Razmišljamo naglas - Eurosong 2017. (6) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2017. (6)

  9 min za čitanje   31 komentar

Ovaj vikend započet će probe natjecatelja za Eurosong 2017., što ujedno znači i da se naš projekt “razmišljanja naglas” približava kraju. Kojih pet zemalja su danas na redu, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 GRUZIJA

Bartol: Novija je verzija, iako nije puno različita od prvotne, bolja. Gruzijka vokalno ubija, nadam se da će staging biti nešto drugačiji od običnog videozida u pozadini kao na nacionalnom finalu. Doduše, malo mi je dosta world peace sve-će-bit-dobro poruka u pjesmama na Eurosongu. Kad već postoje, onda trebaju biti puno bolje napravljene i manje dramatične (kao npr. Polina Gagarina).

Ocjena: 5/10

Bojan: Razumijem poruku pjesme i podržavam je, ali kako je prošle godine pjesma na sličan kalup (po toj nekoj mračnosti i težini) pobijedila, nisam baš najsigurniji kako će publika ovo prihvatiti. Mislim da će žiri nagraditi interpretaciju.

Ocjena: 5/10

Faruk: Evo, pretpostavit ću da je netko već povukao (vrlo originalnu) paralelu s „Love, love, peace, peace“, pa ćemo odmah preći na stvar. Filmski aranžman i impresivna vokalna prezentacija ovu inače nevjerovatno zahtjevnu i kompliciranu pjesmu čine odličnom. Rekao bih – jedna od najpotcjenjenijih stvari ove godine.

Ocjena: 9/10

Luna: Joj, ne bondovska verzija Pis vil kam, molim vas. Minuta ovog je previše, a kamoli tri minute zavijanja keep the faith.

Ocjena: 1/10

Marija: Više je razloga zašto je ova pjesma za mene osobno najgora u cijeloj ovogodišnjoj konkurenciji. Prvo, dosadilo mi je slušati pjesme napravljene isključivo s namjerom iskazivanja raspona glasa bez ikakvog razmišljanja o riječima, a pogotovo o melodiji. Drugo, poruka svjetskog mira u kombinaciji s političkom konotacijom je izlizana do kraja, otpjevana milijun puta i svaki je put učinjeno bolje od ovoga. Treće, ništa, ali baš ništa ne može spasiti iritantnost kombinacije glasa i riječi koja me tjera da ju ugasim odmah. I posljednje, četvrto –  dok je Midnight Gold spasio nastup koji je cijelu pjesmu učinio zanimljivijom, ovdje je i to nemoguće, jer nabacivanje novinskih članaka na ekrane iza tebe samo svjedoči o nemaštovitosti i neoriginalnosti (a sumnjam da će do Kijeva smisliti nešto puno bolje od prikazanog).

Ocjena: 1/10

Tomislav: Ne želim ovo komentirati, nemam komentara.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 24/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,0

anketa 687

Gruzija 2017.

Ukupno glasova: 228

 • Ne sviđa mi se (2) [65 / 29%]
 • OK je (3) [63 / 28%]
 • Užasna je (1) [51 / 22%]
 • Jako mi se sviđa (5) [30 / 13%]
 • Dobra je (4) [19 / 8%]


 LITVA

Bartol: Zadnji puta kada sam volio litavsku pjesmu je bilo 2014. godine kada ih je Vilija Matačiunaite (koju ne ću prežaliti jer ove godine isto nije pobijedila) predstavljala  u Danskoj. Ovu pjesmu ne smatram lošom, dapače, zarazio sam se. Pjevačica je jako dobra vokalno, nastup sa nacionalnog finala također, međutim po reakcijama mi se čini da će Litva nakon one višemjesečne muke od nacionalnog izbora opet ostati na dnu.

Ocjena: 7/10

Bojan: Ovo bi trebala biti energična i dinamična pjesma, ali ja zaista ne osjetim niti tu energiju niti dinamiku, jednostavno ovo je ona pjesma koja je tu da popuni program.

Ocjena: 3/10

Faruk: Ovo izgleda i donekle zvuči kao Aminata nakon konzumiranja psihoaktivnih supstanci. Ovo se s elektronskom muzikom, ako ćemo iskreno, nije srelo u prolazu, a pokušaj da se ispadne „drugačiji“ rezultirao je upitnicima iznad glave onih koji su imali nesreću da poslušaju što je Litva odabrala. Ne pomaže ni to što se pjevačica ponaša kao da će se svakog trenutka potući na mrtvo ime s nekim iz prvog reda.

Ocjena: 2/10

Luna: Za donijeti valjajući sud o ovoj pjesmi, morala sam poslušati studijsku verziju, koju sam jedva našla. Nažalost, mišljenje mi je ostalo isto kao i kod slušanja live verzije – nered i previše jea, jea, jea. Ipak nije mi među najgorima, a zahvaljujući novom sustavu glasovanja, litavska će ju dijaspora spasiti. Inače, je l’ to samo mene pjevačica podsjeća na curicu iz Muminija?

