Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (3) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2018. (3)

  9 min za čitanje   35 komentara

Vraćamo se s trećim nastavkom. Kojih pet zemalja se našlo u današnjem dijelu, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod.


 ARMENIJA

AndreaSevakov glas mi se veoma sviđa, baš kao i cijela pjesma. Drago mi je da je pjesma na njihovom materinjem jeziku i mislim da će im to biti veliki plus. Malo podsjeća na Not Alone iz 2014. godine.

Ocjena: 8/10

BartolSva sreća da je Fuego na Eurosongu kada Asmik već nije pobijedila na Depi Evratesilu :D. Qami je kao malo lošija verzija Not Alone iz 2014. od iste države – jak vokal sa dugim buildupom. Ne ostavlja zapravo nikakav dojam na mene. Ni loš ni dobar.

Ocjena: 6/10

BojanPa ono, desila se tako neka skladba, poslušao sam je, nemam neke zamjerke, ali ni neko pretjerano oduševljenje. Nisam ravnodušan, što je dobro, ali ono ok je. Vidjet ćemo što će nam spremiti za sam nastup.

Ocjena: 5/10

FarukKombinacija koja me privlači već na „receptu“: armenski jezik, mistična melodija, moderan zvuk. Pjesma koja je nezasluženo u sjenci ove godine, iako ima itekako potencijala da iznenadi. Kad se u zadnjem dijelu pjesme pojavi ovaj solo na gitari, otvara se cijela jedna nova, perverzno dobra dimenzija. Snažno, emotivno, prelijepo.

Ocjena: 8/10

LunaZnam da će ostali vjerojatno povući komparaciju s Not Alone, što meni uopće nije loša komparacija. Naime, Not Alone mi je najdraža armenska eurovizijska pjesma, tako da hvala Armencima što su se vratili na traku onoga što se zove “pjesma”, a ne “eksperiment sa zvucima Boeinga 747”.

Ocjena: 10/10

TomislavAko ste voljeli pjesmu kojom se Armenija predstavila 2014. godine (Aram MP3 – Not Alone), onda s velikom vjerojatnošću ćete voljeti i ovu pjesmu. Radi se o jednoj vrlo energičnoj baladi vrlo zanimljivog electro aranžmana, a tekst je pisan na armenskom jeziku, što je prvi puta u povijesti da je armenska pjesma u potpunosti na matičnom jeziku. Ipak smatram kako pjesma neće zabilježiti neki veći rezultat, uspjeh će biti plasman u finale.

Ocjena: 6/10

UKUPNA OCJENA: 43/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,17

anketa 914

Armenija 2018.

Ukupno glasova: 251

 • OK je (3) [88 / 35%]
 • Dobra je (4) [57 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [52 / 21%]
 • Jako mi se sviđa (5) [38 / 15%]
 • Užasna je (1) [16 / 6%]


 ISLAND

Andrea: Poslušala sam je nekoliko puta i opet se ne mogu sjetiti kako ono ide melodija. Dosadno.

Ocjena: 1/10

BartolSvaka čast na fenomenalnom glasu za te godine, pun alikvota, stabilnog vibrata i fascinantnog opsega ali sve je to džaba kada je pjesma dosadna. Uz dosadnu melodiju i progresiju, tu je i we’re all in this together tekst koji još više razvodnjuje ovu već kompletno razvodnjenu pjesmu.

Ocjena: 2/10

BojanDečko ima lijep i ugodan glas, tu nema šta da se zameri, ali pjesma je premonotona. U malo žešćoj konkurenciji u prvom polufinalu, sumnjam da će učiniti čudo i proći u finale. Žiri bi mogao da ga nagradi zbog dobre interpretacije, ali ne znam koliko bi običan glasač podržao ovu pjesmu svojim glasom.

Ocjena: 4/10

FarukAri, kasne 80-te su zvale i ljubazno zamolile da ovu pjesmu odložite na za to predviđeno mjesto. Nije ovo neslušljivo. Dapače, ugodno je, ali je i abnormalno dosadno k’o spolni ciklus pantljičare. U najkraćem, Johnny Logan za maturske zabave i jedan od glavnih kandidata za gledanje finala iz hotelske sobe u Lisabonu.

Ocjena: 3/10

LunaPrvo pravo slušanje ove pjesme (dosad je bilo samo u recapovima). I bolje da nisam slušala jer imam alergiju na pjesme koje govore o tome da bismo trebali ostvariti mir u svijetu. I ne znam zašto, ali me ova zijevalica totalno podsjeća na Butterflies (Bjelorusija 2010.).

Ocjena: 1/10

TomislavNe znam zašto, ali ovu pjesmu imam na Deezeru i svaki put kad mi dođe u nasumičnoj playlisti, ja ju preskočim. Ako otvorite link, bit će vam jasno. Dakle, radi se o jednoj baladi, slično kao njihova pjesma predstavnica iz 2013., ali ova je zbilja monotona i neslušljiva. Jedino što mi se sviđa jest Arijev vokal. Nadam se da ovo neće proći u finale.

