Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (4)

Podijeli na Facebook Twitter

Dan planeta Zemlje 2017. proslavit ćemo objavom još jednog našeg “razmišljanja naglas”. Čije pjesme smo prokomentirali za danas, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 BUGARSKA

Bartol: Po kojem je kriteriju ovo drugo na kladionicama, ja ne znam, ali pretpostavljam da se Bugarska uzdignula zbog prošlogodišnjeg uspjeha Poli Genove. Osobno ne volim ovu pjesmu, dosadna je i generična. Čini mi se preozbiljna za tako mladog pjevača, kao da su mu dali pjesmu zbog dobrog glasa (čije postojanje ne poričem), a ne zbog toga što ju on osjeća- kao da ne zna o čemu pjeva.

Ocjena: 4/10

Bojan: Borislav Milanov je uspio da u jednoj godini pošalje tri kompletno različite skladbe, a opet dobre. Kod ove mi se najviše sviđa glazba, ali ni tekst ni Kristijanova interpretacija ne zaostaju mnogo. Vjerujem da uz jedan lijep nastup Bugarska može po prvi put povezati dva finala.

Ocjena: 8/10

Faruk: Ova pjesma je namjenski napravljena tako da se baš svima svidi. Čak je i izbor izvođača išao u tom pravcu. I valja priznati da su dobrom mjerom Bugari u tome uspjeli ovom finom, pametno osmišljenom baladom. Ono što meni osobno ne odgovara u ovoj pjesmi je odsustvo bilo kakvog efekta na kraju. Monotono k’o seksualni život prosječne amebe.

Ocjena: 7/10

Luna: Donijeti ikakav sud o ovoj pjesmi, čak i nakon više slušanja, bilo je teško. Iskreno, početak me je zaintrigirao. No onda je došao ostatak pjesme, koja u meni ovo ne budi nikakve emocije, čak ni toliko hvaljena live verzija ove pjesme. Sve skupa mi zvuči kao jedan demo koji je trebao još u razradu. Pitam se pitam što su radili tolike mjesece ako je ovo konačan proizvod.

Ocjena: 3/10

Marija: Jesam li oduševljena ovime? Ne, nisam, ali nisam ni pretjerano razočarana. Pjesma je dobra, ali je samo to – dobra. Nešto joj nedostaje, ne razvije se do kraja, fali joj neki vrhunac, nešto što bi me izulo iz cipela. Međutim, jasno mi je zašto ovo trenutno slovi kao favorit, samo što ga ja osobno u ovom trenutku ne bih željela vidjeti s trofejem.

Ocjena: 7/10

Tomislav: Čini mi se kako Kristian za svoje godine već jako dobro barata svojim vokalom. Što se tiče pjesme, ono što ju izdiže iz prosjeka je etno-elektro aranžman, bez toga ne bi bila prepoznatljiva i utopila bi se na sredini tablice. Ovako ju čeka velik rezultat.

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 38/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,33

Bugarska 2017.

 • Užasna je (1) (2%)
 • Ne sviđa mi se (2) (12%)
 • OK je (3) (24%)
 • Dobra je (4) (25%)
 • Jako mi se sviđa (5) (37%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 CRNA GORA

Bartol: Činjenica je da Slavko svojim vizualnim identitetom izvlači maksimum iz ove pjesme. Također je i činjenica da je refren ove pjesme jedan od najmemorabilnijih na ovogodišnjem natjecanju. Iako očekujem over-the-top nastup, nadam se da se dotični pjevač ne će ugušiti u vlastitoj želji i da nastup ne će biti prekompliciran i natrpan sa previše komponenti.

Ocjena: 7/10

Bojan: Kad Prva kika Crne Gore ne bi bila prva kika i kad bi samo malo razgovjetije pjevao, možda bi to bio pun pogodak, jer sama pjesma kao pjesma je dobra i ima potencijala, te mislim da bi se u cijeloj postavi ovogodišnjih pjesama izdvojila. No ovako, nisam pametan što misliti o predstojećem crnogorskom rezultatu.

Ocjena: 5/10

Faruk: Slavko Kalezić ima rijedak talent da usred Sahare ne bi uspio prodati bocu vode, a kamoli pjesmu na Eurosong. I što nađem dobrog u ovoj pjesmi (nije da ga nema) izgubi se u tom oceanu prenemaganja i cirkusiranja. I tako vam, draga djeco, izgleda pjesma i nastup kad zamijenite Eurosong s nečim što to nije, jer mislite da Eurosong počinje i završava s publikom iz prvog reda i članovima OGAE.

Ocjena: 3/10

Luna: U principu, ova pjesma nije loša. Problem je Slavkov izgovor engleskog jezika, pogotovo na početku, to što njegov glas uopće ne stoji pjesmi, i tekst koji je WTF. Možda je ovome nekakva vrsta guilty pleasurea, ali meni svakako nije.

Ocjena: 3/10

Marija: Tražim riječi kojima bih opisala…ovo. Već samom objavom pjevača bilo mi je jasno da nećemo dobiti ništa kvalitetno, ali konačan rezultat ipak me nekako uspio iznenaditi. Naravno, ne u pozitivnom smislu. Ako je ono prošle godine bilo loše, onda je ovo grozno. Sve je pošlo po krivom i pjevač i pjesma i glasovne (ne)mogućnosti, a kad tome dodam sigurno bizaran nastup koji sprema, preostaje mi samo nadati se da ovo nekim čudom neće pronaći put u finale jer jednostavno ne zaslužuje.

Ocjena: 1/10

Tomislav: Pjesma uopće nije loša, dapače, jako mi se sviđa. Ali najslabija karika je upravo Slavko čije vokalne mogućnosti su poprilično ograničene i da nema autotunea bilo bi svašta. Ipak, htio bih ovo vidjeti u finalu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 26/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,33

Crna Gora 2017.

 • Užasna je (1) (30%)
 • Ne sviđa mi se (2) (32%)
 • OK je (3) (16%)
 • Dobra je (4) (11%)
 • Jako mi se sviđa (5) (11%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 IRSKA

Bartol: Puno sam puta probao doživjeti ovu pjesmu na način da mi se svidi i dane bude dosadna, ali jednostavno ne mogu. Pogotovo zato što se u njoj zapravo ništa ne dešava do druge minute pjesme, kada mi je zainteresiranost na nuli. Istina, ta zadnja minuta je dosta dobra, ali zbog onog prije, moja ocjena ne može biti viša.

Ocjena: 4/10

Bojan: Ovo je za mene najbolja balada ove godine. Uživam u svakoj sekundi dok slušam ovu pjesmu. Sviđa mi se i melodija i tekst, a čak mi prija i njegov vokal. Najbolji dio u pjesmi mi je posljednji refren koji je nekako najsnažniji i kojem pojava pratećih vokala još više daje na jačini. Iskreno, volio bih čuti Brendana i u finalu, ali to sve zavisi od njegove interpretacije i samog nastupa.