Ocjena: 3/10

Marija: Samo jedna riječ. Ka-ta-stro-fa!

Ocjena: 1/10

Tomislav: Zanimljivo za poslušati jednom, no sve više je previše. Djeluje jako apstraktno i nabacano, bez nekakvog reda i logičnosti. S druge strane, čini mi se da je težište smješteno na izvedbu, tj. performans pjevačice i da o njoj ovisi plasman ove pjesme na Eurosongu. Ali mislim da neće daleko dogurati, niti do finala.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 20/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,33

anketa 688

Litva 2017.

Ukupno glasova: 217

 • Užasna je (1) [118 / 54%]
 • Ne sviđa mi se (2) [59 / 27%]
 • OK je (3) [24 / 11%]
 • Jako mi se sviđa (5) [10 / 5%]
 • Dobra je (4) [6 / 3%]


 MALTA

Bartol: Neopisivo dosadna pjesma nam dolazi iz Malte. Osobno ne nalazim ništa zanimljivo niti emocionalno očaravajuće u ovoj pjesmi. Kewkba je barem imala neku dramatiku, i unikatni malteški jezik, dok se ovo ni po čemu ne izdvaja. Drago mi je da je ove godine malteška televizija odlučila poštovati mišljenje Maltežana i nisu mijenjali pjesmu. Doduše, nakon prošlogodišnjeg fijaska kod publike i kriminalno organiziranog Dječjeg Eurosonga, vjerojatno nemaju ni sredstva.

Ocjena: 2/10

Bojan: Na razvučenije: ovu pjesmu ne treba slušati ako ste pospani, a znate da imate još nešto za obaviti. Uspava dodatno čovjeka. Ovo je definitivno jedna od onih pjesama za koje vjerujem da će samo popuniti program.

Ocjena: 1/10

Faruk: Porodica Faniello nikako da pogodi godinu u kojoj se nalaze. Prvo je Fabrizio Faniello 2006. pjevao kao da je 1995., a sad će pokušati Claudia s jednom baladom koja zvuči kao da je deset godina stara. Nemam ja tu nekih prevelikih zamjerki. Naprosto jedna pristojna, solidna stvar u koju nitko neće uložiti tisuće eura kao u onaj prošlogodišnji Irin fijasko.

Ocjena: 6/10

Luna: Ja sam shvatila jednu bitnu stvar vezano uz ovu pjesmu – koliko god ju slušam, ja ju nikako ne uspijevam zapamtiti. Čak ni live izvedba me nije natjerala da ju zapamtim. Možemo li bez ovoga u finalu?

Ocjena: 2/10

Marija: Kratko i jasno – najdosadnija pjesma ovogodišnjeg natjecanja. Ja volim lijepe balade, a ova ih je godina iznjedrila puno i u konkurenciji nekoliko nevjerojatno lijepih pjesama koje zrače emocijom i hvataju Vašu pažnju, Breathlessly je jedna od najgorih.

Ocjena: 3/10

Tomislav: Da se razumijemo, pjesma je zbilja dobra, jedna solidna balada koja bi mogla vrlo dobro poslužiti kao odjavna pjesma nekog ljubavnog filma. Ali fali joj nešto vrlo bitno. Fali joj originalnosti i jedinstvenosti barem po nečemu, fali joj sitnica koja će u našim glavama napraviti kućicu u koju ćemo spremiti ovu pjesmu.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 21/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,5

anketa 689

Malta 2017.

Ukupno glasova: 212

 • Ne sviđa mi se (2) [81 / 38%]
 • Užasna je (1) [56 / 26%]
 • OK je (3) [46 / 22%]
 • Dobra je (4) [20 / 9%]
 • Jako mi se sviđa (5) [9 / 4%]


 POLJSKA

Bartol: Ova me pjesma, a i live izvedba pjevačice neodoljiva podsjeća na Anastasyu Petryk i njezinu Nebo s DE 2012. Samo što mislim da Kasia nema šanse tako pomesti konkurenciju kao što je mala Ukrajinka tada napravila. Ništa me konkretno u ovoj pjesmi ne privlači, ali priznajem da mi je ovo najbolja poljska pjesma još od Jestem iz Düsseldorfa.

Ocjena: 6/10

Bojan: Mislim da bi ovo moglo biti iznenađenje i da bi moglo jako dobro da prođe, ali sve zavisi od nastupa i Kasijine interpretacije. Ako je ono prošle godine pokupilo mnoštvo bodova, tek za ovu skladbu nema zime. Sve u svemu, po meni, zaslužuje naći se u samoj završnici natjecanja.

