Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (2) – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Razmišljamo naglas – Eurosong 2019. (2)

  7 min za čitanje   22 komentara

Nakon što smo započeli naš projekt prije dva dana, na redu su nove tri zemlje. Kako su one prošle kod naših urednika, možete saznati u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


BJELORUSIJA

Andrea: Meni je ova pjesma jednostavno naporna za slušanje. Iskreno, Bjelorusi nisu ni imali boljeg izbora, a čak bi se usudila reći da ih Zena ima velike šanse odvesti u finale. Ova pjesma je kao stvorena za neki uplifting nastup i za razbijanje monotone atmosfere tako da će je publika sigurno zavoljeti, a možda i žiri. Međutim, ja nisam obožavatelj. Ne sviđa mi se njen vokal i repetitivnost refrena.

Ocjena: 5/10

Bartol: Like It je jedna prosječna pjesma, gdje mi je sve podnošljivo osim refrena. Zena je karizmatična i simpatična i nadam se da će poraditi na svojem izgovoru engleskog jezika, ali mislim da joj ni to ne će pomoći da se kvalificira.

Ocjena: 4/10

Bojan: Odmah u startu – Bjelorusi imaju bolju pjesmu nego prošle godine. Zena je karizmatična, ima prijatan glas, pjesma je sasvim korektna , samo možda malo za moj ukus prerepetitivna. Vjerujem da će smisliti korektan nastup, tako  da mi ima izgleda da Bjeloruse ove godine gledamo i u finalu.

Ocjena: 5/10

Faruk: Ovo zvuči i izgleda kao da se grupa tinejdžerica na rođendanskoj zabavi u dnevnom boravku odlučila imitirati spotove Britney Spears. Možda će poneka fanovska i gledateljska noga i kuk zaplesati na ovo, ali dugoročno – perspektive ovdje nema ni u mikrotragovima.

Ocjena: 3/10

Luna: Ovo zvuči kao pjesma koja je trebala biti za Dječji Eurosong, ali su je zabunom pustili na veliki izbor. Izrazito ponavljajuća i zamorna.

Ocjena: 4/10

Marija: Ako nešto organski ne mogu podnijeti onda je to višestruko ponavljanje stihova. Ne možeš (mislim, očito je da mogu, ali shvaćate što želim reći) stvoriti pjesmu čiji je refren doslovce ponavljanje Yes, you gonna like it.

I tako 32 puta. 32 puta!

Em što je iritantno, pomalo je i očajno. Tragikomično u cijeloj priči je to što mi se melodija sama po sebi zapravo sviđa.

Ocjena: 2/10

Milka: Bjelorusi rijetko znaju iznenaditi dobrim izborom skladbe. Tako je i ove godine jedna prosječna skladba za koju ne vjerujem da će proći u finale.

Ocjena: 4/10

UKUPNA OCJENA: 27/70

PROSJEČNA OCJENA: 3,857

anketa 1169

Bjelorusija 2019.

Ukupno glasova: 236

 • OK je (3) [89 / 38%]
 • Ne sviđa mi se (2) [64 / 27%]
 • Dobra je (4) [39 / 17%]
 • Užasna je (1) [28 / 12%]
 • Jako mi se sviđa (5) [16 / 7%]


IRSKA

Andrea: Simpatična pjesma koja može, a i ne mora proći dalje. Prolazak Irske u finale za mene ne bi bio ogroman šok, ali neke zemlje ipak to zaslužuju više. Ova pjesmica ima ono nešto, nekakvu slatkoću kakvu je imala i prošlogodišnja Irska i to bi je moglo pogurati.

Ocjena: 6/10

Bartol: Irska nam šalje vrlo radiofoničnu pjesmu, pjesmu koju pjevušite u autu za vrijeme popodnevne gužve. Nenametljiva, jednostavna, vrlo slušljiva, ali ove godine ima puno boljih jednostavnih pjesama, tako da se bojim da ova priča završava u polufinalu.