Ocjena: 5/10

UKUPNA OCJENA: 16/60

PROSJEČNA OCJENA: 2,67

anketa 915

Island 2018.

Ukupno glasova: 224

 • Ne sviđa mi se (2) [102 / 46%]
 • Užasna je (1) [78 / 35%]
 • OK je (3) [32 / 14%]
 • Dobra je (4) [6 / 3%]
 • Jako mi se sviđa (5) [6 / 3%]


 MOLDOVA

AndreaPjesma zapela u 2005. godini. Nekako jeftina ako mene pitate.

Ocjena: 4/10

BartolBend za svadbe na Eurosongu – evo kako bi zvučalo da se pošalje jedna naša pjevačica na Eurosong. Ja sam za to da se ovako nešto ipak preskoči. Zarazno, ali nedovoljno dobro.

Ocjena: 3/10

BojanNakon što su prošle godine postigli povijesni uspjeh i to zasluženo, moram priznati, ove godine se vraćaju s nečim totalno drugačijim. Ova pjesma mi je savršena za neki Grandov ili festival turbo-folk glazbe, ali ne i za Eurosong. Mogli su i bolje od ovog.

Ocjena: 3/10

FarukVeć je konstatirano da su ovo troje pobjegli ispod nekog svadbenog šatora gdje su okićeni eurima željeli puno zdravlja i sreće mladencima. Pjesma je toliko banalna, napravljena po principu – „Gdje ima, tu se i prelijeva“, sa nekakvim iritantnim etno-melosom i tekstom od kojeg vam zastane dah. (Doslovno zastane. Čini vam se da ćete umrijeti. Čak to malo i želite nakon slušanja.)

Ocjena: 1/10

LunaKako ono ide slovenska pjesma? “Hvala, NE, NE, NE!”. Dalje! #hoćudijelitinuleuRN

Ocjena: 1/10

TomislavProšle godine nas je Moldavija iznenadila s izvrsnim trećim mjestom. Ove godine ih predstavlja bend tipa naših vokalno-instrumentalnih sastava koji sviraju po svadbama, razvodima, krstitkama, krizmama itd. Znači, nisu Bog zna što. Takva je i pjesma, kao neka vesela orijentalna pjesma za svadbe, kad gosti formiraju onaj famozni vlakić. I tu staje svaka analiza ove pjesme. Nažalost.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 15/60

PROSJEČNA OCJENA: 2,5

anketa 916

Moldova 2018.

Ukupno glasova: 224

 • Ne sviđa mi se (2) [80 / 36%]
 • Užasna je (1) [64 / 29%]
 • OK je (3) [46 / 21%]
 • Dobra je (4) [18 / 8%]
 • Jako mi se sviđa (5) [16 / 7%]


 SLOVENIJA

AndreaAjme, meni je ovo toliko dobro da ne razumijem toliki „hejt“ na ovu pjesmu. Lea je presimpatična, pjesma je i više nego dobra i zarazna, a onaj nastup je bio na svjetskoj razini. Veliki plus je i to što je pjesma na slovenskom. Bravo!

Ocjena: 8/10

BartolI dalje mi je guilty pleasure, ali ne toliki kao što je bio na EMI. Pjesma zapravo nije dobro ostarila, ali tko zna, kada ju čujem na velikoj pozornici, možda mi se popravi dojam. Do tada sassy Lea ima ovu ocjenu kod mene.

Ocjena: 6/10

BojanDraga mi je ovo pjesma bila na Emi i još uvijek je. Samo se nadam da će Lea uspjeti prenijeti tu energiju i karizmu koju je imala tad. Kolega mi reče da bi ovdje po prvi put bilo bolje da je pjesma na engleskom, što sam suglasan. Mislim da bi postigla bolji efekt. Samo mala molba za Leu – „molim te završi pjesmu kao u polufinalu, sa onim mahanjem prstom, namigom i osmijehom, prebrutalno je i simpatično za kraj“.

Ocjena: 6/10

FarukIako sam veliki zagovornik pjesama na materinskom jeziku na Eurosongu, mislim da neću biti jedini koji će reći da bi ovo bilo puno bolje na engleskom. Osim toga, moglo bi biti malo premoderno i „over the top“ za eurovizijske pojmove, ali meni je ovo i dalje dosta zanimljivo. Slovenci objektivno i nisu mogli odabrati bolje od Lee.

Ocjena: 7/10

Luna Pa drago mi je da se nije ostvarila zadnja rečenica iz specijalnog izdanja Razmišljamo naglas. No i dalje mi je zamjerka što me podsjeća na meni jednu od najhejtanijih pjesama 2016. godine, no ako uspoređujemo s prethodne dvije godine, napredak je kao kod Dejana Lovrena prije i nakon dolaska Virgila van Dijka u Liverpool.

