Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (3)

  10 min za čitanje   26 komentara

Parni dan mjeseca travnja je i ovog puta rezerviran za naše “razmišljanje naglas”. Kojih novih pet zemalja je došlo na red, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 ARMENIJA

Bartol: Da je ovo došlo prošle, a Lovewave ove godine, obje pjesme bi imale desetku kod mene. Ovako, zbog mojih preglomaznih očekivanja sam bio iznimno razočaran kada je armenska pjesma bila predstavljena, pogotovo uzimajući u obzir odgađanja koja su zapravo i dodatno pripomogla mojim prevelikim očekivanjima. Ne mogu ni ignorirati činjenicu da je konceptualno ista prošlogodišnjoj pjesmi, ali slabije odrađena. Svejedno sam zavolio Fly With Me pogotovo prve dvije minute.

Ocjena: 9/10

Bojan: Kad sam prvi put pustio pjesmu da je čujem, uopće je nisam doživio, naprosto neka ravnodušnost. Nakon nekoliko slušanja pjesma mi je postajala sve zanimljivija. E sad manje-više njena interpretacija koliko sama glazba koja nekako zaokuplja moju pažnju. U finalu ćemo vjerojatno slušati ovu pjesmu, e sad ne bih prognozirao na kojoj strani tablice će se naći.

Ocjena: 5/10

Faruk: Svo to iščekivanje, skrivanje i probijanje rokova za ovo?! Sve ovo je zgužvano, nagurano po principu „od viška glava ne boli“ i pretenciozno do Boga i nazad. Jedino što ovu pjesmu drži „iznad vode“ je donekle zanimljiv instrumental. Sve ostalo – težak promašaj.

Ocjena: 2/10

Luna: Prvo, čuje se da su LoveWave i Fly With Me radili isti skladatelji. Drugo, čuje se da ovo originalno nije trebalo ići kraljici balada Artsvik, nego njezinoj konkurentici u finalu Depi Evratesila. Treće, ova hrpa ničega se čekala od kraja siječnja, kad je završio natječaj? Bože, daj pravde i izbacuj ovo u polufinalu.

Ocjena: 3/10

Marija: Puno se toga htjelo postići, a malo se toga dobilo. Izgleda nedovršeno, čudno, konfuzno i pretenciozno te je svojevrsni nastavak prošlogodišnjeg pokušaja. Nisam pobornik njihovog eksperimentiranja s nečim što prolazi dobro jedino zbog glasanja brojne armenske dijaspore, jer ruku na srce niti je Ivetina pjesma zaslužila onako visok plasman, niti ovo zaslužuje ući u finale.

Ocjena: 2/10

Tomislav: Vrlo neobična pjesma i zanimljiv aranžman. Mislim da je pjesma prilagođena nastupu tako da možemo očekivati svašta u Kijevu. Ipak, ne vidim je kao ozbiljnog kandidata za pobjedu.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 29/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,83

anketa 672

Armenija 2017.

Ukupno glasova: 251

 • Jako mi se sviđa (5) [60 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [56 / 22%]
 • OK je (3) [53 / 21%]
 • Dobra je (4) [53 / 21%]
 • Užasna je (1) [29 / 12%]


 GRČKA

Bartol: Prosjek prosjeka. Moglo je, i zapravo sam nekako očekivao gore od Grčke. Nisam očaran, ali niti previše razočaran. Ocjena je najbolji prikaz mojeg stava o ovoj pjesmi.

Ocjena: 5/10

Bojan: Džabe što jedna od najtraženijih pjevačica pristane otići na Eurosong kad je pjesma s kojom ide ravna i nekako dosadna, niti mi stvara želju da je ponovno čujem. Moglo je ovo i bolje.

Ocjena: 3/10

Faruk: Da je slušate iz zvučnika nekog tržnog centra dok čekate bolju polovicu da u nekoj trgovini konačno odabere cipele, možda bi vam se učinilo i kao dobra ideja. Za svaku drugu priliku ovo – do pola drumom, od pola cestom – mi se ne čini kao najpametnija ideja. Ali, kakav im je izbor bio, još su dobro i prošli.

Ocjena: 4/10

Luna: Ako se netko još nije pridružio pokretu za zabranu skladanja Dimitrisu Kontopoulosu, tri pjesme s grčkog izbora su vam sasvim dovoljan dokaz da se odmah popnete na taj vlak. Samo čitanje ovog teksta s videospota me tjera da izmislim vremenski stroj i dam Argu višu ocjenu na #rn2016. I još kad se sjetim da su oni išli do Odese snimiti spot kojeg su mogli snimiti u Ateni ispred parlamenta…

Ocjena: 3/10

Marija: Odakle krenuti? Da, Grci zapravo nisu imali ništa bolje od This Is Love, ali to nije opravdanje za slanje predvidljive, dosadne i jeftine pjesme na kojoj su radili mjesecima. Riječi? One su toliki klišej da bih im povjerovala  da ih je napisalo dijete vrtičke dobi. Spot? Sniman na prekrasnim lokacijama Odese bio je trošenje vremena i novaca, a dodatno je uništen onim crvenim riječima napisanim u Wordu i odaje amaterizam. A pjesma? Da se razumijemo, deset godina ranije ovo bi možda i bio hit, ali danas, ovakav je pokušaj istrošen do krajnjih granica. Malo me podsjeća na njemačku pjesmu Glorious iz 2013., a to nije upalilo ni tada, tako da sumnjam da se nešto promijenilo i da ovo može završiti na vrhu ili barem blizu njega. Kad bi se mene pitalo, Grčka ni ove godine ne bi vidjela finale pa bi ih možda to potaknulo na stvaranje boljih pjesama.

