#rnesc2020: Ostarila sam slušajući ovu pjesmu – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

#rnesc2020: Ostarila sam slušajući ovu pjesmu

  11 min za čitanje   26 komentara

S današnjom grupom zemalja preći ćemo točno pola puta do kraja našeg projekta. Kakvo je mišljenje naših urednika o pjesmama ovih petero zemalja, saznajte u nastavku. Ujedno vas pozivamo da nam se pridružite u komentiranju u komentarima ispod, te u rješavanju anketa.


BUGARSKA

Andrea: Na prvo slušanje mi je bila tako-tako, ali mi je s vremenom postala jedan od favorita. Pjesma je zaista kao iz bajke. Sviđa mi se taj nekakav poetični štih. Vrlo jednostavno, a vrlo upečatljivo.

Ocjena: 9/10

Bartol: U kategoriju pjesama za kojima sam pustio suzu nakon otkazivanja spada i ovaj masterpiece. Pjesma koja ne legne na prvu, ali kad sjedne onda se ne miče iz top3. Fantastičan tekst, izuzetna produkcija, originalna instrumentacija koja je savršeno izvedena i sveukupno genijalno ispričana priča kroz cijelu pjesmu. Velika šteta da ovo neće biti izvedeno u Rotterdamu, a ako Victoria nagodinu servira još jedno ovakvo djelo, spammat ću glasove kao Azerbajdžan prije 2014. 😀

Ocjena: 10/10

Bojan: Kao da slušam neku tužnu bajku, tako se osjećam dok slušam ovogodišnju bugarsku uzdanicu. Victoria ima jako lijep glas, očara me u trenutku i “vozi” čarolijom svog vokala kroz pjesmu. Melodija posebno daje draž magiji pjesme, a kako ja volim čarolije i magije, ova pjesma je jedna od boljih za mene ove godine.

Ocjena: 10/10

Luna: Jao, volim božićno-disneyevske pjesme usred proljeća. Moja zamjerka bi bila da joj predugo treba da dođe do nekog vrhunca, zbog čega mi bude dosadna većinu vremena i zbog čega nemam volje ju pustiti opet.

Ocjena: 6/10

Marija: Jako mi je drago da se Bugarska odlučila vratiti na Eurosong, a istovremeno mi je i jako žao što nećemo imati prilike vidjeti scenski nastup uz ovu pjesmu. Tears Getting Sober meni je jednostavno čarobna pjesma uz koju se mogu bez problema opustiti, zaboraviti na sve i uživati. Cijela poruka ove pjesme je da nakon kiše dolazi sunce, a to je poruka koju svijet svakako treba u ovim trenucima. Lijepo, čarobno i odlično – Bugarska nam nije mogla pripremiti ljepši povratak.

Ocjena: 10/10

Sanja: Nakon što su Bugari predstavili Victoriju i nakon što sam čula njezinu I wanna know, moja očekivanja su bila baš visoka. I u potpunosti su opravdana. Meni je ovo kao neki miks Billie Eilish i glazbe iz neke John Lewis božićne reklame. Trebalo je neko vrijeme da mi se zacementira na prvo mjesto, no kad se sve slegnulo – da nije ovakva situacija, rado bih da je odredište za 2021. Sofija. Ovo je magija, od teksta, do njezinog glasa, instrumentala, spota… divno!

Ocjena: 10/10

UKUPNA OCJENA: 55/60

PROSJEČNA OCJENA: 9,167

anketa 1468

Bugarska 2020.

Ukupno glasova: 145

 • Jako mi se sviđa (5) [71 / 49%]
 • Dobra je (4) [28 / 19%]
 • Užasna je (1) [22 / 15%]
 • OK je (3) [16 / 11%]
 • Ne sviđa mi se (2) [8 / 6%]

DANSKA

Andrea: Meni je ovo simpatično, što bi se reklo, eurovizično. Pjesma je pjevna, a oni imaju kemiju na pozornici. Mislim da bi ovo bio dark horse Eurosonga 2020.

Ocjena: 7/10

Bartol: Pjesma koja naprosto PRŠTI pozitivom i stavi mi osmijeh na lice svaki put kad ju čujem. Danci opet igraju na slatkoću, i kod mene su uspjeli. Ovu pjesmu ću sa zadovoljstvom slušati iznova i iznova. Bravo!

Ocjena: 9/10

Bojan: Volim muziku Eda Sheerana, a ova pjesma je na tragu njegovih. Pogotovo što me glas pjevača podsjeća na njegov. Pjesma je catchy i ono “say YES” odzvanja u ušima i nakon završetka skladbe. Siguran sam da bismo ovo slušali i gledali dva puta.

Ocjena: 8/10

Luna: Simpatično, ali previše se ponavlja i smara me.

Ocjena: 5/10

Marija: Ova je pjesma bila moj favorit danskog Melodi Grand Prixa i drago mi je da su Ben&Tan odnijeli pobjedu. Uz ovu pjesmu lako se može opustiti i zaboraviti na sve probleme koji nas okružuju. Zabavna je, vesela i poletna te vjerujem da bi publiku u Ahoy Areni, ali i ispred malih ekrana, dignula na noge. Vjerujem da bi do nastupa u Rotterdamu oboje pjevača poradilo na kemiji, to je ono što mi je nedostajalo u cijelom nastupu na danskom izboru. Sve u svemu, simpatična pjesma koja će kod mene ostati još dugo na repeatu.