Ocjena: 8/10

Faruk: Ova pjesma je od početka mučki osmišljena da bude dosadna do neugodnosti, a čak ni Kasijin glas i emotivna izvedba je ne mogu spasiti od njene zle kobi. Ako su s onom bezvezarijom prošle godine imali onoliko glasova, strah me i pomisliti šta bi moglo biti s ovom – daleko kvalitetnijom pjesmom.

Ocjena: 5/10

Luna: Ovo je valjda godina kada neke zemlje kod mene ostvaruju neke nove vrhunce. Jedna od takvih pjesama je i Flashlight, koja mi je od prvog slušanja postala najdraža poljska ESC-pjesma u proteklih nekoliko godina. Doduše, nije da je konkurencija bila jaka, ali ja zbilja ne bih imala protiv kada bi Kasia s ovom pjesmom ušla u finale.

Ocjena: 9/10

Marija: Ovo je toliko mračno, dramatično, neizvjesno i apsolutno savršeno. Tko bi rekao da će nakon prošlogodišnjeg užasa Poljska ove godine poslati nevjerojatno lijepu pjesmu koja bi uz kvalitetan scenski nastup s razlogom mogla završiti visoko.

Ocjena: 9/10

Tomislav: Iako je ova pjesma favorit prema kladionicama, meni se baš ne sviđa. Mislim da joj fali melodičnosti.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 43/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,17

anketa 690

Poljska 2017.

Ukupno glasova: 209

 • OK je (3) [66 / 32%]
 • Dobra je (4) [53 / 25%]
 • Jako mi se sviđa (5) [40 / 19%]
 • Ne sviđa mi se (2) [34 / 16%]
 • Užasna je (1) [16 / 8%]


 SLOVENIJA

Bartol: Pokušavam biti objektivan koliko mogu oko ove pjesme, nakon što je Raiven već drugu godinu zaredom pokradena. Međutim nakon tako jakog i odlično isproduciranog izbora, jednog od najboljih i po kvaliteti šoua i po kvaliteti pjesama, mi smo dobili – ovo. Prosječnu baladu, koja se ni po čemu ne izdvaja od skupine. Revamp mi ju nije poboljšao, dapače, kao da mi taj jači beat i ne paše u atmosferu ove pjesme (ako je uopće ima).

Ocjena: 3/10

Bojan: Ovo je tako materijal za devedesete, koji bi tad vjerojatno pokupio dosta bodova. Žao mi je što ni Simfonijski orkestar nije uspio pomoći pjesmi.

Ocjena: 4/10

Faruk: Pjesma koja bi se i na festivalu Sunčane Skale teško ogrebala za neko utješno priznanje, tipa – najsimpatičnije izvođenje. Balada zapela negdje na početku 2000. godine s toliko problema da bi ju najbolje bilo praviti ispočetka. Slovenci se moraju probuditi, ukinuti EMA-u, jer se polako pretvaraju u Portugal.

Ocjena: 2/10

Luna: Ovo vam se dogodi kad se tijekom godina skupite dovoljno poznanstava, pa će prijatelji radije glasovati za vas nego za nešto što je vrijedilo (pozdrav Raiven i BQL). Također, ovo se dogodi kad su drugi ljubomorni na tuđi uspjeh (u ovom slučaju Marjetkin i Raayjev uspjeh) pa zeznu sve njihove natjecatelje. Kao konačni rezultat imamo čizfest koji niti izaziva emocije (unatoč Omarovom plakanju) niti izaziva sažaljenje.

Ocjena: 2/10

Marija: Nakon svakog ponovnog slušanja, ovo mi uvijek zvuči jednako loše i spada u kategoriju najlošijih pjesama godine. Prolazak u finale bi bio znanstvena fantastika i scenarij koji oni neće gledati.

Ocjena: 1/10

Tomislav: Ova pjesma je pomalo dosadnjikava, iako nije loša. Da je zanimljivija barem malo, siguran sam da bi bila top. Ovako, šteta. Šteta i za BQL.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 19/60

PROSJEČNA OCJENA: 3,17

anketa 691

Slovenija 2017.

Ukupno glasova: 217

 • Ne sviđa mi se (2) [81 / 37%]
 • Užasna je (1) [79 / 36%]
 • OK je (3) [35 / 16%]
 • Jako mi se sviđa (5) [13 / 6%]
 • Dobra je (4) [9 / 4%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak šeste grupe izgleda ovako:
  1. Poljska 43/60 (7,17)
  2. Gruzija 24/60 (4,0)
  3. Malta 21/60 (3,5)
  4. Litva 20/60 (3,33)
  5. Slovenija 19/60 (3,17)
 • Ova grupa zemalja dobila je čak pet jedinica. Također, nitko nije dobio desetku.
 • Najblaži komentator opet je bio Tomislav, a najstroža Marija.