Ocjena: 6/10

Bojan: Zapravo meni je ovo dobra pjesma i volim ju slušati. Refren mi posebno prija i ulazi u uho. E sad, ovdje će sve zavisiti od nastupa ako ga osmisle dobro moći će u finale, ako ne vraćaju se na stare puteve ostanaka u polufinalima.

Ocjena: 6/10

Faruk: Ova pjesma je jedna od onih za koje mogu upotrijebiti onu uzrečicu kolege Bojana: „I tako…Prođe pjesma.“ Radijska pjesmičica za lupkanje rukama po volanu dok čekate zeleno na semaforu, za razgledanje košulja u butiku, za terasu nekog kafića na kojem se iskupljaju posvuduše i njima slični…Samo za Eurosong nije.

Ocjena: 4/10

Luna: Kad ste iz zemlje iz koje dolaze U2, Walking On Cars, Enya, Lyra, očekujete da bi njihova televizija servirala nešto bolje od… Ovoga. Za pjesmu koja se dugo usavršavala, zvuči kao demo.

Ocjena: 2/10

Marija: Kako i zašto Ircima nije dosadilo slanje generički dosadnih pjesama koje na Eurosongu služe samo za popunjavanje programa meni nije jasno. I ova je pjesma, baš kao i većina njihovih ostala zaglavljena u prošlom, a reciklirana u ovom desetljeću. Koliko su mi strofe zanimljive čemu uvelike pomaže i njezin glas, toliko se to sve urušava iritantnim refrenom. Nažalost, ništa na što ću obratiti pozornost.

Ocjena: 3/10

Milka: Dosadna pop pjesma. Jedva poslušam do kraja. Ne bih ništa dodala.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 28/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,0

anketa 1170

Irska 2019.

Ukupno glasova: 223

 • OK je (3) [84 / 38%]
 • Dobra je (4) [51 / 23%]
 • Ne sviđa mi se (2) [50 / 22%]
 • Jako mi se sviđa (5) [24 / 11%]
 • Užasna je (1) [14 / 6%]


POLJSKA

Andrea: Originalno, zanimljivo, tradicionalno, ali… Meni se ne sviđa. Jednostavno me pjesma ne vuče da ju preslušam do kraja. I kod ove pjesme mi je refren najgori dio te mi zapravo do refrena pjesma i nije toliko bila loša na prvo slušanje. Nažalost, od dana objave pjesme preslušala sam je niti pet puta, što je u mom slučaju veoma loš znak. Ipak, možda se gledateljstvu ovo svidi, stoga me ne bi iznenadio njihov prolazak u finale.

Ocjena: 3/10

Bartol: Na prvu mi se ovo činilo kao potpuna neslušljiva katastrofa, ali sam pronašao neki mali šarm u cijelom ovom komadu. Ne sad ne znam koliko šarma, ali nije mi nepodnošljiva kao na prvu 😀

Ocjena: 4/10

Bojan: Poštujem kad neko želi da predstavi nešto svoje i da to prezentira na Eurosongu. E sad, meni osobno se ne dopada, pogotovo njihovo pjevanje. Ne znam jednostavno teško mi je za slušanje. Baš me zanima kako će publika i žiri ovo ocijeniti.

Ocjena: 3/10

Faruk: Ja volim etno glazbu. One čija godina rođenja počinje sa „19“ ova pjesma će podsjetiti na neprežaljene Putokaze. I tako ja svojoj svijesti i savjesti objašnjavam normalnom čovjeku teško shvatljivu oduševljenost ovom pjesmom. Ovo je tako drugačije i toliko odskače od svega ostalog.  Njihovo višeglasje je tako iritantno lijepo. Jedva čekam da vidim kakav će scenski nastup ova pjesma imati, jer mislim da nam Poljaci pripremaju spektakl.

Ocjena: 10/10

Luna: Ako ste se ikad pitali kako bi izgledalo da pošaljemo neki turopoljski folklorni ansambl na Eurosong, odgovor bi bio „zakasnili ste, Poljaci su to već poslali“. Iskreno, Tulia u svom opusu ima i bolje pjesme.

