#rndora2022: Koja pjesma je za Narodni radio? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rndora2022: Koja pjesma je za Narodni radio?

  7 min za čitanje   6 komentara

Nakon jučerašnjeg starta (još stignete glasovati u anketama), vrijeme je za drugi dio našeg “razmišljanja naglas”. Za današnji nastavak naši su urednici dobili priliku preslušati tri pjesme, a kako su ih ocijenili, pročitajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


Zdenka Kovačiček – Stay On The Bright Side

YouTube video

“Rena Rama Ding Dong”

Bartol: Iskreno, meni je ovo bolje od njezine uzdanice iz 2020. godine. Ima onako simpatičan groove, nadam se nekom svemirskom odijelu i ove godine. Da je ovo na Melfestu, svi bi bili padali za njom kao za Rena Rama Ding Dong, ali u konačnici ipak nije za Eurosong.

Ocjena: 5/10

Bojan: Big rispekt za ovu ženu i za njen vokal. Tako je divno slušati, zaista. Ovu pjesmu bi bilo lijepo poslušati na Zagrebačkom festivalu i diviti se kako žena s pravom i ovom pjesmom osvaja taj festival. Međutim, za festival poput Dore, gdje se traže pjesme koje bi trebale osvojiti široku narodnu masu Europe i Australije danas, teško da bi mogla nešto da postigne.

Ocjena: 5/10

Faruk: Feel-good pjesma koja cilja neke druge mete, dok je natjecanje na Eurosongu u nekoj sasvim drugoj perspektivi. Lijepo je ovo, vokal je, kao i uvijek, poseban, i bit će lijepo podsjetiti se na neka prošla vremena.

Ocjena: 5/10

“Love, Love, Love”

Ivana: Svaka čast ženi što joj se u tim godinama uopće više da ići na Doru. Daleko od toga da je ovo za Eurosong, ali je, recimo to tako, primjereno Zdenkinim godinama, kao i njezinom glazbenom izričaju, stoga je ova pjesma u skladu s očekivanjima koja sam od nje imala. Unatoč tome što mi je Love, Love, Love ipak bila malo draža, sviđa mi se gospel touch.

Ocjena: 4/10

Josip: Koliko god je gospođa Zdenka žena za sva vremena, toliko je ova pjesma po meni zapela u vremenu i prostoru. Jednostavno rečeno ova pjesma je za popunit program prvog kruga u sustavu emisija kao što ima Litva.

Ocjena: 1/10

Je li baš za Doru?

Matea: Veoma pozitivna pjesma. Primjerenija je za neki drugi festival glazbe, ne za Euroviziju.

Ocjena: 5/10

Sanja: Ovo mi je draže od njezinog prošlog pokušaja na Dori, no i dalje nedovoljno zanimljivo za neki zapaženiji rezultat, ako mene pitate. Feelgood pjesma s univerzalnom i pomalo klišeiziranom „love, love, peace, peace“ porukom. Iskreno, ne vidim je kao kompetitivnu.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 28/70

PROSJEČNA OCJENA: 4,0

anketa 1862

Zdenka Kovačiček - Stay On The Bright Side

Ukupno glasova: 306

 • Ne sviđa mi se (2) [125 / 41%]
 • OK je (3) [87 / 28%]
 • Užasna je (1) [67 / 22%]
 • Jako mi se sviđa (5) [15 / 5%]
 • Dobra je (4) [12 / 4%]

Tina Vukov – Hideout

YouTube video

Ikona natjecanja

Bartol: Lijepo, ali se presporo razvija. Refren se prvi puta dogodi u 1:30, a nije da postoji neki epic instrumental, uvod, ili razvoj pjesme koji bi opravdao tako odgođen refren u pjesmi koja traje 3 minute. U recapu puno bolja – jer se odmah pređe na stvar. Ovako u cijelom konceptu maksimalno što joj mogu dati je dark horse.

Ocjena: 7/10

Bojan: Pjesma je lijepa. Samo je ne mogu zamisliti na eurovizijskoj pozornici. Žao mi je.

Ocjena: 5/10

Faruk: Tina je ikona ovog natjecanja, s dva bezvremenska hita, u sjenci kojih većina i promatra ovu pjesmu. Meni je ovo prelijepo, s puno emocije i Tininim savršenim glasom. Nadam se da je Hideout najava Tininog velikog povratka na scenu.

Ocjena: 9/10

Jača nego ikad

Ivana: Obožavam Tinu Vukov i opsjednuta sam tugom koja dolazi kasnije, kao i vlakom za Genovu, tako da sam, kad sam je vidjela na popisu sudionika Dore, poludjela od uzbuđenja i to usred Rijeke. Hideout je jedna prekrasna, emotivna, filmska balada koja te gane do suza i probudi u tebi nekakvu vrstu nostalgije, a uz Tinin savršen vokal sve je još posebnije. Jako mi je drago što je pjesma, za razliku od njenih ostalih s Dore, na engleskom, no ipak mislim da bi me na hrvatskom totalno zakucala. Svakako, zaokružuje moj top 3 i smatram da bi bio pun pogodak poslati je u Torino. Bravo, Tina!