Ocjena: 7/10

TomislavPo mojem mišljenju jedna od boljih pjesama na ovogodišnjem Eurosongu. Vrlo zanimljiv aranžman, dobra vokalna izvedba, čini se kao neka kombinacija popa i trapa. Jedino sto zamjeram je mozda prenagužvan slovenski jezik u tekstu, moglo je to elegantnije. Inace, sve super. 🙂

Ocjena: 9/10

UKUPNA OCJENA: 43/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,17

anketa 917

Slovenija 2018.

Ukupno glasova: 239

 • Dobra je (4) [60 / 25%]
 • Jako mi se sviđa (5) [58 / 24%]
 • OK je (3) [56 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [38 / 16%]
 • Užasna je (1) [27 / 11%]


 UJEDINJENO KRALJEVSTVO

AndreaMeni jako loše. Revampirana verzija mi je još i gora od originalne. Britanci su očito zaboravili kako napraviti i poslati dobru pjesmu.

Ocjena: 3/10

BartolPa… solidno? Nije loše? Ne smeta me nužno ova pjesma, budući da je toliko ravna i nenametljiva da ju čovjek zaboravi 25 sekundi nakon što ju posluša. Otoku ne gine još jedan bottom5 rezultat.

Ocjena: 4/10

BojanDragi moji Otočani, pa slali ste ovakav tip pjesme i to nekoliko puta i kako ste prolazili? Ne znam šta vam se treba dogoditi da se opametite. Znači, prošle godine ste imali nešto što vas je dovelo na pola puta i sad se vraćate deset koraka unazad. Čemu? Ajd malo upornosti i ustrajnosti, samo malko više truda. Umijete i možete.

Ocjena: 3/10

FarukPjesma zbog koje ne biste promijenili radijsku postaju dok stojite u središtu prometnog kaosa. I ništa više. Jednostavno, radiofonično je, ne cilja visoko i uhu je ugodno. No, ubijte me, ali jesam li ja jedini kojem na ovome velikim, masnim slovima piše „Bottom 5“?

Ocjena: 5/10

LunaI dok su prošle godine s revampom napravili skok na mojem renkingu za barem 15 mjesta, ove godine su revampom uspjeli upropastiti i onaj miniminipotencijal kojeg je ova pjesma imala. A budimo realni, pjesma je već s prvom verzijom zvučala za bottom6. Šteta, jer sudeći prema društvenim mrežama, SuRie je zaslužila bolje.

Ocjena: 3/10

TomislavIako sam ovu pjesmu izrazito simpatizirao, s vremenom i slušanjem – sve manje. Jedino što bih promijenio je drop u refrenu te bi to značajno poboljšalo stvar. Ali, generalno, nije loše, sviđa mi se pamtljiva melodija u refrenu.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 26/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,33

anketa 918

Ujedinjeno Kraljevstvo 2018.

Ukupno glasova: 243

 • OK je (3) [90 / 37%]
 • Ne sviđa mi se (2) [62 / 26%]
 • Dobra je (4) [37 / 15%]
 • Užasna je (1) [31 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [23 / 9%]


ZANIMLJIVOSTI

 • Poredak treće grupe izgledamo ovako:
  1. Armenija 43/60 (7,17)
  2. Slovenija 43/60 (7,17)
  3. Ujedinjeno Kraljevstvo 26/60 (4,33)
  4. Island 16/60 (2,67)
  5. Moldova 15/60 (2,5)
 • Zbog Lunine desetke, armenski predstavnik je dobio prednost pred slovenskom predstavnicom.
 • Najblaži današnji komentator danas bio je Tomislav, dok su titulu najstrožeg komentatora podijelili Bartol Bojan.
 • Moldavski predstavnici nisu dobili ocjenu veću od 4.
 • Ova grupa dobila je čak četiri jedinice (Andrea i Luna za Island, te Faruk i Luna za Moldovu). S druge strane, samo jedna desetka je podijeljena (Luna za Armeniju).

Rasprava35

 1. lac_maj — 23. travnja 2018. u 19:22

  1. Slovenija 9/10
  2. Armenija 8/10
  3. Moldavija 6/10
  4. Island 5/10
  5. UK 4/10

 2. Eurovision Kosovo/Kosovë — 22. travnja 2018. u 14:24

  1. SLOVENIJA
  2. UJEDINJENO KRALJEVSTVO
  3. ISLAND
  4. ARMENIJA
  5. MOLDAVIJA

 3. endlessly — 21. travnja 2018. u 03:38

  Island podcijenjen, a da ne spominjem Moldavu….