Ocjena: 7/10

Sanja: Kakva feel good pjesma! Benov glas mi je osobito sladak i simpatičan. Ova pjesma mi odašilje pozitivu i sreću slično kao latvijska This Time iz 2015. Btw, ova prazna danska arena je bila jedan od prvih nagovještaja svega ovog što se sad zbiva.

Ocjena: 8/10

UKUPNA OCJENA: 44/60

PROSJEČNA OCJENA: 7,333

anketa 1469

Danska 2020.

Ukupno glasova: 121

 • Jako mi se sviđa (5) [42 / 35%]
 • Dobra je (4) [36 / 30%]
 • OK je (3) [29 / 24%]
 • Ne sviđa mi se (2) [10 / 8%]
 • Užasna je (1) [4 / 3%]

IRSKA

Andrea: Jedna od većih enigmi ove godine. Zašto se ovo ljudima sviđa? Toliko je dated i generička da me glava boli. Kad se sjetim da su Irci najavljivali pjesmu bolju od Euphorie, shvaćam da njima nema spasa dok ih ne preuzme netko tko Eurosongu pristupa iole ozbiljno.

Ocjena: 1/10

Bartol: Kakav slatki throwback na staru Katy Perry, Taylor Swift i ostale pop dive kasnih 2000. – ih. Pjesma je baš zabavna dizalica, ništa specijalno niti novo, ali je predivna u svojoj pozitivi. Ne znam kako bi prošla na Eurosongu, ali na moju playlistu definitivno ide. 😀

Ocjena: 7/10

Bojan: Nešto moderno od Irske i nešto što me podsjeća na One Direction, Jessie J, Katy Perry… Ne znam kako bi prošlo na Eurosongu i što bi nam ponudila od nastupa, ali ova pjesma definitvno ulazi u jednu od dražih irskih. Mislim da je vrijeme da kroz koju godinu Irska vrati Eurosong kod sebe i pokaže zašto i dalje ima najviše pobjeda u povijesti festivala.

Ocjena: 8/10

Luna: Ček’, ovo je kao trebala biti nova Euphoria? Mislim, barem ju mogu upamtiti po nečemu, za razliku od njihovih zadnjih (pogled na imaginarni sat) pet pjesama, a dobro se sjećam kad je Katy Perry vladala s pjesmama poput Hot’n’Cold. No koliko smo mi sigurni da ova pjesma prezentira irsku glazbenu scenu?

Ocjena: 6/10

Marija: Mislim da bi se ovogodišnja pjesma kojom je Irska namjeravala otići na Eurosong bolje uklopila u Eurosong prije nekoliko godina, nego danas. Jako me podsjeća repertoar poznate američke pjevačice Katy Perry. Iako bi donijela zabavu i poletnost na eurovizijsku scenu, ne vidim po čemu bi se istaknula toliko jako da bi prošla u finale. Žao mi je što nećemo imati prilike čuti ovu pjesmu na Eurosongu zbog toga jer me zanima kako bi ju Lesley izvela uživo. Pjesma je energična i nekako me vraća nekoliko godina unatrag, budi neku nostalgiju u meni, ali ne mogu reći da mi se nešto previše sviđa.

Ocjena: 4/10

Sanja: Vratili smo se u vremenu kojih desetak godina. Ljudima koji vole Katy Perry iz tog razdoblja ovo se vjerojatno sviđa, no ja ne spadam u tu skupinu. Zvuči mi kao soundtrack nekog teenage glazbenog filma.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 29/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,833

anketa 1470

Irska 2020.

Ukupno glasova: 118

 • OK je (3) [44 / 37%]
 • Ne sviđa mi se (2) [30 / 25%]
 • Užasna je (1) [22 / 19%]
 • Dobra je (4) [15 / 13%]
 • Jako mi se sviđa (5) [7 / 6%]

MOLDOVA

Andrea: Pjesma me ne dotiče. Niti je volim niti mrzim. Baš sam nekako neutralna. Ne smatram je baš toliko groznom, ali je nisam imala želju preslušavati.

Ocjena: 4/10

Bartol: Pjesma mi je čisti meme, isključivo zbog onog ponovljenog pobjedničkog nastupa, ali sve u svemu je čisti prosjek. Natalia se čini simpatično, a Moldavci bi vrlo vjerojatno ponovno napravili odličan nastup kao i svake godine…

Ocjena: 5/10

Bojan: Uvijek će mi biti smiješno kad čujem ovu pjesmu i situacija povratka s Dore i gledanja nastupa i čuđenja što se toliko smije, a pjeva da ne želi da bude s nekim, da nešto kaže i ostale tužne stvari. No, generalno pjesma me nije kupila, tako da se ja ne bih ovdje mnogo zadržavao.

Ocjena: 3/10

Luna: Nikad nećemo saznati kakav nastup bi ovog puta spremili Kirkorov i Fokas „Volim Kutije I Ormare Na Sceni“ Evangelinos. Također, nećemo nikad znati je li ova pjesma bila prvo namijenjena Sergeju Lazarevu, jer ovo totalno zvuči kao Scream na steroidima. No ono što znam da mi čak ni nije toliko loša, no opet nije ni najbolja pjesma na svijetu.

Ocjena: 5/10

Marija: Moldova je ove godine odlučila poslati pjesmu čija produkcija mi se itekako sviđa. Osim toga, cijela atmosfera koju ova pjesma donosi mi je istovremeno i mistična i jako napeta. Uz produkciju, osobito bih istaknula i vokal koji je itekako snažan. Vjerujem da bi Moldova uz ovakvu pjesmu stvorila itekako pamtljiv i epski scenski nastup i otišla u finale. Ovogodišnji moldavski izbor mi je definitivno puno bolji od prošlogodišnjeg, ali ne mogu dati ocjenu veću od sedmice jer ipak postoje pjesme koje su mi bolje od ove.