Rasprava31

 1. seky — 1. svibnja 2017. u 13:52

  GRUZIJA-pjesma,kao da je stvorena da možemo čuti sve bravure koje Tamara može postići. Nije toliko loše,ali vidi se inspiracija(Jamala)- i ne uspjel pokušaj. 4/10
  LITVA-zamislite da jedete, evo na primjer pizzu. Zatim vam netko stavi na nju,malo šlaga,čokolade,mascarponea,linolade,etc… I još zamislite da vam taj nered padne na pod i pregazi ga auto. E pa takva je identična ova pjesma. Nah-nah-nah!!! 1/10
  MALTA-Pjesma je nezanimljiva i monotona kao sat anatomije o algama(na koji na moju žalost moram ići). Poslušao sam pjesmu 10 puta i dalje se ne mogu sjetiti lyrics-a,pa ni melodije. 1/10
  POLJSKA-uz Finsku,moj favorit za pobjedu. Sjajna pjevačica,misteriozna pjesma i odlična pozadina,koja je orkestralna i himnična. Ako je Michal uspio u top 10 ,Kasiã moze i po pobjedu. SRETNO! 10/10
  SLOVENIJA-od svih pjesama,odabrana je najbezličnija i najkrvavija pjesma. Revamp je samo dodatno uništio ovu pjesmu. Ah moj Omare,nije ti ovo trebalo. 1/10

 2. endlessly — 29. travnja 2017. u 15:42

  Ponovo Luni: je li Litvanija zaslužila 3, a Gruzija 1? Kao što rekoh, ne radi se o ukusu.

 3. endlessly — 29. travnja 2017. u 15:39

  Gruzija:
  Pa je li moguće da jedino izgleda Faruk razmišlja zrelo i piše konkretne komentare. Lunin pristup pun arogancije i tako uvijek. Definitivno ovom timu treba malo raznovrsnijih osoba jer na kraju vaša sveukupna slika: ajjjjjjjj dosadno, ajjj ne volim, love love peace peace noooo, bla bla

 4. nina — 28. travnja 2017. u 23:51

  @Zack uz sve vaše lijepe i dobre ocjene htjela sam Sloveniju posebno iskazati.

  Slovenija 10/10 Dobar glas se daleko čuje.

 5. Zack — 28. travnja 2017. u 14:19

  @nina Negdje se po putu izgubila Slovenija?

 6. nina — 28. travnja 2017. u 00:05

  GRUZIJA
  Vrlo snažan glas, jaka ekspresija i emocije i načina pjevanja. Nije samo poanta u ovom oblikovanju izraza, već u toj jakoj ekspolzivnoj energiji koji Tamara iskazuje. Senzibilitet koji sa svim dionicama pjesme raste je ujedno i bitna snaga i kvaliteta ove izvedbe. Ova mistična, donekle zavodljiva, a opet neodređena, a ipak delikatna mimika i gestikulacija samo jača ono što se pjesmom želi iskazati. Nešto što Gruzija nije imala nekoliko prethodnih godina, a to je jako dobar glas. Sretno Gruzija.
  Ocjena: 8/10

  LITVA
  Energično uz jedinstveno nazovimo ga preformans, glazbeni i plesni, koja se želi pokazati. Nije ovo nešto najbolje što smo vidjeli, ali nije ni toliko loše. Budimo korektni pa kažimo da je ovo je pristojna izvedba uz pristojne glasovne mogućnosti te interpretaciju ove jednostavne, ali opet prilično neuobičajene pjesme. Istina Litva je ima i boljih trenutaka na Eurosongu. Ipak zeželimo joj sreću na predstojećem nastupu. Sretno Litva.
  Ocjena: 6/10

  MALTA
  Pristojna pjesma, uz pristojnu izvedbu, jednostavno, nepretenciozno, no ipak možda nedovoljno za jedno natjecanje kalibra Eurosonga. Ima ovdje lijepih elemenata, ali neprepozantljivih, i pomalo letargično. Šteta, ali iz ovoga se ne može izvući niti najbolje što pjesma treba pokazati. Ostaje da vidimo kako će se ova izvedba snaći u Kijevu, mada opasno sumnjam da će biti nešto posebno. Sretno Malta.
  Ocjena: 5/10

  POLJSKA
  Jednostavniji, ali bolji videospot autori i nisu mogli bolje izvesti. Konkretne glazbelne setence, naglašena tmurna, ali opet snažna izvedba uz te neodređene dionice su svakako nešto što identificira ovu nesvakidašnju, ali zanimljivu pjesmu. Ako napravimo odstupanje od videospota, nejasno je kako će ova skladba vizualno izgledati u Kijevu. Kako prezentirati ovo što se videspotom prikazalo neuobičajeno. Sretno Poljska.
  Ocjena: 8/10