Ocjena: 10/10

Faruk: Neko mutiranje, nešto? Ništa, a? A dobro. Izuzmemo li ovu infantilnu boju glasa, ovdje imamo posla s solidnom pop pjesmicom kakvih su Westlife, Blue i ostali upokojeni britanski boj bendovi nasnimali za narednih deset godina. No, s obzirom da je u zadnjih nekoliko godina na Eurosongu manje definitivno više, tko zna kakva je Brendanova sudbina.

Ocjena: 5/10

Luna: Ajme majko, još jedna pjesma kojoj sto godina treba da dođe do vrhunca. S time da ovdje čak ima nekog vrhunca. Na tragu je onih powerbalada s kojima su Irci pobjeđivali na Eurosongu ’90-ih, no ako su željeli pobijediti ove godine, onda su trebali uzet nešto kompetitivnije. Ovako ovise o tome hoće li Brendan zeznuti vokalnu izvedbu, kao prije koji tjedan u Tel Avivu.

Ocjena: 4/10

Marija: Gledajmo to s pozitivne strane, moglo je i gore. Mislim, budimo realni, nije ovo ni toliko loše koliko je jednostavno zapelo u prošlosti. Pjesma je ugodna za slušanje dok ju slušate, no, kad završe 3 minute teško se sjetiti da je ona ikad postojala. Previše je sigurna i meni je osobno jako žao da Irska ne želi poslati dio svoje kulture, nečeg aktualnog i nečega što nosi etiketu Made in Ireland.

Ocjena: 3/10

Tomislav: Jos jedna od silnih balada na ovogodišnjem Eurosongu, međutim, u ovoj ne nalazim ništa zanimljivo što bi me privuklo da je slušam i da je po nečem pamtim. Jedino što bih mogao istaknuti kao zanimljivost je neuobičajeno visok Brendanov glas, ali tu sve staje.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 31/60

PROSJEČNA OCJENA: 5,17

Irska 2017.

 • Užasna je (1) (12%)
 • Ne sviđa mi se (2) (27%)
 • OK je (3) (34%)
 • Dobra je (4) (12%)
 • Jako mi se sviđa (5) (15%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 NORVEŠKA

Bartol: Nakon one precijenjene katastrofe prošle godine, Norvežani su napravili ogroman zaokret izabrajući ovo. Jednostavno obožavam ovu pjesmu. Pjevač je karizmatičan, pjesma je lako pamtljiva, a ni staging nije loš – konkretno se nadam da će zadržati onu ljubičastu boju koju su imali u finalu NMGP-a.

Ocjena: 10/10

Bojan: Ovo je jedna pristojna pjesma, koja se slobodno može puštati u klubovima, a također i na radio stanicama. Ne bi pogriješili ako bi ostavili nastup kao sa MGP-a, jer vjerujem da bi Aleksander samo svojom interpretacijom ostavio pečat.

Ocjena: 7/10

Faruk: Norvežani su se konačno maknuli od eksperimenata. To je dobra vijest. Isto tako, dobra vijest je i ova pjesma koja ima sve što treba da ima netko tko sudjeluje u finalu Eurosonga. Moderna je, zvuči efektno, ima priču… No, prije nego stave šampanjac na hlađenje Norvežanima valja smisliti kako ovo izvesti bez nasnimljenih vokala.

Ocjena: 7/10

Luna: Nakon 15-sekundnih isječaka, dignula sam ruke od Norvežana i rekla „vidimo se iduće godine osim ako ne odaberete Ammunition ili Elle & The Woods“. Onda sam čula pjesmu koja je pobijedila na MGP-u i rekla „pa nije to tako loše“. U kojem smislu? Pa kad vidite da su trenutno dva svjetski najpoznatija DJ-a iz Norveške (Alan Walker i Kygo), onda ova pjesma zapravo odražava stanje na norveškoj glazbenoj sceni. Iako je ovo neka razvodnjena verzija prethodne dvojice. I iako bih ja osobno bila još sretnija kad bi recimo Ina Wroldsen nastupala (i pobijedila).

Ocjena: 9/10

Marija: Ne znam kako Vama, ali meni je ovo supercool i potpuno svoje. Pjesma je moderna s elementima koje ni jedna druga pjesma ove godine nema. Melodija je privlačna, refren je pamtljiv, uvuče se pod kožu te ostaje u glavi dugo vremena nakon završetka. Ja sam ovime zadovoljna i čini mi se da bi se Norveška nakon prošlogodišnjeg fijaska mogla vratiti u finale.

Ocjena: 8/10

Tomislav: Ova pjesma je dokaz da se iz naizgled konvencionalne electro glazbe u stilu Alana Walkera može napraviti pravo remek djelo. Pjesma je dinamična, izmjene ritmova su česte, a s druge strane imamo pjevača koji doslovno ubija svojom smirenošću i flegmatikom. Doslovno sve u skladu sa tekstom pjesme.

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 51/60

PROSJEČNA OCJENA: 8,5

Norveška 2017.

 • Užasna je (1) (7%)
 • Ne sviđa mi se (2) (14%)
 • OK je (3) (24%)
 • Dobra je (4) (26%)
 • Jako mi se sviđa (5) (28%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


 SAN MARINO

BartolTrash je blaga riječ za ovu pjesmu. Kome je ovo bilo dovoljno dobro za Eurosong, ja stvarno ne znam, ali ova pjesma ne bi trebala imati nikakve šanse. S druge strane, činjenica da Spirit of The Night ima gotovo dva milijuna prikaza (u trenutku mojeg pisanja ovog komentara) me zapanjuje, iako vjerujem da je situacija takva više zbog imena Valentine Monette, a manje zbog kvalitete pjesme.

Ocjena: 2/10

Bojan: Prepostavljam da je autor htio napraviti dance ritmičnu pjesmu i bio je na dobrom putu, ali nije zadatak izvršio do kraja. Vidim ja da se njih dvoje mrdaju i sve i da žele biti veseli, ali nekako ne vidim da bih se mogao uz ovu pjesmu veseliti i plesati negdje u izlasku. Ovo mi je nekako najlošija Valentinina pjesma na Eurosongu.

Ocjena: 4/10

Faruk: San Marino može slobodno na Eurosong pod imenom „Siegel Monetta“. Ionako međunarodnu oznaku (SM) ne bi morali promijeniti. Inače, ista meta, isto odstojanje kao i u većini Valentininih dosadašnjih pokušaja. Nit’ smisla, nit’ neke naročite potrebe, ali makar će se publika zabaviti, a ljubitelji eurovizijske statistike dobiti još jedan zanimljiv podatak. To je sve što imam reći o ovoj pjesmi.

