudi, kao veliki ljubitelj rock glazbe i poznavatelj iste mogu reči da ta pjesma nije rock. To što vi ne slušate i ne poznajete žanrove je vaš problem. I sami dečki su, kada su objavili pjesmu, rekli da je to pop pjesma s elementima rocka, što sigurno i jest.
  Danska – proseruša žešća. Kako to itko moe slušati???
  Njemačka – jednostavno je obožavam. Malečka je preslatka kao i ta pjesmica. Zarazna je skroz. 🙂
  Rusija – jednostavno ne možeš tako vrhunskoj produkciji i još boljem spotu, kojim želiš zadiviti europu, i u tome uspiješ, ubaciti tako debilan tekst! Kao da ga je pisalo dijete sa blagom retardacijom. Da mi je znati samo tko je pisao tekst, rado bi mu očitao bukvicu. Uzalud protraćen novac. Ako i pobjedi to neće biti skroz zasluženo jer ima mnogo pjesama s boljom porukom od ove. 🙂
  1. Cipar
  2. Njemačka
  3. Rusija
  4. Moldova
  .
  .
  .
  5. Danska (čitaj, predzadnja u top 43.!)

 104. @atase

  Jeste, jeste. Ja sam naporan, a moji komentari na ovoj stranici su rado čitani i odgovarani, sa svima lijepo pišem, dok tvoje “videe” sa komentarima ne pogleda ni bliža rodbina. Imaš ono 2 pregleda, a od toga si jedan ti, a drugi je neki penzić koji u stanju šoka nije stigao ugasiti laptop. 🙂

  Poyyyy

 105. 5.) Gruzija – jako loše, pjesma koja se čula već tisucu puta na eurosongu, jako dosadno i nezanimljivo 2/10
  4.) Njemačka – lagana pjesma s nelošim refrenom, ali mislim da nece ostvariti bolji plasman zbog toga sto se ne istice po nicemu previse 5/10
  3.) Danska – pjesma lako ulazi u uho što je dobro, ali je previše sladunjava i puno puta se ponavlja jedno te isto 6/10
  2.) Cipar – kao neka blaža verzija rock pjesme pa ce se istaci medu ovim drugima, a pomalo je i zarazna i dosta dobro zvuce na spotu, sigurno u finale 8/10
  1.) Rusija – od ovih ponuđenih pjesama ostavlja najbolji dojam, ali uopce nije moj favorit gledajuci cjelokupnu konkurenciju, ima tu ispremijesanih elemenata svakakvih i jednostavno je ne mogu zamisliti da ce pobijediti 8/10

 106. 1) Rusija (Savrsena u svakom smislu, moj favorit)
  2) Moldavija (Moj treci favorit, nije mi jasno zasto je svi toliko hejtuju)
  3) Danska (Fina i sladunjava pesma na svoj nacin)
  4) Nemacka (Posebno mi se dopada stajling i glas pevacice)
  5) Kipar (Pesma nije losa samo ipak ne volim taj zanr) 🙂

 107. Nisam čitala komentare prije nego sam objavila upis.
  Znači, nisam jedina koju Moldavka podsjeća na Dariu.

 108. 1) Jel bi mogli Alter Ego prestati zvati ”rock”. U najboljem slučaju je dobro isproducirani pop-rock. Da se razumijemo, nemam ništa protiv ekipe iz Minus One, dapače u Top 10 su mi, ali ovo veze s rockom nema! 🙂
  2) Stvarno mi nije jasno zašto je Rusija tako visoko na kladionicama osim politike. Tekst je donekle OK, produkcija zastarjela. Sergey je slatkićki, ali ništa posebno…

 109. KličkoVitalij
  zlato bakino

  većina ovih koji komentiraju osobno poznam; ne poznaš me i naporan si

 110. @agent
  Super odlična ideja.
  Pa ako tvoj video sa komentarima “bu imal” više pregleda nego ovi urednici promašenih komentara možda da te pozovu da i ti komentiraš, da ti se konačno ostvari životna želja da te netko doživi ?