 7. Den Vilda — 27. travnja 2017. u 20:44

  I opet petorka koja će igrati sporednu ulogu na ovom Eurosongu, a ja ih vidim ovako:
  1. Malta. Gledanje spota samo pokvari dojam, jer prava snaga ove pjesme nalazi se u nastupu uživo. Gledao sam malteški izbor, i kad je Claudia otpjevala svoju pjesmu vidjelo se iz aviona da će dobiti. Ako je ova pjesma tako loša, dosadna, monotona, retro…i ne znam ni ja što već, pitam se kako je uspjela pobijediti jer je bilo sigurno 4-5 pjesama koje su prema današnjim trendi mjerilima morale biti ispred nje. Meni se ova pjesma jako sviđa, napose dio do refrena, Claudia doista osjeća to što pjeva i prenosi tu emociju…Ako je nekom to dosadno i bezveze, sve ok, meni nije. Mislim da će Malta ući u finale, kao i Cipar 2015 ili Irska 2010.
  2. Gruzija. Jedna poprilično teška i naporna pjesma, ali ipak do granica izdržljivosti (barem za mene). Veliki minus je antiruska propaganda i politička konotacija koju promovira i zbog toga zaslužuje 0 bodova. No to se neće dogoditi i Gruzija će proći u finale, jer će privući glasove zbog dijaspore, Tako-vog vrhunskog glasa i interpretacije jedne teške i zahtjevne pjesme. U finalu, naravno, negdje prema začelju kolone…
  3. Slovenija. Od originalno dobre balade (i po meni dobre šanse za finale), preinakom pjesme Slovenci su definitivno iskopali sebi duboku rupu i sad samo čekamo da budu pokopani u polufinalu. Bit će to utrka s Latvijom za zadnje mjesto.
  4. Poljska. Zvuči i izgleda ko prava sterilna smrt u južnoameričkim sapunicama: ono sve usjajeno, nalickano, blještavo, a tamo kolje i ubija bubnjiće 3 min. Jako loša i naporna pjesma, ali pošto je “tako moderna” neće biti zadnja. Toplo se nadam da neće ući u finale, jer to ničim ne zaslužuje.
  5. Litva. Pokušavao sam naći način da je stavim ispred Poljske, ali nikako nisam mogao. Ovo je takav metež od pjesme, da je to prestrašno. Ko da je đavo ušo u nju i 3 min je opsjeda pa je baca čas ovamo čas tamo…Užas od pjesme…

 8. Europa — 27. travnja 2017. u 19:45

  GRUZIJA- dobra glazbena podloga, dobar vokal, ali već lagano izlizana i naporna poruka. 4/10
  LITVA- uh, ne znam ko je gori ove godine Litva ili Latvija.. možda bi ipak u izboru najgore dao prednost Litvi 1/10
  MALTA- malo predosadna 4/10
  POLJSKA- ova pjesma ima ono nešto.. zvuči tako dramatično i mračno da zaokupira pažnju.. jedino što pred kraj postane malo monotona i dosadnjikava.. 7/10
  SLOVENIA- imali su puno boljih izbora od ovoga.. ovo je jedna od lošijih i dosadnijih, zapela u 2000. godini.. nista od finala za njih 2/10

 9. imperator — 27. travnja 2017. u 10:22

  Nevezano za RN, ali ona dvojica frikova iz Wiwića su nas zajedno sa Latvijom, Mađarskom, Bugarskom, Bjelorusijom, Estonijom i Nizozemskom označili kao “sigurnjake” u finalu iz skupine drugog polufinala.. bilo bi lijepo kad bi se to i ostvarilo 😀

 10. Zack — 27. travnja 2017. u 01:58

  Nakon proslog dijela kada su mi sve pjesme za top 12, dolazi ova grupa kojoj najboljoj pjesmi dajem maksimum 20to mjesto. ?
  Gruzija – Cinjenica je da je pjesma kvalitetna do ibera, Tamarin vokal je svjetski, medjutim zao mi je sto ga prosipa na tako jeftine stihove. Zao mi je, no ove godine imam oko 35 vecih i drazih favorita pa zbog toga moja slaba ocjena.
  Ocjena 1.
  Litva – Ovaj kiseli organizam preslusao sam samo jednom tek tako da stvorim dojam. I odmah zaboravio. Ne vidim potrebu trositi rijeci na OVO.
  Ocjena 1.
  Malta – Meni se ova balada cak i svidja, medjutim nedovoljno da bi zasluzila neki bolji plasman. Takodjer je zalosno sto pjevacica prosipa svoj predivan glas na nesto ovakvo. Da se razumijemo, nije u pjesmi problem, dobra je ona, ali nije za eurosong 2017.
  Ocjena 2.
  Poljska – Kasia ima vokal za svjetski tron. Iako mi je pjesma na prvu djelovala konfuzno, s drugim slusanjem se dojam popravio, Kasia odlicno prenosi dramatiku i emociju pjesme. No nazalost to je dovoljno za tek prolaznu ocjenu kod mene s obzirom da su me neke druge pjesme osvojile na prvu. Sto ne umanjuje cinjenicu da ce sigurno briljirati u Kijevu.
  Ocjena 3.
  Slovenija – Mislim da je ovo uz Litvu i jos jednu zemlju koju jos necu spominjati jedina pjesma ove godine koju nisam do kraja mogao poslusati. Zao mi je Omara jer je previse zabrijao, smatram da on zna i moze napisati nesto puno bolje.
  Ocjena 1.