Ocjena: 6/10

Marija: Nekad davno pjevala sam i plesala u jednoj lokalnoj folklornoj grupi i tadašnja nam je profesorica redovno birala pjesmice slične ovoj. Uz svo dužno poštovanje, ovo jednostavno nije namijenjeno eurovizijskoj pozornici.

Ocjena: 2/10

Milka: Totalno drugačiji, originalni, Poljaci ove godine šalju folk pjesmu. To se ili voli ili ne. Meni nije po ukusu. Ne znam čak ni što očekivati od scenskog nastupa. Nije loša pjesma, samo ne sviđa mi se taj žanr. Sigurno će proći dobro kod žirija.

Ocjena: 1/10

UKUPNA OCJENA: 29/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,143

anketa 1171

Poljska 2019.

Ukupno glasova: 230

 • Ne sviđa mi se (2) [74 / 32%]
 • Užasna je (1) [53 / 23%]
 • OK je (3) [52 / 23%]
 • Dobra je (4) [34 / 15%]
 • Jako mi se sviđa (5) [17 / 7%]


ZANIMLJIVOSTI

– Poredak druge grupe:

 1. Poljska 29/70 (4,143)
 2. Irska 28/70 (4,0)
 3. Bjelorusija 27/70 (3,857)

– Pjesme iz današnje grupe najviše su se svidjele Faruku (17 bodova), a najmanje Milki (6 bodova).

– Tri komentatora (Andrea, Bartol i Bojan) podijelili su isti broj bodova (14).

– Nitko iz današnje grupe nije dobio niti Zlatnu kantu niti Zlatnu loptu. Najvišu ocjenu danas dobila je Poljska (Faruk – 10), a najnižu Irska i opet Poljska (Milka – 1).

Rasprava22

 1. grga19 — 12. travnja 2019. u 21:42

  Bjelorusija – na početku sam imao hejt na pjesmu, ali mislim da ćemo svi đuskati na to, makar i uz iritanti ”like it”
  Irska – definitivno simpatčna pjesmica, i jedna od onih koje ću/si puštam/puštati u slobodno vrijeme, finale teško, ali why not?
  Poljska – joj, nisam fan etno glazbe, osim ako nije nek orijentalna u pitanju. Vjerujem da će nastup biti jako dobar, tako da GO POLAND!

 2. Marko — 12. travnja 2019. u 21:42

  1) Irska
  2) Poljska
  3) Belorusija 🙂

 3. EurovizijskiFan — 12. travnja 2019. u 21:39

  1) Bjelorusija-Ocjena 5 i moje 14.mjesto
  2) Irska-Ocjena 3 i moje 25. mjesto
  3) Poljska-Ocjena 3 i moje 28. mjesto ?

 4. Eurovisionfan — 12. travnja 2019. u 21:04

  Bjelorusija- Meni osobno jedna od najlosijih pjesama ove godine, najmanje mi se sviđa. Doslovno nema nista sto bi me potaklo da ponovo poslusam pjesmu. Fly with me i Forever su mi bile puno bolje pjesme, pa nisu prosle u finale Ocjena: (1) iako ne smatram da je uzasna po opisu ocjene, ali eto cisto jer mi se najmanje sviđa

  Irska- Kako su bili tajanstveni ocekivao sam od Iraca da slalju neku bas dobru pjesmu ove godine. Kao sto i vecina kaze, ova pjesma je savrsena za dobro jutro, voznju u autobusu i sl. Pjesma stvarno nije losa i sviđa mi se ritam pjesme, ali 22 uopste nema nikakav potencijal da uspije. Mislim da zavrsavaju posljednji u polufinalu
  Ocjena: (3)

  Poljska- Poslusao sam ovu pjesmu i prije nego sto je potvrđeno da s tom pjesmom idu na Eurosong i nisam ocekivao da je to zapravo evrovizijska pjesma. Pjesma zvuci previse staromodno kao i spot. Kao sto je Bojan ili Ivan rekao u podcast-u ova pjesma je ok za pjevati na nekom selu, ali ne i na Evroviziji. Ono sto mi sviđa u pjesmi je sam koncept i tekst pjesme. Ocjena: (3)