 4. BlueDevil — 21. travnja 2018. u 01:46

  Armenija – super pjesma. Kada je izašla nisam joj pridavala neku veću važnost ali kako su mi neke pjesme počele dosađivati tako mi je ova pjesma postala sve bolja. Sviđa mi se što je na armenskom jeziku. Jezik i pjevačev glas daju na početku tu neku mističnost. Dosta dugo se čeka taj neki preokret tj. neka promjena ali meni to ne smeta. Zapravo mi je i još bolje ovako. Nadam se da su smislili zanimljiv nastup. 4/5
  Island – dosadno i zastarjelo. Jedva ju poslušam do kraja. Pjevač ima dobar glas ali je meni osobno pjesma jako monotona. 2/5
  Moldova – ovaj nekakvi turbo folk muzike ili kaj god da to već je za muziku me strašno živicira. Njihovi glasovi zajedno super zvuče ali stvarno ne mogu probaviti ovakvu vrstu muzike. 1/5
  Slovenija – sve do refrena mi je super i onda dolazi taj refren koji mi se nikako ne sviđa. Mislim refren se sastoji od pjevanja tj. ponavljanja samo hvala ne ne i ničeg drugog. Užasno mi je iritantan taj refren i taj drop. Ali super mi je što pjeva na slovenskome i nastup joj je na EMI bil odličan. Samo zbog toga dvoje ide veća ocjena. 3/5
  UK – pjesma koju mogu zamisliti da se pušta na radiju ili na tv-u. Nastup uživo mi je bio bolji od spota i nekako mi je više uspjela prenijeti tu emociju. Simpatična pjesma i simpatična pjevačica. Prošle godine mi je pjesma bila vrh i ove godine to nisu uspjeli nadmašiti ali nekako se nadam da će Suri svoju simpatičnost prenijeti na publiku te da neće završiti u bottom 5. 3/5

 5. Tim Burton — 20. travnja 2018. u 16:52

  01 Jermenija: kliše evrovizijska vokalna vježba, ali ovoga puta ju pjeva muškarac 4/10 (?)
  02 Island: preloše, svaki put kada čujem pogoršava mi utisak; Island je napravio još jedan korak unazad 1/10 (-2)
  03 Moldavija: ovo ne bi bilo dobro ni da smo negdje u 2006. 0/10 (=)
  04 Slovenija: nekad mi je super, nekad mi ne valja uopšte; mišljenje mi je vrlo polarizovano; barem zvuči slovenački 3/10 (-1)
  05 Velika Britanija: blagi horor; pamtljivo, ali ne iz dobrog razloga 1/10 (-2)

 6. NeverLetYouGo — 20. travnja 2018. u 16:31

  Slovenija mi se svidjela na prvu i još uvjek mi je vrhunska. Ne bih se složila da bi bilo bolje na engleskom Lea ima nevjerojatnu energiju i nastup i odlično zvuli. Ova pjesma bi morala u finale.
  Armenia lijepo je to sve Sevakov glas je impresivan ali ima boljih u tom polufinalu.
  Ostale su dno….

 7. Dino — 20. travnja 2018. u 09:04

  Armenia je the best! Slovenia mozda i prodje u finale, dok Iceland i Moldova sigurno nece. United Kingdom ispod 20 mesta u finalu.

 8. Den Vilda — 20. travnja 2018. u 08:10

  Ovo će biti najslabija petorka u Razmišljajmo naglas. Ovako ih ja vidim u poretku:
  1. ARMENIJA. Uvjerljivo najbolja od ove petorke. Sjajna pjesma koja me kupila na prvu. Armenci su pravi majstori kombinacije etno i modernog zvuka. Sevak je jako dobar pjevač i interpretator. Zamjerka je da sami kraj pjesme i nije baš najbolje izveden, mislim da dobije nagli i preveliki uzlet koji previše odudara od dotadašnjeg postupno razvijanog buildupa. Ova pjesma doista ima dubinu i lijepu intimu, koju osjećam, ali jedini problem koji se pojavljuje jest što fali taj “univerzalni ključ” koji će većini gledatelja otvoriti vrata prema dubinama koje ova pjesma doista ima. Armenija sigurno ide u finale, što se mene osobno tiče ovo je za TOP10, iako zbog “nedovoljne univerzalnosti” vjerojatnije je da će ponoviti prošlogodišnji rezultat.
  2. ISLAND. Meni je ovo doista jedna fina i sasvim pristojna pjesma. I nije problem tekst pjesama koji govori o miru u svijetu, već u kvaliteti samih pjesama. I meni ne predstavlja problem to što pjesma podsjeća na 90-te-pa što onda, ali očito danas se sve odmah etiketira i svrstava u koš, umjesto da se uživa u samoj pjesmi. Ari je vrlo kvalitetan vokal i jako dobar interpretator, a i vrlo je lijep i djeluje uvjerljivo na sceni. Osobno bih volio da Island bude u finalu, ali zbog prejake konkurencije u prvom polufinalu gotovo sasvim je izvjesno da Island neće proći.
  3. SLOVENIJA. Pjesma koja se na prvu ističe od ostatka konkurencije, ali glavni problem Slovenije je što je “Hvala ne” poput tramontane koja svako 5 sekundi naglo mijenja smjer i stalno ju se mora loviti. Nikako ne mogu reći da je slovenska pjesma loša, dapače meni je sasvim ok (i scenski nastup je jako dobro osmišljen), ali kad završi ne ostavlja nikakav konkretan i upečatljiv dojam te mislim da će Lea Sirk i slovenska delegacija 12.5. dočekati u hotelskoj sobi.
  4. UK. Britanci ko da žive u nekom paralelnom svijetu i nikako da se vrate u realnu dimenziju. Lani su bili na dobrom putu prema natrag, no ovom pjesmom su se ponovo vratili u svoj vakum. Iako angažiraju i strane skladatelje, ali ne ide pa ne ide…al ako se oni ne sekiraju zašto bih onda ja. “Storm” je jedna pristojna i melodična pjesma, ali koja je blijeda i ni po čemu se ne ističe. Ovakav tip pjesme nikako mi ne leži vokalu i tipu pjevačice kakva je Surie. U zadnjih 5 god pogodio sam točno zadnja mjesta na ESC, a ove godine najveću šansu za to će imati upravo UK.
  5. MOLDAVIJA. Onako, jedna simpatična svatovska zezancija koja dolazi iz Moldavije. Ovo je jedna jeftina pjesma koja nikako ne bi smjela ući u finale i nekome zauzeti to vrijedno mjesto.