Ocjena: 2/10

Luna: OK, shvaćamo da je SMRTV ljuta jer im je EBU odbio prijedlog za televoting. Pa zbog toga opet zovu Siegela i šalju pjesmu u kojoj se fraza spirit of the night vrti kao pokvarena ploča. Doduše, ako mislite da je ovo Siegelova najgora pjesma, sjetite se Chain of Lights i pjesme o Facebooku.

Ocjena: 3/10

Marija: Majko sveta svih planeta! Slušajući ovo osjećam kako mi kvocijent inteligencije polako pada svakom sekundom više. Ponekad su i 3 minute stvarno previše.

Ocjena: 1/10

Tomislav: Sve mi se čini kako je ova pjesma odraz „rata“ između San Marina i EBU-a. Zašto? Jer  pjesma zvuči tako amaterski i kao neka sprdnja i kao između njih dvoje se pokušava stvoriti neka kemija koja, nazalost, ne postoji. Čini se da ništa od finala.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 16/60

PROSJEČNA OCJENA: 2,67

San Marino 2017.

 • Užasna je (1) (29%)
 • Ne sviđa mi se (2) (27%)
 • OK je (3) (27%)
 • Dobra je (4) (5%)
 • Jako mi se sviđa (5) (12%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak četvrte grupe izgleda ovako:
  1. Norveška 51/60 (8,5)
  2. Bugarska 38/60 (6,33)
  3. Irska 31/60 (5,17)
  4. Crna Gora 26/60 (4,33)
  5. San Marino 16/60 (2,67)
 • I četvrti krug zaredom najblaži komentator je bio Tomislav, dok je najstroža komentatorica danas bila Marija.
 • Pjesme iz ove grupe dobile su dvije jedinice (Marija za Crnu Goru i San Marino) i tri desetke (Bartol i Tomislav za Norvešku, te Bojan za Irsku).

Komentara 47

 1. BUGARSKA- ovo je jedna od onih pjesama koje počnu vrlo dobro,no u ništa se ne razgrade. Cijela pjesma mi je meh. Fali svačega. Pjevač je dobar,ali ništa više. Malo je ipak previše,ovu pjesnu stavljati u krug favorita. 6/10
  CRNA GORA-kad sam čuo,tko predstavlja ovu zemlju znao sam koju ću ocjenu dati. Kad sam poslušao pjesmu,pa dojam se nije popravio. KATASTROFA!!! 1/10
  IRSKA-Irci,gledajte. Ovakve pjesme su možda svoj vrhunac dobijale u 80-tima. Ali u 2010-tima je ova pjesma ništa. Dosadno i izlizano,ali zanimljiv glas. 4/10
  NORVEŠKA-daleko od toga da ne volim ovu pjesmu. No,nije mi nešto posebna. Nisam fan EDM-a. Tako da mi je pjesma eventualno nešto malo više od prosjeka. Al bar bolje od one katastrofe prošle godine. 6/10
  SAN MARINO- Tipična Siegelova pjesma. Retro pjesma sa nemaštovitošću. Ali neka,Valentina is back. 4/10

 2. 1. BUGARSKA-odličan vokal i lijepa balada, pretpostavljam visoki plasman(top 5) ako nastup bude bio dobar.
  2. IRSKA-meni osobno se sviđa njegov glas, pjesma je bolja kad ju se posluša više puta, prvi dio pomalo dosadan i vrlo lako je moguće da zbog toga ne vidi finale.
  3. NORVEŠKA-meni je ovo ok i to je sve, ova pjesma se ističe najviše po zanimljivom refrenu koji je različit od svih drugih i mislim da će zbog toga privući pažnju i proći u finale.
  4. CRNA GORA-meni je ovo jako loša pjesma, a izvođač je jako jako iritantan, meni je ovo mahanje repom-no comment!
  5. SAN MARINO-pjesmica sklepana u pet minuta.

 3. BUGARSKA
  Bugari su ove godine pokazali veliki trud, barem u videospotu, koji je savršen, vizualna prezentacija, način izvedbe pjesme, način prezentiranja ove nedodirljive energije, koja tako lijepo i decidno upakirana, tako da se kao cjelina može svidjeti potencijalnom gledatelju. Ovdje govorimo o videospotu, izvedba uživo je nešto što tek trebamo vidjeti. Mogući problem je način prezentiranja ovog glazbenog uratka, jer in vivo nije isto kao videospot. Sretno Bugarska.
  Ocjena: 8/10

  CRNA GORA
  Jedna vrlo jednostavna pjesma u svojim elementarnim dijelovima koju pjevač vješto izvodi i prezentira u cijelosti. Osjeti se energija koju Slavko želi prikazati u tom nekom bazičnom dijelu. Ovaj uradak ima i svoje prednosti jer je pamtljiva i teško ju je ne zamijetiti, dijelom zbog laganog tekstualnog dijela, odnosno glezbene podloge. Sa druge strane tu je i pjevač koji odudara po sve, od načina izvedbe pjesme do sveobuhvatne ekspresije. Crna Gora barem nema zamornu i letargičnu pjesmu i izvođača ove godine. Sretno Crna Gora.
  Ocjena: 7/10

  IRSKA
  Lijepa glazba uz lijep tekst koju mladi Brandan nam iskazuje. Osjećaju se ti nježni, rafinirani emocionalni elementi. U videospotu taj dojam se samo pojačava, te se osjeća ta sinergija emocija i htijenja za čime osoba teži. Otegotna okolnost je način prezentiranja pjesme in vivo, jer se može desiti da se utopi u onome što se skladbom željelo pokazati i načinu na koji će se ona realno prezentirati. Nadajmo se da će delegacija voditi računa o ovome. Sretno Irska.
  Ocjena: 7/10

  NORVEŠKA
  Vrlo smjelo mješanje glazbenih pravaca, što je rezultiralo jako dobrom skladbom. Dobri elektro elementi, nesvakidašnje primjese dobrog glasa koji se savršeno inkorporira u glazbenu podlogu. Rezultat toga je jako neobičan spoj jasnog, ravnog glasa i dobre glazbe. Jedino se trebamo nadati da će se izvedba pjesme prilično razlikovati od nacionalnog izbora, barem zbog nekog nazovimo ga šok efekta, mada ovoj skladbi to nužno i nije potrebno. Nepretenciozan nastup koji obećava dobrim ugođajem i vrhunskom izvedbom. Sretno Norveška.
  Ocjena: 8/10