 5. Eurovisionfan — 12. travnja 2019. u 20:06

  Nee idete doslovno po tome kako su zemlje ocijenjene od strane komentatora. Ovo je dosta manje zanimljivo, jer doslovno onda znamo da ocjene nece biti dobre i onda ne vidim nista zanimljivo u tome :/

 6. Diavolo — 12. travnja 2019. u 19:56

  BJELORUSIJA – hmm… samo još jedna u nizu zemalja koje su krivo izabrale. No, u ovom slučaju manje žalim nego za neke druge zemlje. Ono što mi se sviđa kod pjesme je instrumentalni dio, dok bi vokal mogao i trebao biti bolji. Ono što mi se ne sviđa jest sam live nastup koji izgleda amaterski i kao da je pripreman za neku školsku priredbu. I što jest jest, malo je tekst pre prepetitivan. (5/10, ocjena 2, TOP41: 25/41)
  _ _ _ _ _
  IRSKA – pjesma mi se zapravo jako sviđa do refrena. U početku pjesma daje neki retro vibe, i taj vibe se manje više održava tijekom cijele pjesme. Razočaranje dođe kad krene refren koji ne daje nikakvu dodatnu draž pjesmi. Doduše, dosta radiofonična pjesma, ali doduše radiofonična pjesma koju ne bi nikad poslije pokušao pronaći na internetu. (4/10, ocjena 1, TOP41: 28/41)
  _ _ _ _ _
  Poljska – cijenim pokušaj drugačijega, ali to je sve. Jedino što mi se sviđa u pjesmi je neki prizvuk rocka s etno elementima u instrumentalu. Što se tiče načina pjevanja, ne znam da li me iritira ili mi je sasvim ok, po tom pitanju mi se miješaju osjećaji. Cjelokupna pjesma mi zapravo zvuči kao pokušaj obrade neke rock pjesme, ili one kao etno-tribute kvartet nekog poznatijeg rock/metal sastava. (3/10, ocjena 1, TOP41: 36/41)

 7. onlylove — 12. travnja 2019. u 19:06

  @kazahstan Za potrebe RN-a ću se natjerati ponovno poslušati sve pjesme pa makar nakon nekih morala sat vremena slušati nešto što mi odgovara kako bih isprala gorak okus koji će ostati nakon njih hahaha.

 8. Nina — 12. travnja 2019. u 18:39

  Kod Bjelorusije mi se ne sviđa Zenin glas u refrenu. Iritira me. Ples mi je čudan s onoliko raširenim nogama. Ima jedan dio prije refrena koji mi je dopadljiv, inače je hvala ne.
  Irska mi je skroz simpatična pjesma, Sarahin glas je baš specifičan i često se uhvatim da pjevušim number 22. Uz zanimljiv nastup, možda bi mogla dalje.
  Poljska je posebna i sviđa mi se. Samo stojeći i pjevajući su mi cure super. Nek nabace i neku koreografiju i mogle bi proći u finale.