Ocjena: 7/10

Sanja: Ajme ova pjesma! Vežem posebne uspomene uz prvo slušanje njezinog pobjedničkog nastupa, kako vesela zbog pobjede s osmijehom od uha do uha pjeva ove tužne stihove. Oplakah od smijeha skupa s kolegama. Zbog toga me ova pjesma uvijek nasmije. No, što se tiče same pjesme – nisam fan. Nije baš za „prison“, al za neki kratki pritvor je.

Ocjena: 3/10

UKUPNA OCJENA: 27/60

PROSJEČNA OCJENA: 4,5

anketa 1471

Moldova 2020.

Ukupno glasova: 111

 • Ne sviđa mi se (2) [39 / 35%]
 • OK je (3) [26 / 23%]
 • Užasna je (1) [18 / 16%]
 • Dobra je (4) [15 / 14%]
 • Jako mi se sviđa (5) [13 / 12%]

NIZOZEMSKA

Andrea: Postala mi je bolja nakon nekoliko slušanja, ali i dalje mi je to prilično slabo. Kao da će kulminirati, da će doći do nekog vrhunca, a onda naprasno zavši. Nedorečena mi je, ali emociju osjetim. Ipak, nedovoljno za mene.

Ocjena: 3/10

Bartol: Pjesma koja također ne leži na prvu, ali je izuzetno ugodna za slušanje. Harmonizacija je zanimljiva, a konstrukcija pjesme pomalo neobična, ali mi se sviđa. Jeangu prenosi jednu divnu emociju i cijeli stav pjesme je sve će biti u redu – nešto što nam je svima sada potrebno. Možda će mi kasnije porasti u mojem TOP41, ali zasada stojim iza ove ocjene.

Ocjena: 7/10

Bojan: Prvo što se da primijetiti jest da pjevač ima jako lijep glas. Iako treba dosta vremena da se nešto desi u pjesmi, kad se to dogodi stvarno je jako dobro. Ovo isto spada u jednu od onih skaldbi koje ću rado poslušati.

Ocjena: 7/10

Luna: Ostarila sam slušajući ovu pjesmu. Problem s ovom pjesmom je da joj treba previše vremena (točnije, 2:27 minuta, a pjesma traje 3:01) da dođe do nekog svog vrhunca, i da jedina stvar što ju odvaja od Arcade jest poneki gospel trenutak. Kako reče gospo’n Gobac „NEEEEEEEXT!“.

Ocjena: 6/10

Marija: Emotivna i nježna – to su dva epiteta kojima bih opisala ovu pjesmu u koju sam se zaljubila odmah nakon prvog slušanja. Osim emocija koje Grow izaziva, jako mi sviđa Jeanguov glas, ali i tekst pjesme koji govori da život često nije onakav kakvim ga zamišljamo kao djeca te zbog toga ostajemo razočarani, ali se, bez obzira na razočarenje, prilagođavamo, stvaramo svoje snove i ne odustajemo od njih. Ovu bih pjesmu mogla slušati cijeli dan i vjerujem da mi ne bi dosadila te bi uvijek u meni izazvala neku emociju, a uglavnom je to sjeta i nostalgija za nekim ljepšim vremenima u koja se ne mogu više vratiti. Ni ove godine Nizozemska me nikako nije razočarala, štoviše, moram priznati da mi je Grow malčice bolja i od Arcade.

Ocjena: 10/10

Sanja: Lijepo! U početku je nisam doživljavala, no s vremenom mi je ova pjesma postala sve draža.

Ocjena: 7/10

UKUPNA OCJENA: 40/60

PROSJEČNA OCJENA: 6,667

anketa 1472

Nizozemska 2020.

Ukupno glasova: 113

 • Ne sviđa mi se (2) [33 / 29%]
 • OK je (3) [24 / 21%]
 • Užasna je (1) [23 / 20%]
 • Dobra je (4) [20 / 18%]
 • Jako mi se sviđa (5) [13 / 12%]

ZANIMLJIVOSTI

Poredak šeste grupe izgleda ovako:

 1. Bugarska (55/60; 9,167)
 2. Danska (44/60, 7,333)
 3. Nizozemska (40/60; 6,667)
 4. Irska (29/60; 4,833)
 5. Moldova (27/60; 4,5)

Ova grupa zemalja najviše se svidjela Bartolu (38), a najmanje Andrei (24).

Čak pet desetki je danas “palo” u ovom nastavku. Jedna desetka pripala je nizozemskom predstavniku (Marija), a sve ostale bugarskoj predstavnici (Bartol, Bojan, Marija, Sanja). Također, ova grupa “ponosni” je vlasnik jedne jedinice (Andrea za Irsku).