 9. Marko — 20. travnja 2018. u 03:19

  1) Slovenija
  2) Ujedinjeno Kraljevstvo
  3) Rumunija
  4) Jermenija
  5) Island ?

 10. KličkoVitalij — 20. travnja 2018. u 00:49

  @escroatia

  Nina to naravno nije rekla dok su joj predviđali top 3 već tek nakon što je neviđeno ljosnula na dno. Još jedna s naknadnom pameću i pljuvanjem po Eurosongu level Rambo Amadeus. Kako se djevojka osramotila s tim komentarima kod Šprajca. Ne vjerujem 🙂

  P.S. Samo za hejtere koji me prate da poručim da im se želja nije ispunila i da me nitko nije banirao. I da neću više ulaziti niti u kakvu komunikaciju jer su na razini djece i samo bi se tužakali. Pa da vas ne uzrujavam kad ste mi osjetljivi.

 11. Arctic Monkey — 19. travnja 2018. u 23:50

  U malo reči:
  1. Jermenija – premoćno, favorit… 10/10
  2. UK – naporno, izlizano… 3/10
  3. Island – nepamtljivo, dosadno… 3/10
  4. Slovenija – iritantno, hvala NE… 2/10
  5. Moldavija – prejeftino, nepodnošljivo… 1/10

 12. EurovizijskiFan — 19. travnja 2018. u 22:47

  1.UK-Dobra je (22/43)
  2.Slovenija-Dobra je (25/43)
  3.Moldova-OK je (32/43)
  4.Island-OK je (39/43)
  5.Armenija-Ne sviđa mi se (41/43) ☺

 13. Diavolo — 19. travnja 2018. u 22:22

  i zaboravio sam komentirati u vezi Islanda….. hoćuuuuuuuu islandskuuuuuuuu verzijuuuuuuuuu!!! ak ništa druga samo da ne slušam ove zbljuv eng. lyricse…

 14. Supercut09 — 19. travnja 2018. u 22:19

  @kazahstan Pjesma mi se ne sviđa i ne vidim ju više od 20. Mjesta. A tu i ulogu ima i UK koja je prošle godine zaslužila top 10, a dobila očajan feedback Europe.

 15. Supercut09 — 19. travnja 2018. u 22:17

  @buba U potpunosti se slažem,ali ovo sam poslao čisto da se “narugam”.

 16. Diavolo — 19. travnja 2018. u 22:03

  Armenija – hmmm… fina balada koja, kako joj se bliži kraj, dobiva na tempu i dinamici… drugi dio pjesme mi se baš diže ovu pjesmu u nešto što više od prosječnog, ali zbog ovog prvog dijela nije ni nešto pretjerano iznad prosjeka… taj drugi dio je sličan tip balade kao što je imao Aram MP3, ali je njegova pjesma bila komplet odlična… stoga … (8/10, ocjena 3, TOP: 18/43)
  _____
  Island – iako moja dva favorita nisu prošla u njihovo finale… treći po redu je pobijedio… što je bilo neočekivano… pogotovo zbog tipa pjesme, odnosno malo staromodnije balade… ali meni ovo paše…bolje i to nego bilo koja druga pjesma iz finala… pjevač ima odličan vokal, što pokazuje svojim bravurama u drugom dijelu pjesme… (7,5/10, ocjena 3, TOP: 22/43
  _____
  Moldavija – joooj… Moldavijaaa… što to uradiste nakon one predobre prošlogodišnje pjesme… bilo bi dobro da unajme Sunstroke Project svake godine… ovo kao da je pisano za Eurosong 2003., no to ni ne čudi kad se pročita da je Kirkorov autor pjesme… ne znam što je iritantnije, glazba koja je ostala u spomenutoj godini, ili njihov ”prekrasni” izgovor engleskog teksta …. jooooooooj …. (3/10, ocjena 1, TOP: 38/43)
  _____
  Slovenija – hmmmmm…. pjesma mi je i dalje misterija…ni toplo ni hladno… pjesma ima potencijala, ali mi nekako ne paše drop u pjesmi…nedorečen je, ima propuha … a nije mi ni na tekst na slovenskom previše simpatičan… meh…(4/10, ocjena 1, TOP: 36/43)
  _____
  Velika Britanija – dojam o ovoj pjesmi znatno mi se pokvario… pjesma Legends je trebala biti izabrana… iako mi je ova pjesma bila druga od najboljih na njihovom predizboru, opet je bila daleko od Legends…. pogotovo, sada kada sam ju imao više puta poslušat… nema ništa posebnu u sebi i meni je gotovo na granici prolaznog…dao sam joj prolaznu ocjenu jer na prvo slušanje i nije ostavila toliko loš dojam, kakvoga sada imam …. Legends bi bila najbolja njihova pjesma još od 2009. i pjesme My Time… moram samo nadodat da mi je, s druge strane, Surie baš simpa cura… (5/10, ocjena 2, TOP: 34/43)