Ocjena: 8/10

Josip: Tina se vraća jača nego što se sjećam. Jako lijepa pjesma koja je trebala bit otpjevana na hrvatskom što bi joj donijelo minimalno tri razine više u smislu kvalitete i doživljaja. Definitivno mogu vidjeti Tinu u Torinu, ali bih onda molio da prevede tekst na hrvatski ili barem 50/50.

Ocjena: 8/10

Uživanje u jednostavnosti

Matea: Prekrasna balada. Tinin vokal besprijekoran. Za mene dark horse ovogodišnje Dore.

Ocjena: 8/10

Sanja: Meni je ovo sa svakim slušanjem sve bolje. Baš uživam u ovoj jednostavnosti i Tininoj lijepoj interpretaciji i emociji. Mala zamjerka je što pjesmi treba dugo da se razvije, no u recapu koji slušam u raznim Top 14 YouTube videima, sam refren mi se baš lijepo istakne. Sve u svemu, baš sam sretna da nam se Tina Vukov vratila na Doru.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 53/70

PROSJEČNA OCJENA: 7,57

anketa 1863

Tina Vukov - Hideout

Ukupno glasova: 308

 • OK je (3) [106 / 34%]
 • Dobra je (4) [85 / 28%]
 • Jako mi se sviđa (5) [64 / 21%]
 • Ne sviđa mi se (2) [41 / 13%]
 • Užasna je (1) [12 / 4%]

Roko Vušković – Malo kasnije

YouTube video

Radijska pjesma

Bartol: Žao mi je, ali uz Milinu pjesmu ovo je najslabija pjesma natjecanja. Ovi “plemenski” bubnjevi na početku stvarno nemaju aranžmanskog smisla – samo da su u bridgeu ili refrenu došli bi bolje “legli”. Pjesma za Narodni radio ili neki festival – za Eurosong ni pod razno. Plus za boju glasa.

Ocjena: 2/10

Bojan: Kasnije, kasnije, kasnije… mnogo je kasnije, čak i prekasno za ove tri minute.

Ocjena: 2/10

Faruk: Pjesma kojoj će se obradovati domaće radio postaje. Za Eurosong bi trebalo baš puno, puno više…svega.

Ocjena: 3/10

Ivana odudara od većine

Ivana: Auh, meni je ovo skroz dobro. Istina, Roko bojom glasa zasigurno podsjeća na Juru Brkljaču, ali, ni po čemu drugome nije mu nalik, usudila bih se reći. Obožavam ritam pjesme, baš me vozi, a omiljeni dio mi je refren kojeg stalno pjevušim. Jedina mi je zamjerka što je on s ovom pjesmom završio malo ranije i mogao komotno refren izverglat još jedan put. Svakako, ovo mi nije stvar koju bih poslala na Eurosong jer mi je više Narodni radio stil, no definitivno ostaje na mojoj playlisti nakon Dore.

Ocjena: 7/10

Josip: Pjesma je jako razvodnjena i blago rečeno monotona za bilo kakav doživljaj. Jedina svjetla točka može bit nastup.

Ocjena: 1/10

Matea: Radio friendly pjesma, ali definitivno ne za Euroviziju.

Ocjena: 4/10

Sanja: Roko je došao da zauzme mjesto koje su prethodnih godina na Dori držali Jure Brkljača i Sandi. Točnije, da Dora ponudi nešto i za ljubitelje tipične hrvatske glazbe a la Narodni radio. Vjerujem da će pronaći svoju publiku, no po meni je ovu pjesmu ipak trebao sačuvati za neki drugi festival.

Ocjena: 2/10

UKUPNA OCJENA: 21/70

PROSJEČNA OCJENA: 3,0

anketa 1864

Roko Vušković - Malo kasnije

Ukupno glasova: 277

 • Ne sviđa mi se (2) [133 / 48%]
 • Užasna je (1) [66 / 24%]
 • OK je (3) [51 / 18%]
 • Jako mi se sviđa (5) [14 / 5%]
 • Dobra je (4) [13 / 5%]

Zanimljivosti

Druga grupa našeg #rndora2022 pripala je Dorinoj veteranki Tini Vukov. Međutim, je li to dovoljno za preuzimanje vodstva u ukupnom poretku? Rezultate pogledajte u tablici.