Prilikom komentiranja moldavskog nastupa, čak troje komentatora (Bartol, Bojan i Sanja) spomenuli je Natalijin pobjednički nastup na kojem od početka do kraja imala osmijeh od uha do uha. Kako je izgledala njezina repriza, pogledajte u videu ispod:

Irska je pjesma veliki broj naših komentatora podsjetila na ranije uratke američke pjevačice Katy Perry. Interesantna poveznica u vezi Lesley Roy i Katy Perry jest i pjesma Slow Goodbye s Lesleyinog debitantskog albuma Unbeautiful iz 2008., čija je koautorica upravo – Katy Perry. Ostali suradnici na pjesmi su američki producent Dr. Luke i švedski producent Max Martin.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
11
PODIJELI ČLANAK

Rasprava26

 1. Arctic Monkey — 19. travnja 2020. u 23:53

  12/41 BULGARIA 7/10
  Ne kontam hajp. Nista ovde ne doživljavam i msm da ovo ne bi bilo ni u top 3 a pobednik apsolutno ne. Msm simpaticno je kvalitetno ali mene ne radi, cak mi je previse monotono. ?
  13/41 DENMARK 6/10
  Nzm ni sam otkud ovako visoko. Sviđa mi seee. Bas mi je fina atmosfera plus me podseca na jednu dragu stranu pesmu i eto. Mislim da mi je neko vreme bila cak i na desetom, toliko.
  27/41 THE NETHERLANDS 2/10 Nemam komentar, nema ni potrebe za njim…
  32/41 MOLDOVA 2/10
  Jedna od onih koje uvek moram da izguglam jer uvek zaboravim sta pevaaa.
  36/41 IRELAND 1/10
  Koje iritantne i konstantne visine… Jeza. Kada ja moram da smanjujem pesmu, eeej…
  Ja koji slusam muziku na najjace i uvek se iznerviram kada mi telefon sam smanji muziku i izbaci obavestenje o ostecenju sluha, te besno vracam na max…

 2. LoveWave — 19. travnja 2020. u 20:23

  BUGARSKA – što reći za entry koji mi je od samog početka jedan od favorita. Bajkovita atmosfera i pjesma koja te uvuče u svoj svijet cijele 3 minute. Victoria ima čaroban vokal, jako je karizmatična, a uz to sve, pjesma je kao stvorena za nju. Usudio bih se reći da mi je ovo najdraža bugarska pjesma na euroviziji. 10/10
  DANSKA – catchy, zarazna pjesma koja bi se svakome trebala naći u finalu. Vokalno jako dobro usklađeno, veselo, zabavno, up atmosfera, good vibes… mogu nabrajati do sutra. Nije klasična esc pjesma i bez obzira što je sladunjava, meni se sviđa. Na kraju mi je ipak draže da je pobijedila Yes, iako mi je Human na početku bila favorit. Nedostak – malo je cheesy, no tko bi joj zamjerio?! 7/10
  IRSKA – nije za zlatnu kantu, ali mi nije niti daleko od toga. Mix klasičnih pop pjesmuljaka od prije 10 godina, ali nije to ni blizu nekog dobrog pop uratka kakve smo znali slušati kako na eurosongu tako i na svjetskoj sceni. Iako sam je na prvu prožvakao, svako sljedeće slušanje mi je bilo paranje ušiju i mozga. Pjevačica je simpatična i vokalno je zanimljiva i to bih jedino naveo kao plus. 2/10
  MOLDAVIJA – a joj. Haha, meni je ovo još lošije od Irske, ali ipak joj nisam namijenio zlatnu kantu. Jako loše, generično, za mene osobno baš naporno za slušati. Jednostavno, ne mogu probaviti ovu pjesmu i nema ništa čime bi me dobila. A kada sam pročitao da je kupila pobjedu, propala joj je i karta simpatičnosti. 1/10
  NIZOZEMSKA – složit ću se s komentarima da bi domaćini ponovno bili na dnu tablice. Po meni zasluženo jer bi se jednostavno utopila u moru balada ove godine. Iako je pjesma kvalitetna i ima svoju priču, mene nije osvojila. Jeangu ima predivan vokal. 3/10

 3. YeahYeahFire — 19. travnja 2020. u 19:55

  Bugarska – joj kolko ja volim ovu pesmu i Viktoriju,baš mi prija.Zasluženo jedan od favorita.Pesma koja gadja duboko za nekoga ko prolazi ili je prolazio fazu depresije.
  Ocena 10/10 BRAVO
  Danska – zarazna catchy stvar,jednostavno ne možeš da ne zapevaš Say YES.Ali ono što meni fali je hemija izmedju njih i malo više kulminacije u pesmi. Ocena: 7/10
  Irska – meni je ovo tralala iskreno,nisam fan tog retro pop zvuka.Simpa,ali ne za mene.Videćemo da li ćemo je slušati dogodine. Ocena 3.5/10
  Moldavija – Dated drama.Pesma gde jedino bridge vredi preslušati,sve ostalo ne.Mislio sam da se Moldavija opametila nakon prošle god i pomerila od dated balada. Ocena: 3/10
  Holandija – Jeangu je jako talentovan,ali pesma je sve do 2:30 mrtva,poštujem njegov lični touch u ovoj pesmi i artistic ambijent,ali ne…daću mu nešto višu ocenu samo zato što ne želim da ga stavljam u koš sa nekima koji su objektivno lošiji i zato što je imao dominantnog učešća u pesmi. Ocena:poklonjeno 5/10
  Moj današnji top 5:
  1.Bugarska 10/10
  2.Danska 7/10
  3.Holandija 5/10
  4.Irska 3.5/10
  5.Moldavija 3/10