  I da. Zaboravio sam reći da je u ovim komentarima baš očito kako se kod ljudi razlikuje ma cijela percepcija žanra. Jedni govore – pop, drugi rock, jedni vide Kinzer, drugi ne vide. Totalno zanimljivo.

 111. Upravo sam sve pjesme poslušao ali bez da sam buljio u video i možda baš zbog izostatka vizualnog opijanja osim kiparske pjesme niti jedna pjesma nije zaslužila bolje od “pjesma je ok”. Sorry i za rusiju… mislim oni su naravno uvijek favorit zbog velike dijaspore koju imaju i vjerno za njih kod televotinga zovu no pjesma mi ide totalno na živce. On je zgodan, sladak… nebi ga nitko bacio sa ruba svog kreveta kad bi zalutao kojom srećom ali ovo neće proći na zapadu. Barem što se njemačkog ukusa tiče no ne treba se zaboraviti da i u Njemačkoj postoji velik broj rusa koji ovdje žive.

 112. evo ja zapisujem bisere od ove godine i kad oni završe objavljujem da ne bi bilo poslije da to oni nisu napisali (vidi primjer Latvija 2015)

 113. Mislin da Moldova nije baš tako loša, iako mislin da neće u finale po treći put 🙁 za Rusiju je uloženo baš puno truda, za video, ples, samo me još zanima oće li vokalno bit dobar, ako bude i ako zadivi nastupom, moga bi pobjedit, potrudili su se oko svega. Cipar je bia dobar dok nisan uživo čula, nadan se da će popravit to. Njemačka mi zvuči ko neka osrednja pisma, Danska u top 10 dragi su mi 🙂

 114. Rusija 10/10
  Cipar 7/10
  Moldavija 5/10
  Danska 4/10
  Njemačka 4/10

  Ruska pjesma ima sve elemente za pobjedu, ali nisam siguran da će bit prva. Politika još uvik ima veliku ulogu u ovom natjecanju, a nebi tribala. Rusija je pobjedu zaslužila 2015, a ne onaj pjesmuljak Heroes! 🙂

 115. Moldova: 4/10 (nece vidjeti finale po meni)
  Danska: 6.5/10 (Navijam da produ u finale,a tamo od 18.-26. mjesta)
  Njemacka: 7/10 (Onako,od 10.-20. u finalu)
  Rusija: 9/10 (Neznam,nije lose nadam se da neće do pobjede,ali teško)
  Cipar: 8.5/10 (Iznenadili me,10.-20. mjesto u finalu,nadam se i vise

 116. Pa dobro. Svi imamo pravo na različito mišljenje. Ne slažem se ni ja sa ovako niskim ocjenama za Moldaviju, pa Bože moj, ne skačem k’o oparen 😀

  U sljedećim danima ja ću, s obzirom da radim na Institutu za radioaktivna mjerenja i nuklearnu energiju, da ocjenim pjesme Gajgerovom skalom.

 117. Moldavija – jedna uobičajena eurosong dance pjesma (pravi kliše) … ne bih se složio s večinom komentatora koji su je usporedili sa blizankom Darie Kinzer. Dobro, po pjesmi bi još i mogla proći ta usporedba, ali Lidija je puno lijepša….(5/10, ocjena 2, No.34/43)
  Cipar – odlična rock-pop pjesma, jedna od boljih ove godine te finale ne bi trebalo biti upitno. Jedino što me smeta u ovoj pjesmi je to što je Thomas G:son radio na ovoj pjesmi. Mislim, super je, ali brate dosta je Šveđana, posvuda su. (9/10, ocjena 4, No.9/43)
  Danska – tipična boyband pjesmica…previše su mi lyricsi mlitavi da bi to bilo dobro (pogotovo: let’s be soldiers of love…fuj) nešto nalik na lyricse od irske pjesme….jedino što ju razlikuje od irske je to što je ova koliko toliko slušljiva… mislim da dosta brzo uđe u uho, što je dosta bitno za one koji će ju prvi puta slušati baš na ESC-u…(5/10, ocjena 2, No.33/43)
  Njemačka – moram reći da ova pjesma na prvo slušanje ostavila samo dojam ”ničeg posebnog”…uopće mi nije bilo upečatljivo, za razliku od Gregoriansa koji su bili vrh, svojom pojavom i pjesmom….previše sam se razočarao kad su ovo izabrali… no, dojam se dodatnim slušanjem nešto popravio, mrvicu, ali ipak jest….solidna balada ali ništa više od toga….(8/10, ocjena 3, No. 17/43)
  Rusija – slažem se sa večinom komentatora….kao što sam i prije u svojim komentarima na ovu pjesmu navodio, pjesma je outdated… željeli su napraviti modernu dance pjesmu, ali mislim da nisu uspjeli…lyricsi su također pravi kliše…ništa inovativno, zapravo, inovativan je spot. Ali spot nikad nije igrao ulogu na ESC-u, pa tako neće niti sada…bio bih jako razočaran da ova pjesma pobjedi jer to ne zaslužuje. Prvotno zbog toga što je svjetlosnim godinama iza pjesme ”A Million Voices” (nije pobijedila), a drugo, zato što se očekuje da naredne godine nešto bolje i modernije pobijedi. Njegova pobjeda bi bila promašaj desetljeća. Da se mene pita ne bi prošao ni u finale, iako će se to sigurno dogoditi. (7/10, ocjena 3, No.24/43)