 11. Tim Burton — 27. travnja 2017. u 01:12

  Slovenija – eh, meh 2/10
  Litvanija – karcinomčina 0/10
  Gruzija – čemer 1/10
  Malta – dosadno za medalju 3/10
  Poljska – precijenjeno smeće 2/10
  Najjača grupa do sad ?

 12. Arctic Monkey — 27. travnja 2017. u 00:44

  Kašja Moš!!! Za ostale nemam vremena ni volje…
  Poljska pesma ove godine 7/10 ali Kašja 10/10 Njen glas 10/10! Ukupno druga pozicija kod mene. Nema tu razuma, slab sam na prefinjene, pametne, dostojanstvene, školovane, naizgled hladne i zgodne plavuše…… Ok prestajem. 😀
  …Drago mi je da je uspela iz trećeg pokušaja da dođe na Evroviziju i mislim da to baš zalužuje, kao i visok plasman. Pesma je mogla biti za nijansu bolja, ali je zanimljiva, neprekidno nabijena dramom koju odlično prati drama u njenom glasu. Međutim, kao i kod Mađarske i Srbije plaši me nastup, sve tri pesme daju mnogo mogućnosti ali biće to prosečni nastupi. Msm ona će stajati, njen brat će raditi šta već radi, ptice će leteti ekranima i tako… Aj, samo neka ona bude u svakom kadru. ?

 13. Luksi — 27. travnja 2017. u 00:30

  1. Poljska-masterpiece
  2. Litva- presmijesna mi je pjevacica a i pjesma ?
  3. Gruzija-ima odlican vokal pjesma malo dosadna
  4. Malta-dosada ziva
  5. Slovenija-postajem alergican na ovu pjesmu, nmg je podnit kad gledam one top 42 odmah je prebacim

 14. NeverLetYouGo — 27. travnja 2017. u 00:28

  Mene je Kasia i Flashlight osvojila na prvu i nadam se vrhu, ako je Szpak mogao može i ona itekako jedva čekam probe?

  Mogli ste ove ostale užase razvodnih s boljim pjesmama u RN ?

 15. NeverLetYouGo — 27. travnja 2017. u 00:27

  Mene je Kasia i Flashlight osvojila na prvu i nadam se vrhu, ako je Szpak mogao može i ona itekako jedva čekam probe?

 16. ESCro — 27. travnja 2017. u 00:20

  I meni je ovo najgora grupa do sada. Ali dvije vidim u finalu:
  Poljska 7/10. Glas najbolji dio. Pjesma mi se isto svidja i uvijek je pustim kad preslusavam ovogodisnji eurosong. Trenutno u mom top15.
  Gruzija 6/10. Takodjer je zelim vidit u finalu i smatram da je dosta podcijenjena. Glas je i kod Gruzije najjaca karija sto zapravo i izvlaci dosta dobar dojam bez obzira na ne bas tako kvalitetnu pjesmu.
  Malta 2/10. Kad se sjetim proslogodisnje pjesme ovo me jos vise razocara. Balada koja se utopila u moru dobrih. Sto vise reci nego sretno sljedece godine.
  Litva 1/10. Meni je ovo blaga katastrofa, nazalost. Jednom poslusana do kraja i nikad vise. Lani im je pjesma dosta dobro prosla s tim da je meni bila bezveze. Nadam se da se ove godine nece izvuc. Losa pjesma i iritirajuci glas, savrsena kombinacija za ostanak u polufinalu.
  Slovenija 4/10. Susjede nazalost ne vidim u finalu niti ove godine. Treca pjesma gdje mi glas popravi pjesmu koja je u ovom slucaju jako losa. Mislim da je to moglo puno bolje s obzirom na proslogodisnji neuspjeh.

 17. Rita — 26. travnja 2017. u 20:28

  @escfan kod mene se također ističe Poljska i to četvorkom, a ostale su mi trojke. Ali grupa najgora za #RN2017!