 4. Chandler — 19. travnja 2020. u 19:25

  Bugarska – When the party is over Bulgarian version. Ali, jako mi se dopada. Nimalo me ne cudi zasto je bila glavni favorit. Steta sto nece biti izvedena u Roterdamu, ocekujem od nje isto nesto tako dobro sledece godine. 10/10
  Irska – But since you've been goooooooooooone… Ovo mi tako vristi 2005. godina da je to strasno. Ali, pesma sama po sebi uopste nije tragicna. Opet, ne verujem da bi se proslavila. 7/10
  Holandija – Lunin komentar na ovu pesmu mi je genijalan. 😀 Dosadno i ravno do zla Boga. Nadam se da ce imati sledece godine mnogo bolju pesmu. 3/10
  Danska – Bicu kratak, jer i ja ovde kazem, Yes! Yes! 10/10
  Moldavija – Ne razumem zasto je ova pesma toliko podcenjena. Mislim, meni se dopala, mada kako je vreme prolazilo poceo sam da mislim da se ipak ne bi proslavila. 7/10

 5. ESC fan — 19. travnja 2020. u 19:15

  Nizozemska
  Meni se jako sviđa to što je pjesma drugacija i što nije tipicna evrovizijska pjesma. Onaj zadnji refren mi je ostao u glavi i cesto se desi da zapjevam taj dio. Spot je odličan takodžer, ali pjesma je malo dosadna. Pjesma postaje biti zanimljiva od 2:10. Meni licno je pjesma prethodne zemlje domacina bila bolja, ali i ovo mi je sasvim okej pjesma. Ja sam nekako i ocekivao da ce mu evrovizijska pjesma biti dosadnjikava kada sam poslusao njegove ostale pjesme. Ocjena (4)

  Moldavija
  Ja nemam loše misljenje o ovoj pjesmi. Nije nepjevljiva, lahko ulazi u usi, ali je toliko lose rangirana od fanova da nije nesto visoko ni kod mene. Pjesma se jednostavno izgubila. Nekako mi je dated. Više mi se vise sviđa od danske pjesme kojoj sam dao (3) pa cu joj eto dati (4) ali cisto sumnjam da bi prosla u finale.

 6. ESC fan — 19. travnja 2020. u 19:01

  @escfan Evo idu 😉

 7. SwedenEurovisionFan — 19. travnja 2020. u 18:46

  @escfan1 Gdje je zapelo? 😀 Čekamo (barem ja) komentare i za Moldaviju i Nizozemsku 😉

 8. Sekret — 19. travnja 2020. u 18:35

  BUGARSKA-Na prvu mi se nije svidjela.Kasnije sam ju puštao sve više i više puta.Pjesma je sama po sebi kvalitetna i ugodna za slušati.Ocjena 4 i moje 18. mjesto
  DANSKA-Ne slušam ovakve stvari privatno mada mi je "Yes" draža od njihove prošlogodišnje "Love Is Forever".Još uvijek ne mogu prežaliti "Human" što nije pobijedila na DMGP-u.Previše se puta ponavlja taj Yes u pjesmi.Ocjena 3 i moje 32. mjesto
  IRSKA-Slažem se s većinom komentara da pjesma zvuči kao neka starija pjesma od Katy Perry, ali meni to ne smeta.Pjesmu volim poslušati i šteta što nećemo vidjeti nastup za ovu pjesmu.Lesley očekujem nagodinu na Eurosongu.Ocjena 4 i moje 21. mjesto
  MOLDOVA-Meni je ovo definitivno "Giulty Pleasure" ove godine.Pjesmu obožavam još od onog trenutka kad sam ju prvi put čuo."Prison" mi zvuči jako moćno dok Natalia izgleda kao boginja ? Ocjena 5 i moje 14. mjesto
  NIZOZEMSKA-Meni najgora ovogodišnja pjesma.Toliko.Ocjena 2 i moje 41. mjesto

 9. loreeneuphoria — 19. travnja 2020. u 17:39

  BUGARSKA-otkad su se vratili,svaka njihova pjesma mi je u top5 i winner potencijal.Jako mi je drago da su se nakon stanke vratili ponovo tamo gdje su stali.Apsolutno moderno,mistično,vodi u drugu dimenziju.Ovo bi bilo top5 neupitno,a tko zna,možda i Sofija 2021.Očekujem odličnu pjesmu i iduće godine. Ocjena:10/10
  DANSKA-lijepa pjesma,brza,odličan duo,baš po mom tempu.Finale bi bilo neupitno i plasman negdje na lijevoj strani tabele. Ocjena:8/10
  IRSKA-pjesma u stilu Katy Perry od prije 10ak godina.No svejedno je vrlo brza,poletna.Mislim da ne bi vrlo vjv ušla u finale,ali je ovo jedna od boljih irskih pjesama u proteklih nekoliko godina. Ocjena:6/10
  MOLDAVIJA-joj ne znam,vrlo lijep instrumental,ali je pjesma zapela u prošlom desetljeću,OK je za ovako poslušat,ali ništa više.Ne bi ušla u finale. Ocjena:4/10
  NIZOZEMSKA-prošle godine su mi bili 2. ,a ove godine su mi 2.-al odozada.Pjesma nema apsolutno ništa,kao da je ni ne poslušam,apsolutno nepamtljiva,ništa mi se ne sviđa.Ipak pohvale za Jeangeuov glas i optimističan sam za iduću godinu jer valjda gore od ovog ne može.Bottom 5 apsolutno bi bili. Ocjena:2/10