  SAN MARINO
  Jednostavna, pomalo površna pjesma, koja u svom ritmičnom dijelu ima neke setence koji su zamjetni. Sve ostalo je prosječno, bez obzira na trud izvođača. Izgleda da Valentina pretjerano želi da bude prezentirana na Eurosongu. Zašto? Ona ima staža na ovom natjecanju za koju bi i Ralph Siegel pozavidio. Sretno San Marino.
  Ocjena: 5/10

 4. @ivannn Jest, a pjesma je odlična, ima uvod i vrhunac i sve.
  Jooj Jon Henrik :// svaki dan ih poslušam bar jedanput. Triba bit obvezno da se pjeva na maternjem, ovako je glupo. Bar po mom mišljenju jel 🙂

 5. Slavko će kao prateće vokale imati tri dečka iz Niša, Srbija. Marko i Oliver su već bili iza Bojane Stamenov 2015.
  S obzirom da su njih trojica prilično slabog izgleda i da se nikako ne uklapaju uz Slavkov fazon, pretpostavljam da se neće videti na sceni ali da će mu izneti pola pesme. 😀

 6. Komentatorima: ono sto istice Bugarsku pjesmu je odlicna produkcija, genijalni instrumental i jako dobro izvodjenje Kristiana.
  San Marino nije samo guilty pleasure nego ekstra stvar za ples haha

 7. @timburton Znači ima i nula? 😀 Dobar si haha,morat ću i ja slijedeće godine postrožiti kriterije obzirom da mi je najniža ocjena 4/10. 😀

 8. Sacha Jean Baptiste radi tri nastupa (Bugarska, Gruzija, Jermenija)
  Boris Milanov radio tri pesme… Je l samo meni to sve besmisleno za jedan ESC…

 9. @angelo96 Hah, prejako, obožavam statistiku. Moj trenutni prosjek je 5.1 – jedna desetka, četiri osmice, četiri sedmice, dvije šestice, tri petice, četvorka, jedinica i četiri nule.

 10. Bugarska – kada sam shvatio da uz sve moguce i oni salju baladu odma sam odustao. Jest, cinjenica je da ja pjesma okej, jest, cinjenica je da malac ima presavrsen glas za svoju dob i da, cinjenica je da je spot takodjer perfektan. Ali mene ova pjesma nimalo ne dotice i nije mi zanimljiva a kamoli da bih je svrstao u neki top. Drazi su mi bili prosle godine, Poli je meni puno draza i karizmaticnija.
  Ocijena 3.
  Crna Gora – Nisam imao pojma tko je ovaj lik dok nismo saznali da predstavlja CG. I moram priznato da je s obzirom na lose izvedbe u x factoru Slavek nesto normalno i uspio napraviti za eurosong. No kako god okrenes, i kolko god to bilo normalnije od njegovih x factor nastupa i dalje je to ispod svake razine. Ne, to ne treba eurosongu, i kada se vec desavaju gay propagande po istom onda barem neka budu s mjerom. Ovakva pederska izdrkavanja i prenemaganja me vrijedjaju kao osobu a kamo li ne pripadnike drugih spolova.
  Ocijena 0.
  Irska – Ovaj mali zbilja zvuci kao curica i nikako pjesmu iz tog razloga ne mogu spojiti sa spotom. Jer slusajuci taj glas i gledajuci spot jednostavno mi to dvoje ne ide zajedno. Pjesma je dobra na drugo slusanje no zbog prevelikog davljenja baladama od kojih mi se lagano povraca ne da mi se to slusati. Sto ne znaci da mozda nece postici uspjeh. Vjerujem da ce je skandinavski ziriji dosta zamjetiti ako nitko drugi.
  Ocijena 3.
  Norveska – Ja i dalje ne kuzim kaj ima u toj pjesmi da svi svrsavate na nju? Nit lik ima neki glas, niti je pjesma takva da ga moze ako ga i ima, pokazati. Kao osoba koja stavlja vokalnu interpretaciju ispred svega na esc u ovome ne vidim nikakvu vrijednost. I opcenito pjesme s ovakvim tekstovima mi uopce nisu zanimljive niti me interesiraju.
  Ocijena 2.
  San Marino – Bez obzira na nisku ocijenu koju sam dao, a njih dajem sto po svom dojmu sto po tome koliko mi je pjesma za eurosong, ovo mi je ful interesantno. Za slusati na radiju ili nekom kucnom partiju. Vjerujem da ce publika cagati za vrijeme nastupa iako sumnjam da ce itko za ovo htjeti glasati.
  Ocijena 2.

 11. @ivannn 🙂 Volim statistike i zanimljivosti. Zato Eurosong.hr-u uvijek savjetujem da malo moderniziraju stranicu s više anketa i zanimljivosti. Inače je stranica super. 🙂

 12. 5. San Marino – jedan ugodan retro pjesmuljak koji nije za eurosong (bio je davno prije). To je sve što mogu reći o ovoj pjesmi. Nikad neću shvaiti tu njihovu televiziju koja ne ulaže nimalo truda u ovo natjecanje već godinama…mislim da su se mogli odavno povući sa natjecanja kao i Andora, Luxemburg, Monaco itd. – tako da me ne bi iznenadilo da se povuku u roku 3 godine. (36/42) (3/10)
  4. Crna Gora – složit ću se s nekima da mi je prvu bio wtf, ali sad mi refren zvoni u glavi. Što će reći da je pjesma dostojna finala, ali sa Slavkom i nastupom kao iz spota će biti malo veći cirkus koji nema šanse za finale. Istina je da se njihova televizija trudi, ali nije mi jasno zašto su prošle godine okrenuli ploču i počeli slati pjesme na engleskom…sjetite se 2014 i 2015. Moraju dogodine početi slati njihove kvalitetne pjesme i izvođače i nastaviti taj niz dulji niz godina. Da budem jasan, nemam takav stav samo prema CG…želim barem 10 pjesama svake godine na matičnom jeziku, pogotovo od FRA, ŠPA, ITA, CG, ALB i SRB (33/42) (3/10)
  3. Norveška – ja ne znam kako urednici misle da je ovo kvalitetno…ovo nije ni blizu Alan Walkera i drugih, nego je to njihov isprdak. U zadnje vrijeme mi se sve više sviđa, ali svejedno se nadam da neće u finale i da im referentna grupa neće dopustiti da imaju nasnimljene elekt glasove (neka odobre dogodine hehe). Ne znam što se događa sa njima i njihovom televizijom, vjerojatno njihovi glazbenici nisu previše zainteresirani za eurosong (što me ne čudi jer imaju jako dobru suradnju sa UK)…srozali su se kao Danci i iskreno se nadam da će se Rybak vratiti na esc (bilo za njih ili za BLR) (25/42) (5/10)
  2. Irska – kad sam je prvi put čuo bila mi je čisti prosjek, ali sada….jednostavno je pjesma savršena. Taj glas, ta osječajnost ili što god da bilo… Ne razumijem zašto su urednici ovo loše ocijenili kao i svi drugi…vjerojatno je takva pjesma da ti je favorit ili neki prosjek. Nadam se da prolaze u finale (uz dobar nastup i live izvedbu) i da će im ta taktika sa dvije dosadne i onda zadnja minuta koja sve nekako malo podiže uspijeti (naravno, ovo će se curicama također svidjeti kao i Bugarska…obije idu na jaku power baladu i na to da se pjesme svima svide). Miljama bolje od prošle godine. Za njihovu tv nemam ništa previše za reći, nekako mi se čini da se trude, ali nedovoljno…gdje je nestala ona stara Irska iz 80-ih i 90-ih?? (2/42) (10/10)
  1. Bugarska – savršenstvo od pjesme. Moj favorit već mjesec dana (prije bila Italija). Sve isto kao i sa Ircima samo što je ovo još bolje! Spot, glas, live, a i nastup će bit jedan od najboljih (znamo svi kakav tim imaju Bugari Armenci). Isto kao i sa Irskom – na početku mi je bila mehm, ali već na drugo slušanje se uočava kvaliteta i pjesme i izvedbe i teksta… Za mene je ovo bolje od prošle godine i ova pjesma MORA u top 3. Inaće svake godine sam preferirao ženske izvođače, ali ove godine mi je cijeli top 5 pripao muškima i nadam se da će pobijednik biti iz tog mog top 5. Za njihovu televizioju sve pohvale, oni su postali Šveđani u internom izboru pjeme 🙂 (1/42) (11/10)
  ——–
  @eurovisionaddict – Irska najpodcijenjenija ove godine…i hvala na linku 😉
  P.S. Još uvijek žalim za Jon Henrikom…bio bi moj favorit 🙁
  @angelo96 – hvala što se trudiš i radiš te statistike 😉
  P.S. Reakcije su odlične…daleko bolje od fanova i komentara tako da se nadam da smo (sa nekim dobrim i kreativnim nastupom) u top 10 🙂