# Izvođač Pjesma Ukupna ocjena Prosječna ocjena
1. Tina Vukov Hideout 53/70 7,57
2. Zdenka Kovačiček Stay On The Bright Side 28/70 4,0
3. Roko Vušković Malo kasnije 21/70 3,0

Današnja grupa najviše se svidjela Ivani, a najmanje Josipu.

Ova grupa nije dobila nijednu desetku, iako je Tina Vukov bila blizu. S druge strane, Josip je dodijelio dvije jedinice.

Preuzmite glasački listić

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
1
PODIJELI ČLANAK

Rasprava6

 1. LoveWave — 14. veljače 2022. u 11:53

  ZDENKA KOVAČIČEK – bezveze. Svaka čast ženi na volji i trudu, ali mislim da joj ovo ne treba. Prije dvije godine ljudi su doslovno ismijavali njen nastup. Nadam se da tako neće biti i ove godine jer je pjesma ipak nešto bolja. Ali i dalje je to daleko od eurosonga. 2/10
  TINA VUKOV – Hideout je za mene jedna od najdražih pjesama s ovogodišnje Dore. Ne znam koliko mogu biti objektivan jer se radi o Tini koju inače obožavam. Pjesma mi se svidjela odmah na prvo slušanje, a svakim sljedećim još i više. Melodija je u početku pjesme odlična i bilo bi bolje da je takva kroz čitave 3 minute. Atmosfera pjesme je čarobna isto kao i Tinin glas. Ali ne mogu se oteti dojmu da sam očekivao ipak malo više. 7/10
  ROKO VUŠKOVIĆ – kada sam prvi put slušao ovu pjesmu bilo mi je zanimljivo čuti one bubnjeve, ali na kraju skužiš kako je taj esc moment na silu ubačen. Pjesma nije loša, dapače, mislim da će se vrtiti na radio postajama. Talent i glas su neosporni, ali mislim da za Roka nije mjesto na eurosongu ove godine. Možda “Malo kasnije”. 4/10

 2. Mihael Ibrisimovic — 14. veljače 2022. u 08:25

  Ma kakve gluposti ovo je a esc ili nije, svaka pjesma je dvosjekli mac ili ce se svidjeti ili ne, sa bas svakom pjesmom smo na 50/50. Mi smo ipak samo mala Hrvatska koja pokraj velesila i nema bas nekakvih vecih sansi. Pa da krenemo. Tina po menibima odflicnu, fantasicnu pjesmu koja bi dozivili ili top ili flop, bas kao i Portugal 2017, ili Iowa iz latvije, ne sjecam se godine i sl. Da se mene pita ona bi bila super ozbor jer realno gledajuci sve je to prenapuhano oko samog ESC. Italia ove godine nema bas pjesmu po meni ali svi je svrstavaju u top 3 zbog cega, br 1 pobjedili su prosle godine, br 2 2 lika koji opjrvavaju svoju ljubav, br 3 ne prezaljeni soldi. Da npr italija, israel, norvrska ili svedska posalju hideout bili bi prvi

 3. Luxxx — 13. veljače 2022. u 22:35

  Tina Vukov ima svjetsku stvar. Ovo je totalni vibe Lane Del Rey. Apsolutni dark horse ovogodišnje Dore. Ako postigne atmosferu na sceni kakva se dobije na samo slušanje, pobijedit će. Da ovu pjesmu i pjevačicu ovakvog vokala pošalje Švedska, bila bi jedna od glavnih favorita.
  Divota od atmosfere, emocije i prekrasnog refrena. 10/10

 4. loreeneuphoria — 13. veljače 2022. u 18:13

  ZDENKA- Skroz bezveze. Ovo je za stariju populaciju da privuče da gledaju, ali pjesma nije kompetitivna ni za Doru, a kamoli za eurovizijsku pozornicu. 2/10
  TINA- Solidno. Doduše, nema nekih uspona u pjesmi pa tako ne drži pretjeranu pažnju. U Opatiji sa dobrim scenskim i vokalom bi mogao biti dark horse. 6/10
  ROKO- ovo je stavljeno samo da ima neka pjesma koja će se puštati tu i tamo na radiju. Inače nije dostojno ni za Doru. 2/10

 5. Eurovisio Fanatico — 13. veljače 2022. u 17:47

  ZDENKA KOVAČIČEK – mislim da ovome nije mjesto na Dori, pjesma čak i nije toliko loša, ali neki kriteriji moraju biti jasni.
  OCJENA :2/10
  TINA VUKOV-pjesma ima potencijala, ima taj neki mračan ugođaj koji mi se sviđa, ali nisam siguran da bi uspjelo nešto više napraviti na eurosongu.
  OCJENA :6/10
  ROKO VUŠKOVIĆ-pjesma će se slušati na radiju, ali isto kao za Zdenku, nema što tražiti na Dori.
  OCJENA :2/10

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?