 118. Otkomentirat ću samo Rusiju….
  Top 3, a zašto imam rezerve prema pobjedi?
  Jednostavno Sergeya nisam još čuo kako pjeva uživo i koliko će to zapravo uživo dobro zvučati kod tog silnog plesanja i movinga na pozornici.
  Produkcija 10
  Vokal 5-6 (po onom što sam slušao i gledao na Youtubeu, uživo pjevanje dok isto vremeno pleše)
  Kvaliteta pjesme 7
  Ali ova produkcija će mu donijeti 80% bodova koje će osvojiti.
  Čekam probe…

 119. Evo da se i ja malo ubacim u komentiranje 🙂 lijep pozdrav svima1

  Moldova- zvuči donekle okej do refrena.. tada postane jedna obična eurovizijska trash pjesma.. nece ovo u finale 3/10

  Cipar- jedna odlična, energična pop-rock pjesma.. finale svakako zaslužuje.. a tamo bi u najboljem slučaju mogla ostvariti top 10 jer je jedina pjesma ovakvog tipa.. 7/10

  Danska- ovu pjesmu prvi put slušam u cjelosti upravo sad.. i onak.. nije toliko loše koliko je se pljuje po komentarima, ali nije ni ništa wow.. sredina nekakva.. eventaualno finale i začelje.. 5/10

  Njemačka- ovo je meni sasvim dobro.. jedna interesantna pjesma, drugačija od ostalih.. a ima i pamtljiv refren.. vidim je tamo negdje 10.-15. mj.. 8/10

  Rusija- složit ću se sa većinom komentara gore.. ovo meni izgleda kao tipicna eurovizijska pjesma kakve smo imali prilike slušati u posljednjih 10 godina… ali malo bolje isproducirana.. nije loše, pamtljivo jest, ali po meni ne zaslužuje pobjedu. U top 5 može jer pretpostavljam da ce imati sjajan scenski nastup… 8/10

 120. Pojedini komentari su straobalni .Ivan Horvat treba da se zapita da li da vam ubuduće daje tu ” privilegiju samoblamiranja” a samo na osnovu toga što mu održavate stranicu . Ali ono hajde, de. Barem ćemo se slatko nasmejati na neke komentare. Realno uopšte niste dostojni toga , niti ste pravi reprezenti. Toliko o tome.
  Trči trči pa naiđe neki solidan, pristojan komentar.