Ocjena: 2/10

Tomislav: Još jedna lakonotna pjesma, u stilu Rusije prošle godine, normalno kad je autor pjesme isti. Najviše mi se sviđa instrumental poslije refrena, a nije ni loš bridge prije samog refrena. Nadam se dobrom nastupu u Kijevu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 26/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,33

anketa 673

Grčka 2017.

Ukupno glasova: 238

 • OK je (3) [69 / 29%]
 • Ne sviđa mi se (2) [67 / 28%]
 • Užasna je (1) [49 / 21%]
 • Dobra je (4) [31 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [22 / 9%]


 MOLDOVA

Bartol: Ovu pjesmu na početku nisam volio jer sam smatrao da je pobijedila na moldavskom predizboru samo zbog Epic Sax Guya. Trendovi se ne mogu nametnuti na silu i nisam siguran da će činjenica da je njihov član postao viralni hit prije 7 godina doprinjeti ovoj pjesmi. Ipak kroz par slušanja pjesma je postala simpatična i dovoljno skušljiva da bih ju pustio u neki prosjek.

Ocjena: 5/10

Bojan: U moru balada koje ćemo imati prilike slušati ove godine, ova pjesma dođe kao ugodno osvježenje. Iako nije nešto posebno, mislim da će momci svojom karizmom i interpretacijom uspjeti sebi osigurati plasman u veliko finale. Svakako ovo je jedna od pjesama koju mislim da ću rado puštati i nakon Eurosonga.

Ocjena: 6/10

FarukRun Away, dvije svjetlosne godine, pa onda Hey Mamma. Tako ja otprilike rangiranim uratke Sunstroke Projecta. Zanimljivo je ovo, bez daljnjeg. S namjenski napravljenim mjestima da saksofonista „prošeće“ kukove u nadi da će opet postati meme, s ritmom koji tjera na ples… No, sve u svemu, definitivno nije pjesma koju bih poželio samoinicijativno poslušati više od dva puta.

Ocjena: 4/10

Luna: Ova pjesma bi mi zbog svoje jeftinoće trebala biti na listi „pjesme za hejt“, ali je tako bolesno catchy, da ću se mrziti zbog ocjene. BTW, ne znam što se dogodilo violinistu u proteklih sedam godina, ali više ne izgleda kao brat blizanac Ivana Rakitića.

Ocjena: 6/10

Marija: Za niske standarde koje je Moldova postavila ovo je neusporedivo bolje od svega što su slali poslije 2013. Teško mi je odoljeti ovoj pjesmi tako da ona sigurno spada u moj „guilty pleasure” ove godine.

Ocjena: 7/10

Tomislav: Meni se ova pjesma na prvu jako dopala, melodična i lako pamtljiva pjesmica slična onima s Otvorenog radija. Dobar je i dio na saksofonu, jednostavno ne izlazi iz uha. Nadam se da ćemo ih slušati i u finalu.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 37/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,17

anketa 674

Moldova 2017.

Ukupno glasova: 238

 • Dobra je (4) [69 / 29%]
 • OK je (3) [67 / 28%]
 • Jako mi se sviđa (5) [40 / 17%]
 • Ne sviđa mi se (2) [38 / 16%]
 • Užasna je (1) [24 / 10%]


 RUMUNJSKA

Bartol: Originalno – da. Zabavno – da. Kvalitetno – upitno. Kemija na sceni je barem odlična, ali nakon prvog refrena pjesma baš opada i postaje dosadnjikava i naporna. U bridgeu se uopće ne razumije što pričaju, nadam se da će na tome poraditi do Kijeva.

Ocjena: 6/10

Bojan: Meni je ova kombinacija jodlanja i repa od samog momenta kad sam čuo pjesmu bila zanimljiva i sa svakim novim slušanjem sve su mi nekako bolji  i bolji. Jodlanje nije nešto što se često može čuti na Euroviziji, tako da  verujem da će ovo biti zanimljivo gledateljima.

Ocjena: 6/10

Faruk: Ovo je jednostavno – uzmi ili ostavi. Ili ti je baš fora što on repuje, a ona jodla k’o da je maloprije dosanjkala s Alpi, ili ti je sve ovo klasično istočnoeuropsko seljačenje i neukus. Ne znam točno zbog čega, ali ja sam jedan od ovih kojima je ovo prilično zanimljivo. Volio bih da je drugačije, ali ima ljudi i sa većim problemima.

Ocjena: 7/10

Luna: Prvo, početak je isti kao i u jednoj navijačkoj pjesmi hrvatske nogometne reprezentacije. Drugo, ovakve kombinacije su ili hit ili miss. Za mene ovo je žešći miss. Osobi koja se usudila spojiti rap i jodlanje preporučujem da idući put u kremu za kremšnite stavi ogromne količine mljenevog mesa, soli i papra i da to proba, pa da vidimo hoće li mu se to svidjeti. Vjerojatno ni neće, pa se valjda više nikad neće odvažiti na snimanje ovakvih grozota. Global Kryner, sve vam je oprošteno.