 10. LadyOfValyria — 19. travnja 2020. u 17:36

  BUGARSKA: pjesma koja mi je zadnjih nekoliko dana na playlisti. Nisam kužila hype oko te pjesme, no slušanjem mi postaje sve jasnije. Da se održao Eurosong, Viktoria bi bila jak favorit za pobjedu. Ocjena:9/10
  DANSKA: Mislim da pripadam onoj manjini do koje pjesma nije doprla. Ne kažem da je loša, ali ne mogu osjetiti neku konekciju. Ocjena:5/10
  IRSKA: Zabavna i fora pjesmica koja vraća u početak 2010-ih godina kad su harali Katy Perry, OneDirection i Tay Swift. Ocjena:8/10
  MOLDAVIJA: pjesma bez karaktera i jedna od gorih u konkurenciji. Ocjena: 3/10
  NIZOZEMSKA: Iako pjesma nije baš nešto, Jeangu je vanserijski vokal i fakat mi je žao da nije dobio kvalitetnu pjesmu. No, samo je jedna Arcade i dugo neće biti skinuta s trona najbolje pjesme u povijesti Eurosonga. Ocjena: 7/10

 11. Niko bitan — 19. travnja 2020. u 16:21

  Bugarska: Na početku mi se nije sviđala, ali sada mi je u Top 10! Ogroman grower! Bugarska ponovo opljačkana od svoje pobede. Sreća pa se Viktorija vraća sledeće! Nadam se sa isto veoma jakom pesmom, očekivanja su visoka, ali hoće li ih Bugarska ispuniti? Samo možemo da čekamo.

  Danska: Ovo je moj ovogodišnji Guilty Pleasure! Da li je cheesy? Da. Da li je cliche? Da. Ali da li uživam u tome? Isto da! Oboje su veoma simpatični i milo mi ih je gledati! Malo slabiji vokali od strane Bena a, i na sceni izgleda malo drven, ali ok. Ništa nije savršeno. ?

  Irska: Volim early 2010's, late 2009's vibes koje ova pesma daje! Podseća me na pesme od Katy Perry i Avril Lavigne iz tog perioda! Neki kažu da je veoma outdated ali baš zbog tog razloga mi se i sviđa! Samo je šteta što Lesley zvuči veoma slabo uživo, a i u težem je polufinalu, tako da bi prolazak u finale bio pod znakom pitanja.

  Moldavija: Dosadno i outdated, i to loša vrsta outdated. Next!

  Holandija: Ništa. To je moja reakcija kada čujem ovu pesmu. Sviđaju mi se Jeangu-ovog dobar vokala i par zaraznih delova u pesmi. Pored toga ništa. Lošija verzija Arcade.

 12. Diavolo — 19. travnja 2020. u 16:01

  BUGARSKA – Hmmm… moram priznati da u početku nisam kužio hype oko ove pjesme niti zašto je bila na prvom mjestu. To i danas mislim, mada razumijem zašto se ova pjesma nekome sviđa. No, meni osobno je previše ravna i dosadnjikava. I to mišljenje mi se nije promijenilo ni nakon par slušanja (za razliku od druge zemlje u ovom izdanju RN). I dalje mi je dosadnjikava kao i onaj prvi put kad sam ju slušao. Ne dotiče me previše, ne izaziva neku posebnu emociju iz mene, nekako mi je prosječna. No vidim kvalitetu u njoj, tho. Viktorija kao izvođač mi se čini okej, mislim da bi to dobro odradila na pozornici. (7,5/10, ocjena 3, no. 22/41)

  DANSKA – Poslije ove tužaljke nam dolazi jedna vesela i vedra pjesma. Bili su moji favoriti na danskom nacionalnom izboru, a dragi su mi ostali i nakon pobjede. Zaista jedna uplifting pjesma, pomalo sladunjava, ali mi to u ovom slučaju niti malo ne smeta. Stil pjesme me malo podsjeća na bendove kao što su ''Of Monster and Men'' i '' Mumford and Sons''. I njih dvoje mi se čine kao dosta simpatični izvođači. Moram pohvaliti i Dance koji su nakon opet pokazali da su maheri za izgled pozornice, njenu rasvjetu i za krajnji proizvod i plasiranje istog na TV. Ako se iti jednoj zemlji veselim da pobjedi naredne sezone, to je onda Danska. Prvenstveno zato jer bi vjerojatno opet gledali odličan show sa fenomenalnom pozornicom i sa njenom rasvjetom. Što se tiče ovog dua, jedino mi se nije svidio koncept ''koreografije'', ako se to može tako nazvati. No dobro. Možda su cijeli koncept promijenili jer je bila prazna dvorana. Moram reći da mi je jako žao što ih nećemo gledati na esc pozornici s ovom pjesmom. Imaju specifične vokale, a i mladi su. Vjerujem da bi im esc iskustvo dobro došlo za ubuduće. Šteta. (9/10, ocjena 4, 12/41)

  IRSKA – A morale su kad tad doći i te pjesme koje mi se ne sviđaju. Meni je ova totalno outdated pop pokušaj. Pjesma zvuči kao nešto što se u Americi slušalo prije desetak, pa i više, godina. Zvuči kao obrada neke već poznate i izlizane pjesme. Uz to, zvuči mi previše djetinjasto (prava pjesma za tinejđerske filmove/serije) i nije my cup of tea. Pokraj toga Lesley i njen vokal mi je pre ''običan''. Čak vjerujem da bi jako loše zvučala (flat) u live izvedbi. Ne vidim kako bi ovo uopće imalo šansu za prolazak u finale. Koliko su glasno najavljivali ovu pjesmu, ispalo je da su se tresla brda, a rodio se miš. (2/10, ocjena 1, no. 36/41)