 17. IVANNN — 19. travnja 2018. u 21:54

  Armenija – ocjena – 2/10 ; plasman 43/43
  (nepotrebno komentirat, jedna od mojih najdrazih zemalja na esc-u tesko me razocarala)

  Island – ocjena 2/10 ; plasman – 41/43
  (ovo je stvarno nepotrebno komentirat, dobar glas ga je spasio od mog zadnjeg mjesta)

  Moldova – ocjena 3/10 ; plasman – 39/43
  (potpuno promaseni pokusaj kopiranja sunstroke-a)

  Slovenija – ocjena 10/10 ; plasman – 6/43
  (pjesma mi na prvo slusanje nije bas sjela, ali odmah nakon drugog puta sam je zavolio, pjevusim ju svaki dan…ne mislim da bi bolja bila na engleskom)

  UK – ocjena 4/10 . plasman – 34/43
  (nista posebno, jedna najobicnija trashy pjesma, Surie je presimpa!)

 18. imperator — 19. travnja 2018. u 21:25

  ARMENIJA
  2/12.. ne, to nije postotak trice Russela Westbrooka.. to je omjer armenskih pjesama na eurosongu koje volim od ukupnog broja dosadašnjih njihovih nastupa.. slovima; samo Eva Rivas i Aram MP3 čine da omjer ne bude 0/12.. nažalost, Sevak ne spada u taj magičan duo, iako moram priznati da mi se njegov “Qami” najviše svidio još od Aram-ovog remek djela..
  4,5/10.. barem nemaju cheap pjesmicu k’o njihovi dragi susjedi, Azeri 😛
  ISLAND
  Uhhh.. dragi Islanđani, nadam se da ste svjesni da imate jednake šanse da se s ovom zaboravljivom baladom plasirate u finale, kao i Saudijska Arabija da osvoji FIFA World Cup.. 2/10
  MOLDOVA
  Ne znam što mi je gore – jeftina balkanska muzika ili još jeftiniji tekst.. al’ stvarno, tekst kao da je sklepan u 10 minuta, možda ni u tol’ko.. “Bring it on, it’s magic, Are you real, fantastic”.. Yeeaaaah, rima!! Sve pohvale tekstopiscu na tom ostvarenju, i to još na engleskom 😀 A i da ne govorim o novom moldovskom jeziku na samom kraju: lami-lami-di-di daram ??? trš-trš.. možda i pretjeranih 3/10
  SLOVENIJA
  Isprva sam rekao: “Hvala, ne”, a sad čak kažem: “Može, hvala da.” Ima nešto čudno što me privlači toj pjesmi.. možda je stvar u koreografiji na nacionalnom finalu, u Leinoj simpatičnosti ili samo pokušavam oživjeti dobrosusjedske odnose.. (možda nas i neki Slovenci ili još bolje, Slovenke, čitaju 😀 )
  7/10 .. stvarno mogu reći – Slovenke uvijek trebaju predstavljati Sloveniju, a ne neki Omeri..
  P.S. naaaaaklon na Lunin komentar u vezi Redsa.. 😉
  UK
  Otočani su ove godine izabrali pjesmu koja pršti pozitivom i mami te da nakon odslušane 3 minute jednostavno zaplješćeš i.. to je to.. zaboraviš.. zaboravljiva gotovo jednako kao i karijera Renee Zelweger nakon Bridget Jonesa i Chicaga… no, ne.. kriva usporedba.. Renee je barem osvojila Oscar, pa nije toliko zaboravljiva 😉 5,5/10
  ————————————–
  1) Slovenija 7/10
  2) UK 5,5/10
  3) Armenija 4,5/10
  4) Moldova 3/10
  5) Island 2/10

 19. Kazahstan — 19. travnja 2018. u 20:57

  Da li smatrate da će UK završiti u bottom 5 zato jer ta pjesma to zaslužuje ili to pretpostavljate zato jer se radi o UK, a oni ionako većinom završe u bottom 5? Meni je inače to najdraža pjesma od ovih pet, valjda zato što u meni budi nostalgiju za nekim dobrim, starim vremenima kad je na Eurosongu bilo najvažnije da pjesma ima refren koji ostaje u uhu već nakon prvog slušanja. A britanska pjesma ga definitivno ima.