Ocjena: 1/10

Marija: Jodlanje i rap su kombinacija koja nikako ne bi trebala funkcionirati, ali ovo je toliko zabavno, energično i drugačije. Koliko se god trudim ne voljeti ovu pjesmu, svaki put kad ju čujem ne mogu izbjeći smiješak koji se pojavljuje na mom licu. Uostalom, ovo nije ni stvoreno za išta više od puke zabave i ja to prihvaćam i rado uskačem u njihov vlak.

Ocjena: 7/10

Tomislav: Ovo je vrlo zanimljiva pjesmica s vrlo kreativnom idejom – jodlanjem. Pjesma osim toga ne iskače previše od nekog prosjeka, ali mi se jako sviđa kako je sve to uklopljeno u aranžman. Nadam se da ce proći u finale.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 36/60

PROSJEČNA OCJENA: 6

anketa 675

Rumunjska 2017.

Ukupno glasova: 243

 • OK je (3) [56 / 23%]
 • Jako mi se sviđa (5) [51 / 21%]
 • Užasna je (1) [49 / 20%]
 • Dobra je (4) [48 / 20%]
 • Ne sviđa mi se (2) [39 / 16%]


 UJEDINJENO KRALJEVSTVO

Bartol: Ova pjesma mi je bila drugi favorit na Eurovision: You Decide, ali mi je ipak drago mi je da su napravili revamp. Uspjeli su napraviti pjesmu modernijom, a da ona ne izgubi čar i emociju koju Lucie prenosi na veliku pozornicu. Konačno se i Ujedinjeno Kraljevstvo malo potrudilo za Eurosong.

Ocjena: 7/10

Bojan: Korektna pjesma, koja ima dobre predispozicije da postigne nešto, ali sve u svemu još nešto fali. Krene dobro, počne neko dešavanje, kulminacija se dešava, ali nikako da dostigne sam vrhunac i da u potpunosti kupi čovjeka. Lucie se potrudila da vokalno to dobro donese, ali samo to malo, ta neka još jačina ili agresija i bilo bi sve kako treba.

Ocjena: 7/10

Faruk: Sjetimo li se svih strahota kojim se Ujedinjeno Kraljevstvo predstavljalo, ovo djeluje blagotvorno za mozak i uši. U stvarnosti, pjesma je vrlo pristojna, uglađena i dotjerana tako da dobije nešto bodova, malo jači pljesak na kraju i to je sve.  Pjesma koja je lijepa, ali ne ostavlja nikakav trag, a to se na Eurosongu cijeni kao Cedevita na Exitu.

Ocjena: 6/10

Luna: Woah, woah, woah! UK ima pjesmu koja mi se jako sviđa? I k tome, nisu je zeznuli revampom, već ju još i poboljšali? De Forestice, ipak si bolja kao autorica pjesme, a ne kao pjevačica.

Ocjena: 9/10

Marija: Nebesa otvorite se! UK je napokon izabralo pjesmu kojom se i oni sami ponose. Jednostavno, emotivno i lijepo. Njezina izvedba, glas i emocija je ono što pjesmu čini uvjerljivom i kvalitetnom. Bravo!

Ocjena: 9/10

Tomislav: U početku sam pomalo hejtao ovu stvar jer mi je bila jako dosadna i još jedna pjesma u stilu balade za čijeg nastupa uživo u Kijevu ću moći otići slobodno na WC, a da ništa ne propustim. No s vremenom i revampom pjesma mi je postala bolja tako da je čak pomalo i volim.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 45/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,5

anketa 676

Ujedinjeno Kraljevstvo 2017.

Ukupno glasova: 241

 • Jako mi se sviđa (5) [93 / 39%]
 • Dobra je (4) [66 / 27%]
 • OK je (3) [50 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [24 / 10%]
 • Užasna je (1) [8 / 3%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak treće grupe izgleda ovako:
  1. Ujedinjeno Kraljevstvo 45/60 (7,5)
  2. Moldova 37/60 (6,17)
  3. Rumunjska 36/60 (6,0)
  4. Armenija 29/60 (4,83)
  5. Grčka 26/60 (4,33)
 • Nijedna pjesma u ovoj grupi se nije dojmila komentatore u toj mjeri da dobiju desetke.
 • Ove pjesme su se najviše svidjele Tomislavu, a najmanje Luni.

Rasprava26

 1. seky — 1. svibnja 2017. u 13:15

  ARMENIJA- slično ko Srbija. Očekivali smo pobjednički materijal,dobili smo nešto bezveze. Pjesma je ok,al nikako mi ne dostiže vrhunac. Ko ravna crta je. 6/10
  GRČKA-da su ostavili prošli tekst,vrlo bih rado stavio 1 kao ocjenu. Novi tekst nije toliko loš,al i dalje je očaj. Dzabe i to sta je pjevačica poznata,kad imate isproducirano smeće sa melodijom sklopljenom u 2 minute kao uzdanicu na eurosongu. Grci,vrijeme je za buđenje. 2/10
  MOLDAVIJA-želio bih mrziti ovu pjesmu,ali ne mogu. Toliko je catchy i moj iskreni guilty pleasure. GO epic Sax Guy!!! 7/10
  RUMUNJSKA-na prvo slušanje sam se pitao ‘zašto bi iko ovo htio za predstavnika? No odma nakon mi je postalo kul i interesantno. Volio bih ovo vidjeti u top 10, jer je originalno i zabavno. 9/10
  UK-Znate koja je ura,kad Armenci podbace,a UK pošalje nešto hvalevrijedno. Ovo mi je jako lijepa i snažna pjesma,kojoj iskreno želim odličan plasman. Uz to Lucie je sjajna. You go girl :). 9/10