 18. SwedenEurovisionFan — 26. travnja 2017. u 20:09

  Ajme Bože, ovo je definitivno najgori dio ”Razmišljamo naglas”, barem po meni. Tri pjesme od mene su dobile dvojku, Litva čistu jedinicu, a jedino se Poljska ističe sa četvorkom …
  1. Poljska 12/42
  2. Slovenija 28/42
  3. Gruzija 31/42
  4. Malta 32/42
  5. Litva 42/42
  Poljska je poslala jedan tip pjesme koji meni vrlo dobro odgovara i jedva čekam vidjet kakav će biti scenski nastup, nadam se ne pretjeran … Kasia mora ići u finale i to nadam se u lijevi dio 🙂 Na sve ostale pjesme neću trošiti riječi…

 19. imperator — 26. travnja 2017. u 19:59

  Definitivno najgora grupa pjesama do sada.. kud’ ste baš sve upakirali u jedan kofer??
  GRUZIJA – Jel’ to neki loš istočnjački soundtrack za James Bonda? Ooo, izgleda da jest!!.. no, neću je toliko popljuvat’ jer mi je najbolja od ostatka očajne družine (očajne na kvadrat).. i zato.. go Tamara!!! pobijedila si u ovoj kategoriji 😀
  LITVA – bljuff.. na samu pomisao na ovu pjesmu, odmah mi se smuči.. pokušali su da budu zapamćeni, i bit’ ću, al’ po užasu za oči i uši.. uopće ne znam kako takva pjesma može pobijediti na jednom nacionalnom glazbenom natjecanju.. nisam pratio pa ne znam kakva je bila konkurencija… no jel’ stvarno ova pjesma bila toliko manje grozna od ostalih da je dobila taj prestiž da otiđe na ESC??.. ali, tko zna, možda je takav glazbeni ukus Litvanaca (ako jest, Bože, pomozi im!! No, barem imaju košarku).. i da, i mene ova pjevačica podsjeća na onu malu iz Mumina..
  MALTA – ahhhh, još jedna balada.. čak mi i nije toliko očajna, ali.. nema ništa što bi ju istaknulo, pogotovo u moćnom drugom polufinalu gdje nema baš nikakve šanse za ulazak u finale.. no hajde, barem ne pretjeruju k’o prošle godine..
  POLJSKA – ufff!! ponestaju mi riječi za ova čudesa.. još jedna antipatična balada za zaspat’ … znam samo da će zbog ogromne dijaspore proći u finale.. na moju veliku žalost 🙁
  SLOVENIJA – očaj za očajom.. zato sam nakon ove pjesme poslušao Maju Keuc i No one i tako barem na trenutak predahnuo od komentiranja ovih pjesmuljaka.. no, nisam zaboravio da je i ova pjesma bila očajna.. Omara neće spasiti ni jednako očajna konkurencija u prvom polufinalu (izuzev 6-7 pjesama)..
  ———————–
  1) GRUZIJA 4,5/10
  2) MALTA 3/10
  3) POLJSKA 2,5/10
  4) SLOVENIJA 1,5/10
  5) LITVA 1/10
  (previše očaja za danas)

 20. Vaclav — 26. travnja 2017. u 19:56

  Meni osobno je Gruzija fantastična, ali ok, mogu shvatiti da se mnogima ne sviđa. Ali malo mi je teže shvatiti “odmjereno” ocjenjivanje naše redakcije. Taman da je pjesma i zadnja bezvezarija, pa ono već barem zbog Tamarinog fantastičnog vokala zaslužuje bilo koju ocjenu veću od 1.

 21. Rafael — 26. travnja 2017. u 19:42

  Gruzija 10/10
  Najpodcjenjenija pjesma ove godine, kvalitet na kvadrat, ako ništa drugo, pjevačica nema napad histerije na sceni kao neke pjevačice…….
  Litva 4/10
  Ne znam, dosta toga u 3 minute
  Malta 5/10
  Pjesma mi je simpatična, ali mislim da nema šanse za finale
  Poljska 10/10
  Slično kao i Gruzija, veliki kvalitet, a Poljskoj najskromnije ove godine želim top 5
  Slovenija 1/10
  Potpuno krivi odabir, nije vrijedno pisanja…