  MOLDAVIJA – Nekako sam totalno indiferentan na ovu pjesmu. Zapravo, nisam ju poslušao niti jednom do kraja, a prvi put kad sam ju slušao sam se pitao kako je ovo moglo pobijediti? Totalno ne maštovito i repetitivno, al sve mi je jasno kad vidim tko su autori. Smorić team, sa čestim outdated smor pjesmama. Evo stvarno ne znam što komentirati na ovu pjesmu sem da nisam uspio izgraditi nikakvo mišljenje o samoj, a to sve govori. Natalia Gordienko je zaslužila bolje od deranja ''… prisoon, prisoooon''. Po meni jedna od najgorih pjesama ove godine. (1/10, ocjena 1, no. 40/41)

  NIZOZEMSKA – A sad jedna od pjesama koje spadaju u sam vrh ovogodišnjeg Eurosonga po kvaliteti. Na prvu ju baš i nisam shvatio. Vjerojatno jer sam ju slušao u krivo vrijeme, uz svakodnevnu buku prometa. Drugi put je već bilo puno bolje. Valjda jer sam si ju pustio pred spavanje, u krevetu sa slušalicama na ušima i u utihi bez ometajućih zvukova sa strane. Pjesma mi i dalje growa i ima tedenciju da od mene dobije odličnu ocjenu. Prije svega trebam istaknuti njegov fenomenalni vokal i njegovu boju. Stvarno da se naježiš. Vjerujem da će nam i dogodine spremiti nešto jednako kvalitetno i umirujuće. No, možda nas i iznenadi pa nam servira nešto brže. Jedini problem koji imam s ovom pjesmom je taj što traje tri minute. Nekako mi se čini da naprasno pjesma stane, baš u trenutku kad se očekuje još onaj jedan, zadnji i jači, refren. Nešto kao i kod Eugenta Bushpepe čija mi je pjesma bila bolja u originalnoj, dužoj, verziji. Mada ni ta usporedba nije dobra jer Eugent u skraćenoj verziji nije ostavio taj dojam nedovršenosti pjesme. No dobro. Vjerujem da je Jeangu jedan od onih koji dogodine sigurno neće razočarat. Mislim da mi pjesma već sada na višoj poziciji u poretku, ali ne bi bilo fora da mijenjam TOP uslijed RN. Pa će ostat onako kako je bilo prije početka. (9/10, ocjena 4, no. 9/41)

 13. eurovisiofanatico — 19. travnja 2020. u 15:54

  BUGARSKA-jednostavno fantastično,država sa tako malim budžetom uspjeva svake godine poslat sjajnu pjesmu. OCJENA-10/10
  DANSKA-vrlo lijepa pjesma,usklađeni glasovi,bio bi to dobar plasman. OCJENA-8/10
  MOLDAVIJA-Meni se ova pjesma stvarno sviđa pogotovo instrumental,želio sam ih u finalu. OCJENA-7/10
  IRSKA-nekako mi ne pada,nikako mi neće ostat u uhu.Iako najbolja njihova pjesma od 2011. OCJENA-4/10
  NIZOZEMSKA-ne znam zašto svi uspoređuju ovo sa Duncanovom pjesmom(jedna od najboljih u povijesti),nikako mi se pjesma ne sviđa,ravna mi je,bezveze. OCJENA-2/10

 14. ESC fan — 19. travnja 2020. u 15:32

  Irska
  Meni se sviđaju sve pjesme koje je Irska slala od 2017. Kod ove pjesme mi se najviše sviđa taj pop zvuk kasnih 2000-tih koji mi se jako sviđa (Imao sam sest godina kada je to popularno bilo). Ne mogu stvarno reci da bas uzivam u pjesmi, ali mislim da pjesma stvarno nije toliko losa. Pjesmi zapravo fali dosta malo da se svidi velikom auditorijumu. Ono sto mi se ne sviđa je to sto je preproducirana i spot je dosta kliše. Ova pjesma mi se više sviđa od austrijske, danske i armenske kojima sam dao (3 )pa zato dajem (4) Irskoj ove godine. Ono sto bi bio najveci problem je njen vokal koji nije tako dobar u live izvedbi. Volio bih je cuti i sljedece godine, bas me zanima da li bi isla sa ovakvom pjesmom ili potpuno drugacijim. Mislim da ovakav tip pjesme najvise odgovara njenom glasu.

 15. HideoutSupremacy — 19. travnja 2020. u 15:26

  I veoma mi je drago što je Bugarska prešla u vodstvo. Mislim da ju jedino sad mogu prestići Litva i Švicarska :).

 16. HideoutSupremacy — 19. travnja 2020. u 15:24

  Bugarska- stvar koja me toliko kupila u narednim slušanjima da mi je ušla među prvih 3. Divna skaldba koja ima taj winner vibe. Ma, najbolja Bugarska pjesma ikada. P.s. nadam se da će pojedinci malo uključiti moždane vijuge i upitat se kako je Victoria kopirala Roxen. Logiku treba vježbati. 10/10
  Danska- meni ovo zvuči kao da su Of monsters and men odlučili obraditi Back to you od Selene Gomez. Sviđa mi se, veoma simpatično, pjevno, premda nije za vrh materijal. Ali za playlistu itekako je. A da ne kažem kako je bolje od prošlogišnje fifi i njenog cvjetnog falš društva. 7/10
  Irska- jako volim pjesme Katy Perry, no da je ona ovu pjesmu pustila kao singl Teenage dreama, ne bi se baš proslavila. Poprilično naporna klišej nickelodeon pjesmica koju otpjeva neka cura u školi kada želi pokazati kako su svi super i svi imaju svoju priču. Not a fan. 2/10
  Moldavija- I nije baš neka mudrolija kad uzmete neku staru melodiju, producirate ju kao da je zaostala u 2003. godini, dodate tekst koji je toliko razdužen da ju ne mogu slušati duže od minute i date tu pjesmu pjevačici koju nose prateći vokali. Horror. 1/10
  Nizozemska- pjesma koja mi se počela s vremenom sviđati, lijepo je skladana. Ali slažem se s Lunom kako sam ostario slušajući ju i vjerujem da bi tako reagirali i prosječni eurosong gledaoci. 6/10