 2. ShimicH — 22. travnja 2017. u 20:26

  ARMENIJA-Ne ne ne ne ne ne.. Sta jeee ovoo?? Iveta je stvarno MASTERPIECE od 2016 a ovo? Mislio sam da ce nastaviti ovim tempom… Nadam se da nece vidjeti finale!1/10
  GRČKA-Ne znam sta je gore… Ona ili Utopian Land? Ali ljudi stvarno… Tipična eurovizijska pjesma:/1/10
  UK-Prvo sam bio onak? Sta je ovo? Ali nakon duljeg slusanja je ustvari dobra 5/10
  MOLDOVA-Zasto je Lidija bila tako Ne voljena od strane eurovizijskih fanova? Nemogu se odluciti jel je bolaj lidija ili sunstroke project? Epic Sax Guy ♡ 7/10
  Rumunjska- Eee ovo je ono sto se trazi na eurovizijskoj pozornici! Takvo jodlanje nisam nikad cuo xD alii daa to je stvarno odlicno ali ima boljih 7/10

 3. Zack — 20. travnja 2017. u 23:42

  Armenija – Prosle godine imali su masterpiece, sto po samoj pjesmi sto po nastupu, s obzirom da sam Ivetui davao nakvece sanse za pobjedu nakon Jamale. Ovo sto su ove godine smuckali nije dostojno kvalitete ni u tragovima. I nekako me previse melodija vuce na jednu madonninu pjesmu. Btw, pocinje zanimljivo i obecavajuce ali medovoljno da bi te 3 minute zaokupile moju paznju.
  Ocijena 2.
  Grcka – Argo je bio malo umjetnicko djelo koje bi da su ga ove godine poslali sigurno vidio finale. Nadam se da ako Argo sa daleko kvalitetnijom pjesmom nije prosao da tek ovaj izlizani cuspajz nece.
  Ocijena 1.
  Rumunjska – Jako zanimljiv spoj i njihova energija, medjutim nedovoljno. Fali im jacine i energije i imam osjecaj da ce se klinci ukenjati prije samog nastupa da ce to jako lose zvucati u Kijevu pa nece uci u finale. Iako je najbolja pjesma s nacionalnog izbora, mislim da ne opravdava ulazak u finale. Pa ako grci prosle godine nisu prosli prvi puta, zasto se to ne bi napokon desilo i Rumunjskoj?
  Ocijena 2.
  Moldova – Ja zaista ne znam sto vam je svima zanimljivo u pjesmi iz 2010. Ono je bilo prelose, a tek nastup uzivo koji je bio ocajan cak i opravdava los plasman. Cudi me sto se uopce i naslo u finalu te godine.
  No za razliku od tada, decki su ove godine malo sazrijeli sto se po samoj pjesmi i nastupu vidi. Ovo je predobro, zabavno, zarazno i sa zanimljivim tekstom, nesto u stilu Matere od tbf-a, samo malo pristojnije. Miljama bolje od prosle godine. Zelim im finale a tamo sto bude.
  Ocijena 3,5.
  Velika Britanija – Najljepsa pjesma i pjevacica koju su Britanci poslali u zadnjih nekoliko godina na esc. Lucie ima sve, emociju, snagu, energiju, karizmu i sa svim tim je ovu pomalo fosadnu pjesmu u studijskoj verziji dovela do savrsenstva! Nadam se top 3 plasmanu, meni je zasigurno na 3em mjestu ove godine, odmah iza Italije i Belgije.
  Ocijena 5.

 4. Vix — 20. travnja 2017. u 23:17

  @nina Komentari su vam divni-usudio bih se reći i profesionalni. Ocijene su vrlo objektivne i dobro dane.
  Iako poštujem sve kolege i njihova mišljenja, mislim da su mi nekako najznačajniji vaši komentari obzirom da zbilja objektivno i kao vrhunski žiri ocjenjujete. Bravo. 🙂

 5. Den Vilda — 20. travnja 2017. u 23:02

  Evo kako ih ja vidim:
  1. Armenija. Definitivno će najbolje proći iz ove petorke. Meni se ova pjesma svidjela na prvu. Činjenica jest da je ovo pisano po principu recepta za sataraš, ubaci svega pomalo, nek se nađe…Al ovaj sataraš je za mene ukusno napravljen. Opet razumijem i one kojima se ovo uopće ne sviđa, ovo il voliš il ne voliš. Veliki plus za Armeniju je što opet kombiniraju svoju tradicionalnu glazbu i to ih čini prepoznatljivim. Spot mi je odlično napravljen i u tom stilu možemo očekivati nastup u Kijevu. Iako mi je objektivno ovo negdje oko sredine tablice, uz dobru vokalnu izvedbu i s obzirom da Armenija uvijek ide naviše za 5 mjesta zbog dijaspore, ovo ide u TOP10 i opet mi miriši na 7. mjesto.
  2. U.K. Lucina izvedba uživo je promijenila moj doživljaj ove pjesme skoro za 360 stupnjeva. Audio verzija potpuno blijeda, neupečatljiva, a nastup uživo nešto sasvim drugo. Pjesma kao da je baš stvorena za Lucie koja je jedna jako lijepa i osjecajna djevojka i baš prenosi svoje emocije kroz ovu pjesmu. Sama pjesma je jedna dobra balada koju se u potpunosti može doživjeti tek kad ju Lucie interpretira uživo. S druge strane, ne mogu se oteti dojmu da ovoj pjesmi fali jedna karika, jedna izražajnost rekao bih, što je već kronični problem Engleza. U svakom sl. , osobno ne bih imao ništa protiv da ovo bude u TOP10, ali znam da neće i pošto je U.K. u pitanju mislim da će to biti plasman 16.-20. mjesto. Ali može i bolje, sigurno.
  3. Moldova. Jedna simpa pjesmica, onako dobra zezancija za ples i zato mi se baš sviđa, iako mislim da Moldavija ne može u finale. Nema ovdje neke kvalitete i ipak je ovaj uradak slabiji u odnosu na prije 7 god. No, što se tiče Moldavije plasman apsolutno nije ni važan, ovakva jedna pjesma je potrebna Eurosongu i ovu ću pjesmu uvijek rado poslušati.
  4. Rumunjska. Ova pjesma meni djeluje ko horor za uši i oči, on repa, ona jodliče i tako skakutaju na pozornici ko da ih je oboje pogodio grom…Ništa me u ovoj pjesmi ne privlači, djeluje tako konfuzno i asinkrono da nemam riječi. Rumunjska može u finale zahvaljujući slaboj konkurenciji u 2. polufinalu, ali u finalu FLOP. Mada nitko sretniji od mene kad ne bih ovu pjesmu morao slušati dvaput.
  5. Grčka. A njima izgleda ni svi njihovi bogovi na čelu sa Zeusom više ne mogu pomoći da pošalju jednu dobru pjesmu…jedan ispodprosječni pop-šlager pjesmuljak s primjesama američkog teen-popa iz 80ih. Do refrena pjesma i ide nekako, ali u refrenu onda potop. Grčka će biti granični slučaj (samo zato što je Grčka) u 1. polufinalu, mada bih žarko želio da ispadnu (ko i Rumunji).

 6. nina — 20. travnja 2017. u 23:00

  ARMENIJA
  Velika senzualnost koja prožima samo pjevanje uz izuzetnu ritmiku koji sami izvođači odašilju je veliki adut ovog glazbenog uratka. Ako se u Kijevu prezentira pjesma na ovaj način sa svim ovim vizualnim efektima, može rezultirati privlačenjem pozornosti potencijalnog gledatelja. Lagana glazbena uvertira koja se uz nježan, a opet snažan glas lagano razvija u jednu kompletnu glazbenu priču je takođe jedna od značajki ove pjesme. Armenija ima potencija za finale, naročito sa ovom lijepom sublimacijom glazbe, pjevanja i plesa. Sretno Armenija.
  Ocjena:9/10

  GRČKA
  Dugo sam bila u dilemi što napisati, jer pjesme vibrira između tih nekih brzih i lakopomatljivih nota, no nije sve tako ni loše, barem tu imamo pjevačicu koja jako lijepo izgleda i i pjeva. Nekako imam dojam one prve vizualizacije kod nasupa u Kijevu je skakutanje fanova u prvim redovima i mahnje zastavama na refren pjesme. Da li će to biti dovoljno za prolazak u finale, nisam sigurna. Grci su, to se mora prizanti, uložili hvale vrijednog truda na snimanju videospota. Sretno Grčka.
  Ocjena: 5/10

  MOLDOVA
  Uz sve vidjive nedostate, ono što ova pjesma ima je ovaj plesno pomalo zarazan element. I to je u suštini i ono što odlikuje ovu pjesmu. Prilično tanak tekstualni dio skladbe, no to nikako ne mora nužno da znači da neće privući pozornost fanova i gledatelja diljem Europe. Ne bih se iznenadila čak da budu i u finalu (sjetimo se onog šoka u finalu iz Bjelorusije i njihova Cheesecakea). Ipak je ovo Eurosong. Sretno Moldova.
  Ocjena: 6/10

  RUMUNJSKA
  Ove godine se rumunjska delegacija potrudila prikazati nešto nesvakidašnje, jer ono što nakon slušanja ove pjesme ostane u uhu je ono jodlanje, što je donekle prilično zabavno, a na sceni duet jako dobro funkcionira zajedno. Uočljiva je jedna gotovo ravna glazbena podloga, koja istina i ne treba biti nešto bolja jer je upravo nadopunjuje tekstualni dio i usudila bih se kazati prilično dobro jodlanje same pjevačice. Tko bi kazao da se od ovakih dijametralno suprotnih glasovnih iskaza može napraviti pjesma koja ima u svojoj bazičnoj osnovi zanimljive elemente. Sretno Rumunjska.
  Ocjena: 6/10

  UJEDINJENO KRALJEVSTVO
  Konačno nešto sa čime UK se može dignitetno prezentirati na Eurosongu. Jako lijep tekst, jedna snažna bazična emocija koja prožima cijelu bit pjesme. Snažan, jak i čist vokal, čvrst nastup sve to sveobuhvatno rezultira jako dobrim glazbenim uratkom. Nježne glazbene niti samo jačaju dojam kvalitetne pjesme, koja nepretenciozno ali ipak snažno ulazi u uho slušatelja. Na neki neodređen način me je Lucie Jones svojim karizmatičnim i emocionalnim izričajem podsjetila na Frances Ruffelle iako su pjesme i način pjevanja neusporedivi. Ova pjesma je točno po mjeri u svakom svom obliku. Sretno Ujedinjeno Kraljevstvo.
  Ocjana: 10/10

 7. Europa — 20. travnja 2017. u 22:27

  Armenia- ne znam što bi rekao na ovo.. na prvu mi je bila bas nekako konfuzna i bezveze.. s vremenom uđe u uho i postaje nesto bolja, ali ne previše.. instrumental je definitivno najjača stvar u ovoj pjesmi, a o ostalom se može diskutirat.. ne sumnjam u vrhunsku scenografiju i nastup (kad se samo sjetim koliko je proslogodisnji nastup digao pjesmu o kojoj sam imao isto, možda čak i gore mišljenje). Vjv će u finale.. ali tamo za sada ne bi trebala dalje od sredine
  6/10

  Grčka- ajme meni.. tipični eurovizijski pjesmuljak kakav je prolazio prije 10-ak godina.. 3/10

  Moldova- ima nešto simpatično u ovoj pjesmi, ali opet pjesma ko pjesma nista posebno.. i ovo koristenje saksofoniste radi fore vec lagano isfuravaju.. ako je jednom proslo ne mora opet.. nista posebno.. zlatna sredina 5/10

  Rumunjska- ovo koliko je čak u početku bilo i simpatično, toliko je sada postalo vec i iritantno.. cura jodla- svaka joj čast, al sve ostalo i to jodlanje u kombinaciji s ostalim je čisti prosjek… točno onaj oblik pjesma zbog kojeg je eurosong zadnjih 10-15 godina dobio epitet festivala kica i neukusa.. u zadnjih nekoliko godina eurosong uspjeva to nekako i ispraviti, iako zaluta tu i tamo pjesma ovakve kvalitete.. iskreno se nadam da ostaju u polufinalu. 4/10

  UK- oh, pa napokon i od njih nesto vrijedno pažnje.. meni jedna od ljepših i ugodnijih balada ove godine.. jos da se potrude oko nastupa malo.. mogli bi napokon odskočiti sa začelja finala 8/10

 8. Rita — 20. travnja 2017. u 22:25

  Isto kao komentatori!?

 9. Eurovision Kosovo/Kosovë — 20. travnja 2017. u 21:58

  1. RUMUNJSKA
  2. UK
  3. MOLDAVIJA
  3.ARMENIJA
  5. GRČKA

 10. Vix — 20. travnja 2017. u 21:51

  Po mome mišljenju Ujedinjeno Kraljevstvo je ove godine poslalo pjesmu dostojnu samoga vrha. Što se tiče općenito pjesama koje je UK slalo na Euroviziju, Lucijinu pjesmu po kvaliteti mogu staviti tik s pjesmom Bonnie Tyler koja je predstavljala UK 2013. i osvojila 19.mjesto u finalu. Nadam se da će taj jeftinoljubiteljski televoting i podmitljivi žiri konačno dorasti svojoj ulozi i nagraditi pjesme na ovome Eurosongu. I ne želim ovom prilikom hejtat Italiju koja mi je i dalje u top 10,ali kako jedna gorila i trećerazredni tekst pjesme može toliko zadiviti svijet. Ima on i karizmu,i lijep osmijeh,i divnu melodiju,ali mislim da bi bilo poražavajuće da on pobjedi,a Švedsku neću ni spominjati. Nije dostojna. Barem ne kod mene.

 11. Diavolo — 20. travnja 2017. u 21:36

  a Britanci, ako nisu ostvarili neki značajniji rezultat 2014. s Molly, neće niti ove sigurno…

 12. Diavolo — 20. travnja 2017. u 21:14

  Armenija – drago mi je što Armenci iz godine u godinu šalju pjesme sa svojim armenskim štihom, odnosno, na neki način nose i predstavljaju svoju kulturu orijentalnim prizvucima. Tako je i ove godine, no moram priznati da je njihova prošlogodišnja predstavnica imala upečatljiviju pjesmu. Ova pjesma nije loša i mislim da mogu imati veliki adut, za svoj visoki plasman, u vidu samog scenskog nastupa… (24/42)
  ____
  Grčka – veliki plus je što je to konačno jedna od bržih pjesama u moru balada ove godine. Moram priznati da mi se jako jako sviđa up beat tempo u refrenu i sama gradacija do toga. Dakle, instrumental mi je vrh, no sam tekst pjesme me je razočarao, jer je traljav….jest da su ga malo popravili, ali i dalje to nije to, trebali su bolje nešto smislit. Sve u svemu, istaknuti će se, jer je jedna od rijetkih upbeat pjesama ove godine… (21/42)
  ____
  Moldavija – od prvog slušanja, tj. od njihovog samog proglašenja kandidatima za predstavnika Moldavije, odmah sam rekao da bih to volio vidjeti u Kijevu, jer je super stvar. To mišljenje nisam do dan danas promjenio. Jako mi se sviđa onaj dio instrumentala kad nastupa Epic Sax guy. I moram spomenuti da su mi oni bili među favoritima i 2010. prije sveg onog hype oko meme-a Epic Sax guya… i bio sam razočaran što nisu dobro prošli (koliko se sjećam) … mislim da bi ove godine trebali bolje proći… (7/42)
  ____
  Rumunjska – na prvo slušanje mi se svidjela… bilo je to iznenađenje, jer nisam očekivao da će netko u jednoj pjesmi spajati jodlanje i rep… pogotovo jer jodlanje i nije toliko IN, a pogotovo ako ono dolazi iz Rumunjske… smatram samo da bi izvođaći trebali poraditi na nekoj koreografiji i mislim da neće imati problema oko ulaska u finale… mali minusić je to što mi se u pojedinim djelovima pjesme ne sviđa to kako Alex odrepa (engleski mu nije jača strana) … (12/42)
  ____
  Ujedinjeno Kraljevstvo – prvi put kad sam ju čuo (dakle na samom njihovom NF) nije mi bila među favoritima… pjesma je isuviše bila monotona i nezanimljiva…jedino ju je spašavao izuzetan njen vokal koji je oživio na neki čudan način samu pjesmu…dosta se mogla vidjeti njena emocija i sve što daje kako bi nam što bolje iznijela pjesmu…. revamp je učinjen jer su eto svi nešto kukali, ali meni on nije donio ništa novoga da bih ja sada promjenio mišljenje o njoj … (26/42)

 13. BlueDevil — 20. travnja 2017. u 20:45

  1. Ujedinjeno Kraljevstvo – 10/10
  2. Moldova – 5/10
  3. Grčka – 5/10
  4. Rumunjska – 5/10
  5. Armenija – 2/10

 14. SwedenEurovisionFan — 20. travnja 2017. u 19:46

  1. UK – Odlična je (2/42)
  2. Moldavija – Ok je (14/42)
  3. Grčka – Ok je (15/42)
  4. Armenija – Užasna je (33/42)
  5. Rumunjska – Užasna je (36/42)
  Jedna jedina pjesma mi se iz ovog dijela toliko sviđa da bih ju slušao iznova i iznova i iznova! <3 Lucie i UK = SAVRŠENSTVO! Usuđujem se reći da mi je ''Never Give Up On You'' druga najbolja balada u povijesti Eurosonga! Stvarno želim da Europa ne ignorira UK zbog Brexita itd i da se konačno vrati u Top5, jer ove godine to D E F I N I T I V N O zaslužuju! 😀
  SunStroke projekt se vratio, istina s puno lošijom pjesmom, ali trebali bi ući u finale, dok vidim da svi hejtaju Grčku, no imam neki osjećaj da će Europa ipak glasati za njih i da će biti na sredini u finalu. Armenka se toliko dere da mi uši pucaju, a Rumunjka jodla što mi je toliko iritantno da mi se povraća, u kombinaciji s rapom #SuicideStuff …

 15. imperator — 20. travnja 2017. u 19:36

  ARMENIJA – bljak! bljak! Ofucana kombinacija Ivete i Jamale.. Armenci uporno pokušavaju nešto moderno izmisliti, no ovo je ispalo.. ma nemam ni komentara.. nažalost, zbog ogromne dijaspore prolaze u finalu, no zato i moja prilika da te tri minute provodem na ugodnijem mjestu.. dat’ ću i višu ocjenu nego što spada samo zato što gore ocjene čuvam za još bolje bisere..
  GRČKA – prošle su godine kad ste za Grčku odmah i prije nego što ste poslušali njihovu pjesmu znali bit’ će hit jer naprasto ne griješe.. nakon onog od prošle godine, ovo je veliki pomak.. nadam se da će ući u finale (no za bolji plasman priliku dajem Izraelu koji imaju vrlo sličnu, ali malo bolju pjesmu)
  MOLDOVA – bolji su bili s Run awayom.. ovu pjesmu, po meni, spašava onaj dio gdje violinist (slažem se s Lunom – nekada sličan Rakitiću) ima solo u sredini pjesme.. nadam se da ću ih vidjeti u finalu
  RUMUNJSKA – ovo je stvarno prava catchy song.. i nije loša kad pomislite da je u pitanju rap i jodlanje.. čak, mislim da je rap dio i bolji dio pjesme jer Ilinca ima malo irnitantan glasić, no OK je, a i vlada neka vibra između njih dvoje pa ih čini najbolji duo na ovom ESC-u.. nadam se finalu pa čak i Top 10
  UJEDINJENO KRALJEVSTVO – meh.. nikako da mi uđe u uši.. za razliku od Danske koju sam zavolio ova je pjesma ostala u sivilu ovogodišnjih balada.. u finalu su, a da nisu UK ne bi ni ugledali..

  1) RUMUNJSKA 8/10
  2) GRČKA 7,5/10
  3) MOLDOVA 6,5/10
  4) UJEDINJENO KRALJEVSTVO 5/10
  5) ARMENIJA 3/10

 16. Ro — 20. travnja 2017. u 19:03

  Lunaaaaa , zaštooo , Lunaaaaa , Rumunjska je savršena !! Konačno nešto zanimljivo , nešto novo , simpatično , užitak mi ih je gledati i slušati , odlična kemija između njih , na 3. mjestu su mi ove godine iza Italije i Azera , samo se nadam da ih žiri neće pokopat , i da će proći u finale , čista 5 od mene , jednostavno mi je legla na prvo slušanje.
  Moldavija vrlo jednostavno Epic Sax Guy = Epic Song , 4 , nadam se finalu
  Od Armenije imam velika očekivanja pogotovo u scenskom nastupu , mali problem je što na prvo slušanje pjesma zvuči vrlo kaotično , ali kad se više puta čuje ima tu kvalitete , 4
  UK jedna vrlo korektna pjesma , emotivna , Lucie lijepo prenosi emociju , ali ostat će nezapažena , 3
  Grčka…Afrodita božica ljepote je za Demy mala beba , Demy je predivna , ali šta joj to vrijedi kad je pjesma užasna , otrcana , jeftina , ali ne bi se čudio kad bi ušla u finale , vjv će i nastup biti dobar , 2
  1. Rumunjska
  2. Moldavija
  3. Armenija
  4. UK
  5. Grčka

 17. Arctic Monkey — 20. travnja 2017. u 19:01

  Gde ih samo spojiste 😀 Neću se libiti da najiskrenije ishejtujem ove pesme.
  1. UK 7/10 – Ok pesma. Ono što mi je posebno bitno neverovatan prenos emocije u živom izvođenju. E sad, druga je priča što će ovo, iako je lepo biti još jedan od njihovih plasmana pri kraju tabele.
  2. Grčka 4/10 – Potpuno nebitno i neprimetno kod mene. Nmg da je napljujem kao što ću sledeće jer mi ne smeta ni da bude u finalu, jedna beskonačna ravnodušnost.
  3. Jermenija 3/10 – Užasno neslušljivo za moj ukus. Dakle jedna od pesama koje me iritiraju ali ne na način kao sledeće dve i još neke, nego te visine i druga polovina pesme mi siluju uši i mozak. Za uvod u pesmu mogla bi i desetka i onda 😮 UŽAS!
  4. Moldavija 2/10 – Znači alergičan sam na tu zloupotrebu saksofona kao jednog od meni omiljenih muzičkih instrumenata. Jeftina pesma overena spotom koji odiše seljaklukom kao i sami momci…
  5. Rumunija 1/10 – Ne dozvoli sudbino dve sekunde ovoga više ikada da čujem i vidim. Upoterebiću opet reč “zloupotreba” jodlovanja koje sasvim lepo zvuči kada je umereno i lepo uklopljeno sa ostatkom teksta ali ovde je toliko isforsirano… Vidim dobijaju od mnogih plus na nekakvu originalnost ali ni to im neće pomoći. Plus njih dvoje kao pojave iritantni i još jedan u nizu groznih spojeva ove godine, čist seljakluk.

 18. Tim Burton — 20. travnja 2017. u 18:53

  Jermenija – meh 5/10
  Ujedinjeno Kraljevstvo – jako fino 7/10
  Grčka – smeće 1/10
  Rumunija – kancer 0/10
  Moldavija – Meh 4/10

 19. Babe — 20. travnja 2017. u 18:47

  Jedino Armeniju i UK volim. Ostale tri nadam se neće u finale.

 20. Babe — 20. travnja 2017. u 18:47

  Precijenjena*

 21. Babe — 20. travnja 2017. u 18:45

  1.Armenija ?
  2.UK??
  3.Rumunjska nah
  4.Moldova?
  5.Grčka?? precjenjena

 22. Ary — 20. travnja 2017. u 18:32

  1. UK
  2.ajde i Armenija
  Ove ostale po meni spadaju u najgore ovogodišnje pjesme i nikako im ne želim finale 🙂

 23. Vix — 20. travnja 2017. u 18:20

  UK:a) kvaliteta: 10 b)x-factor:9 c)ukupno: 19/20
  ______________________________________
  ARMENIJA: a) kvaliteta: 8/10 b)x-factor: 9 c) ukupno: 17/20
  ____________________________________________
  RUMNJSKA: a)kvaliteta: 7 b)x-factor:8 c)ukupno 15/20
  ___________________________________________
  MOLDOVA: a) kvaliteta: 6 b)x-factor:7 c)ukupno:13/20
  __________________________________________
  GRČKA: a)kvaliteta: 5 b)x-factor:5 c)ukupno 10/20
  __________________________________________
  Komentar PLUS:
  _____________
  Armenija:-Slažem se s Marijinim komentarom ,ali ne i njenom ocjenom. S Tomislavom se u potpunosti slažem.
  Grčka: Odvratno,otrcano,meni osobno spada u top 3 najgorih pjesama ove godine.
  Moldova: Te žene sa “Mamamam” me podsjećaju na neko mijaukanje tijekom veljače -.-” Moldoviji je jedini as taj cathy instrumental.
  Rumunjska: Kod mene je suprotno od Bojanova komentara-s više slušanja shvaćam kako je ovo jedna jako nekvalitetna,ali zabavna i orginalna pjesma. Ne želim joj nikako pobjedu,ali finale-plafon top 15
  UK:Objetkivno mi ova pjesma spada u 3 najkvalitetnije pjesme ove godine. Da ne kažem da se uvik naježim kad je slušam. Želim joj top 5. Ne bih se žalio ni da pobjedi. To se traži-osjećaj,dobra kompozicija,glazba,glas,ma sve ima.

 24. IVANNN — 20. travnja 2017. u 18:15

  Evo i mene nakon više od mjesec dana 🙂
  Samo ću dati top 5 iz svakog rn-a dosad:
  RN 1
  1.Cipar
  2.Australija
  3.Azerbaijan
  4.Češka
  5.Mađarska

  RN 2
  1.Švicarska
  2.Srbija
  3.Austrija
  4.Danska
  5.Ukrajina

  RN 3
  1.Armenija
  2.UK
  3.Grčka
  4.Rumunjska
  5.Moldova

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?