 13. Mene zanima zašto urednici ne naprave više intervjua ili je još rano za to? Npr mogli ste bar jedan sa Žakom da napravite ako je teško doći do drugih učesnika? #samopitam

 14. ZANIMLJIVOSTI IZ “RAZMIŠLJAM NAGLAS”
  10-Desetke su podjelili Bartol ( Norveška),Bojan(Irska,Švedska),Faruk(Austral,Švedska),Luna (još nam nije otkrila svoga favorita 🙂 devetku je dala Azeru,UK,Norveškoj), Marija je podijelila 10 Australiji i Azer dok je Tomislav lijepo nagradio Mađar, Šved i Norveš s desetkom. Do sada je predstavljeno 20 pjesama.
  __________________________________________________________
  1-Jedinice podijelio nije Bartol,Bojan, Tomislav , Faruk je dao 1 Ukrajini,Luna Rumunjskoj dok je Marija podijelila jedinice Crnoj Gori, Ukrajini i San Marinu.
  ————————————————————————–
  Prosjek ocjena:
  Bartol-5.95
  Bojan-6.45
  Faruk-5.8
  Luna-5.15
  Marija-5.1
  Tomislav-7.85
  ——————
  Prosjek mojih ocjena ovih 20 pjesama -7.48
  ______________
  Broj ocjena nam kaže i postotak kojim su urednici Eurosong-hr-a zadovoljni ovogodišnjim Euroosongom.
  Prosjek njihovih prosjeka ocjena je – 6.05- Zadovoljni su s Eurosongom u postotku 60.5% (ocjena na faksu-2)
  Ja nisam dao nikome 1 ,ni 2,pa čak ni 3 ove godine. Najniža moja ocjena je 4 od 10,a tko ju je dobio, to ću objaviti naknadno u ostalim člancima. 🙂
  _________________
  Ispričavam se urednicima ako sam bilo koji podatak krivo iznio u javnost jer ovdje je bilo zaista mnogo brojeva i greške se dogogađaju u životu. Ukoliko sam neku informaciju krivo prenio,molim da me obavijestite. 🙂

 15. joj ovaj falset kod ovoga Bugarina je toliko iritantan i nervira me. Prevaziđeno totalno. Podsjeća me na balade onih boy bendova iz 90-ih. Precjenjeno do bola, monotono i dosadno. Ne razumjem zašto kotira tako visoko?

 16. Ja se baš iskreno veselim što ćemo ponovo vidjeti Valentinu Monettu na eurovizijskoj pozornici, žena je zakon, iako moram priznati da mi je ovo njena najslabija pjesma od svih četiri s kojima je do sada pokušala.
  Bugarska mi se sada sviđa mrvicu više nego nakon prvog slušanja, ali i dalje mi je enigma zašto tako visoko kotira na kladionicama.
  Crna Gora mi uopće nije tako loša, zarazan refren koji će sigurno razdrmati publiku, ali također sam skeptičan kako će to Slavko izvesti uživo. Dati mu neke dobre prateće vokale da spase situaciju.

 17. Bugarska pjesma mi je super. Međutim, da se oni lani nisu plasirali u Top5, uopće nebi bili ovako visoko na kladionicama i nebi bili proglašeni za favorite.
  To samo govori koliko sjajan rezultat jedne godine može utjecati na reputaciju slijedeće! 😉

 18. Bugarska, favorit, definitivno moj top tri. Pjesma me osvojila na prvu, Kristijan ima odličan glas i sigurno će uživo ovo izgledati odlično 10/10.
  Crna Gora, Slavko mi je drag ali baš i ne zvuči dobro uživo sumljam da ovo može u finale 6/10.
  Irska, također top tri, božanstven glas, pjesma ma sve nadam se finalu za Brendana 10/10.
  San Marino, nije loše s obzirom što su sve slali do sada, ali nije ni dostojno finala 4/10.
  Norveška, pjesma mi se jako sviđa drugačija je i moderna, finale sigurno 8/10.

 19. Realno, opet jedna petorka koja će igrati sporednu ulogu na ESC, osim jedne pjesme. Evo kako ih ja vidim:
  1. Bugarska. Daleko će najbolje proći iz ove petorke. Meni se osobno Bugarska pjesma ne sviđa, jer zvuči baš proračunato, onako ko da je matematički konstruirana. Pjesma sveukupno odiše nekom turobnom atmosferom, ali osjeti se da ta tuga ne dolazi iz srca nego iz skladateljevog kompjutora. Zašto će Bugarska dobro proći? Zato što šalju mladog dečka, koji ima dobar glas, karizmu i koji je ljepuškast, pjesma vrlo pomno producirana, u skladbu su vješto ubačeni etno-elementi. Znači, Bugarska zapravo igra na kartu univerzalnosti, tj. da će se Kristian svima dopasti (i stručnom žiriju i publici), ko mladi, lijepi i karizmaticni decko koji je u osnovi dobar pjevač bez obzira što u cjelini ima samo solidnu pjesmu. Prognoza? Gotovo siguran TOP10, ja bih zasad rekao 5. mjesto, ali pobjeda-NI GOVORA!
  2. Irska. Potpuno je svejedno koga ću od ostalih staviti kojim redoslijedom. Zašto sam Irsku stavio 2.? Zato što najviše sliči pokušaju da se napravi dobra pjesma. I tu priča završava, jer je sve ostalo na pokušaju. Pjesma blijeda, dosadna i naporna, uopće ne izaziva nikakvu emociju. Nije mi jasno da Irci nisu mogli napraviti/naručiti bolju pjesmu i naći boljeg pjevača. Brendan tim svojim piskutavim glasom stvarno iritira i bio bi idealan kandidat za dječji ESC. Irska neće u finale.
  3. San Marino. Bez obzira što je ovo neuspješni Siegelov pokušaj reinkarnacije svog vrhunca na ESC iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, ja ovu pjesmu barem mogu do kraja poslušati i nije mi toliko naporna. Jest da je retro-trash, ali je kažem opet mogu do kraja poslušati. Valentina i Jimmie su vrlo dobri pjevači i to ne bi trebalo loše zvučati i izgledati na pozornici u Kijevu. To što ona pjeva 4. put, pa nek pjeva, ta koga drugog imaju…Ovo mi nije najgora pjesma na ESC, dapače, ali pošto San Marino nema dijapsoru i međunarodni ugled ovo isto neće vidjeti finala.
  4. Norveška. Ja doista ne znam po čemu su uvaženi članovi Eurosong.hr ovoj pjesmi dali tako visoke ocjene da glava zaboli…Ovo je jedan čisti trash, jedan metež na sceni. Jedina svjetla točka je sami pjevač koji ima odličan vokal i dobro pjeva uživo, ali pjesma ko pjesma je jedan čisti promašaj…To što je nešto “moderno i drugačije od svih”, ne znači nužno i da je dobro. Norveška se može provući u finale zbog jako loše konkurencije, ali ja se nadam da neće…
  5. Crna Gora. Blago rečeno, katastrofa. Mogu samo zamislit kako će ovo loše zvučati uživo…Slavko pokušava biti nekakva Gay-ikona s onim svojim repom i njihanjem bokova, ali ne ide pa ne ide. Dragi moji Crnogorci, iduće godine pamet u glavu.

 20. BUGARSKA – s pravom ogroman favorit. Publika će obožavati ovaj nastup, pogotovo kad znamo da ga radi jedna od najboljih koreografkinja za nastupe današnjice. Slatki mali Kristian s razmaknutim prenjim zubićima, toliko infantilan u pojavi a toliko moćan zreo glas. Ispolirana pjesma uz, ne sumnjam, vrhunski nastup katapultirat će malog Bugara na sam vrh, možda i do pobjede. Bugarska je i prošle godine pokazala da zna što radi. Nastavak je na istoj, ako ne i višj razini.
  ……………….
  CRNA GORA – veselim se ovom nastupu ne zbog pjesme, već zbog iščekivanja do koje razine trasha će Slavko uspijeti dići ovu pjesmu. Ne sumnjam da će nastup biti u stilu hard-core-gay-club performansa te da će slavko zarotirati kukovima ko nitko do sad (ok, možda Deen 2004. u In The Disco). U svakom slučaju, ova i pjesma i Slavko Eurosogu trebaju, jer Eurosong bez ovakvog trasha ne bi bio Eurosong.
  ……………….
  IRSKA – toliko dosadno i zaboravno da ne želim trošit tipkovnicu na to.
  ……………….
  SAN MARINO – mislim da bi San Marino trebao na svoju zastavu nalijepiti facu Valentine. Daklem, ta trebica uporno iz godine u godinu pokušava nešto, nikom nije jasno što točno, ali svima je jasno da pokušava i da se blamira.
  Znam da je San Marino iznimno mala država i da očito samo Valentina tamo pjeva (mora da im nije lako živjeti s tom činjenicom), ali brate mili ako ne ide, onda ne ide.
  Valentinu treba dobro toljagom izlemat po paku, neka se koncetrira na nešto trugo u životu, jer ovako samo troši proračun San Marina da bi se propisno obrukala i ostala u polufinalu Eurosonga.
  Sram te bilo (…).
  ……………….
  NORVEŠKA – lijepo za gledat, malo manje lijepo za slušat. Ova pjesma nema šanse uživo, zato se i Norveška žali jer ove nasnimljene isproducirane vokale neće moći koristiti u live nastupu. I ovaj nastup s ovim tipovimaiza njega mi je ko naša tranđa Dario Kinzer 2011. sa Salat-break.
  No na stranu pjesma, pjevača bi oblizao ko penzioner poklopac jogurta. Njega ću gledat na Eurosongu, slušat sigurno neću jer ću bit prezaposlen gledanjem. :-*

 21. San marino-Mislim sigurno je bolja od one katastrofe Serhata prosle godine… Jako je kako da kazem disco stylie i nije loša 5/10
  Norveška-Perfekcija!Ne mogu se odluciti jel mi je bolji JOWST ili Agnete…. perfekcija 10/10
  Crna Gora-Moglo je i bolje 5/10
  Bugarska-U svakoj stotinki uživam!Definitivno se takodjer ne mogu odluciti Poli ili Kristian?Good Job Bulgaria 11/10
  Irska-Hah taj glasić je stvarno sladak!Odlicna balada bolje nego Prosle godine…. 6/10

 22. BUGARSKA- ovo mi je definitivno jedna od dražih, ako ne i najdraža pjesma ove godine. Moj Top 3 definitivno. Nešto me u ovoj pjesmi kupilo na prvo slusanje- ugodna melodija, dobar tekst i odličan glas ovog malog.. mozda jedino fali neki vrhunac pjesme.. ali čak to i ne smeta toliko.. ne sumnjam da ce napraviti dobar nastup i ovo sigurno ulazi u top 5, ako ne i top 3 u finalu. 10/10

  CRNA GORA- kada su objavili da će ih predstavljati Slavko, odmah sam znao da ce on ici na neku ekstravaganciju.. na kraju je tako i bilo.. meni osobno jako loše.. možda bi i pjesma imala nekog potencijala da je pjeva neko drugi.. ovaj Slavko je kaotičan.. tako nekako fake… toliko se usiljeno trudi biti ekstravagantan i neka pojava, a zapravo je bas, po mom mišljenu, bezveze.. nastup će vjv biti u skladu s likom i djelom- jednako kaotičan… tako da se nadam da ce ostat u polufinalu. 2/10

  IRSKA- mene je ova pjesma kupila.. znam da većini zvuči pomalo ravno i dosadnjikavo, kompozicija sama po sebi takva i jest.. ali meni se na neki čudan način baš sviđa.. pogotovo taj zadnji refren kada se desi taj vrhunac. Nadam se da ovo prolazi u finale.. tamo će vjv negdje na sredinu. 9/10

  NORVEŠKA- ova je pjesma baš nekako zanimljiva, drugačija od ostalih i u skladu sa nekakvim današnjim trendovima u glazbi… ali, doduše, kao da joj fali još nešto.. jednostavno me ne vuče da je iznova i iznova slušam. Sam nastup s finala im je dobar i mogao bi proci na eurovizijskoj pozornici. Mogli bi s ovim u finale 8/10

  SAN MARINO- opet Monetta, opet taj skladatelj, opet loša pjesma.. ne znam što taj San Marino glumi na ovom Eurosongu, neka malo probaju i nešto drugo… ovo je baš loše i trash.. nadam se da ostaju u polufinalu. 3/10

 23. Od ovih gore samo Faruka mogu ozbiljno da shvatim lol.
  Bugarska – ok 6/10
  Norveška – fantazija 8/10
  San Marino – kancer 0/10
  Crna Gora – kancer 0/10
  Irska – neloše 5/10

 24. BUGARSKA – pjesma koja je najviše skočila na mojoj Top listi.. nakon prvog slušanja, drugog pa i trećeg mi je bila u sivilu svih onih silnih balada.. sad mi je u Top 5 i mogli bi ondje i završiti i u finalu ESC-a samo da se nekako izdvoje jer, barem meni, pjesma na prvom slušanju nije bilo ništa posebno.. i to bi im mogao biti problem, pogotovo ako im scenski nastup ne bude na nivou..
  CRNA GORA – ah.. začudo, pjesma i nije tako loša (i nije balada. Jeeeee!!!) ali.. Slavkooo.. i ono njegovo mlatarenje repom me toliko iritira, al’ baš iritira.. ako još i obuće haljinu na nastupu kao u spotu postat’ će nova Conchita, a jedna je sasvim dovoljna…
  IRSKA – slažem se s Bartolom.. do dvije minute se ništa ne događa i to je velik problem za nekada velesilu Eurosonga.. sumnjam da ću vidjeti finale.. a kad bi samo poslala nešto sa svojim lokalnim izričajima – bilo bi fantastično..
  NORVEŠKA – vrlo dobro!!! nešto inovativno i nadam se da ću biti u finale.. čak me i začuđuje da su tako nisko na kladionicama.. no, kad vidim da je Portugal i dalje 4., smisao kladionice mi odmah padne u vodu..
  SAN MARINO – a što reći za ovaj užas za moje uši? neslušljivo, iritantno, duboko zapelo u 80-im godinama prošlog stoljeća u diskoklubovima Uzbekistana.. I didn’t know od prošle godine je Himalaja za ovo čudo..
  —————

  1) BUGARSKA 8,5/10
  2) NORVEŠKA 7,5/10
  3) CRNA GORA 5,5/10
  4) IRSKA 4/10
  5) SAN MARINO 1/10 (i nisu posljednji)

 25. Norveška 6/10. Solidna pjesma s modernim elemtnima što je dovoljno da se istakne, ali fali tu dosta toga. Nije zaslužila biti ispred Bugarske po ocjenama, što će pokazati i rezultati eurosonga.
  Bugarska 9/10. Definitivno jedan od favorita za pobjedu. Mislim da će s njom ove godine biti ista situacija kao i s Australijom prošle. Jako kvalitetna pjesma i vokal. Top 5.
  Irska 4/10. U odnosu na Bugarsku, ova balada je dosta loša. Vokal mi uopće nije zanimljiv (naprotiv), pjesma bez vrhunca i ne ostavlja ništa što bi me privuklo da stisnem repeat.
  Crna Gora 2/10. S tim da je Slavko bio dosta dobar izbor i mislio sam da će to Crnogorci znat iskoristiti nije mi žao dati lošu ocjenu za ovakvu pjesmu. Karizma je tu, Slavko je opet ponavljam dobar izbor, ali pjesma je užas.
  San Marino 3/10. Ponavljanje prošlogodišnjeg lošeg rezultata. Uz San Marino prethodne dvije pjesme po mom mišljenju ostaju u polufinalu.

 26. 1- Irska (podcijenjena)
  2-Norveška (malo bland ali je dobra)
  3-Bugarska (ok, precijenjena zbog prošle godine, malo dosadna)
  4-San Marino (generična, ko iz 2000ih)
  5- Crna Gora (ne sviđa mi se)

 27. Ajmo brzinski , Bugarska je u mojem top 5 , a Norveška u top 10 , njima sam dao 5
  San Marino , Crna Gora i Irska 2 , prve dvije pjesme su jednostavno loše , a kod Irske me njegov glas iritira jako
  1. Bugarska
  2. Norveška
  3. Irska
  4. Crna Gora
  5. San Marino

 28. Od 3 pjesme koje je radio Borislav Milanov, ipak Srbija ima najbolju. Nije mi jasno zbog cega je Bugarska toliko visoko, pjesma je jedna velika smorcina, nikakvog desavanja, apsolutno nista. Po mom nekom poretku, Bugarska je 39.

 29. 1. Norveška – Ok je (17/42)
  2. Bugarska – Ok je (20/42)
  3. San Marino – Ok je (23/42)
  4. Irska – Ne sviđa mi se (29/42)
  5. Crna Gora – Užasna je(40/42)
  Iz ovog dijela jedino bih izdvojio Norvešku, koju tu i tamo poslušam. Vidim da se mnogim ljudima dopala nakon dužeg slušanja što mi je drago 🙂 Baš kao i Bartolu, ni meni nije jasno zašto je Bugarin toliko visoko. Nikako ga ne bih želio vidjeti kao pobjednika, a neka bude u Top10, ipak je to Bugarska i vidi se da se trude posljednjih godina
  … Ne znam čemu toliki hate prema San Marinu? Trebamo biti sretni jer se kraljica Valentina vratila haha 😀 Nadam se da će San Marino proći u finale 🙂 Irac ima potencijala za finale, no samo ako mu se sve posloži, znači da mu glas bude na razini, a ne kao prije par dana i da ima neki wow stage. Slavko nema šanse…

 30. Bugarska 9/10 – Na prvo slušanje me kupila pesma. Dovoljan je bio početak gde se kroz muziku čuje “beautiful, beautiful…”! Ne slažem se kada ljudi kažu kako je popularna zbog uspeha od prošle god. Ja npr nisam voleo ni pesmu ni pevačicu od prošle god i iznervirao sam se kada sam video visok plasman. Kada biram favorite razmišljam i da li bih ja tu pesmu izvodio da sam pevač i ovo je jedna od retkih ove godine koju osećam i koju bih rado pevao da nemam glas kao diva Slavko 😀
  Norveška 6/10 – Još jedna koja mi se svidela na prvu. Moderna i dobra pesma no vremenom gubi moju pažnju…
  Irska 5/10 – Visoka ocena samo zbog rumenih obraza 🙂 Inače sam poprilično ravnodušan prema pesmi, ne sluša mi se.
  San Marino 2/10 – Šta reći na pesmu i njih dvoje…………
  Crna Gora 1/10 – Žao mi ga sad malo ali u suštini copy paste komentare Faruka i Marije.