 20. Emilia Giacometti — 19. travnja 2018. u 20:45

  Molim vas, ljudi, da prestanete lijepiti linkove i čitati dotični portal jer od 13. veljače dotični portal nije objavio nijednu lijepu riječ vezanu uz Eurosong i Franku. Hvala vam unaprijed.

 21. ESCroatia — 19. travnja 2018. u 20:28

  Citirat cu,Nina Kraljic:” Budimo realni,mi svi znamo da je Eurosong jedan cirkus!” Tako da,ovo je sve vise i vise politicko pitanje,nego pitanje gledatelja i tzv.”strucnog zirija”!. 🙂

 22. Piceza — 19. travnja 2018. u 19:32

  @wannabe
  Joj daj pusti ih, cim vidis da je Ceska na drugom mjestu, a pjesma jeftina kopija Strip that down – Liam Payne, odmah znas da je ostatak njihovog komentiranja nebitan i neprofesionalan kao produkcija hrvatske verzije Big Brothera.

 23. Supercut09 — 19. travnja 2018. u 19:19

  http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=black&id=1039630 Meni je ovako komično što te riječi dolaze iz države kojoj je 25. Mjesto najveće dostignuće prošle 3 godine. I još se osvrću na plagijat, a ne dao Bog da se prošle godine osvrnu na Levininu originalnost.

 24. Bulbasaur — 19. travnja 2018. u 19:15

  Moldavija ili ti se sviđa ili ne sviđa. Meni se sviđa takav tip glszbe, pa joj zato dajem 9/10.

 25. Ro — 19. travnja 2018. u 19:02

  1. Armenija
  2. Island
  3. UK
  4. Slovenija
  5. Moldavija
  ________________________
  U ovoj grupi jedino valja Armenija , moćna balada , sviđa mi se , u posljednje vrijeme ju puno slušam , i mislim da ovo prolazi u finale. Island i UK volim slušat no slabašne su pjesme , a Slovenija i Moldavija su loše

 26. Babe — 19. travnja 2018. u 18:28

  Inače ovdje mi je naj Slovenija, ostale ne mogu poredat, Ari mi je tako drag i pjesma je čak ok, ali previše dosadna nažalost

 27. Babe — 19. travnja 2018. u 18:26

  Ok nevezano za ovu temu, ali eurovision official kanal na youtubeu objavio je neke izvođače kako pjevaju svoje pjesme na maternjim jezicima i ja sam sa na Rasmussenovu dansku verziju naježila
  Kako bih htjela da je na danskom jeziku cijela pjesma, inače su mi ti nordijski jezici ❤❤❤❤ čak pokušavam naučiti Norveški i Danski xd

 28. FranHobb — 19. travnja 2018. u 18:09

  Jedna od najlosijih grzpa izvodjaca
  1.Slovenija 7
  2.Moldavija 4
  3.Ujedinjeno Kraljevstvo 4
  4.Island 3
  5.Armenija 3

 29. SwedenEurovisionFan — 19. travnja 2018. u 16:49

  I došli smo tako do trećeg dijela, meni osobno najlošijeg dosada po pitanju pjesama:
  Armenija – Monotona i pomalo dosadna balada, ako ima imalo pravde, bit će ovo drugi put u povijesti da Armenija ne uđe u finale.
  Ocjena 2 i moje 37. mjesto.
  Island – Pročitaj što piše pod Armenija. Gotovo pa mi se identično ne sviđa, no za njega je barem 100% sigurno da neće vidjeti finala.
  Ocjena 2 i moje 38. mjesto.
  Moldavija – Samo 4 pjesme ove godine od mene zaslužuju čistu jedinicu i Moldavija je jedna od njih. Cajke na Eurosongu? Hvala, ne, NE!
  Ocjena 1 i moje 41. mjesto.
  Slovenija – Puno bure i prašine podigla je ova pjesma diljem Europe u pogledu “Hoćemo ju mrzit, hoćemo ju volit!?” Nadam se da će ovaj drugi dio rečenice u polufinalu prevladati i da će Slovenija izboriti finale, jer Lea zrači karizmom i ima stvarno super scenski nastup. Iako, ne mogu prežalit ManuEllu i dalje…
  Ocjena 3 i moje 23. mjesto.
  UK – Sasvim pristojna pjesma iz UK, SuRie ju izvodi na zavidnom vokalnom nivou, kojeg je pokazala i u izvedbi Mercy. Nadam se da neće biti Bottom5 finala, kako neki predviđaju. No i dalje sam uvjeren da bi prošli 1000 puta bolje da su u Lisabon poslali, za mene neprežaljenu, Rayu i Crazy 🙁 🙁
  Ocjena 3 i moje 16. mjesto.