 9. Vix-new-2 — 12. travnja 2019. u 18:26

  BJELORUSIJA-Pa više manje se slažem s urednicima. Jedna okej pjesma, ima ono nešto. Vokalna izvedba je perfektna i mislim da je to najveći as na koji bi Bjelorusi mogli računati. Teški je trash, al volio bih ovo u finalu kako bi bilo što raznolikije.
  IRSKA-Nije mi jasno kako neki daju bljutave jedinice na ovu kvalitetu. Pjesma NIJE nimalo eurovizična, nije za Eurosong, ali je prekvalitetna, radio-friendly, slatka i dok ju slušam nekako mi odgovara onim trenucima kada razmišljam o uspomenama. Ne vidim ju u finalu, ali kako sam za Bjelorusiju rekao da bih ju volio u finalu zbog trasha, tako bih i Irsku zbog kvalitete.
  POLJSKA-Prvo da kažem kako sam 2 puta čitao Farukov komentar. On je prva osoba koja je pohvalila poljsku pjesmu toliko da joj daje 10/10. Ali bolje ću i tu ocjenu razumijeti nego 1/10. Ja prvi put kad sam čuo ovu pjesmu u prvim sekundama bio sam oduševljen i očekivao da ovo vodi k nečemu ,ali kako je pjesma išla daljnim tokom ostao sam razočaran. Mislim da je nepravedno reći da ova pjesma spada u 5 najgorih ove godine. Očekujem da barem umirovljenici daju koji bod ovoj pjesmi. Ovo nije jedna obična pjesmica, dakako da ima eurovizičnost (na koju nismo navikli.) Ovo će bit il teški flop ili dark horse. Ja se ne bih čudio da ovo završi nekim čudom u top10 jer na Euroviziji uvijek najbolje prođu neke čudne, neuobičajene stvari. A ova uz svu čudnost i wtf efekt imaju i tu vatru koja ti ugrije srce s tom radosnom atmosferom, ipak i bubnjić prokrvari…ali… . 😀

 10. Kazahstan — 12. travnja 2019. u 18:07

  Irska – ako bih volio da Švedska ponovo pobjedi, onda je to ponajviše zato da se po pobjedama izjednači s Irskom budući da ova, s obzirom na to kakve pjesme šalje već godinama, više ne zaslužuje titulu najuspješnije nacije na Eurosongu.
  Bjelorusija – s ovakvom pjesmom je Zena dakako imala tek vrlo slabu šansu da se plasira u finale dok joj autor pjesme svojim homofobnim izjavama nije upropastio i tu mršavu šansu.
  Poljska – slušanje ove pjesme mi je bilo neugodno iskustvo tako da se za razliku od korisnika “onlylove” ne uspijevam natjerati da je poslušam po treći put.

 11. Fanatik — 12. travnja 2019. u 18:05

  1. Bjelorusija (8/10, ocjena 4)
  2. Irska (6/10, ocjena 3)
  3. Poljska (4/10, ocjena 2)

  Bjeloruska pjesma se zove “Like it”. E pa ja je lajkam 😀 Jedina zamjerka je repetitivan refren, vjerovatno se zbog toga većini ne sviđa.
  Irska pjesma je solidna, nažalost ne vjerujem u finale s obzirom na prejaku konkurenciju.
  A Poljska mi se ne sviđa, prenapadna je za moj ukus.

 12. onlylove — 12. travnja 2019. u 17:45

  Bjelorusija – ja sam osoba čiji je glazbeni ukus vrlo dosadan, privlači me melankolično, tugaljivo, baladično, itd. Dakle, ovakve pjesmice ne ostavljaju nikakav dojam na mene. Kroz jedno uho ušlo, kroz drugo izašlo. Bezveznjikavo mi je to i prerepetitivno. 3/10, ocjena 2. Btw, @lessenziale Je l’ znaš da ta “žena” ima 16 godina?
  Irska – uhu ugodno, radiofonično, nenametljivo, idealna pozadina tijekom, kako su već ostali naveli, vožnje autom ili šetnje šoping centrom. Slatko je i simpatično, ali to nije ono što očekujem od eurovizijske pjesme. Mora postojati neki wow efekt, a ova pjesma to nema. 5/10, ocjena 3
  Poljska – ajme, pojma nemam. Podržavam originalnost i izvornost, zapravo hrabrost da se pošalje nešto ovakvo. Veliki fan etna nisam pa ne mogu baš reći da mi se ova pjesma sviđa i da ju slušam, jer je ovo tek treći put da sam ju poslušala, ali jako cijenim autohtonost na Eurosongu i istinsko predstavljanje svoje zemlje i svoje kulture. Moćno mi zvuči to njihovo pjevanje, a moćno bi moglo i izgledati na eurovizijskoj pozornici. 5/10, ocjena 3