 31. Bugarska – uh, ova pjesma je bila ”ljubav” na prvo slušanje… jedna jako jako kvalitetna moderna balada…upravo na nju bi se ubuduće trebali ugledati budući kompozitori esc balada, ako planiraju nekakav uspijeh… mali ima glas koji je netipičan za njegove godine, što je u ovom slučaju vrlo pozitivno (za razliku od Irca)… nezz, sve mi se sviđa…od boje glasa, melodije, tradicionalnih zvukova, itd. … ma sve, a uopće ne sumnjam i u dobar preformans na glavnoj pozornici … (3/42)
  ____
  Crna Gora – ako je ono kod Bugarske bila ”ljubav na prvo slušanje”, ovdje je bio hejt na prvo slušanje….kad je krenula pjesma pomislio sam da je ovo u rangu prvotne verzije od San Marina prošle godine….to mišljenje nisam promjenio ni do sada…tako da će ovo preuzeti identičnu ocijenu kao i prošle godine predstavnik San Marina … (42/42)
  ____
  Irska – prvi utisak mi je bio ”meh’ … prvotno bi je dosta neugodno zvučao njegov glas, no s vremenom sam se priviknuo na njega… također, mi se pjesma nije odmah svidjela jer je to bilo baš vrijeme kad je svaka iduća objavljena pjesma bila balada, tako da sam možda i u tom pogledu zanemario samu pjesmu….stoga, nakon par slušanja mi se pjesma počela sve više i više sviđati i mogu reći da mi je sad jedna od onih koje bih volio slušati dva puta… (23/42)
  ____
  Norveška – ovu pjesmu sam zapostavio na njihovom NF, pokraj Ammunitiona ih nisam skontao… no, to zapravo nisam ni sam bio kriv, jer mi je u pregledu onih snippeta pjesama link za ovu pjesmu nije radio dok za sve ostale jest… mogu reći da mi se baš sviiđa ova pjesma i da je vrlo vrlo dobra i moderna…. ide na tu neku foru EDM-a i progressive house koje i inače slušam tako da mi zaista paše… nadam se da će ju Europa prepoznati i da će biti negdje pri vrhu … (13/42)
  ____
  San Marino – jao jao… od svih sadašnjih njihovih predstavnica najbolji su mi bili prvi njihovi predstavnici sa pjesmom Semplice (ak se dobro sjećam) … ovo ostalo je sve tuga…ajd, Moneta je jednom imala ok pjesmu, al ovo ostalo je sve jad i bijeda… ova me podsjeća na onu pjesmu iz 2015. iz jednog razloga…tj. zbog onog povika ”Hey” , izgleda da nas baš trollaju na čelu sa Siegelom…. nadam se da će imati isti uspijeh kao i ta pjesma iz 2015. …da ne bude sad sve crno…jedino mi se sviđa vokal od ovog muškog…vrhunski je … (40/42)

 32. BUGAR- a)kvaliteta: 10 b)x-factor:9 c)ukupno: 19/20
  _________________________________________
  IRSKA-a)kvaliteta:8 b)x-factor: 7 c)ukupno: 15/20
  _________________________________________
  NORV-a) kvaliteta:6 b)x-factor: 7 c)ukupno: 13/20
  _________________________________________
  SAN M- a)kvaliteta :6 b)x-factor:7 c)ukupno: 13/20
  _________________________________________
  CRNA G-a) kvaliteta:6 b)x-factor:6 c)ukupno: 12/20
  _________________________________________
  Komentar PLUS:
  Bugarska mi spada u 3 najkvalitetnije ovogodišnje pjesme. Druga je od UK. Treću ću otkriti naknadno. Jedino te tri pjesme u mome top 42 su osvojile 10/10 za kvalitetu. Ponekad mi je čudno kako neko ne uviđa osjećajnost kojom je pjesma obogaćena. Ili sam ja preosjećajan (rak sam po horoskopu 😀 ) ili su drugi bezosjećajni.
  _________________________________________
  Crna Gora- Vjerovao sam u Slavka jer znam da može bolje -ali, ovo je dno. Tekst mi je bljutav,sve ljigavo…
  _________________________________________
  Irska-najviše mi je žao kada je pjesma kvalitetna,a nema ništa čime me može privući. Slažem se s Marijom-Irska bi trebala poslati pjesmu koja zrači kulturom i svojim folklorom.
  _________________________________________
  Norveška-Pjevač ima dobar glas ,ali pjesma je toliko izmodernizirana,reciklažasta, fljuc,bljuc. Jedna prosječna pjesma-iako eto vidim da je ishvaljena od urednika,ali meni i dalje ostaje tik uz San Marino. 🙂
  _________________________________________
  San Marino- Ta žena mi je postala tako motivirajući idol (Nikad ne odustaj)-Volio bih SanM u finalu-SAMO radi nje-inače pjesma mi je u top10 najgorih ove godine,ali moglo se tu mnogo toga popravitii i bila bi to jedna okej pjesma. Ps.Bartol-kupljeni su pregledi (navodno)

 33. Od danas:
  1. Bugarska (8. sveukupno u mom top 42) – Ne toliko dobra kao Poli, ali ide u top 10 i ima puno fanova
  2. Norveška (22. sveukupno u mom top 42) – Feel-good radio pjesma, ali meni se jako sviđa, finale ipak upitno.
  3. Irska (40. sveukupno u mom top 42) – Pjevač se ističe, to je jasno, ali pjesma mi se ne sviđa previše i ne želim da uđu u finale..
  4. San Marino (32. sveukupno u mom top 42) – Pjesmica guilty pleasure, ali kad pricamo o kvaliteti…
  5. Crna Gora (18. sveukupno u mom top 42) – Slavko je imao poencijal, ali nije ga iskoristio najbolje. Pjesma mi je isto kao i San Marino, ali riječi malo asociraju u krivom smjeru, moglo bi se reći…
  Znam da redoslijed nema smisla, ali mijenjalo se otkad sam radio top 42… Dosta se mijenjalo… 😀

Odgovori