  Moje ocene: (ocenjujem kao i na fakultetu , dakle fakultetskim ocenama , od 5.0 do 10.0 )

  Rusija

  melodija: 10
  vokal : 9,5
  aranžman: 10
  input energije i harizme na scenu : 10

  Zaključujem : 10/10
  komentar:
  Apsolutni i jedini pravi favorit ove godine . Pesma je iz ove dekade itekako po svim elemetima, ne iz prošle. Biće ubedljivi pobednik publike , gde će iza sebe ostaviti jako mnogo drugoplasiranu pesmu. Žiri najverovatnije najniže može pesmu da stavi na treću poziciju , s obzirom da vrlo dobro znamo kako žiri dnas glasa , a to nema veze samo sa kvalitetom pesme. ( a može i više da završi s obzirom da postoji jak istočni blok) . Što se tiče esc nastupa Sergej je u intervju od pre dva dana najvaio poseban evrovizijski spektakl , što znači da ono što smo imali prilke da vidimo u dosadšnjim lajv nastupima nema nikakve veze sa nastupom u maju .vidimo se u Moskvi ili St .Peterzburgu 2017 !!!

  Nemačka

  melodija: 9
  vokal : 7,5
  aranžman: 8
  input energije i harizme na scenu : 8

  Zaključujem 8/10

  komentar: Samo kratko , mislim da će ovo imati jedan vrlo efektan nastup na stejdžu u maju . Pesmu vidim u sredini tabele u finalnom skoru , najniže do 20 pozicije . Sama pesma je urađena po istom šablonu kao i za Lenu 2010 godine. Zapravo ne toliko ni sama pesma , naravno, koliko je to ista matrica… šaljemo vam mladu curu sa atraktivnom i neoubičajenom pesmicom. To je preslikano.

  Kipar

  melodija: 8,5
  vokalno : 6
  aranžman: 8
  input energije i harizme na scenu : 6,5

  Zaključujem 7/10

  komentar:
  Vrlo zanimljivo ali u spotu … ma perfektno .U lajvu (na esc stejdžu ) ni približno . Očekujem sredinu skora za njih. Finale im je bar izvesno ove godine .

  Moldavija

  melodija: 7,5
  vokalno : 6,5
  aranžman:7
  input energije i harizme na scenu : 6

  Zaključujem 7/10

  komentar: Tipični esc šlagerčić , po difoltu ! Nema u sebi ništa sjajno i perfektno , s druge strane nema nešto što bi se posebno moglo zameriti , kao ono jako loše. Do finala ipak teže, ali s obzirom da postoji blok, Moldavija jako lako može proći u finale, sa ovom ipak solidnom pesmicom. Aposlutno je nebitno koja je ovo godina. I da… bolja je od Darije jedno bar 10 puta.Tako da oni koji ovo porede sa Kincericom nemaju veze baš sa escom i pravim tj realnim komparacijima.

  Danska

  melodija: 7,5
  vokalno : 6,5
  aranžman:7,5
  input energije i harizme na scenu : 6,5

  Zaključujem 7/10

  komentar:

  Tipično iz Danske , sladunjavo i previše ali OK , korektno ..kad ih čujem i vidim odmah u vazduhu osetim parfem ” Ajzberg ” iz gay klobova subotom , noću 🙂 a ha haaaaaaaaaaaaa
  Do finala reletivno teže , ali ipak mislim da prolaze, a tamo negde na začelje tabele.

 121. Možemo mi nekako postati dio žirija?

  1. Moldova – 9/10
  2. Russia – 8.5/10
  3. Germany – 6.8/10
  4. Denmark – 5.7/10
  5. Cyprus – 3.4/10

 122. Rusija najvjerojatnije odnosi pobjedu u najgorem slucaju 2. misto, Cipar prolazi u finale tamo ocekujen negdi izmedu 10 i 15. mista, Njemačka….neznan za vas ja san odusevljen..volija bi im top 5 al tesko, Danska mi je zanimljiva i nista vise od toga i ne ocekujen neki plasman….cak ni finale, a moldaviju uopce necu komentirat…boze me sacuvaj u najmanju ruku :/

 123. Koliko se god pricalo da je ruska pjesma zaostala, a to se moze reci komotni i za ostale, ovo vam je pobjednik 2016. Sire narodne mase i glasaju, a ne ljubitelji Becke filharmonije.
  Bas su ostale pjesme moderne i u trendu ha ha ha

 124. Moj top 5 :
  1.Russia – 10/10
  2.Cyprus – 8/10
  3.Germany – 7/10
  4.Denmark – 4/10
  5.Moldova – 2/10
  😉

Odgovori