 13. Toni Druif — 12. travnja 2019. u 17:45

  Bjelorusija – moj guilty pleasure, ima šanse za kvalifikaciju po meni – 7/10
  Irska – meh, obična pop pjesma – 4/10
  Poljska – odlična, volim tradicionalne elemente pjesme – 9/10

 14. imperator — 12. travnja 2019. u 17:23

  BJELORUSIJA
  Ponekad se zapitam koji su preduvjeti da bi postao tekstopisac; ne bilo kakav, već onaj tekstopisac pjesme koja bi dospjela do esc pozornice?? Eh pa.. poslušavši Bjelorusiju shvatio sam da je dovoljno tek puko poznavanje engleskog jezika.. 😛 A ako kojim slučajem zapnete s riječima ponovite jednu te istu rečenicu bar nekih 20-ak puta i ukusi glazbenih znalaca ću biti zadovoljeni.. “Yes, you’re gonna like it?” 😉
  al, barem je melodija cathcy ako ništa drugo 4,5/10
  ——
  IRSKA
  Irci ponovno s istim receptom.. Mlad izvođač/ica + obična baladica + suprise na pozornici..
  s balonom nisu uspjeli, no zato s držanjem rukica i snijegom jesu.. dakle, pitam se pitam, što ću smisliti ove godine za 22-godišnju Sarah?? Pardon – 25-godišnju Sarah 😀
  Ne znam odakle mi se samo stvorio taj broj – 22?? Hmm.. 4/10
  ——-
  POLJSKA
  Stres, preopterečenost organizma, umor, nepravilna prehrana, poljski folk band Tulia..
  Što je ovim pojmovima zajedničko??
  Eh, to su vam najčešći uzroci pošasti modernog čovjeka – glavobolje..
  I previše sam rekao za ovo čudo 1/10
  ——————————————
  još jedna razočaravajuća skupina
  1. Bjelorusija 4,5/10
  2. Irska 4/10
  3. Poljska 1/10

 15. LoveWave — 12. travnja 2019. u 16:57

  Bjelorusija- potpisujem sve @escfan što si rekao. Pjesma me jednostavno vremenom zarazila. Uopće mi ne smeta repetitivan refren, dapače zbog njega mi se pjesma uvukla u uši. Zena ima karizmu, zgodna je, simpatična i mislim da će s lakoćom pjevati i plesati uživo. Također mislim da će plesni pokreti biti puuuno bolji nego na nacionalnom izboru kao i cijeli scenski nastup. 8/10
  Irska- za razliku od Bjelorusije, ova pjesma me svakim novim slušanjem nije uspjela zaraziti. Kao što je većina vas tu i napisala, friendly radio hit koji se uvijek može poslušati. Ali jednostavno pjesma nije pamtljiva, nema ono nešto što će me natjerati da je sam upalim doma na mobitelu. Plus jer pjevačica ima zanimljiv vokal i baš paše uz melodiju. 4/10
  Poljska- ovo je jedna od pjesama koja će izazvati ili dobar ili loš dojam. Kod mene je ovo prvo. Pjesma je jednostavno drugačija i sigurno će se istaknuti. Vokali su jako dobro usklađeni pa čak i live iako sam sumnjao kako će to zvučati uživo. Siguran sam da će pokupiti simpatije i imati svoju publiku, ali nedostatak po meni je to što sumnjam u nastup. Imam osjećaj da će se poredati, zanjihati tu i tamo, otpjevati i pozdraviti publiku. 6/10

 16. Supercut09 — 12. travnja 2019. u 16:51

  Bjelorusija- E ovo je primjer užasa koje svaki put kad mi dođe na spotifyu što prije maknem. Generično. Tragično. Neslušljivo. UŽAS. Preloše. Pa čak mi je i ono prošle godine zanimljivije od ovoga.
  0/10 (41. Mjesto).
  Irska- dojam o ovoj pjesmi mi se nije promijenilo od prvog slušanja. Simpatično, ali u istu ruku neupotrebljivo za eurosong scenu.
  5/10( 24. Mjesto)
  Poljska- meni je ovo legendarno. Sjajno zvuče, a kad ih zamislim na sceni samo dobijem trnce. Ne bih me iznenadilo da publika za ovo masovno glasa.
  8/10 (11. Mjesto).