 22. Diavolo — 26. travnja 2017. u 19:26

  Gruzija – jedna ok power balada… definitivno mi nije bila favorit na njihovom NF, no ne mogu reći da ne volim poslušati ovu pjesmu… mislim da je ima taj neki power efekt kako se sama pjesma bliži kraju, a sam završetak je baš onako filmski, pravi James Bond-ovski stil … sad ne znam jesu li išta promjenili od revampa, nisam baš pažljivo slušao… još k tome, Gruzijka je meni možda i najlijepša ove godine od svih natjecateljica, a na sceni se vlada baš kao neka diva… pjesma je dakle ok, ima i dosta gorih te možda koju stepenicu gore napravi u posljednjem TOP-u … (28/42)
  ____
  Litva – tijekom njihovog smorenog predizbora ovu pjesmu mogu reći nisam uopće zapazio… toliko o tom nekom prvom efektu kad neku pjesmu čuješ… kad su je proglasili za pobjednicu isto je bio jedan neobičan, neugodan osjećaj…nije baš pjesma koja će te tako lako osvojiti…pitao sam se ”Pa što su to ovo Litavci birali?”, jer sam mislio, a i još uvijek vjerujem da su imali bolji izbor, i to u vidu Paule i Sashe Song, koji je nešto prije ispao…. a dodatan ???? je bio jer je do samog finala favorit bila ona Aiste PylevaasdgdahdjadjajYTE, čija mi se pjesma također nije svidila… tako da je ova pjesma na ESC iskočila kao iz vedra neba… nekim daljnjim slušanjem mi se ipak popravio taj prvi utisak i svakako se pomakla sa dna poretka… (33/42)
  ____
  Malta – ovo je pjesma koja je izazvala gotovo identičan efekt kao i Litavska pjesma, ali doslovno isti…tako da sve što piše o pjesmi Litve, to vrijedi i za Maltu, sem što sam tamo imao, naravno, druge favorite… a uz to mi se vremenom i nije popravljao dojam o pjesmi … moram reći da je pjesma za razliku od Litve ipak veliki smoooor …stoga takva i pozicija …. (41/42)
  ____
  Poljska – izgleda da je ovo set pjesama za koje ja uopće nisam navijao na njihovim NF nit sam bio zadovoljan njihovim odlaskom na ESC…. moram reći da mi je Kasia bila tek tamo negdje na 4. ili 5. mjestu u njiihovom NF… bolje od nje su mi bile Isabel Otrebus, Carmel i Lanberry….ali baš ono, jedna velika stepenica iznad Kasie…no ok…. pjesma je wannabe neka mistična power balada koju doduše nisam previše slušao, iako ajd mogu razumijeti da neki u njoj vide nešto wow …. meni je doduše to neka prosječna balada… sad se samo dvoumim da li mi je bolja od Gruzije i od Albanije tako da će možda i pasti u konačnom poretku … (25/42)
  ____
  Slovenija – ova Slovenska pjesma samo potvrđuje da je ovo set pjesama mojih ne-favorita….Naber mi je bio sigurno izvan Top 5 finala, a gdje bi bio da računam sve njihove pjesme koje su ispale u polufinalu (sigurno još dva tri mjesta ispod)….kao što sam već rekao, bruka je ako dođeš na Eurosong nakon toliko godina i to sa lošijom pjesmom nego tad (i to dosta lošijom)… malo se dojam popravio nakon revampa, al nije se to odrazilo na sam poredak … jedino mi je žao što Slovenci već drugu godinu zaredom biraju pogrešnu pjesmu unatoč mnogim drugim boljim pjesmama na samom predizboru….a da ne govorim kako im je ove godine sam show bio vrhunski organiziran…. šteta, šteta, šteta … (39/42)

 23. BlueDevil — 26. travnja 2017. u 19:18

  1. Poljska – 8/10
  2. Malta – 6/10
  3. Gruzija – 5/10
  4. Slovenija – 2/10
  5. Litva – 2/10

 24. Babe — 26. travnja 2017. u 19:01

  1.Gruzija me like it very much
  2.Poljska ok
  3.Slovenija ok
  4.Litva ne sviđa mi se
  5.Malta užasna je (nije ali je jako dosadna.)

 25. escfan — 26. travnja 2017. u 19:00

  Nije mi jasno zasto toliki hejt prema Malti i Gruziji. Po meni, jedne od najljepsih pjesama ove godine. Ljudi uzdizu Estoniju u nebesa, a onda hejtaju vrhunske vokale i prelijepe pjesme, pogotovo Breathlessly.

 26. Ro — 26. travnja 2017. u 18:57

  1. Poljska
  2. Slovenija
  3. Litva
  4. Gruzija
  5. Malta

 27. Ro — 26. travnja 2017. u 18:56

  Gruzijsku pjesmu ne mogu podnijet , preveliki kliše , ali pjevačica ima sjajan glas , tako da ovo može u finale , ali pjesma mi je očajna jednostavno , 1
  Litva pjesma zanimljiva , ali i nekvalitetna , ono yey yey je jako iritantno , ali staging mi se sviđa kao i ulaz u refren , 2
  Malta dosadna u pm , najgora pjesma ove godine za mene , 1
  Poljska jedna solidna pjesma koja me na prvih par slušanja i nije oduševila , ali s vremenom mi se počela sve više dopadat , Kasia odlična , jedna od najboljih na ovih predkoncertima , 3
  I za kraj Slovenija , ne znam zašto ali ova pjesma mi se sviđa , nije mi dosadna kao većini , nadam se da će u finale , ali to je gotovo pa nemoguće , 3

 28. Miha & Ell — 26. travnja 2017. u 18:31

  U ovom bloku – sve jedna gora od druge. Sve ove pjesme su mi u bottom 10 i ne želim puno više o njima…

 29. Eurovision Kosovo/Kosovë — 26. travnja 2017. u 18:17

  1. MALTA
  2. LITVA
  3. GRUZIJA
  4. SLOVENIJA
  5. POLJSKA

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?