 30. Vix — 19. travnja 2018. u 16:40

  @bartol Hvala. 🙂
  Letimično čitam tekstove pa mi očito taj redak promaknuo.

 31. Bartol Stopić — 19. travnja 2018. u 16:36

  @angelo96
  Evo linka za L&B (10) u kojem kolegica objašnjava značenje riječi “qami” 🙂
  https://eurosong.hr/luna-i-bojan-predstavljaju-izvodace-63-eurosonga-10/

 32. Vix — 19. travnja 2018. u 16:21

  ARMENIJA- Eurovizična pjesma. Ima snagu u sebi. Vidim je u finalu. Po mome mišljenju zaslužuje top15. Pjevač je i u live izvedbama vokalno dobar. Pjesma se iz tihe note pretvara u pravu vatru. Očekujem dobar nastup. Ne sviđa mi se kod pjesme što previše koristi riječ “Quami” Štoviše, ne znam joj značenje iako sam i to istraživao. Ocjena:8
  ISLAND-Mnogi su je popljuvali, ali pjesma uopće nije loša. U redu, ne vidim je u finalu, ali moram priznati da je dosta kvalitetna. Obzirom da nije eurovizična te pomalo staromodna od mene dobiva ocjenu: 6.
  Nikad neću shvatiti ljude koji daju jedinice. U svemu ima nešto dobro- bila to pjesma, osoba ili dan. Zar je teško izvući neku trojku? Čak 50% ljudi ocijenili je u anketi kao “užasnu.” Ljudi, ljudi. Nije sve crno. 😀
  MOLDOVA-Pa iskreno ne znam što reći za ovu pjesmu. Slušljiva je, zanimljiva,ali ne bih je slušao u finalu. Nije mi još dosadila, ali malčicu je preobilan obrok za moje uši. Svakako pozitiva se osjeti. Ne mogu joj dat kao Islandu 6, pa evo ocjena: 5.
  SLOVENIJA: Svake godine eurosong playlista nam ponudi pjesmu za koju ne znamo jel nam se sviđa il ne sviđa. Prije sam mrzio ovu pjesmu i nisam je želio u finalu, ali ovo je toliko zarazno. Slušao sam je milje puta i dalje mi nije dosadila. Jednostavno ta melodija, ritam…a tek nastup. Ova je pjevačica baš simpa. Želim im finale. 🙂 Ocjena:7
  UK: Pozitivna pjesma, ugodna pjevačica. Nedostaje mi kvalitete i ovo je daleko, daleko od prošlogodišnje pjesme. Ako je ono završilo negdje na 15.mjestu-ovo očekuje zadnjih 10.

 33. Supercut09 — 19. travnja 2018. u 16:12

  Armenija- Mene kupilo na prvu. Nije sada toliko dobro, ali je u vrhu. Obožavam instrumental i posljednju minutu. 9/10
  Island- Ovo zbilja zvuči kao nešto što bi baptistički pjevač pjevao u svojoj crkvi u 20. Stoljeću. Nije najgore,ali ono crta do.
  2/10
  Moldavija- Ova pjesma bi me trebala opustiti? Mene čini samo anksioznijim. UŽAS. 1/10
  Slovenija- Obožavam ovu pjesmu. Uvjerljivo moj najveći guilty pleasure ovogodišnjeg eurosonga. SRETNO!!! 9/10
  UK- Čak i nije toliko loše, ali je jadno. Pjesma ostaje u uhu,ali je preslaba za išta. Preporučio bih im da Surie pripreme vokalno tako da bar ne završe zadnji. 4/10

 34. Piceza — 19. travnja 2018. u 16:11

  * Slovenija, svaka cast. Nadam se da ce Lea pohvatat simpatije koje je imala i Poli Genova 2016. te uz to dozivjet i njen uspjeh te godine. Pjesma je fresh, nesto novo i jedna od najboljih ove godine, istice se u moru bezlicnih pjesama na isti kalup.
  Hvala da, Lea!
  * Armenija…meeeeeeh kaaamii, kamiiii, kamiiiiiii.
  * UK Ne razumijem toliki hejt na ovu pjesmu s obzirom da ni Azeri ni Poljaci ni 80% ostalih pjesama ne razlikuju od kvalitete ove pjesme, ali se samo po ovoj pljuje, a ostale se dizu u nebesa.
  SuRie je presimpaticna sa izuzetno jakim vokalom. U mom top10 od pocetka.
  Jednostavno budi pozitivnu energiju i neki happy mood.

  Preostale dvije ni necu komentirat osim da imam osjecaj kako Maja Suput predstavlja Moldaviju. Vadi kume keš, keš!

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?