 17. esc crazy — 12. travnja 2019. u 16:15

  Mislim da su ove ocjene za sad previše okrutne… nisu pjesme toliko loše.
  1.Poljska
  2.Irska
  3.Bjelorusija
  ^^Inače obožavam sve tri ove pjesme ?

 18. L'essenziale — 12. travnja 2019. u 16:13

  Bjelorusija – 5/10 moje 23. mjesto. Meni je ova pjesma sasvim OK. U prvom polufinalu ima meni 9 gorih pjesama tako da se nadam ovo vidjeti opet u finalu. Nije me bacila u trans, ali nije nešto što ne mogu poslušati od početka do kraja, osim toga, Zena je zgodna zhena 🙂
  Irska – 6/10 moje 22. mjesto. Slatka pjesmica, neće biti na repeatu, ali ne smeta mi ako zasvira. Nažalost, zlatno doba Irske je ostalu u ’90-ima kao i naše. Ne vidim kako bi se ovo moglo provući u finale.
  Poljska – 1/10 moje 38. mjesto. Najbolja od najgorih. Nemam ništa protiv folklorne glazbe, ali na za to prigodnim festivalima. Meni ovaj spoj Tulie nije legao na bubnjiće, možda live izvedba malo popravi dojam. Više sreće drugi put što se mene tiče. Moguće da ovo poljska dijaspora progura u finale. Slaba je konkurencija u prvom, vjerojatno ćemo se mnogi šokirati izborom finalista.

 19. Arctic Monkey — 12. travnja 2019. u 15:53

  Irska ne svidja mi se 4/10
  Belorusija ne svidja mi se 3/10
  Poljska uzasna je 1,5/10

 20. SwedenEurovisionFan — 12. travnja 2019. u 14:25

  I da dodam, čini mi se da je ovim rezultatima i potvrđeno da se ovogodišnji RN objavljuje od najlošijih do najboljih pjesama, prema ukupnim mišljenjima komentatora / urednika 🙂
  A što se tiče komentara, moram još prokomentirati da me Faruk podsjetio na Bojanovu uzrečicu ”I tako… prođe pjesma”, baš sam se od srca nasmijao 😀 😀

 21. SwedenEurovisionFan — 12. travnja 2019. u 14:22

  Bjelorusija – Catchy i dance pjesma iz Bjelorusije, koju bi loš scenski nastup mogao koštati finala. Definitivno najbolje što su imali u ponudi, a uvjerljivom pobjedom s dobivenih 69 od mogućih 70 bodova, vidljivo je da ju žiriji podržavaju. 😀 Ujedno i moj najveći ”grower” i apsolutni guilty pleasure 2019. godine, ubilježen skok od preko 15 mjesta od prvotne pozicije koju sam joj dao nakon prvog slušanja. ? Previše repetitivan refren bio mi je zamjerka na početku, no sada mi je odličan, a i sami build – up do refrena je zaista dobar.
  Ocjena: 4 (s tendencijom na 5, ovisno o nastupu). Moj osobni poredak: 10/41.
  Irska – Lako pamtljiv tekst sa catchy melodijom, koji mi se osobno sviđa, ali mislim da će teško do finala. Iako bih to jako htio jer uvijek volim čuti ovakve pjesme što više u poretku. Izuzetno karizmatična pjevačica, a ”22” je pjesma koja me osvojila na prvu, stoga i je tako visoko u mom poretku. 🙂
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 8/41.
  Poljska – Da nema Islanda, ovo bi bilo moje uvjerljivo zadnje mjesto. Ljudi u spotu točno dočaravaju moj izgled tokom slušanja, nezainteresirano i začuđeno. Farukova desetka, oh well, morao sam 3 puta čitati vidim li ja to dobro (jer sam pomislio da je dao nulu).
  Ocjena: 1. Moj osobni poredak: 40/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?