 17. ESC fan — 19. travnja 2020. u 15:20

  Danska
  U pocetku mi se ova pjesma jako sviđala, ali sada mi je bas bezveze. Ono sto mi se sviđa je ta pozitiva koju pjesma nosi. Pjesma mi zvuci malo repetitivno, ali opet nekako mladalacki i veselo. Nije pjesma koja slusam svojevoljno. Ocjena (3), mada bi ocjena bila (2) ako gledamo opis ocjene.

 18. ESC fan — 19. travnja 2020. u 15:15

  Bugarska
  U pocetku mi se nije dopadala, ni sada mi nije nesto posebno draga pjesma, ali ponekad zapjevusim refren i tek sam sada shvatio koliko je ovo dobra i kvalitetna pjesma. Najvise mi se sviđa onaj sami kraj pjesme. Međutim, ovo stvarno nije moj fah pa dajem ocjenu (4) . Volio bih da Bugarska nesto vise u svoje pjesme ukljuci bugarske autore, i mozda da sljedece godine posalju slican stil pjesme na bugarskom jeziku. Mislim svaka zemlja danas moze naci neku jaku produkcijsku kucu i kupiti pjesmu. To ocigledno jos uvijek pali kod fanova, ja bih ipak volio cuti nesto bugarsko i to je ono sto zamjeram Bugarskoj. Doduse svaka im cast na savršenim spotovima iz godine u godinu.

 19. SwedenEurovisionFan — 19. travnja 2020. u 15:12

  Kratak rezime:
  3. Danska (ocjena 5) ?
  11. Irska (ocjena 4) ?
  13. Bugarska (ocjena 4) ?
  19. Moldavija (ocjena 4) ?
  26. Nizozemska (ocjena 2) ?

 20. SwedenEurovisionFan — 19. travnja 2020. u 15:10

  Bugarska – Kopija Rumunjske, a oboje kopirali Billie Eilish. Daleko je to od Poli i 2016. godine, no puno bolje od ''Bones''. Finale bi, dakako, bilo neupitno, a tamo nekih Top10. Nisam pretjerano oduševljen (moglo je biti i manje onog aaaaaa u pjesmi), ali sam zadovoljan jer mi se takav stil pjesama sviđa 🙂 Victoria ima super glas, rekao bih prikladan za ovakvu vrstu pjesme, iako bi o samom scenskom nastupu uvelike ovisio i krajnji plasman.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 13/41.
  Danska – Kako je ovo dobro! ? Ritam i refren su prezarazni, pozitivna pjesma sa good vibes all over the song! ? Tanne pjeva bolje od Benjamina, mora se priznati, iako poštujem njegovo istovremeno pjevanje i sviranje gitare. Scenski nastup je odličan, Skandinavija ove godine RAZVALJUJE! Očekivao sam finale bez imalo problema, a u njemu Top10 jer ova catchy pjesma to apsolutno zaslužuje.
  Ocjena: 5. Moj osobni poredak: 3/41.
  Irska – Zabavna i fora pjesmica s prizvucima mnogih velikih zvijezda, poput Katy Perry, Avril Lavigne, P!nk i One Direction, koja nas vraća u doba 2010-ih i ranije i izvlači tu neku nostalgiju. Obožavam Lesleyin glas i nadao sam se dobrim scenskim nastupom, koji bi pjesmu definitivno mogao istaknuti. Jednostavni, a opet tako zarazni pop, koji bi vrlo vjerojatno prošao nezapaženo u jakom prvom polufinalu. Šteta jer ovakva pjesma koja automatski izmami osmijeh na lice po meni zaslužuje finale 😀
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 11/41.
  Moldavija – Pjesma ''bez okusa i mirisa'', ''niti smrdi nit' miriše'', a ni scenski nastup nije Bog zna kakav (s obzirom na to što su nam Moldavci znali priređivati). Ipak, očekivao sam dosta poboljšani scenski nastup upravo iz razloga navedenog u prethodnoj rečenici. Osjeti se energija u njezinom glasu, a kopiranje Dotter s Melodifestivalena u jednom trenutku ne želim ni komentirati. Sumnjam da bi vidjeli finale, ali kod mene – bi.
  Ocjena: 4. Moj osobni poredak: 19/41.
  Nizozemska – Pjesma je jedna ravna crta, bez ikakvog uzbuđenja, bez ikakvog većeg klimaksa, odnosno gradacije. Uvelike podsjeća na prošlogodišnju pobjedničku ''Arcade'' (hvala Luna što je to konačno netko i potvrdio a ne kao ostali se prave ludi da ne podsjeća), no Nizozemci su domaćini, stoga po kletvi zemlje domaćina idu u Bottom5 praktički po defaultu (osim ako nisi Švedska, naravno). Džaba Jeanguu i dobar vokal, kad je pjesma bez ikakvog instrumentala, bez pravog refrena, ali i bez strofa, ne prepoznaje se ni početak ni kraj, a bogme iz nje se ni neki pošteni scenski nastup ne može napraviti. Suma sumarum = zadnje mjesto u finalu.
  Ocjena: 2. Moj osobni poredak: 26/41.

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje!